Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga priznala novu pogrešku sudaca

Ove sezone NBA liga je nekoliko puta priznala pogreške sudaca koje su utjecale na konačan ishod utakmica, a tako je i danas. Službeno je objavljeno da su suci napravili pogrešku na kraju utakmice između Los Angeles Lakersa i Minnesota Timberwolvesa.

Podsjetimo, Lakersi su sinoć pobijedili Timberwolvese rezultatom 120:117, a sporna situacija dogodila se u posljednjoj sekundi susreta. Kobe Bryant je tri sekunde prije kraja pogodio prvo slobodno bacanje za 120:117, a zatim promašio drugo te je Ricky Rubio uhvatio skok i odmah se sjurio prema košu Lakersa. Nakon što je prešao liniju centra iz dvokoraka je šutirao za tri poena, ali Bryant ga je dostigao i laganim dodirom po ruci spriječio da pogodi koš.

Suci to nisu svirali kao prekršaj, a nakon zvuka sirene su svi igrači Minnesote prosvjedovali, ali nisu mogli ništa učiniti. Bryant je nakon utakmice izjavio: “Suci neće svirati u takvim situacijama. A i da je bio prekršaj i da je Rubio zabio tri bacanja, svejedno bismo ih pobijedili u produžetku.”

Danas su iz ureda lige poslali obavijest kako su suci pogriješili te kako su morali svirati prekršaj Bryanta i da je Rubio morao šutirati tri slobodna bacanja.

Iako je priznata pogreška sudaca, ishod utakmice se neće mijenjati, Lakersi su ostvarili bitnu pobjedu i održali prednost pred Utah Jazzom i Dallas Mavericksima, koji samo čekaju pogrešku Lakersa da se dokopaju osme pozicije Zapada, posljednje koja vodi u doigravanje.

Ovo je šesti puta ove sezone da je NBA liga priznala pogrešnu odluku sudaca. Prvi puta bilo je to na početku sezone, 22. studenog u utakmici Raptorsa i Bobcatsa, a zatim u siječnju u utakmicama Raptorsa i Bullsa, Dallasa i Portlanda te Indiane i Denvera. Prije točno dva tjedna priznata je pogreška na utakmici Lakersa i Hawksa, u kojoj su Lakersi izgubili, nakon što nije dosuđen prekršaj Dahntaya Jonesa pri šutu Kobea Bryanta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE