Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga priznala sudačku pogrešku pri šutu Bryanta

Sinoć su Los Angeles Lakersi poraženi od Atlanta Hawksa rezultatom 96:92, a šansu za izjednačenje utakmice tri sekunde prije kraja imao je Kobe Bryant, ali je promašio šut. Navijači Lakersa tražili su prekršaj pri šutu, ali suci se nisu oglasili.

Danas je NBA liga obavila pregled te situacije na usporenoj snimci te su priznali kako su suci trebali suditi prekršaj nad Bryantom, čime bi on dobio dva slobodna bacanja i priliku za izjednačenje, čime bi možda i ishod utakmice bio drugačiji.

“Kobe Bryant uputio je pred kraj utakmice šut preko igrača Hawksa, Dahntaya Jonesa”, stoji u službenom priopćenju lige. “Nakon obavljenog pregledavanja snimke, utvrđeno je kako su suci propustili svirati prekršaj Jonesa koji je pokušao obraniti šut i nije dopustio Bryantu da čisto doskoči na parket nakon šuta. Bryantu su trebala biti dosuđena dva slobodna bacanja.”

Iako je liga priznala poraz, to u konačnici Lakersima neće puno značiti. Puno ih više boli što se pri ovoj situaciji Bryant ozlijedio te postoji mogućnost da propusti nekoliko narednih utakmica ekipe. Danas je cijeli dan proveo na raznim tretmanima kako bi ga se osposobilo za igru, no gležanj je još uvijek natečen i rano je za reći hoće li Bryant moći igrati u sljedećoj utakmici svoje ekipe, u petak protiv Indiana Pacersa.

Lakersi su trenutno na omjeru 34-32 te imaju jednu pobjedu više od Utah Jazza u borbi za osmim mjestom na Zapadu. Potencijalni izostanak Bryanta s nekoliko utakmica mogao bi značiti pad Lakersa na deveto mjesto jer je on ove sezone, kao i brojnih prethodnih, prvo ime ekipe s 27,5 poena, 5,8 asistencija i 5,5 skokova postignutih u prosjeku po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE