Monday, October 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

NBA liga razmišlja o promjeni formata playoffa

Posljednjih par sezona razlika u kvaliteti momčadi Zapadne i Istočne konferencije drastično je velika, možda i najveća u povijesti. I dok se na Istoku ekipe koje bi na Zapadu bile pri dnu bore za mjesta u playoffu, na Zapadu dosta ekipa koje bi na Istoku bile među top četiri momčadi propusti playoff. To sve nagnalo je ljude iz NBA lige da razmisle o promjeni formata doigravanja.

Komesar lige Adam Silver izrazio je svoje mišljenje o ovoj promjeni:

Nastavit ćemo razmatrati promjenu sustava playoffa tako da bi najboljih 16 ekipa po omjeru u regularnoj sezoni igralo u njemu.

Na taj bi način najbolja momčad lige igrala u prvoj rundi protiv 16. po ukupnom plasmanu, tako da u budućnosti ne bi bilo nemoguće gledati playoff okršaje momčadi iz različitih konferencija. Ipak, po Silverovim riječima ta promjena ima i svojih loših strana.

Ako bi sustav playoffa promijenili na ovakav način, susreli bi se s raznim problemima. Zamislite da momčad u prvoj rundi mora prijeći cijelu državu za doći na gostujuću utakmicu.

Također, promjena formata playoffa imala bi utjecaja i na raspored regularne sezone.

Morali bi raditi promjene i u formatu regularne sezone i njezinu trajanju kako bi sve momčadi imali jednake šanse.

Ostaje za vidjeti hoće li liga odstupiti od tradicije i promijeniti format playoffa. To bi donijelo određene nedostatke, ali bi klubovi imali jednake šanse za izboriti playoff neovisno o konferenciji. Također, otvorila bi se mogućnost da se u NBA finalu po prvi put susretnu ekipe iz iste konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE