NBA liga smanjila kazne Bynumu i Villanuevi

NBA liga smanjila je kazne dvojici nestašnih košarkaša, Andrewu Bynumu i Charlieju Villanuevi, uoèi poèetka nove sezone.

Skraæena sezona razlog je ovakvoj odluci lige koja je u petak odluèila “pomilovati” spomenuti dvojac koji je suspenzije zaradio na samom kraju prošle sezone.

Villanueva, èlan Detroit Pistonsa, je dobio pet utakmica suspenzije u pretposljednjem susretu prošle sezone nakon što se prvo posvaðao s Ryanom Hollinsom (Cleveland) na terenu, a zatim se s istim igraèem pokušao obraèunati i u svlaèionici u koju je upao nakon utakmice. Pošto je veæ odradio jednu utakmicu kazne u prošloj sezoni, Villanueva æe dodatne tri odslužiti u ovoj prije negoli dobije zeleno svjetlo za povratak na parket.

Bynum, èlan Los Angeles Lakersa, takoðer je zaradio pet utakmica suspenzije nakon što je u posljednjoj utakmici doigravanja protiv Dallas Mavercksa (poraz 4-0) brutalnim prekršajem zaustavio J.J. Barein ulazak pod koš. Kazna mu je smanjena za jednu utakmicu, tako da æe Lakersi prve èetiri igrati bez pomoæi 213 centimetara visokog centra.