Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga suspendirala Gilberta Arenasa

Komesar NBA lige David Stern suspendirao je košarkaša Washington Wizardsa Gilberta Arenasa na naodreðeno razdoblje bez plaæe zbog unošenja vatrenog oružja u svlaèionicu momèadi 21. prosinca prošle godine.

Policija trenutno istražuje od kojim je okolnostima Arenas uopæe unio èetiri komada vatrenog oružja unutar Verizon Centra, a suspenzija NBA lige dolazi na igraèev 28. roðendan.

“U poèetku sam se suzdržavao reakcije zbog poštovanja prema policijskoj istrazi i radu državnog odvjetnika, a iz istog sam razloga pozvao i Wizardse da se suszdrže od bilo kakve reakcije. Ali nakon što je cijela stvar izašla u javnost i nakon što sam vidio Arenasovu akciju na sve, odluèio sam se reagirati. On je cijeli prošli tjedan twitao o svemu i konstantno se šalio na raèun cijelog sluèaja. Njegovo trenutno ponašanje navodi me na zakljuèak da nije trenutno spreman ni prikladan za igranje utakmica NBA lige. Stoga sam se odluèio na suspenziju gospodina Arenasa na neodreðeno razdoblje bez plaæe, a odluka stupa na snagu odmah” rekao je Stern.

Oružje su zaplijenili policijski službenici iz glavnog grada nakon što su na lice mjesta poslani po službenoj dužnosti, a nakon dojave koja je stigla iz zasad nepoznatog izvora u lokalni Ured državnog odvjetnika.

Arenas se kasnije pravdao kako je donio oružje u dvoranu ukako bi ga maknuo od dohvata djece u vlastitom domu, kao i da je potezanje istoga na suigraèa Javarisa Crittentona bila samo šala, ali NBA liga shvatila je cijeli sluèaj maksimalno ozbiljno, a suspenziju svog igraèa podržali su i iz Washington Wizardsa.

Svakom utakmicom koju propusti Arenas æe izgubiti oko 147.000 dolara od ukupno 16.2 milijuna dolara koliko mu je trebao donijeti njegov ugovor ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE