Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga “ublažila” prekršaj J.R. Smitha

U ponedjeljak su New York Knicksi teško poraženi od Golden State Warriorsa rezultatom 92:63, a krajem treće četvrtine nešto grublji prekršaj napravio je J.R. Smith zbog kojeg su ga suci isključili s utakmice.

Suci na utakmici dosudili su namjerni prekršaj drugog stupnja (flagrant-2) kada je Smith s dvije ruke “nasrnuo” na Harrisona Barnesa, što automatski znači da je Smith izbačen s utakmice. Iako je izgledalo kao grublji prekršaj, usporena snimka pokazala je da ipak prekršaj nije bio tako grub kako su ga suci dosudili.

To su danas potvrdili i iz čelništva NBA lige, jer se svaki namjerni prekršaj dodatno pregledava nakon utakmice. U službenom priopćenju potvrđeno je kako su suci trebali suditi “flagrant-1”, što bi značilo da su pogriješili i da Smith nije trebao biti isključen s utakmice.

Taj “incident” dogodio se sredinom treće četvrtine, kada su Knicksi već bili u velikom zaostatku od 40:64, tako da izbacivanje Smitha nije imalo velike posljedice na ishod utakmice.

“Uzrujavajuća je bila ta pogreška sudaca, ali što se sada može?”, izjavio je trener Knicksa Mike Woodson nakon što je saznao o “ublažavanju” prekršaja Smitha od strane lige. “Izbacili su ga s utakmice jer su smatrali da je to ispravan potez. Ispostavilo se kako to nije bila ispravna odluka. To nam sada ništa ne znači i moramo nastaviti dalje.”

Smith je susret okončao s 9 postignutih poena uz slab šut iz igre 3/11. Ove godine igra statistički najbolju sezonu karijere te prosječno bilježi 16,5 poena i 5 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE