Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA zabranila uporabu Twittera tijekom utakmica

Vodstvo najjaèe košarkaške lige svijeta, NBA lige, poslalo je svim momèadima dopis kojim se brani korištenje Twittera, internetske društvene mreže, uoèi i tijekom utakmica.

U dopisu stoji da je “korištenje mobitela i ostalih telekomunikacijskih naprava zabranjeno u periodu od 45 minuta prije utakmice, do isteka obveza igraèa nakon utakmica (ukljuèujuæi i poluvrijeme)”. Takva odredba NBA lige odnosi se na “trenere, igraèe i ostalo osoblje kluba”, a vijest je potvrdio i glasnogovornik NBA lige Tim Frank.

U dopisu nisu precizirane kazne predviðene za kršenje pravila, a navodi se i da su momèadi slobodne kreirati vlastitu politiku i pravila koja æe se odnositi na treninge momèadi, kao i ostale dogaðaje momèadi nevezane uz same utakmice NBA lige.

NBA æe sa svojim pravilnikom o komunikaciji tako kopirati potez NFL-a, organizacije koja je na isti naèin regulirala odnos svojih aktera prema toj novoj “komunikacijskoj pošasti”. Dogaðalo se, naime, da igraèi tijekom utakmica ostavljaju poruke na svojim Twitter-profilima, a korištenje mobilnih ureðaja i iPhonea tijekom samih utakmica u vodstvu lige amerièkog nogometa nisu smatrali primjerenim.

Sama NBA liga ima vlastiti ureðeni profil na Twitteru koji broji 1.4 milijuna registriranih sljedbenika, kao i brojne aktivne igraèe u njegovom sustavu poput Shaquillea O’Neala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE