NBA zabranila uporabu Twittera tijekom utakmica

Vodstvo najjaèe košarkaške lige svijeta, NBA lige, poslalo je svim momèadima dopis kojim se brani korištenje Twittera, internetske društvene mreže, uoèi i tijekom utakmica.

U dopisu stoji da je “korištenje mobitela i ostalih telekomunikacijskih naprava zabranjeno u periodu od 45 minuta prije utakmice, do isteka obveza igraèa nakon utakmica (ukljuèujuæi i poluvrijeme)”. Takva odredba NBA lige odnosi se na “trenere, igraèe i ostalo osoblje kluba”, a vijest je potvrdio i glasnogovornik NBA lige Tim Frank.

U dopisu nisu precizirane kazne predviðene za kršenje pravila, a navodi se i da su momèadi slobodne kreirati vlastitu politiku i pravila koja æe se odnositi na treninge momèadi, kao i ostale dogaðaje momèadi nevezane uz same utakmice NBA lige.

NBA æe sa svojim pravilnikom o komunikaciji tako kopirati potez NFL-a, organizacije koja je na isti naèin regulirala odnos svojih aktera prema toj novoj “komunikacijskoj pošasti”. Dogaðalo se, naime, da igraèi tijekom utakmica ostavljaju poruke na svojim Twitter-profilima, a korištenje mobilnih ureðaja i iPhonea tijekom samih utakmica u vodstvu lige amerièkog nogometa nisu smatrali primjerenim.

Sama NBA liga ima vlastiti ureðeni profil na Twitteru koji broji 1.4 milijuna registriranih sljedbenika, kao i brojne aktivne igraèe u njegovom sustavu poput Shaquillea O’Neala.