Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA maraton: ”Clutch” Kemba Walker, vrhunska partija Bosha i lagana pobjeda Chicaga

Prvi ovosezonski NBA maraton u kojem su sudjelovale 24 momčadi u 12 utakmica, a čak na njih devet su slavili domaćini.

Maraton su otvorili Hornets i Bucksi na najbolji mogući način, produžetkom. Odlični su bili razigravači u obje ekipe, Kemba Walker za Hornetse je krenuo opravdavat svoj novi ugovor s 26 poena i odličnoj predstavi u clutch situacijama za pobjedu 108:106, a veliku pomoć je imao u Michaelu Kiddu – Gilchristu sa 17 poena, 8 skokova i po tri blokade i asistencije. Buckse je u igri držao Brandon Knight s 22 poena (šut 5/17), 8 skokova i 13 asistencija, a Jabari Parker se nije iskazao sa svega 8 poena za 37 minuta.

Pacersi su na krilima Roya Hibberta svladali 76erse 103:91, a Roy je susret završio s 22 poena, 8 skokova i 7 blokada. Zamjene Indiane su odradile vrhunski posao, te su se istaknuli Donald Sloan i Rodney Stuckey s po 16 poena, dok je Sloan pridodao 10 skokova i 6 asistencija. Dobru minutažu je dobio Damjan Rudež, ali se u 15 minuta nije nametnuo s dvije promašene trice. Katastrofalni sastav 76ersa predvodio je Tony Wroten s 22 poena, 8 skokova i 7 dodavanja, te Alexey Shved s 18 poena.

Prvo iznenađenje večeri su priredili Celticsi pred scojim navijačima pobjedom 121:105 nad Netsima, a utamica je završena prije posljednje četvrtine u koju su Celtcisi ušli s prednošću od 29 poena što su Netsi malo uljepšali na kraju. Boston je imao osam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio Kelly Olynyk s 19 poena. Možemo spomenuti odličnog Rajona Ronda koji bi vjerojatno uhvatio triple double da je imao malo veću minutažu, susret je završio s 13 poena, 7 skokova i 12 asistencija. Kod Netsa je Mirza Teletović s 20 poena bio najefikasniji, a Bojan Bogdanović je za 26 minuta postigao 7 poena i 2 dodavanja, dok su glavne zvijezde Joe Johnson i Deron Williams ubilježili po 19 poena.

Chris Bosh is back u ulozi prve opcije, te je najzaslužniji za pobjedu Heata 107:95 protiv Wizardsa, utakmicu je završio s 26 poena, 15 skokova i 4 asistencije, a iznenađenje je bio Norris Cole u startnoj petorci i s 23 poena je opravdao uvštavanje trenera, dok je Dwyane Wade završio s 21 poenom. Wizardsi su bez dva startera, Nenea i Bradleyja Beala nisu imali skoro nikakve šanse. U igri do posljednje četvrtine su ih držali Marcin Gortat i Drew Gooden s po 18 poena, te John Wall s double double učinkom od 16 poena i 11 asistencij.

Raptorsi su pravom momčadskom igrom svladali konkurente s Istoka, Hawkse 109:102, imali su sedam igrača s dvocifrenim brojem poena, a najbolji je bio Jonas Valanciunas sa 17. Bez obzira na to što su Hawksi gađali tricu sa 60% to im nije bilo dovoljno za uspjeh, a tri igrača su imala 20 poena, to su Jeff Teague, Mike Scott i Kyle Korver.

Grizzliesi su predvođeni sa svojim „medvjedima“ pod košem svladali Timberwolvese 105:101, Marc Gasol je ubilježio 32 poena, a Zach Randolph 25 poena i 15 skokova. Wolvese su predvodili veterani, Thaddeus Young s 26 poena, te Mo Williams s klupe s 18 poena. Prvi izbor drafta, Andrew Wiggins se nije istaknuo, susret je završio sa 6 poena za 19 minuta.

Bullsi su rastavili Knickse u Madison Square Gardenu 104:80, a susret je završen prije posljednje četvrtine u kojoj su Bullsi samo održavali prednost od +20 poena. Dvojac viskoih je briljirao, Pau Gasol s 21 poenom i 11 skokova, te Taj Gibson s 22 poena uz šut 10/12, dok je Derrick Rose debitirao s 13 poena za 21 minutu. Kod Knicksa je Carmelo Anthony s 14 poena bio najbollji za 29 minuta.

Nuggetsi su stisnuli obranu u posljednjoj četvrtini i izborili vrijednu pobjedu 89:79 nad Pistonsima, a predvodio ih je Kenneth Faried s 22 poena, 17 skokova i 4 asistencije. Pistonsi su igrali bez Grega Monroea koji odrađuje suspenziju pa je sve u svoje ruke preuzeo Josh Smith i susret je završio s 25 poena, te je bio najbolji u redovima Detroita.

Rocketsi su uz velike probleme svladali Jazz na gostovanju 104:93, a najzaslužniji je bio Dwight Howard s double double učinkom 22 poena i  10 skokova uz standardno dobru obranu, te druga njihova zvijezda James Harden s 18 poena, 7 skokova i 10 asistencija. Očekivanu pomoć su imali u Trevoru Arizi i njegovih 20 poena.  U redovima Jazz je Gordon Hayward nastavio s lošim predstavama i postotkom šuta od samo 27%, a istaknuo se Alec Burks s 18 poena, te Derrick Favors sa 16 poena, 7 skokova, 4 blokade i 3 ukradene lopte. Jedna zanimljivost, centar Enes Kanter stvarno misli šutirati trice ove sezone.

Lakše od očekivanog su Sunsi pred svojim navijačima pobijedili Lakerse s rezultatom 119:99, a za uspjeh su najzaslužniji bili odlična trica, čak 50%, briljirao je Marcus Morris s 5/9 iza linije za 21 poena  i Isaiah Thomas s 23 poena. Kod Lakersa je nikad ne bi pogodili, najbolji bio Kobe Bryant s 31 poenom za 28 minuta. Rotacija bekova u Sunsu je bila briljantna, ova „troglava zvijer“ će dati velike glavobolje svim trenerima u ligi, a Jeffu Hornaceku zanimljive glavobolje.

Preokretom u drugom poluvremenu Warriorsi  su obranom uspjeli svladati uporne Kingse, rezultatom 95:77. Posljednje dvije četvrtine Kingsi su zabili svega 28 poena, a ne treba niti govoriti da je njihov najbolji strijelac bio DeMarcus Cousins s 20 poena i 11 skokova, ali je imao 6 izgubljenih lopti. Warriorsi su na pogon Splash Brothersa koji su kombinirano zabili  43 poena ostvarili važnu pobjedu, Stephen Curry je dodao 24 poena, 10 skokova, 5 asistencija  i 6 ukradenih lopti, dok je Klay Thompson postigao 19 poena.

Thunderi očito nemaju baš prevelike šanse se boriti s najboljim ekipama Zapada bez Kevina Duranta, držali su se u Portlandu do zadnje četvrtine, ali sam Russell Westbrook nije imao šanse protiv kompletne ekipe Trail Blazersa. Russell je bio nevjerojatan s 38 poena, ali nije imao nikakvu pratnju od mladih snaga. Blazersi su već našli svoji osam najboljih igrača za rotaciju, a LaMarcus Aldridge je i dalje glavna figura napada, susret je završio s 27 poena (pogodio je tricu što je najavljivano u predsezoni da će krenuti s većim brojem pokušaja iza linije jer posjeduje range s te udaljenosti), a majstor šuta Wesley Matthews je ubilježio 22 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE