Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA na prekretnici: Hoće li presuditi želja igrača ili interes vlasnika?

U sjeni predsjedničkih izbora u SAD-u sa strane je stavljeno pitanje početka nove NBA sezone jer je dojam kako je većina igrača bila zaokupljena upravo borbom Bidena i Trumpa. Međutim, komisionar NBA lige Adam Silver napominje kako se bliži krajnji rok odluke o početku lige, odnosno, hoće li ona započeti u prosincu ili siječnju. Iza svega naravno stoji – novac.

Većina igrača, predvođenih u prvom redu LeBronom Jamesom, rekla je da u slučaju početka prvenstva u prosincu neće igrati prvi dio lige, a sve zbog u tom slučaju kraće razdoblja „odmora“ između završetka stare i početka nove sezone. S druge strane, vlasnici glasno zagovaraju raniji početak natjecanja iz jednostavnog razloga – početak u prosincu, prije Božića donio bi i nemjerljivo veći marketinški potencijal, a time i zaradu.

Želje igrača su jedna, a njihovi ugovori sasvim druga priča. Naime, kada su igrači tijekom završnog turnira lige u Orlandu htjeli prekinuti natjecanje zbog dobro znanih razloga, situacija i njihovo „nezadovoljstvo“ smirilo se tek kada su upozoreni da će se prekidom lige uprihodovati znatno manje novca, a samim time bi patili i njihovi ugovori.

Zbog toga, mišljenja smo kako će i u ovom slučaju presuditi – novac. Odnosno, NBA liga trebala bi započeti uoči Božića, točnije 22. prosinca.

Latest Posts

NE PROPUSTITE