Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA nostalgija: 71 poen Davida Robinsona za naslov najboljeg NBA strijelca

Legenda San Antonio Spursa David Robinson je 24. travnja 1994. izdominirao LA Clipperse, zabivši čak 71 poen, najviše u NBA karijeri.

Prije utakmice, koja je bila zadnja za Spurse u regularnoj sezoni 1993./1994., Robinson je zaostajao 33 poena za Shaquilleom O’Nealom u utrci za najboljeg strijelca NBA lige. Robinson je žarko želio osvojiti naslov najboljeg NBA skorera, što je i pokazao u samoj utakmici (71 poen uz 63 posto šuta).

“Pogledao sam na semafor”, rekao je Robinson novinarima nakon pobjede. “Rekao sam si, 71 poen, o moj Bože, bilo je nevjerojatno, moj tim je bio iza mene cijele godine, uvijek me tjeraju da radim puno. Kao vođa tima samo pokušavam pobijediti svaku utakmicu, ali večeras su stvarno htjeli da cijelo vrijeme šutiram. Kada je utakmica počela, gotovo svaki napad su htjeli meni dodati loptu.”

Ova brutalna i nevjerojatna predstava gurnula je Robinsona na vrh liste najboljih strijelaca, sezonu je završio s prosjekom od 29,8 poena po utakmici – 0,5 poena više od O’Nealovog prosjeka (29,3). Bio je to jedini naslov najboljeg strijelca lige u Hall of Fame karijeri Davida Robinsona.

Robinson je umirovljen 2003. godine s prosjekom od 21,1 poena, 10,6 skokova, 3,0 blokada i 2,5 asistencije po utakmici. U mirovinu je otišao kao dvostruki NBA prvak, NBA MVP i deseterostruki NBA All-Star igrač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE