Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA organizacija i suci pred dogovorom

Novu NBA sezonu otvorit æe košarkaši Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa sljedeæeg utorka u Clevelandu, najvjerojatnije uz suðenje najboljih NBA sudaca.

Informacija je to koju je za AP potvrdio neimenovani izvor unutar sudaèke organizacije. Time bi sudaèki štrajk napokon bio prekinut.

NBA organizacija ponudila je sudaèkim predstavnicima novi prijedlog kolektivnog ugovora, koji bi sudaèka organizacija trebala prihvatiti u petak. Prijelomna toèka u krizi odnosa dogodila se, navodi se, na sastanku dviju strana u utorak. Sudjelovali su na njemu povjerenik natjecanja David Stern te sudaèki pregovaraè Lamell McMorris.

Raspletom æe najzadovoljniji biti igraèi, koje su drugorazredni suci, unovaèeni iz nižih amerièkih liga, živcirali odlukama tijekom veæeg dijela predsezone.

“Mislim da je to sjajno. Doèekat æemo ih raširenih ruku” izjavio je Billy Hunter, direktor Udruženja igraèa pri NBA ligi.

Suci su štrajkali cijelo vrijeme po isteku dosad važeæega kolektivnog ugovora 1. rujna. Nisu se slagali s prijedlogom novog, koji im je NBA ponudio pod nepovoljnijim uvjetima zbog posljedica svjetske krize.

Latest Posts

NE PROPUSTITE