Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA otvara ured u Rusiji

NBA organizacija otvorit æe svoj ured u Rusiji, najvjerojatnije u Moskvi, nakon što vodstvo lige administrativno potvrdi kupnju New Jersey Netsa, èiji æe vlasnik postati ruski oligarh Mihail Prohorov.

Oèekuje se da æe se ta formalnost obaviti tijekom proljeæa, kada vlasnici svih preostalih 29 profesionalnih košarkaških klubova u Sjevernoj Americi blagoslove Rusovu ponudu za otkup 80 posto dionica kluba odnosno 45 posto vlasništva na Barclays Centerom, spektakularnom novom dvoranom koja bi za Netse trebala biti izgraðena u Brooklynu.

Prohorovljeva je ponuda teška 200 milijuna dolara.

“Želimo da posao s gospodinom Prohorovim bude zgotovoljen jer želimo suraðivati s njim. Vidimo Rusiju kao strateški bitno tržište, a ulazak ruskog poduzetnika u NBA organizaciju taj bi proces trebao ubrzati” izjavila je Heidi Überroth, predsjednica NBA Internationala, dodavši:

“Fokusirani smo na širenje našeg proizvoda. To je vrlo bitno za naše sponzore, poput Coca Cole ili Adidasa.”

NBA trenutaèno ima svoje urede u Londonu, Parizu, Milanu, Istanbulu i Madridu, izvan Europe u Kini, a planira otvoriti jedan takav i u Indiji.

U Rusiji se televizijski prenose NBA utakmice, a bivše košarkaške zvijezde A. C. Green i Scottie Pippen otvorili su u Rusiji svoje trening-kampove.

Latest Posts

NE PROPUSTITE