Friday, September 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

NBA otvara ured u Rusiji

NBA organizacija otvorit æe svoj ured u Rusiji, najvjerojatnije u Moskvi, nakon što vodstvo lige administrativno potvrdi kupnju New Jersey Netsa, èiji æe vlasnik postati ruski oligarh Mihail Prohorov.

- Advertisement -

Oèekuje se da æe se ta formalnost obaviti tijekom proljeæa, kada vlasnici svih preostalih 29 profesionalnih košarkaških klubova u Sjevernoj Americi blagoslove Rusovu ponudu za otkup 80 posto dionica kluba odnosno 45 posto vlasništva na Barclays Centerom, spektakularnom novom dvoranom koja bi za Netse trebala biti izgraðena u Brooklynu.

Prohorovljeva je ponuda teška 200 milijuna dolara.

“Želimo da posao s gospodinom Prohorovim bude zgotovoljen jer želimo suraðivati s njim. Vidimo Rusiju kao strateški bitno tržište, a ulazak ruskog poduzetnika u NBA organizaciju taj bi proces trebao ubrzati” izjavila je Heidi Überroth, predsjednica NBA Internationala, dodavši:

- Advertisement -

“Fokusirani smo na širenje našeg proizvoda. To je vrlo bitno za naše sponzore, poput Coca Cole ili Adidasa.”

NBA trenutaèno ima svoje urede u Londonu, Parizu, Milanu, Istanbulu i Madridu, izvan Europe u Kini, a planira otvoriti jedan takav i u Indiji.

U Rusiji se televizijski prenose NBA utakmice, a bivše košarkaške zvijezde A. C. Green i Scottie Pippen otvorili su u Rusiji svoje trening-kampove.

Latest Posts

NE PROPUSTITE