Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA: Poèela NBA tržnica

Danas u ponoæ po amerièkom vremenu poèela je nova NBA sezona, koja u svojim poèetnim danima nije ništa manje zanimljiva nego ona koja nam slijedi za 3 mjeseca. Naime, od danas èelnici klubova mogu službeno pregovarati sa slobodnim igraèima te tražiti moguæe pojaèanje za svoju momèad.

Oèekivano nekoliko igraèa je iskoristilo klauzulu u svom ugovoru odnosno platili odštetu te s tim postali slobodni igraèi. Jedan od njih je Anderson Varejao iz Clevelanda koji je prekinuo svoj ugovor i postao slobodan igraè, a tu moguænost je imao i Kobe Bryant, ali se nije odluèio za taj potez.

Carlos Boozer, Mehmet Okur i Kyle Korver su produžili sa Utah Jazzom te æe tako u državi mormona ostati još jednu godinu. U Bucksima su ugovore produžili Ramonu Sessionsu te Ersanu Ilyasovi, dok se za produženje ugovora nisu dogovorili sa Charliejem Villanuevom, koji je tako postao slobodan igraè.

Prošlogodišnji prvaci, Boston Celticsi dogovorili su se za slijedeæu sezona sa Eddieom Houseom, ali ne i sa Leonom Poweom koji je tako postao slobodan igraè i vjerojatno svoju karijeru neæe nastaviti u dresu Bostona.

Ove godine nema toliko atraktivnih slobodnih igraèa kao slijedeæe kada æe free agenti postati LeBron James, Dwyane Wade, Dirk Nowitzki i Chris Bosh, ali nikako ne smijemo podcijeniti i ovogodišnje slobodne igraèe.

Svi igraèi koji imaju prostora u svom salaryu capu (Detroit, Portland, Atlanta, Toronto…) imati æe dobar izbor igraèa za moguæe pojaèanje. Tu su Hedo Turkoglu, Ron Artest, Lamar Odom, Charlie Villanueva, Shawn Marion, Trevor Ariza i Andrson Varejao. Bez ugovora je i nekoliko veterana koji još nisu rekli posljednje rijeèi u NBA ligi – Jason Kidd, Allen Iverson, Rasheed Wallace, Mike Bibby i Andre Miller.

Ove godine je manje zanimljiv izbor restricted free agenta odnosno zaštiæenih slobodnih igraèa. To znaèi da svaki klub može izjednaèiti ugovor svog igraèa i tako ga zadržat u svom klubu, u protivnom igraè može prihvatit ponudu druge ekipe. Zaštiæeni free agenti su Paul Millsap, David Lee, Nate Robinson, Jarrett Jack, Raymond Felton, Glen Davis, Marvin Williams i Marcin Gortat.

Svakako veliki broj kvalitetnih igraèa pa se nadamo da ce biti i dosta zanimljivih transfera. Prije svega svi èekaju potpisivanje trojce najboljih na ovogodišnjem popisu slobodnih igraèa – Heda Turkoglua, Rona Artesta i Shawna Mariona, a nikako ne smijemo zaobiæi ni Lamara Odoma i Charliea Villanuevu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE