Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA POWER RANKINGS 1

Evo nas! Napokon je došao i taj dan, ljeto je odavno završilo, dani su sve kraći, a još malo pa će se na radiju početi vrtjeti Božićne pjesme. To sve znači da počinje nova NBA sezona. Svi smo nešto predviđali i u idućim mjesecima ćemo vidjeti koliko smo bili u pravu. Nova sezona je kao prvi dan u novoj godini, svi imamo pravo obećati da ćemo manje jesti i piti i više vježbati, te provoditi više vremena sa svojim boljim polovicama. Tako je i u NBA svijetu, a to znači da Sixersi, Kingsi i Netsi imaju isti omjer 0-0, kao i Cavaliersi i Warriorsi. Krenimo od 30 prema 1.

30. Philadelphia 76ers 15. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: ORL, @CHA, CLE

Zadnjih 10:

Niz:

Sixersi u novu sezonu ulaze kao ekipa koja više ne želi tankirati, ali još uvijek su na zadnjem mjestu na našoj ljestvici. Loša sreća se nastavila kada im je prvi pick drafta Ben Simmons slomio kost u stopalu i propustit će između 20 i 40 utakmica, a možda propusti i cijelu sezonu. Napokon su dočekali dvojac koji su izabrali na draftu 2014. Darija Šarića i Joela Embiida. Od Darija očekujemo da donese pobjednički mentalitet. Također će biti bitno hoće li itko od trojca visokih (Embiid, Jahlil Okafor i Nerlens Noel) biti mijenjan tokom sezone.

29. Brooklyn Nets. 14. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: @BOS, IND, @MIL

Zadnjih 10:

Niz:

Davno su prošli dani kada su Netsi pokušavali preko noći doći do NBA naslova s veteranskom ekipom. Sada će GM Sean Marks probati sporijom, konzervativnijom, ali često uspješnijom metodom povratka na vrh. Od stare ekipe je ostao samo Brook Lopez. Došao je Jeremy Lin, koji će uz našeg Bojana Bogdanovića i lanjskog rookieja Rondae HollisJeffersona biti solidna vanjska linija. Problem će biti pronaći poene pod obručem za sve osim Lopeza. Samo se nadamo da će vlasnik kluba Mikhail Prokhorov imati strpljenja za ovaj rebuildind.

28. Sacramento Kings 15. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @PHO, SAS, MIN

Zadnjih 10:

Niz:

Još jedno ljeto Kingsa s velikim promjenama. Ako se dogodi trade Rudyja Gaya, DeMarcus Cousins bi mogao ostati jedini starter od prošle sezone. Novi je i trener Dave Joerger, koji će ih probati poboljšati u obrani, a to je ono što im već godinama ne uspijeva. Momčadi koje rade takve česte promjena obično ostanu bez playoff nastupa. Barem nisu pretplatili osrednje igrače na duge staze, tako da im ostaje nada da će Cousins produžiti ugovor koji mu istječe u ljeto 2018. Ako ništa drugo imaju novu i modernu dvoranu Golden 1 Center.

27. Los Angeles Lakers 14. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: HOU, @UTA, @OKC

Zadnjih 10:

Niz:

Počinje era Lakersa bez Kobe Bryanta. Imaju dobre mlade igrače kao što su D’Angelo Russell, Julius Randle, Jordan Clarkson, te rookie Brandon Ingram. Tu je u novi trener Luke Walton. Dali su previše novaca i previše godina na ugovore Luola Denga i Timofeya Mozgova, ali to će probati opravdati kao prisustvo veterana u svlačionici. Imaju i solidnu klupu, tako da bi moglo biti zanimljivo gledati neke nove i na rebuilding nenavikle Lakerse. Playoff neće vidjeti, ali bi morali usvojiti pobjedničke navike i hijerarhiju u svlačionici.

26. Phoenix Suns 13. pozicija Zapada 0-0

SLIJEDI: SAC, @OKC, GSW

ZADNJIH 10:

NIZ:

Sunsi su još jedna ekipa koja zna da neće igrati u playoffu, ali nadaju se osjetnom napretku od lani. Nadaju se da će Eric Bledsoe napokon biti zdrav, a s njim i Devinom Bookerom koji je odigrao odličnu rookie sezonu, Brandonom Knightom, te povratnikom Leandrom Barbosom imaju jednu od boljih vanjskih linija u cijeloj ligi. Tyson Chandler je startni centar, a mi se nadamo da će se Dragan Bender nametnuti zato što konkurencija na krilnim pozicijama i nije prevelika i da će opravdati svoj visoki izbor na draftu.

25. Orlando Magic 13. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: MIA, @DET, @CLE

Zadnjih 10:

Niz:

Magic i dalje nastavlja gomilati visoke igrače, došli su Serge Ibaka, Bismack Biyombo i Jeff Green, a tamo ih čekaju Nikola Vučević i Aaron Gordan. Jasno je da neće biti dovoljno minuta za svakoga. Također su šuterski slabi na vanjskim pozicijama, a to je u današnjoj košarci recept za poraze. Tu je novi trener Frank Vogel, koji će to probati ukomponirati i gurnuti Magic prema borbi za playoffu. Mi se nadamo da će Marijo Hezonja, nakon zamjene Victora Oladipa dobiti još više minuta i biti na prosjeku oko 10-12 poena po utakmici.

24. New Orleans Pelicans 12.pozicija Zapada 0-0

SLIJEDI: DEN, GSW, @SAS

Zadnjih 10:

Niz:

Mislim da će povratak Pelicansa u playoff biti teži nego što mnogi misle. Imaju Anthony Davisa koji je pravi superstar, ali ostatak ekipe je problematičan. Puno ozljeda i malo konstantnosti. Još su ih napustili Eric Gordon i Ryan Anderson. Jrue Holiday će propustiti početak sezone zbog bolesti supruge, tako da se nadaju da će rookie Buddy Hield svoj precizan šut sa sveučilišta vrlo brzo prenijeti u NBA zato što im je šut za 3 poena s vanjskih pozicija slabost. Playoff je moguć, ali mislim da će ostati kratki za nekoliko pobjeda.

23. Miami Heat 12. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: @ORL, CHA, SAS

Zadnjih 10:

Niz:

Nema više Dwyanea Wadea, a Chris Bosh je izgleda završio karijeru. Otišli su i Luol Deng i Joe Johnson. Ovo je sada momčad Gorana Dragiča koji će napokon forsirati brzi tempo igra kada nema veterana i Hassana Whitesidea, koji je na dobrom putu da postane najbolji centar Istoka. Ako će Josh Richardson, Justise Winslow i Tyler Johnson napredovati, a novo pridošli Dion Waiters uklopiti možda će se i boriti za playoff, ali mislim da ga neće uhvatiti. Također ćemo vidjeti kako će Erik Spoelstra voditi ekipu bez budućih Hall-of-Fame igrača.

22. Milwaukee Bucks 11.pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: CHA, BRO, @DET

Zadnjih 10:

Niz:

Bucksi bi opet mogli biti zanimljivi za gledanje, ali je pitanje hoće li im to donijeti dovoljno pobjeda za playoff. Mislim da neće uspjeti nadoknaditi ozljedu Khrisa Middletona, koji im je lani bio najbolji strijelac i šuter, a neće ga biti možda i do kraja sezone. Doveli su Mirzu Teletovića i Matthewa Dellavedovu koji će im donijeti šut za 3 poena. Očekuje se velika sezona od Jabarija Parkera koji bi trebao biti potpuno zdrav i spreman nakon ACL operacije prije dvije sezone. A od Giannisa Antetokounmpoa se očekuje AllStar nastup ove sezone.

21. Denver Nuggets 11. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @NOP, POR

Zadnjih 10:

Niz:

Nuggetsi se nadaju povratku u playoff, ali to neće biti lagano. Imaju dobrog trenera Mikea Malonea, dobar odnos veterana i mladih igrača, ali im nedostaje ona jedna zvijezda. Također ih muče ozlijede, a oni misle da ako će biti zdravi, da mogu puno napredovati od lani. Mladi bekovi moraju pokazati više konstantnosti kod šuta, a ako će Danilo Gallinari i Wilson Chandler biti zdravi mogli bi biti opasni za svakoga. Naravno da nismo zaboravili na dvojac pod košem Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, koji se odlično nadopunjuju i često zajedno igraju.

20. Minnesota T’Wolves. 10. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @MEM, @SAC

Zadnjih 10:

Niz:

Vrijeme je da mladi Vukovi ”pokažu zube” ostatku lige. Imaju pravog trenera koji će ih nagaziti u liku Toma Thibodeaua. KarlAnthony Towns i Andrew Wiggins su potencijali da svaki odigra desetak AllStar utakmica u karijeri, Zach LaVine želi dokazati da nije samo zakucavač, a Ricky Rubio želi sezonu bez ozljeda. Tu je i rookie Kris Dunn, koji će napasti minute Rubija. Hoće li sve to biti dovoljno za playoff ostaje vidjeti. Kao i uvijek jako puno će ovisiti o zdravlju glavnih igrača, kao i o kemiji i hijerarhiji u svlačionici.

19. New York Knicks 10. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: @CLE, MEM

Zadnjih 10:

Niz:

Knicksi su jedna od najtežih momčadi za predvidjeti prije početka sezone. Predviđanja za njih su između 30 i 50 pobjeda. Carmelo Anthony je i dalje glavni igrač, a veliko je pitanje kako će se uklopiti Derrick Rose i Joakim Noah, te hoće li ostati zdravi. Prva petorka se čini jako dobra na papiru, ali klupa je relativno tanka. Očekuje se napredak Kristapsa Porzingisa koji i dalje raste te bi mogao igrati i centra. Bit će zanimljivo gledati optimizam i euforiju u Velikoj Jabuci nakon 3 pobjede u nizu, nešto slično što gledamo u jednom gradu na jugu Hrvatske.

18. Washington Wizards 9. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: @ATL, @MEM

Zadnjih 10:

Niz:

Nakon prošle razočaravajuće sezone Wizardsi se žele vratiti u doigravanje. Promijenili su trenera, sada je tu Scott Brooks. John Wall je i dalje možda i najbolji play Istoka, ali mora poraditi na šutu i kemiji s drugom zvijezdom kluba Bradley Bealom. O suradnji njih dvojice će puno toga ovisiti, kao i o krhkom zdravlju Beala. Pod košem su sada već ostarjeloga Nenea zamijenili s Ianom Mahinmijem, koji je atletičan i rim protector, a to im je nedostajalo lani. Zanima nas koliko će on i Marcin Gortat igrati u paru. Playoff im je imperativ.

17. Utah Jazz 9. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @POR, LAL, @LAC

Zadnjih 10:

Niz:

Jazzerima je već dosta uloge dobre i solidne ekipe koju svi hvale, na oko 50% uspješnosti, ali nikako da postanu playoff momčad. Ove godine se napokon očekuje taj iskorak. Prva 3 do 4 tjedna će biti bez svog najboljeg igrača, Gordona Haywarda koji je ozlijeđen. Došli su im veterani George Hill, Boris Diaw i Joe Johnson, koji će startati dok se Hayward ne oporavi. Jazzeri se nadaju potpunom oporavku Dantea Exuma koji je programiran za startnog playa. Pod košem su standardno jaki sa ”staromodnim dvojcem” Rudy Gobert i Derrick Favors.

16. Dallas Mavericks 8. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @IND, HOU, @HOU

Zadnjih 10:

Niz:

Mavericksi se još uvijek drže, Dirk Nowitzki ima 38 godina, ali uvijek se ugura u doigravanje. Došli su im Harrison Barnes i Andrew Bogut iz Warriorsa, pa će vidjeti da li je Barnes odličan igrač ili proizvod sistema Warriorsa. Također bi bilo dobro da Bogut ostane zdrav i da drži obranu. Wesley Matthews se oporavio od ozlijede Ahilove tetive i morao bi preuzeti dobar dio napadačkog tereta, zato što ostatak bekovske linije lagano sustižu godine. Srećom imaju na klupi Ricka Carlislea koji bi ih opet trebao uvesti u playoff.

15. Charlotte Hornets 8. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: @MIL, @MIA, BOS

Zadnjih 10:

Niz:

Hornetsi će pokušati po prvi puta u kratkoj povijesti franšize dvije godine zaredom igrati u playoffu. Bilo je dosta promjena u rosteru. Otišli su Jeremy Lin, Al Jefferson i Courtney Lee, a došli su Marco Belinelli, Roy Hibbert (ako je ostalo išta od njega), te najveći dobitak povratnik nakon ozljeda, Michael KiddGilchrist. Ovo je momčad Kembe Walkera, koji bi trebao postati AllStar igrač ove sezone. Uložili su veliki novac u Nica Batuma i Marvina Williamsa od kojih će se očekivati dobra obrana i šut za 3 poena.

14. Memphis Grizzlies 7. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: MIN, @NYK, WAS

Zadnjih 10:

Niz:

Novi trener ”Medvjeda” David Fizdale želi ubrzati igru, ali je pitanje da li je to moguće s ovakvim sastavom. To je i dalje Grit’n’Grind ekipa. Došao je Chandler Parsons, ali i on je ozlijeđen, kao što je lani bila cijela ekipa, a opet su se bili ugurali u playoff. Najbitnije je da Marc Gasol bude zdrav, kao i da Mike Conley opravda najveći ugovor u povijesti NBA lige. Nismo zaboravili niti Zacha Randolpha i Vincea Cartera. Ako im svi glavni igrači budu zdravi i Gasol bude na nivou od prije dvije sezone, niti divizijski naslov nije daleko.

13. Chicago Bulls 7. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: BOS, IND

Zadnjih 10:

Niz:

Uz Knickse na Istoku ekipa koju je najteže prognozirati. Promijenili su pola momčadi, došli su Dwyane Wade, Rajon Rondo i Robin Lopez. Uspjeh ekipe će najviše ovisiti o kemiji između Wadea, Ronda i Jimmyja Butlera i način na koji će trener Fred Hoiberg kontrolirati svlačionicu. Svima je jasno da će protivnici ostavljati vanjsku liniju da ih kazni šutom za 3 poena. Lani je Rondo tricu gađao dobrih 37%, a Wade ju je u playoffu gađao oko 50%. Nikola Mirotić bi trebao imati još više šuteva sada kada nema Gasola.

12. Detroit Pistons. 6. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: @TOR, ORL, MIL

Zadnjih 10:

Niz:

Pistonsi će nastaviti igru Stana Van Gundyja, a to je dominantan centar okružen šuterima. Nisu bili jako aktivni u kupovini slobodnih igrača tako da će se oslanjati na ono što imaju. Veliki problem bi mogao biti to što će im najbolji strijelac Reggie Jackson izbivati s terena do sredine Prosinca. Zato bi bilo dobro da Andre Drummond počne zabijati slobodna bacanja, a da Tobias Harris nastavi napredak u jednu od najboljih stretch četvorki cijele lige. Ako ne bude većih ozljeda playoff bi trebali uhvatiti, ali pitanje je imaju li kvalitete za nešto više.

11. Houston Rockets 6. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @LAL, @DAL, DAL

Zadnjih 10:

Niz:

Nakon razočaravajuće prošle sezone napustio ih je Dwight Howard, ali sumnjam da je netko pustio suzu za njim. Došli su dvojac iz Pelicansa Ryan Anderson i Eric Gordon. Clint Capel će biti startni centar, a on je baš po ukusu novog trenera Mikea D’Antonia, a to znači atleta i ne traži loptu u post. Sve počinje i završava s Jamesom Hardenom, koji bi opet trebao imati MVP brojke. Playoff bi trebali sigurno izboriti, ali za nešto više trebat će puno discipline i barem solidna igra u obrani.

10. Oklahoma City Thunder. 5.pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @PHI, PHO, LAL

Zadnjih 10:

Niz:

Nećemo pričati o odlascima i njegovo ime spominjati. Ovo je momčad gdje će Russell Westbrook imati ”svemirske” brojke i jedino će ga manjak pobjeda udaljiti od MVP titule. Mijenjali su Sergea Ibaku za Victora Oladipa što se čini dobar potez. Enes Kanter bi trebao imati AllStar brojke, a jedva čekamo da vidimo kako će se Steven Adams razvijati. Nedostaje im strijelac s klupe, pogotovo s vanjskih pozicija, a zadnjih godina su ih imali nekoliko. Možda prođu prvu kruga playoffa, ali za nešto vise, teško s ovom ekipom.

9. Portland Blazers. 4. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: UTA, LAC, @DEN

Zadnjih 10:

Niz:

Blazersi od lovaca postaju lovina nakon što su iznenadili cijelu ligu i upisali 44 pobjede. Uložili su jako puno novaca u prosječne igrače, ali tako vam je to u današnjoj NBA. Imaju jednu od jačih klupa (Evan Turner, Meyers Leonard, Allen Crabbe) nakon što im je godinama to bila slaba točka. Damian Lillard je elitni igrač, a C.J. McCollum je potencijalni All-Star. Očekujte puno trica i to sa svih pozicija. Najveće pitanje je hoće li nastaviti napredovati ili će im se desiti sudbina Bucksa od prošle sezone, a to znači od ugodnog do neugodnog iznenađenja.

8. Boston Celtics. 5. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: BRO, @CHI, @CHA

Zadnjih 10:

Niz:

Celticsi su doveli Ala Horforda i žele igrati duže od jedne runde doigravanja. Imali su puno pickova na draftu, ali nisu ih uspjelu ”utopiti” kao prije 9 godina. Imaju dobru i izbalansiranu ekipu, ali Isaiah Thomas je jedini koji si može sam kreirati šut, a nedostatak tog drugog strijelca se vidjelo u playoffu. Brad Stevens je odličan trener, ali morat će i dalje imati puno strpljenja zato što još nisu na nivou da ozbiljno ugroze Cavalierse. Ovako im ostaje borba s Raptorsima, Hawksima i Pacersima za ulogu ”prve pratilje” ekipe iz Ohioa.

7. Indiana Pacers 4. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: DAL, @BRO, @CHI

Zadnjih 10:

Niz:

Pacersi žele postati druga najbolja ekipa Istoka, a za to imaju potencijala. Doveli su Jeffa Teaguea, koji bi im trebao unaprijediti napad i da postižu više laganih poena. Također su doveli Thaddeusa Younga koji je nezgodan za čuvanje i koji bi u paru s Paulom Georgeom trebao imati dobru sezonu. George je vjerojatno drugi najbolji igrač Istoka i jedna od kandidata za MVP nagradu. Tu je i lanjski rookie Myles Turner, a s klupe će ulaziti veteran Al Jefferson. Potencijalni problem je mogući pad u obrani odlaskom Hill i Iana Mahimija.

6. Atlanta Hawks 3. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: WAS, @PHI

Zadnjih 10:

Niz:

Hawksi su promijenili dva startera i to će utjecati na način na koji su igrali zadnjih godina. Došao je Dwight Howard, a to znači da centar neće širiti reket i pitanje je koliko će ulogu imati u napadu ne tako davno najbolji centar lige. Paul Millsap je sada neupitni vođa ove momčadi i bit će prva opcija u napadu. Kyle Korver je imao jako lošu šutersku sezonu i trebao bi biti bolji ove sezone. Mike Budenholzer će napraviti dobar posao, ali što god da naprave teško da će biti dovoljno da pobjede Cavse u eventualnom finalu Istoka.

5. Toronto Raptors. 2. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: DET, CLE

Zadnjih 10:

Niz:

Raptorsi žele nastaviti gdje su stali prošle sezone, a to je minimum mjesto drugog nositelja Istoka. Ostali su bez Bismacka Biyomba, ali je ostatak ekipe gotovo isti. Očekuje se još veći iskorak Jonasa Valanciunasa na oba kraja terena. Jared Sullinger je doveden da bude starter na poziciji četiri, ali zbog ozljede ga neće biti duže vrijeme, tako da će se opet ”krpati” na toj poziciji. Opet će većinu napada nositi Kyle Lowry i DeMar DeRozan, a ključno će biti koliko će im pomoći šutom igrači s krilnih pozicija, prvenstveno DeMarre Carroll.

4. Los Angeles Clippers 3. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: @POR, UTA

Zadnjih 10:

Niz:

Clippersi su odlučili zadržati ekipu na okupu, barem još jednu sezonu. Znači iste vrline i mane kao i prijašnjih godina. Najveće pitanje je hoće li Chris Paul napokon igrati finale konferencije. Petorka će biti ista kao i lani, a pod posebnim povećalom će biti Blake Griffin, nakon lanjskih nesreća i suspenzija. Clippersi su slične sudbine kao i Raptorsi, Celticsi i Hawksi na Istoku, a to znači da će jako teško srušiti vodeću momčad konferencije. Možda DeAndre Jordan počne pogađati slobodnjake kao Europljanin, ali nemojte se kladiti u to.

3. San Antonio Spurs. 2.pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI : @GSW, @SAC, NOP, @MIA

Zadnjih 10:

Niz:

Nema više Tima Duncana, ali život ide dalje. Doveden je nešto mlađi Pau Gasol i David Lee. Vođe ”novih” Spursa su Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge. Najveći problem im je godine u godinu sve veći. Taj problem je nedostatak mladosti, eksplozivnosti i laganih poena s bekovskih pozicija. To se posebno vidi protiv atletski jakih momčadi kao što je bila Oklahoma u lanjskom doigravanju. Spursi su favoriti za poziciju broj 2 na Zapadu, ali je pitanje koliko su blizu Warriorsima, a već prvog dana sezone gostuju kod njih pa ćemo biti malo pametniji.

2. Golden State Warriors. 1. pozicija Zapada. 0-0

SLIJEDI: SAS, @NOP, @PHO

Zadnjih

Niz:

Sorry Warriorsi, niste prvi na našoj ljestvici. Što reći za ekipu koja je imala omjer 73-9 i onda dovede Kevina Duranta. Možda su naučili lekciju lani pa se neće toliko umarati u regularnoj sezoni. Sve nas zanima kemija između Duranta i Stepha Curryja i koliko će tko šuteva dobiti. Tu je i Klay Thompson koji također voli šutirati. Draymond Green će biti ključan zbog svoje uloge na terenu, ali i u svlačionici. Sve osim naslova prvaka bi bilo ravno katastrofi, a javnost će uživati u svakom porazu Warriorsa i sve njihove navijače zvati Bandwagonerima.

1. Cleveland Cavaliers. 1. pozicija Istoka. 0-0

SLIJEDI: NYK, @TOR, ORL

Zadnjih 10:

Niz:

Evo nas napokon kod prvaka. Nisu radili velike promjene u sastavu tako da ostaju jedini i apsolutni favoriti za naslov na Istoku. LeBron James lovi svoje sedmo uzastopno NBA finale i samo njegova eventualna ozljeda to može spriječiti. Tyronn Lue je rekao da će mu limitirati minute u regularnoj sezoni i da će propustiti koji susret. Kyrie Irving je svima, pa i meni dokazao kakav je igrač postao, a tek su mu 23 godine. Kevin Love se nada da će imati više dodira s loptom, a nama ostalima ostaje čekati Lipanj i veliko finale protiv Warriorsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE