Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA Power Rankings

Predstavljamo Vam prvi NBA Power Rankings. Nadamo se da će biti pred Vama svaku nedjelju osim iduće kada je All-Star pauza, a momčadi će odigrati premalo utakmica do tog trenutka da radimo novu listu. Krenimo od 30 prema 1.

30. Phoenix Suns        14. pozicija Zapada            14-38

SLIJEDI : OKC, GSW, HOU, SAS

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 7 poraza

Prvi na našoj listi su se našli Phoenix Sunsi, iako 3 momčadi imaju lošiji omjer, Sunsi su ovdje zbog smjera u kojem momčad ide. Nakon ozlijede Erica Bledsoea, momčad se počela raspadati, otpustili su trenera Jeffa Hornaceka, drugi blizanac Morris je zatražio trade, bivši igrači ih prozivaju po društvenim mrežama, a usput su izgubili 24 od zadnjih 26 utakmica.

29. Brooklyn   Nets           14. pozicija Istoka            12-38

SLIJEDI: DEN, MEM, NYK

Zadnjih 10:2-8

Niz: 1 poraz

Netsi sigurno ulaze u spor i mukotrpan rebuilding što se bogatom ruskom vlasniku sigurno neće svidjeti. Porazi se nižu, ozlijede također, bekovska linija možda i najslabija u cijeloj NBA. Od zadnjih 19 utakmica upisali su čak 16 poraza pa su najlošije rangirana ekipa Istoka na listi. Nažalost i naš Bojan Bogdanović se utopio u sivilo, možda bi mu trade dobro došao. Jedino su Brook Lopez i Thaddeus Young na visini zadatka.

28. Philadelphia   76ers        15. pozicija Istoka               8-43

SLIJEDI: LAC, SAC, @NOP

Zadjnih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Teško je pričati o Sixersima u sadašnjosti, ali mora se priznati da je dolaskom Isha Smitha Philadelphia ipak napredovala. Na pristojnom su omjeru od 4-6 u zadnjih 10 utakmica. Čak su i preskočili Netse na našoj listi pobjedom u međusobnom susretu jučer. Borbeni su i ne predaju se. Pogotovo protiv Warriorsa kada su izgubili tricom Barnesa sa sirenom. Dok čekaju još jedno draft ljeto nadaju se još kojoj pobjedi da zadrže svoje vjerne navijače, kojima je strpljenje pri kraju, te napretku mladih centara Nerlensa Noela i Jahlila Okafora.

27. Los  Angeles  Lakers      15 pozicija Zapada          11-42

SLIJEDI: @IND, @CLE, SAS

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 poraz

Vintage Kobe se ukazao. U zadnje 4 utakmice je na prosjeku većem od 28 poena, od toga dvije pobjede i ravnopravna igra protiv Spursa u gostujućem porazu, što možda i nije dobra vijest. Prvi pick drafta 2016 ide Sixersima ako taj pick bude izvan prva 3. Julius Randle pokazuje napredak, D’Angelo Russell je pod terorom Byrona Scotta koji se na klupi ponaša kao da su ovo 90-e. Usput imaju i najlošiju obranu lige. Ostatak veljače će uglavnom provesti u gostima gdje će publika dolaziti vidjeti Kobeja.

26. Minnesota  Timberwolves      13. pozicija Zapada      16-36

SLIJEDI: NOP, TOR, @MEM, NYK

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 pobjede

Wolvesi nikako da završe rebuilding, playoff nisu vidjeli od sada već daleke 2004. Neće ga vidjeti niti ove. Imaju dobar mladi roster, ali skroz su pali u formi. Od sredine prosinca su na omjeru 5-20, ali su dobili zadnje dvije. Možda da daju malo više šanse našem Damjanu Rudežu koji kada dobije šansu većinom dobro reagira, kao u gostujućoj pobjedi nad Clippersima. Imaju još dvije domaće utakmice prije pauze pa možda i povećaju niz pobjeda.

25. Orlando  Magic     11. pozicija Istoka          22-28

SLIJEDI: @ATL, SAS, DAL

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 pobjeda

Razlog ovako niskog mjesta Magica na listi je njihova trenutna forma. Nakon neočekivano dobrog starta, koji je potrajao do sredine sezone stvari polako dolaze na svoje mjesto. Ova mlada i talentirana ekipa još uvijek je daleko od playoffa. Od nove godine su na katastrofalnih 3 pobjede i čak 15 poraza, tako da je još jedan old-school trener Scott Skiles bio primoran povećati minutažu Mariju Hezonji koji je dobro odgovorio i koji igra sve više i bolje.

24. Milwaukee  Bucks     13. pozicija Istoka           20-32

SLIJEDI: BOS, WAS, CHA, @ATL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 5 poraza

Bucksi su izgubili 7 od zadnjih 8 utakmica i objavili su da je gotovo cijela momčad osim Antetokounmpoa na trade blocku. Lani su bili hit i top defesive ekipa, a sada su i tu jako pali. Razlog tolikog broja poraza je u tome što su lani bili broj 2 po defensive ratingu, a ove sezone su u istom segmentu 25-i. Slijedi im nešto lakši raspored, ali nema previse nade za ovu godinu u hladnom Wisconsinu.

23. New  Orleans  Pelicans    12. pozicija Zapada      18-32

SLIJEDI: @MIN, UTA, @OKC, PHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 4 poraza

Pelicansi su najveće razočarenje Zapada. Izgubili su zadnje 4, a njihovi navijači su se taman ponadali borbi za playoff zato što su prije ovog negativnog niza bili dobili 7 od prijašnjih 9 utakmica. Anthony Davis nije napravio očekivani iskorak prema MVP kandidaturi, Omer Asik je katastrofalan, Eric Gordon ozlijeđen, Tyreke Evans na trade blocku. Ryan Anderson je jedna od rijetkih svijetlih točaka. Napad im je dobar, tu su deveti u ligi, zato im obrana curi. 28-i su u defensive ratingu.

22. Sacramento  Kings    10. pozicija Zapada          21-30

SLIJEDI: @CLE, @PHI, DEN

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 poraza

Dok čitate ove redove George Karl je možda već bivši trener Kingsa. Krajem siječnja su držali osmu poziciju na Zapadu, ali nakon toga su izgubili 7 od 8 utakmica, a usput 4 puta su primili preko 115 koševa. Obrana se skroz raspala. Rajon Rondo igra kao u najboljim danima ali porazi se nižu kao i playoff suša koja traje od 2006. Ova momčad ima talenta, najboljeg centra lige DeMarcusa Cousinsa ali nešto ne štima u glavnom gradu Californije.

21. New  York  Knicks    12. pozicija Istoka        23-31

SLIJEDI: WAS, @BKN, @MIN

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 5 poraza

Zaista je malo potrebno da se euforijom zapali Velika Jabuka, kao sto je mladi Kristaps Porzingis učinio, ali ipak upitan roster plus stalne sitne ozlijede Carmela Anthonya su Knickse vratili u realnost. Još jedna sezona bez playoffa. Zadnjih 10 utakmica su na omjeru 1-9 tako da je playoff sve dalji, ali barem imaju nadu sve dok se vlasnik James Dolan ne umiješa u posao Philu Jacksonu.

20. Washington  Wizards    10. pozicija Istoka    22-27

SLIJEDI: @NYK, @MIL, UTA, DET, @MIA

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 poraz

Wizardsi su najveće razočarenje Istoka, nikako da ih krene, a prije sezone su ih mnogi vidjeli pri vrhu. U obrani su slabi, pogotovo u zadnje vrijeme, a i dosta ozljeda su imali. Unatoč svemu, kada imaš Johna Walla i Bradley Beala na vanjskim pozicijama smiješ se nadati playoffu koji im trenutno bježi 4 utakmice. Porazi kao jučer od izravnih konkurenata Hornetsa im neće pomoći. Bitno je kako će proći na dva uzastopna gostovanja prije pauze.

19. Denver  Nuggets     11. pozicija Zapada              21-31

SLIJEDI:@BKN, @DET, @SAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Nuggetsi zapravo igraju dobro zadnjih 15-ak utakmicu gdje su omjeru oko 50%, a većinom su igrali protiv playoff momčadi. Otkriće je mladi srpski centar Nikola Jokić koji dobro koristi ozlijede ostalih centara među njima i Jusufa Nurkića. Danilo Gallinari je napokon zdrav i pokazuje svoj talent. Problem je bekovska linija, najlošija na zapadu. Ako ovako nastave niti playoff nije nemoguća misija.

18. Charlotte  Hornets    9. pozicija Istoka            25-26

SLIJEDI : CHI, @IND, @MIL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Hornetsi su se uspjeli oporaviti nakon lošeg ulaza u novu godinu kada su izgubili 7 zaredom. Vratio im se Michael Kidd-Gilchrist, igraju borbeno i nesebično. Kemba Walker je igrački sazrio, ali Al Jefferson je ozlijeđen. Iduća utakmica im je doma protiv Bullsa, pa kreću na gostujuću turneju gdje idućih 6 utakmica igraju u gostima i sve protiv ekipa sa Istoka, znači dosta toga drže u svojim rukama. Tako da im je to šansa da se približe osmom mjestu za kojim zaostaju dvije utakmice. Treba napomenuti da su dobili Cavse bez Kembe i Big Ala.

17. Portland  Trail Blazers        9. pozicija Zapada        25-27

SLIJEDI: @MEM, HOU, GSW

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Mlada momčad Blazersa nas i dalje oduševljava, a to što Damiana Lillarda nema na AllStar utakmici je prava sramota, kada se zna da su svi ostali starteri od lani otišli a oni su u borbi za playoff. Od zadnjih 13 dobili su 10 utakmica, a mladi bek C.J. McCollum će sigurno dobiti MIP nagradu. RipCity se opet nada uspjehu.

16. Houston  Rockets   7. pozicija Zapada           27-26

SLIJEDI: @GSW, @POR, @PHO

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 poraz

Razočaravajuća sezona Rocketsa se nastavlja, malo toga je kako treba. Dwight Howard je sjena igrača od prije 5-6 godina, Ty Lawsonu ništa ne ide od ruke, James Harden igra sam… Jučer su ih Blazersi doma razbili, a međusobno igraju još 2 puta u iduća dva tjedna. 11 od idućih 13 igraju u gostima. Sve to dok im se Jazzeri i Blazersi približavaju. Treba gledati na Rocketse kao na ekipu koja možda napravi kakav trade uskoro.

15. Detroit Pistons     8. pozicija Istoka             27-25

SLIJEDI : TOR, DEN, @WAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 poraz

Pistonsi se i dalje drže na 8 mjestu Istoka i pozitivnom omjeru u sezoni bez previše oscilacija. Playoff nisu vidjeli od 2009. Andre Drummond je prvi centar Istoka, još da popravi slobodnjake gdje bi mu bio kraj. Lako moguće da u tradeu pošalju negdje Brandona Jenningsa. Reggie Jackson se preporodio pod palicom Stana Van Gundya.

14. Utah Jazz              8. pozicija Zapada           25-25

SLIJEDI: @DAL, @NOP, @WAS, BOS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 6 pobjeda

Jazzeri su momčad u usponu, pogotovo otkad se od ozlijede vratio stup obrane Rudy Gobert, a kada je on u postavi su jedna od najboljih obrambenih momčadi. Dobili su 6 u nizu, stigli do omjera 50% pobjeda i žele u playoff. Domaćinska su ekipa, ali imaju 2 gostovanja prije pauze. U gostima imaju omjer od 7-15 i to će htjeti popraviti. Gordon Hayward igra jako dobro i postao je vođa ove mlade ekipe.

13. Chicago  Bulls          6. pozicija Istoka              27-23

SLIJEDI: @CHA, ATL, @CLE, TOR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 pobjede

Bullsi su u očitom padu u zadnje vrijeme, u zadnjih 16 utakmica imaju omjer samo 5-11, napale su ih i ozlijede ali porazi su počeli i prije njih. Nikola Mirotić i Joakim Noah su se na duže ozlijedili, prije 2 dana se i Jimmy Butler ozlijedio, a on je zadnji igrač u Bullsima kojemu se to smije dogoditi. Pau Gasol je uz Butlera glavni igrač, a veseli i to što je Derrick Rose napokon počeo podsjećati na stare dane. Moraju se dignuti nakon pauze zato što ako ovako nastave prijeti im propuštanje playoffa prvi puta nakon 2008.

12. Indiana  Pacers      7. pozicija Istoka               27-24

SLIJEDI : LAL, CHA, @OKC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 poraz

Pacersi jedva čekaju pauzu, posustali su, u zadnjih 25 utakmica su na slabom omjeru od 10-15, tako da im je jako bitno da u preostale dvije domaće utakmice prije pauze pobjede Lakerse i Hornetse i vrate se u borbu za treću poziciju na Istoku koja im bježi samo 2.5 utakmica. Pacerse treba pohvaliti za dobru obranu, četvrti su u defensive ratingu i drugi na Istoku. Paul George igra izvrsno i nema traga one strašne ozlijede koja mu se desila u ljeto 2014.

11. Atlanta  Hawks          4. pozicija Istoka            30-23

SLIJEDI : @CHI, MIA, MIL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 poraz

Hawksi pokušavaju igrati istim načinom kao i lani kada su ubilježili čak 60 pobjeda, ali lošija igra bekovskog para Jeff Teague i Kyle Korver je razlika od prošle godine. Zadnjih 20-ak utakmica su na otprilike 50% uspješnosti što ih ne zadovoljava. Ako ih šut bude išao kasnije u sezoni treba ih se čuvati, zato što je to iskusna momčad i jako dobro vođena.

10. Miami  Heat            5. pozicija Istoka           29-23

SLIJEDI: SAS, @ATL, WAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Miami nastavlja solidno gurati unatoč stalnim gostovanjima. Od zadnjih 18 utakmica 15 su odigrali u gostima, i na kojih 50% uspješnosti su to izgurali. Chris Bosh je proigrao kako treba uz standardnog Dwayne Wadea, a i Goran Dragič se uklopio. Mislim da ih nitko ne želi vidjeti u prvom krugu playoffa zbog šampionskog iskustva.

9. Dallas  Mavericks      6. pozicija Zapada           29-25

SLIJEDI: UTA, @ORL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 poraz

Velika pobjeda jučer u produžetku kod Grizzliesa, vratili su dio samopouzdanja. Većinom su gubili od playoff momčadi u zadnje vrijeme. Igraju još doma sa Jazzerima prije pauze i to će im biti bitna utakmica da održe korak u borbi za 5.mjesto na Zapadu i malo pobjegnu pratnji koja ih polako sustiže. Igraju tipičnu košarku kakvu Rick Carlisle zahtjeva. Dirk Nowitzki ih i dalje predvodi, a Zaza Pachulia je ugodno iznenadio u novoj sredini.

8. Memphis Grizzlies      5. pozicija Zapada             30-21

SLIJEDI: POR, @BKN, MIN

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 4 pobjede

Nakon neuspjelog eksperimenta sa Small Ball igrom Grizzliesi su se vratili svojem old-school načinu. U zadnjih 14 utakmica su na 11-3 omjeru. Zach Randolph se diže u formi kao i Jeff Green koji napokon igra onako kako može. Iako je brza igra prevladala, a vi želite gledati low post borbe prebacite na kanal gdje Grizzliesi igraju. Još da oni i Clippersi zadrže sadašnje pozicije u prvom krugu playoffa bi imali pravu poslasticu gdje ne bi nedostajalo grubih faula, laktova i „dobre stare mržnje“ pod obručima.

7. Boston  Celtics          3. pozicija Istoka                31-22

SLIJEDI: @MIL, LAC, @UTA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Celticsi su uz Raptore u najboljoj formi na Istoku. Igraju zaista izvrsno, imaju sve više samopouzdanja i to im se vraća na terenu. Pogotovo je bila impresivna trica Avery Bradleya za pobjedu usred Clevelanda. Ova momčad je udaljena za jednog All-Star igrača od borbe za sami vrh. U zadnjih 15 utakmica su na 12-3 omjeru i drže treću poziciju na Istoku. Brad Stevens će ako ovako nastave biti prvi vrhu izbora za trenera godine. Naravno treba spomenuti i vrhunske partije Isiaha Thomasa.

6. Los  Angeles  Clippers     4. pozicija Zapada      34-17

SLIJEDI: @PHI, @BOS, SAS, GSW

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Cirkus kod Clippersa se nastavlja, priča se o tradeu Blakea Griffina, a Clippersi svejedno pobjeđuju. Oslanjaju se na smallball. Odmah nakon pauze igraju doma sa Spursima i Warriorsima, gdje bi se trebao osjetiti izostanak boksača Blakea. Chris Paul je i dalje vođa ekipe i bit će zanimljivo vidjeti mogu li pomrsiti račune vodećem trojcu na Zapadu. Nakon slabog starta i omjera 6-7 od onda su na omjeru 28-10.

5. Cleveland  Cavaliers     1. pozicija Istoka          36-14

SLIJEDI: SAC, LAL, CHI

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 poraz

Nakon smjene Davida Blatta stvari se očekivano ipak nisu poboljšale. Tyrone Lue počinje shvaćati da je ipak lakše biti pomoćnik. Posebno bole porazi od Hornetsa bez Kembe i Big Ala te domaći poraz od Celticsa sa zvukom sirene. Još uvijek su prvi na Istoku ali počinju osjećati dah Raptorsa. Moguće je da će kao lani, nakon mučenje kroz regularnu sezonu, prošetati se Istokom kada su u tri runde upisali samo jedan poraz.

4. Toronto  Raptors       2. pozicija Istoka          34-16

SLIJEDI: @DET, @MIN, @CHI

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 2 pobjede

Raptorsi nastavljaju svoj lov prema Cavsima i broju 1. na istoku, na našoj listi su ih i pretekli, a na pravoj imaju samo dva poraza više. Dobili su 13 od zadnjih 14, od toga 6 u gostima. Takav rezultat moraju najprije zahvaliti najboljem bekovskom paru na istoku LowryDeRozan i dobroj obrani predvođenom defensive minded trenerom Dwane Caseyem. Još ako mladi Jonas Valanciunas nastavi napredovati bit će još puno pobjeda za Raptorse i možda ugroze popularnost hokeja u Torontu.

3. Oklahoma City Thunder     3. pozicija Zapada      38-14

SLIJEDI: @PHO, NOP, IND

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 poraz

U jučerašnjem porazu protiv Warriorsa presudila je klupa domaćih koja je gađala 18/32 iz igre. Kevin Durant i Russell Westbrook su zabili svoje u derbiju protiv Warriorsa, ali ipak nisu mogli do pobjede, unatoč slabom šuta Stepha i Klaya za tricu. Drugo poluvrijeme je dalo nadu Thunderu i ostatku lige. Rijetko kada je momčad koja je na putu da ostvari 60 pobjeda bila manje u medijima zbog pobjeda, a više zbog mogućeg odlaska prve zvijezde kluba koji postaje free agent na ljeto. To je tako kada igrate u isto vrijeme kao svemirci iz San Francisca.

2.  San Antonio Spurs      2. pozicija Zapada      43-8

SLIJEDI: @MIA, @ORL, @LAC, @LAL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Spursi su i dalje neporaženi doma, igraju tipičnu Spursovsku košarku i čekaju playoff. Kawhi Leonard je prva zvijezda dok se LaMarcus Aldridge još privikava na Gregga Popovicha. Do kraja veljače su na gostovanjima zbog tradicionalnog Rodea u San Antoniju, gdje nisu dominantni kao u svojoj dvorani. Na omjeru 1-3 su protiv Cavsa, Warriorsa i Thundera, ali pravu istinu ćemo vidjeti na proljeće u playoffu.

1. Golden State Warriors      1. pozicija Zapada     46-4

SLIJEDI: HOU, @PHO, @POR, @LAC

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 9 pobjeda

Što još reći o ovoj ekipi Warriorsa? Pobjeđuje sve čak i kada trica nije na visini zadatka. Steph Curry je postao broj 1 igrač lige, opet će biti MVP. Rekord Bullsa od 72 pobjede opasno visi. Doma neporaženi 100 godina. Ako neće imati ozljeda prvi favoriti su za drugi naslov u nizu i moguću dinastiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE