Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA Power Rankings (3)

Evo nas već kod trećeg izdanje NBACro.com Power Rankingsa. Novi tjedan i novi poredak. Borbe za preostale playoff pozicije su se još dodatno ”zakuhale” na isti način na koji se ugrijao jedan mršavi mladi momak koji trenutno živi u blizini San Francisca. Dok se neki bore za playoff drugi tankiraju, ali tako je to u NBA. Krenimo  od 30 prema 1.

30. Philadelphia 76ers (-1) 15. pozicija Istoka. 8-51

SLIJEDI: @WAS, CHA, MIA, @MIA

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 8 izgubljenih

Sixersi se vraćaju na svoju prirodnu poziciju, napokon su zadnji. Djeluju kao da se najviše trude da dohvate taj prvi pick na draftu pa da biraju između Ben Simmonsa i Brandon Ingrama, a možda i izaberu našeg Dragana Bendera pa ga ostave još koju godinu u Europi. Sada smo već sarkastični. Inače su na nizu od osam uzastopnih poraza.  Magic im je jučer utrpao 77 koševa do poluvremena. Do kraja sezone će obećavati svojim navijačima koji imaju sezonske ulaznice da od iduće godine napadaju playoff. Uz naravno povećanje cijena karata.

29. Los Angeles Lakers (-1) 15. pozicija Zapada. 11-49

SLIJEDI: BKN, @DEN, ATL, GSW

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 8 izgubljenih

Lakersi su izgubili sve tri utakmice ovaj tjedan, ali su nekako ipak uspjeli izbjeći zadnje mjesto na ljestvici. Ovo što pokazuju u obrani je zaista sramota i na dobrom su putu da odigraju najgoru sezonu u povijesti Lakersa, što je inače bila prošla. Ako ne dovedu kakvog boljeg free agenta ovo ljeto dogodit će im se sudbina Sixersa i Celticsa iz 90-ih, a to znaci skoro cijelo desetljeće bez playoffa. Iduću igraju protiv Netsa doma pa možda i pobjede nekoga. Barem im je dvorana rasprodana, pa Kobe Bryant nekako opravdava svoj ogroman ugovor.

28. Phoenix Suns (+2) 14. pozicija Zapada 15-44

SLIJEDI: @CHA, @MIA, @ORL, @MEM

ZADNJIH 10: 1-9

NIZ: 1 pobjeda

Napokon da su i Sunsi nekoga savladali. Jedna pobjeda i odmah bijeg sa zadnje pozicije. 8 od idućih 10 utakmica igraju u gostima tako da će lakše krenuti na put po Istoku. Postali su prva momčad nakon 50 godina koja je imala 7 utakmica zaredom doma, a da nisu pobijedili niti jednu.  Mirza Teletović dobro iskorištava minutažu koju dobiva, zadnjih devet utakmica je na prosjeku od skoro 18 poena. Još jedna dobra stvar je da će taj 14. travanj i kraj regularne sezone doći relativno brzo i muka za Sunse i navijače će nestati.

27. Brooklyn Nets. (0) 14. pozicija Istoka. 17-42

SLIJEDI: @LAC, @LAL, @DEN, @MIN

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Netsi su dobro započeli novu eru pod GM-om Sean Marksom. Otpustili su Joe Johnsona i Andreu Bargnanija, ali su i pobijedili u dvije utakmice zaredom prvi puta od početka prosinca i to u gostima. Ovaj tjedan nastavljaju s gostovanjima gdje će nas Bojan Bogdanović imati dobru minutažu koju bi trebao iskoristiti s nekoliko utakmica s 20+ koševa. Rebuilding bi mogao biti dugotrajan, ali ipak je lakše kada imaš najboljeg napadačkog centra Istoka u Brook Lopezu. Barem su priznali svoje pogreške iz Billy King ere, ali ostaje žal za draft pickovima.

26. Minnesota T’Wolves (0) 13. pozicija Zapada. 19-41

SLIJEDI: WAS, @MIL, BKN

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Mladi Wolvesi su napokon poslušali naše kritike i počeli igrati košarku za koju imaju potencijala. U zadnje vrijeme su pobijedili Clipperse, Bullse i Celticse, ali su gubili od Knicksa i Lakersa pa je vidljivo da im fali konstantnosti. Na svim pozicijama imaju talentirane igrače, ali pitanje koje muči Wolvese od 2004. i zadnjeg playoff nastupa je kako od talentiranih igrača, a ovi to zaista jesu (Karl-Anthony Towns, Andrew Wiggins, Zach Levine, te malo stariji Ricky Rubio i Gorgui Dieng) napraviti ekipu koja će umjesto 25 utakmica pobijediti u njih 50.

25. New York Knicks (0) 12. pozicija Istoka. 25-36

SLIJEDI: POR, @BOS, DET

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 izgubljena

Knicksi polako ali sigurno postaju očajni. Možda bi im bilo najpametnije tankirati do kraja sezone, ali Nuggetsi mogu s Knicksima zamijeniti pickove pa to nema smisla. Momčadi pod hitno fali playmaker, 3-D igrač, te koja pouzdana opcija s klupe plus trener. Pitanje je koliko će još trajati prime Carmela Anthonya, ali barem su napokon pogodili na draftu izborom Kristpas Porzingisa. Teško je pisati pozitivno o momčadi koja je u zadnjih 17 utakmica na omjeru 3-14. Možda da promijene vlasnika, ali navijači Knicksa nisu te sreće.

kristaps-porzingis

24. Milwaukee Bucks (-2) 13. pozicija Istoka. 24-35

SLIJEDI: HOU, IND, MIN, OKC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 Izgubljene

Ako Bucksi ovaj tjedan ne krenu sa serijom pobjeda na domaćem terenu, idući tjedan ih križamo kao potencijalnu playoff momčad. Utjeha svim navijačima Bucksa je Greek Freak ili Giannis Antetokounmpo koji je počeo igrati playmakera ili nešto slično tomu u zadnje vrijeme. Još ako popravi šut postat će All-Star igrač. Već smo dosadni sa spominjanjem njihove slabe obrane ove sezone, ali dok se to ne popravi nema napretka. Treba pohvaliti  i Khrisa Middletona koji igra jako dobro zadnjih desetak utakmica.

23. Orlando Magic (0) 11. pozicija Istoka. 26-32

SLIJEDI: @DAL, CHI, PHO

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Magic je upisao dvije pobjede ovaj tjedan, ali obje su bile protiv očajnih Sixersa tako da im to neće donijeti pomak na ljestvici. Usput smo ih stavili na popis momčadi koje sigurni smo neće vidjeti playoff. Dvojac pod košem bilježi jako dobre brojke. Nikola Vučević igra odlično i na prosjeku je od preko 20 koševa u veljači. Aaron Gordon je izgleda dobio samopouzdanje nakon onih akrobacija na natjecanju zakucavanja i igra sve bolje. Mario Hezonja je i dalje u rookie tretmanu, ali kada zaigra brojke su mu dobre, pogotovo šut za tri poena.

22. Denver Nuggets. (+2) 12. pozicija Zapada. 23-36

SLIJEDI: MEM, LAL, BKN, DAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Iako su izgubili četiri od zadnjih pet utakmice gdje su primali vise od 110 koševa, iznenadili su gostujućom pobjedom nad Clippersima koje su zadržali na samo 81. poenu. Igraju zaista promjenjivo, ali napredak Nikole Jokića, te pogotovo beka Will Bartona daju nadu, kao i raspored. Idućih 7 utakmica igraju doma i barem na papiru niti jedna se ne čini kao nemoguća misija. Ako uđu u pozitivan niz pobjeda, a svi znamo da momčadima nije ugodno igrati na 1600 metara nadmorske visine u Denveru, možda će smjeti spomenuti riječ playoff.

21. New Orleans Pelicans(0) 11.pozicija Zapada 23-35

SLIJEDI: @HOU, SAS, UTA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Pelicansi nastavljaju s iznenađenjima, pobjeda nad Thunderom. Kao i ozljedama, u porazu od Wolvesa nije bilo Anthony Davisa.  Eric Gordon se vratio nakon ozlijede i odmah ubacio 31 poen, a i Jrue Holiday igra jako dobro otkad ulazi s klupe, zadnjih deset utakmica je na prosjeku od preko 20 poena. Zaista je šteta sto niti u jednom trenutku sezone nisu bili svi zdravi da na parket pošalju najbolju petorku. Kraj sezone će biti bitan da se vidi kako će momčad reagirati, zato sto će iduće sezone playoff biti imperativ.

20. Sacramento Kings (0) 10. pozicija Zapada. 24-33

SLIJEDI: OKC, @MEM, @DAL, @SAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 Izgubljene

Kingsi opet tonu na ljestvici i sada smo već blizu toga da kažemo da će playoff sigurno propustiti i po jubilarni deseti put zaredom. Jednostavno ne igraju dovoljno dobro da se tamo nađu. Zadnju pobjedu protiv ekipe koja je iznad 50% pobjeda su imali još tamo davnog 23. siječnja. Još kada se pogleda raspored idućih šest utakmica i najveći optimisti dižu ruke od Kingsa. Također je prošlo vise od mjesec dana da nisu primili preko sto koševa. Barem imaju najboljeg centra lige, ako im je to ikakva utjeha.

19. Utah Jazz (-4) 9. pozicija Zapada. 28-30

SLIJEDI: @BOS, @TOR, @MEM, @NOP

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Jazzeri nastavljaju s krizom i porazima, izgubili su 5 od zadnjih 7 utakmica, a posebno je bolan bio domaći poraz od ”davljenika” Netsa. Ako ovako nastave brzo bi se mogli naći u većem zaostatku za osmo mjesto na Zapadu. Ovaj tjedan igraju 4 utakmice u gostima gdje su na omjeru 9-18 uz 3 uzastopna poraza. Najveći problem im je produkcija s bekovskih pozicija, ali uz sve ozlijede to je i razumljivo. Na ljeto će imati dosta prostora pod salary capom, ali je pitanje mogu li kao small market ekipa privući bolje slobodne igrače.

18. Chicago Bulls (-2) 8. pozicija Istoka. 30-28

SLIJEDI: @MIA, @ORL, HOU

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Bullsi zaista nemaju sreće ove sezone. Taman kada smo mi napisali, a Derrick Rose rekao da se osjeća najbolje u zadnje 4 godine, ozlijedio se. Tako da su Bullsi ostali na Pau Gasolu kao jedinom starteru čiji triple-double protiv Blazersa nije mogao pomoći. Ovaj tjedan gostuju dvaput na Floridi i jedna pobjeda bi bila od velikog značenja. Ako se porazi nastave Bullsi će vrlo brzo pasti ispod 8. mjesta na Istoku. Fred Hoiberg vjerojatno nije ovako zamišljao svoju rookie sezonu na klupi, ali zbog svih nesreća posao mu je siguran za iduću godinu.

chicago-bulls-moore-gasol-noah-butler

17. Washington Wizards (+1) 10. pozicija Istoka. 28-30

SLIJEDI: PHI, @MIN, @CLE, IND

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Wizardsi su nas napokon poslušali i pobijedili koju utakmicu, točnije dobili su 5 od zadnjih 7 utakmica i napokon izgledaju kao momčad koja je za jednu utakmicu ostala kratka od finala Istoka prošle sezone. Kada imate najboljeg playmakera Istoka John Walla morate imati velike ambicije. Za playoff mjestom trenutno zaostaju za dvije utakmice. Nitko ne želi dobiti otprilike 60 utakmica i onda za nagradu prvom krugu ”izvuci” Wizardse čiji Pick and Roll između Walla i Marcin Gortata, te šut Bradley Beala može izazvati velike probleme.

16. Houston Rockets (-2) 8. pozicija Zapada. 29-30

SLIJEDI: @MIL, NOP, @CHI, @TOR

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 Izgubljena

Rocketsi se i dalje bore s problemima, navodno je James Harden smijenio Kevin McHalea i skoro tradeao Dwight Howarda. Eto dokaza da analitika ne mjeri ljudsko srce i mozak. Dobro stvar ovaj tjedan je što su nadoknadili preko 20 razlike kod izravnih konkurenata Blazersa, a i forma Jazzera im ide na ruku. Sad im slijedi gostujuća turneja po Istoku gdje igraju 6 od idućih 7. A znate kako se kaže, momčad se ili zbliži ili raspadne na turnejama pa ćemo sa zanimanjem pratiti cirkus oko Rocketsa i Bradonje kojem se baš i ne igra obrana.

15. Indiana Pacers (-3) 6. pozicija Istoka. 31-28

SLIJEDI: @CLE, @MIL, @CHA, @WAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Pacersi su u jako nezgodno vrijeme izgubili dvije utakmice zaredom doma. Dok su prošli tjedan razmišljali o prednosti domaćeg terena u prvoj rundi playoffa sada su samo pola utakmice udaljeni od 9. mjesta Istoka. Od početka 2016. ne igraju dovoljno dobro i na negativnom su omjeru. Jednostavno nemaju dovoljno konstantnih napadačkih opcija pa sve pada na leđa Paul Georgea. 6 od idućih 7 igraju u gostima, a posebno će biti važna gostovanja kod izravnih konkurenata Hornetsa i Wizardsa krajem tjedna.

14. Dallas Mavericks (-1) 6. pozicija Zapada. 32-28

SLIJEDI: ORL, SAC, @DEN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Mavsi su bili jedno od ugodnijih iznenađenja do početka kalendarske godine, ali od Nove godine se nikako ne mogu dići iz prosječnosti i u 2016.  omjer im je 13-15. Još uvijek su na dobrom 6. mjestu Zapada ali trojac iza njih je sve bliže tako da su samo tri utakmice od 9. mjesta. Starteri su im dobri, ali problem je klupa. Zato je i doveden David Lee za kojeg se nadaju da još ima goriva u sebi. U zadnje dvije utakmice je postigao ukupno 27 poena i 23 skoka uz preko 60% šuta. Bilo bi lijepo vidjeti Dirka Nowitzkog u još kojem playoff pohodu.

13. Atlanta Hawks (+4) 5. pozicija Istoka. 33-27

SLIJEDI: @GSW, @LAL, @LAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Hawksi su se zahvaljujući dvije uzastopne pobjede vratili u poziciju da su blizu prednosti domaćeg terena u prvoj rundi playoffa. Sada kreću na tešku turneju od pet gostovanja, a 11 od idućih 12 utakmica igraju s ekipama koje se imaju pravo nadati nastupu u doigravanju. Imaju ponajbolju visoku liniju na Istoku u Al Horfordu i Paul Millsapu, ali je pitanje hoće li Horford ostati koji prvi puta u karijeri postaje slobodni igrač. Usput im nedostaje igrač koji će sam sebi kreirati šut s vanjskih pozicija, pogotovo na pozicijama 2 i 3.

12. Detroit Pistons (+7) 9. pozicija Istoka. 31-29

SLIJEDI: @SAS, @NYK, POR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 4 pobjede

Kakav tjedan za Pistonse. Četiri pobjede zaredom i evo ih na diobi od 7. do 9. mjesta Istoka. Tobias Harris se dobro uklopio i na prosjeku je od 17 koševa u dresu Pistonsa. Ovo ekipa Stan van Gundya sve više podsjeća na onu ekipu Magica koja je dohvatila NBA finale 2009, a to znači dominantan centar kojeg imaju u Andre Drummondu okružen s dobrim šuterima na ostale četiri pozicije. Za veće uspjehe im nedostaje malo bolji doprinos igrača s klupe. 6 od idućih 7 igraju u gostima prije nego zatvore ožujak s 8 uzastopnih domaćih utakmica.

andre-drummond

 

11. Charlotte Hornets (0) 7. pozicija Istoka. 30-28

SLIJEDI: PHO, @PHI, IND

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi su u jako dobroj pozicija, iako o se o tome slabo govori.  Od idućih 9 utakmica 8 igraju doma, a protivnici su ili ekipe van playoffa ili one u sličnoj poziciji kao Hornetsi. Ako tu uhvate pozitivan niz pobjeda niti četvrta pozicija Istoka nije neuhvatljiva, sto bi im bio najbolji plasman u povijesti kluba. Moramo i pohvaliti Jeremy Lina na dobrim igrama, a pogotovo Marvin Williamsa koji igra najbolju sezonu u karijeri, a do sada je bio poznatiji kao igrač koji je na draftu 2005. izabran ispred Chris Paula i Deron Williamsa.

10. Memphis Grizzlies (-1) 5. pozicija Zapada. 34-24

SLIJEDI: @DEN, SAC, UTA, PHO

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Ipak su Grizzliesi ti protiv kojih su Sunsi prekinuli niz poraza. Dobra vijest je da im je ovaj tjedan raspored opet lakši, a i dobit će šansu za uzvrat protiv Sunsa. Losa vijest je da je lom stopala Marc Gasola ista ona kost zbog koje je Yao Ming prekinuo, a Joel Embiid još nije niti počeo karijeru. Nadamo se da će Marc imati vise sreće. Ako se Marc ne oporavi brzo, a Mike Conley jr. ode kao Free Agent Medvjedi bi mogli brzo krenuti u rebuilding. Playoff bi ove godine trebali uhvatiti, ali kada ti Sunsi utrpaju 111 koševa onda znate da nije dobro.

9, Miami Heat (-1) 4. pozicija Istoka. 33-26

SLIJEDI: CHI, PHO, @PHI, PHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Miami je izašao kao pobjednik na dražbi za Joe Johnsona, igrača koji je 7 puta bio All-Star i koji je u debiju upisao 30 minuta. Da se ovoj veteranskoj ekipi Chris Bosh nije opet razbolio mogli su čak i osvojiti Istok.  Ovako ipak neće, ali svi bismo željeli vidjeti Lebrona protiv Heata u playoffu. Imaju lagan raspored ovaj tjedan i s još 4 pobjede u nizu bi se odvojili na 4. mjestu Istoka i možda napali Celticse. Na ljeto kada će većina ekipa imati prostor pod salary capom treba se paziti Pata Rileya koji možda opet sastavi neki dream team.

8. Portland Blazers (+2) 7. pozicija Zapada. 32-28

SLIJEDI: @NYK, @BOS, @TOR, @DET

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

Blazersi i dalje ”razvaljuju”. Malo je nedostajalo da budu dva tjedna bez poraza. Mnogi su se brinuli da ih domaći poraz od Rocketsa ne spusti na zemlju, ali oni su odgovorili s pobjedama kod Bullsa i Pacersa. Pobijedili su u 13 od zadnjih 15 utakmica. Damian Lillard ja nakon AllStar breaka na prosjeku od preko 30 koševa. Čak se i čuju MVP povici u dvorani. Nastavljaju s gostovanjima po Istoku, prvo kod Knicksa, što bi morali dobiti, a do kraja tjedna imaju 3 teška gostovanja. Ukupno 10 od idućih 13 utakmica igraju u gostima.

7. Los Angeles Clippers (-2) 4. pozicija Zapada. 38-20

SLIJEDI: BKN, OKC, ATL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Taman kada pomislite da su Clippersi u formi i da žele preuzeti to treće mjesto Zapada dogodi im se poraz kao od Nuggetsa doma. Unatoč tome sve su bliže Thunderu, a kada im se Blake Griffin vrati možda i Chris Paul po prvi puta u karijeri prođe u konferencijsko finale. Treba pohvaliti i J.J. Reddicka koji igra najbolju sezonu u karijeri. Ovaj tjedan igraju tri utakmice doma, ali nakon toga 7 od idućih 9 u gostima, a protivnici su većinom ekipe koje će igrati playoff. Jeff Green bi trebao barem malo odglumiti Griffina da ne padnu na ljestvici.

6. Boston Celtics (+1) 3. pozicija Istoka. 35-25

SLIJEDI: UTA, POR, NYK, @CLE

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Celticsi i dalje dobro guraju, ali sada ih je i ostatak lige počeo ozbiljno shvaćati. Od kraja siječnja su na omjeru 13-4 i od ekipe koja je bila oko osmog  mjesta Istoka probili su se do treće pozicije i nadaju se prednosti domaćeg terena u playoffu. Malo su ”dosadni” sa svojom timskom igrom i bez pravih zvijezda, ali to je smjer kojim žele ići i koji trener Brad Stevens odlično odrađuje. Jae Crowder i Avery Bradley igraju sve bolje i treba ih pohvaliti. Ovaj tjedan igraju s Cavsima u gostima pa ćemo vidjeti imaju li snage zaprijetiti i najboljima.

danny-ainge-brad-stevens-boston-celtics-press-conference

5. Oklahoma City Thunder (-1) 3.pozicija Zapada. 41-18

SLIJEDI: @SAC, @LAC, @GSW, @MIL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Thunder je izgubio 4 od zadnji 5 utakmica, a kriza rezultata bi se mogla i produbiti zato sto iduće 4 igraju u gostima, a posebno u oči bodu back to back gostovanja kod Clippersa i Warriorsa. Clippersi su došli na samo 2.5 utakmice zaostatka i ozbiljno prijete. Da ih i preteknu možda i ne bi bila najgora stvar zato sto su unatoč dva poraza od Warriorsa bili blizu i samo ih je ”ludilo” Stephena Currya odvelo u poraze. Već su dvaput uspjeli zaustaviti Draymonda Greena napadački a kao najveći minus u tom matchupu nam izgleda klupa Thundera.

4. Cleveland Cavaliers (-1) 1. pozicija Istoka. 41-17

SLIJEDI: IND, WAS, BOS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 poraza

Cavsi nastavljaju u ritmu dobar tjedan, loš tjedan. Ovaj tjedan su nas opet razočarali izgubivši 3 od 4 utakmice. Dok se poraz kod Raptorsa može razumjeti, porazi  doma od Pistonsa, te kod Wizardsa se ne bi trebali dešavati ako želite osvojiti naslov. Čak je i Lebron James prozvao suigrače i rekao da im fali mentalne čvrstoće. I dalje su prvi favoriti Istoka, ali Raptorsi su im se približili na samo dvije utakmicu. Iduće četiri igraju doma pa se nadaju pobjedničkom nizu prije nego krenu na zadnju ovogodišnju turneju po Zapadu.

3. Toronto Raptors (+3) 2. pozicija Istoka. 39-19

SLIJEDI: UTA, POR, HOU

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 Izgubljena

Nakon što je Kyle Lowry zapalio Cavse s 43 koša Raptorsi nisu uspjeli pobijediti Pistonse i približiti se na utakmicu zaostatka za vodećim mjestom na Istoku. Nadu da će prestići Cavse im daje raspored, idućih 7 utakmica su doma, a protivnici su većinom momčadi s oko 50% pobjeda. Ako bi se DeMarre Carroll koji je vrlo dobar 3-D igrač vratio od operacije koljena do kraja sezone mogli bi čak i pomrsiti račune Lebronovoj ”škvadri”. Bez njega bi preveliki teret pao na Luisa Scolu na krilnim pozicijama, a ostali krilni igrači ne mogu raširiti reket.

2. San Antonio Spurs (0) 2.pozicija Zapada. 50-9

SLIJEDI :DET, @NOP, SAC

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 5 pobjeda

Spursi su završili Rodeo trip sa samo jednim porazom, a cijelu veljaču su završili s omjerom 11-1, a unatoč svemu tome Spursi i dalje ”lete ispod radara”. Zaista nevjerojatno za ekipu koja će ako nastavi s ovim postotkom pobjeda imati omjer 69-13. Usput imaju šansu skinuti rekord svih vremena u prosječnoj razlici koševa u sezoni. Sve to pada u vodu ako neće moći protiv Warriorsa, a rundu prije protiv Thundera ili čak Clippersa. Pitanje je hoće li Gregg Popovich ići all-in protiv Warriorsa u 3 preostala dvoboja ili će čuvati karte za playoff.

1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada. 53-5

SLIJEDI: ATL, OKC, @LAL

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 5 pobjeda

Kakva utakmica Stephena Currya u subotu protiv Thundera. I kakav game winner sa skoro deset metara u produžetku. Curry je u zadnjih 5 utakmica pogodio 33 trice, a u zadnje dvije čak 22. Zaista čudesno. Sviđa nam se izjava Currya koji je izjavio da ga već iritiraju kritike umirovljenih igrača. Bilo bi iznenađenje da ne sruše rekord Bullsa iz 1996. Omjer 20-4 do kraja sezone im treba do brojke 73. Ako baš moramo tražiti dlaku u jajetu reci ćemo da unatoč čudesnom Stephu većina tih utakmica u zadnje vrijeme su bile napete do kraja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE