Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA Power Rankings (5)

Još je manje od mjesec dana ostalo do kraja regularne sezone, tako da sve više momčadi otpada iz konkurencije za playoff. Na Istoku je žestoka borba za treću poziciju za koju u teoriju konkuriraju čak 6 klubova. Na Zapadu ćemo pratiti hoće li barem jedan ekipa od dvojca Warriorsa i Spursa odigrati sezonu bez poraza na domaćem parketu što se u povijesti lige nije dogodilo. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Philadelphia 76ers (0) 15. pozicija Istoka.       9-57

SLIJEDI: @BKN, WAS, OKC, BOS

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 1 izgubljena

Sixersi su napokon ovaj tjedan prekinuli niz od 13 uzastopnih poraza pobjedom nad Netsima i upisali prvu pobjedu nakon 7. Veljače, kada su također njih pobijedili. Ovaj tjedan opet igraju s Netsima pa možda napokon uhvate dvoznamenkasti broj pobjeda. Jedina ekipa ikada s manje od 10 pobjeda u punoj sezoni su bili baš Sixersi 1973. Nažalost do kraja sezone im se ozlijedio centar Jahlil Okafor koji je imao odličnu rookie sezonu, ali će morati na operaciju desnog koljena. Srećom ozljeda nije ozbiljna i brzo će se vratiti u trening.

  1. Phoenix Suns (0)  14. pozicija Zapada            17-49

SLIJEDI: MIN, @UTA, @LAL

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 3 izgubljene

Sunsi jedva čekaju da završi ovo mučenje od sezone, toliko toga lošeg im se desilo da nema smisla to nabrajati. Da nabrojimo samo nešto, ovaj tjedan su izgubili od Knicksa doma 31 razlike. Jedino su Warriorsima u gostima pružili jako dobar otpor i vodili ih 9 razlike na početku četvrte četvrtine. Rookie Devin Booker je dvaput zabio preko 30 poena ovaj tjedan, a i Mirza Teletović i dalje dobro igra i na prosjeku je od 11 poena u sezoni. Iduća utakmica im je doma protiv Timberwolvesa i to im je šansa za pobjedu ovaj tjedan.

  1. Brooklyn Nets. (-1) 14. pozicija Istoka.           18-48

SLIJEDI: PHI, @CHI, @DET

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Netsi i dalje gube, izgubili su 6 od zadnjih 7 utakmica i tako podižu šanse Celticsima da se dokopaju top 5 picka na idućem draftu. Ovaj tjedan igraju protiv Sixersa i ”ranjenih” Bullsa i tu se nadaju pobjedama. Doma protiv Bucksa im niti 56% šuta nije bilo dovoljno za pobjedu, skokovi u napadu i izgubljene lopte su im presudile. Sviđa nam se put kojim je krenuo novi GM Sean Marks. Imaju odigrati još 16 utakmica gdje će naš Bojan Bogdanović biti pod povećalom zato što će iduće sezone sigurno imati veću konkurenciju na vanjskim pozicijama.

  1. Los Angeles Lakers (+1) 15. pozicija Zapada.     14-53

SLIJEDI: SAC, PHO

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Unatoč porazima i omjeru mora se priznati da Lakersi ipak napreduju, ali pametno da si ne ugroze šanse u tome da im pick na draftu ne ode Sixersima. Najveći napredak je u obrani, iako su još uvijek zadnji u def ratingu, u tri od zadnje četiri utakmice su primili manje od 100 koševa. Otkad Marcelo Huertas ima zapaženu minutažu igraju puno čvršće i odgovornije. Ako ovako nastave, a trener Byron Scott ne bude tako ”tvrd” mogao bi sebi spasiti posao i privući kojeg top Free Agenta da ovaj bolni rebuilding na koji Lakersi nisu navikli bude kraći.

  1. Sacramento Kings (-6) 11. pozicija Zapada.     25-40

SLIJEDI: @LAL, NOP, @DET, @NYK

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 5 izgubljenih

Kingsi su se izgleda skroz raspali, izgubili su 5 utakmica zaredom, od toga 3 doma i 9 od zadnjih 10. Igraju katastrofa, bez energije u napadu, a u obrani su katastrofalni od početka sezone i ne pokazuju nikakav napredak. Čak je i uprava kluba suspendirala DeMarcusa Cousinsa zato što je galamio na vlastitog trenera Georgea Karla. Raspored im je i dalje naklonjen, ali ekipi koja je ovako ”samodestruktivna” zaista nema pomoći. Rudy Gay je također pao u formi i u zadnjih šest utakmica tri puta je ubacio manje od 10 poena.

  1. New Orleans Pelicans(0) 12.pozicija Zapada         24-41

SLIJEDI: @GSW, @SAC, POR, LAC

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 3 izgubljene

Pelicansi nastavljaju s porazima, izgubili su 7 od zadnjih 8 utakmica i možda su zaista već u fazi tankiranja. Napad je još i solidan, ali obrana im je tek 24. po def ratingu i tu treba tražiti razloge ovako katastrofalnoj sezoni uz naravno brojne ozljede. Kada startate u sezonu s omjerom 1-11, teško je vratiti se pobjedama. Pojedinačna statistika igrača izgleda dobro, imaju čak petoricu s prosjekom većim od 15 poena po utakmici. Pogled na raspored do kraja mjeseca govori da su protivnici većinom playoff ekipe i da će se porazi nastaviti.

  1. Minnesota T’Wolves (+2)13. pozicija Zapada.       21-45

SLIJEDI: @PHO, @MEM, @HOU

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Timberwolvesi nastavljaju s vrlo dobrim predstavama, pobijedili su Thunder u gostima tricom Ricky Rubia u zadnjoj sekundi, čak je i obrana funkcionirala u toj utakmici. Ako tako nastave uz još jedan odličan lootery pick na idućem draftu, mogli bi biti jedna od najuzbudljivijih momčadi u idućim sezonama. Dok se to ne dogodi moraju skupljati iskustvo, te graditi kemiju i pobjedničke navike. Ovaj tjedan nastavljaju s gostovanjima, ali protivnici su po ”mjeri” tako da bi još i mogli uzeti koju pobjedu.

  1. New York Knicks (+1) 13. pozicija Istoka.         28-40

SLIJEDI: @GSW, @WAS, SAC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Knicksi nastavljaju s gostovanjima, ali igre i rezultati su bolji od očekivanih. Phil Jackson je rekao da trener Kurt Rambis ima šansu da dobije posao za stalno što znači da su zadovoljni. Uspjeli su i pobijediti u 3 od zadnjih 5 utakmica. Ova momčad ima dobrih dijelova, ali dok se ne pojačaju na bekovskim pozicijama playoff neće vidjeti, a prime godine Carmela Anthonya polako prolaze. U medijima se stalno provlači teorija da ”elitni” playmakeri ne žele doći u Knickse dok god budu inzistirali na trokut napadu koji ”guši” njihovu slobodu.

  1. Washington Wizards (-4) 10. pozicija Istoka.       30-35

SLIJEDI: DET, CHI, @PHI, NYK

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 5 izgubljenih

Nakon još jednog katastrofalnog tjedna Wizardse smo napokon stavili na našu listu momčadi koje sigurno neće vidjeti playoff, osim na TV ekranima. Izgubili su 5 utakmica zaredom i osmo mjesto Istoka im sada bježi 3.5 utakmice. Bradley Beal zbog ozljede nije niti putovao na tri gostovanja na Zapadu. Postavlja se pitanje koliko je sigurna pozicija trenera Randy Wittmana zato što se Wizardse smatralo jednim od pritajenih favorita Istoka prije početka sezone. Napad im je tek 23. po off ratingu i tu treba tražiti razloge ovakve sezone.

  1. Orlando Magic (+1) 12. pozicija Istoka.             28-37

SLIJEDI: DEN, @CHA, CLE, @TOR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Magic je završio turneju po Zapadu porazom od Blazersa od čak 37 razlike. Trener Scott Skiles i dalje muku muči s time kako sastaviti petorku, pogotovo u napadačkom smislu. To je tako u današnjoj košarci ako imate previše bekova koji ne šutiraju dobro izvana, osim Evana Furniera, a Mario Hezonja po našem ukusu još uvijek premalo igra. Idućih 20-ak dana su opet većinom u gostima gdje teško pobjeđuju, a to će biti još i teže zbog ozljeda Elfrida Paytona I Nikole Vučevića.

  1. Denver Nuggets. (+1) 10. pozicija Zapada.       28-38

SLIJEDI: @MIA, @ORL, @ATL, @CHA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Nuggetsi su dobro iskoristili domaći teren i s omjerom 5-2 zaključili 7 uzastopnih utakmica na 1600 metara nadmorske visine u Denveru. Sada kreću na turneju od pet utakmica po Istoku. Kada bi se samo roster gledao Nuggetsi bi imali još i lošiji omjer tako da se ova sezona mora smatrati uspjehom. Trener Mike Malone radi dobar posao s ovom ekipom koja nema previše zvijezda u svojim redovima. Nikola Jokić i dalje igra odlično i na prosjeku je od 10 poena, a i Jusuf Nurkić je tu koji se ove sezone muči s ozljedama, a jučer je zabio 17 poena.

  1. Milwaukee Bucks (+4) 11. pozicija Istoka.       29-38

SLIJEDI: TOR, MEM, UTA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 pobjede

Bucksi polako napreduju na našoj ljestvici, tri pobjede ovaj tjedan uvijek dobro dođu. Giannis Antetokounmpo je od početka Ožujka skoro na tripledouble prosjeku uz preko 20 poena po utakmici i skoro 50% šuta. Jabari Parker se izgleda vratio u formu i uz Khris Middletona koji je konstantan cijelu sezonu daju nadu Bucksima. Ako nastave ovako igrati postat će jedna od najatraktivnijih ekipa za gledati u idućim sezonama. Ovaj tjedan igraju samo na domaćem parketu, ali zaostatak za osmim mjestom Istoka je prevelik, a utakmica sve manje.

  1. Chicago Bulls (-1) 9. pozicija Istoka.               32-32

SLIJEDI: @TOR, @WAS, BKN, UTA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Bullsi nastavljaju s ozljedama i što je najvažnije i s porazima. Izgubili su 6 od zadnjih 8 utakmica i sada su na 9. mjestu Istoka i sve su veće šanse da po prvi puta nakon 2008. neće igrati u playoffu. Jimmy Butler i Derrick Rose su opet ”van stroja”, a vremena do kraja regularne sezone je sve manje, a Pistonsi i Pacersi se dižu u formi. Ako se Butler ne vrati, koji je usput išao kod vrhunskog stručnjaka za koljena dr. Jamesa Andrewsa, šanse im nisu velike. Izgleda da će još jedna sezona velikih najava i očekivanja loše završiti.

  1. Dallas Mavericks (-2) 8. pozicija Zapada.       33-33

SLIJEDI: @CHA, @CLE, GSW, POR

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 5 izgubljenih

Mavericksi su zaista u velikoj krizi, izgubili su 5 uzastopnih utakmica, od toga 4 na domaćem terenu i pali su na 50% pobjeda. Pali su na osmu poziciju Zapada i samo ih porazi Jazzera drže na playoff poziciji. Dirk Nowitzki igra jako dobro, ali ne može sve sam, pogotovo dok svaku utakmicu primaju preko 100 koševa. Idućih 6 igraju protiv playoff momčadi i pratit će Jazzere kojima bježe 3 utakmice. Prije početka sezone bi bili zadovoljni ovim omjerom, ali nakon jako dobrog starta ambicije i očekivanja su im bile porasle.

  1. Utah Jazz (+3) 9. pozicija Zapada.            31-35

SLIJEDI: CLE, PHO, @CHI, @MIL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 pobjede

Jazzeri se još uvijek nadaju playoffu, zaostaju za Mavsima samo dvije utakmice i ako će ekipa iz Texasa nastaviti gubiti, nadaju se da će za ”nagradu” dobiti čast da igraju s Warriorsima u prvoj rundi playoffa. Napad im je i dalje problem, ali iznenađuje da im je s oldschool dvojcem pod košem Rudy Gobertom i Derrick Favorsom napad bolji za 2.6 poena po 100 posjeda lopte. Gordon Hayward i dalje zabija i sada je na prosjeku većem od 20 poena. Ako dovedu još kojeg šutera da se Haywardu oslobodi više mjesta mogao bi postati AllStar igrač.

  1. Houston Rockets (+1) 7. pozicija Zapada.         33-33

SLIJEDI: MEM, LAC, MIN, @ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Rocketsi su napokon dočekali da im završi period gostovanja koje im je trajao od kraja Siječnja kada su od 20 odigranih susreta čak 15 odigrali u gostima i imali omjer 9-11. Kao da se ipak osjeti napredak u igri Rocketsa, koji će do kraja sezone igrati većinom doma. Potpisali su i ”ludog” Michaela Beasleya čiji talent nikada nije bio sporan i koji je u zadnje dvije utakmice ubacivao 15 i 18 poena u samo 15 minuta igra po utakmici. Još da se poprave u def ratingu gdje su na slabom 23. mjestu nitko neće htjeti igrati s njima u playoffu.

  1. Indiana Pacers (-1) 7. pozicija Istoka.               35-31

SLIJEDI: BOS, TOR, OKC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Nakon što su prvu polovicu Ožujka proveli na gostovanjima Pacersi će kraj mjeseca dočekati doma gdje su na omjeru 19-11 i tako lakše zaboraviti težak poraz kod Hawksa. Do kraja sezone imaju još samo 5 gostovanja. Iako su Pacersi pred početak sezone najavili da se okreću smallballu i poboljšanju napada to se nije dogodilo. Napad im je tek na 23. mjestu po off ratingu, ali obrana je treća pa ih to drži iznad vode. Iduću utakmicu igraju s Celticsima i ako krenu s pobjedama mogu se i oni uključiti u borbu za treće mjesto Istoka.

  1. Detroit Pistons (+1) 8. pozicija Istoka.               34-32

SLIJEDI: @WAS, ATL, SAC, BKN

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Pistonsi nastavljaju s dobrom formom i pobjedama, te su uhvatili osmo mjesto Istoka. Iduću utakmicu igraju kod Wizardsa, a nakon toga su igraju kod kuće sve do početka Travnja, čak 9 uzastopnih utakmica i ako zaredaju s pobjedama mogu se uključiti u borbu za prednost domaćeg terena u prvoj rundi playoffa. Ako će Andre Drummond nastaviti s napadačkim napretkom i ako će se pojačati s još kojim šuterom i role playerom ova mlada ekipa Pistonsa bi mogla napadati vrh Istoka idućih godina.

  1. Portland Blazers (0) 6. pozicija Zapada.         35-32

SLIJEDI: @OKC, @SAS, @NOP, @DAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Blazersi su pobijedili u dvije jako važne utakmice doma ovaj tjedan zato što opet kreću na gostujuću turneju. Ovaj puta po Zapadu gdje igraju iduće četiri utakmice. Uspjeli su i dohvatiti šesto mjesto Zapada zbog stalnih poraza Mavsa, a niti ”ranjeni” Grizzliesi nisu predaleko zbog toga što kraj sezone igraju većinom doma. Pobjede i odlične igre Blazersa više nisu iznenađenje. Ovo je ekipa koja ”živi” od svog bekovskog para Damian Lillard i C.J. McCollum, ali koji poen više od centarske linije bi dobro došao.

  1. Miami Heat (-3) 4. pozicija Istoka.             38-28

SLIJEDI: DEN, CHA, CLE

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Heat je izgubio dvije od tri utakmice ovaj tjedan, ali dolazak Joe Johnsona se pokazuje kao pun pogodak, Raptorsima je ubacio 28 koševa. Čak i postoje glasine da bi se Chris Bosh mogao vratiti do kraja sezone od krvnih ugrušaka u plućima, a onda bi Heat bio jedan od pritajenih favorita Istoka. Ovaj tjedan su napokon doma i nastavljaju borbu za playoff pozicije. Dwayne Wade ima lakšu ozljedu bedra tako da će malo pričekati da ubaci još 43 kosa i probije granicu od 20000 koševa i postane 41. košarkaš kojemu je to uspjelo.

  1. Memphis Grizzlies (-1) 5. pozicija Zapada.       39-27

SLIJEDI: @HOU, MIN, @MIL, LAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Ozljede i dalje ne štede Grizzliese, ali unatoč tome ovaj težak tjedan su završili s omjerom 2-2. Mike Conley i Mario Chalmers koji je izgubljen do kraja sezone su najnovije žrtve, ali unatoč tome ”Medvjedi” se ne predaju. Posebno su impresivne bile pobjede kod Cavsa bez četiri startera kada je Toni Allen ubacio 26 poena, te pobjeda nad Pelicansima kada je Lance Stephenson zabio 33, a Matt Barnes upisao prvi tripledouble u karijeri. Iako def brojke nisu impresivne kao zadnjih godina, način s kojim se nose sa svim ozljedama je za svaku pohvalu.

  1. Atlanta Hawks (+1) 6. pozicija Istoka.           38-29

SLIJEDI: @DET, DEN, HOU

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Hawksi nastavljaju s odličnom obranom iako nemaju klasičnog rim protectora, zadnje dvije utakmice su primili ispod 85 poena i jedini su iz Spurse koji primaju manje od 100 poena po 100 posjeda lopte protivnika. Napadački im nedostaje još koji šuter s klupe, ali dok ima obrana ovako igra ne treba se brinuti za njih. Do kraja mjeseca osim susreta s Raptorsima sve ostale utakmice igraju s momčadima koje imaju lošiji omjer od njih, tako da se od Hawksa očekuje da se uključe u borbu za treće mjesto Istoka.

  1. Oklahoma City Thunder(-1)    3.pozicija Zapada.      44-22

SLIJEDI: POR, @BOS, @PHI, @IND

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Nikako ne možemo shvatiti ekipu Thundera. Porazi se i dalje nižu, sada je to već i zabrinjavajuće, izgubili su 8 od zadnjih 12, i kao da su dobili gubitničke navike, a svi znamo koliko je teško riješiti se njih. Izgubili su 12 utakmica ove sezone u kojima su vodili u zadnjoj četvrtini, najviše u cijeloj ligi, što je čudno s obzirom na roster. Jako im nedostaje igrač koji će pogoditi izvana, a da se ne zove Kevin Durant ili Russell Westbrook, dok Serge Ibaka i dalje igra lošu sezonu. Jedino ih porazi Clippersa drže na trećem mjestu Zapada.

  1. Charlotte Hornets (+4) 5. pozicija Istoka.         37-28

SLIJEDI: DAL, ORL, @MIA, DEN

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 7 pobjeda

Hornetsi su trenutno vlasnici najdužeg pobjedničkog niza u ligi što dovoljno govori u kakvoj su formi. Odlično iskorištavaju raspored koji ih drži na domaćem parketu gdje će igrati 4 od idućih 5 utakmica prije nego što krenu na gostovanja. Posebno je impresivan napad koji je treći na Istoku, a u ovom pobjedničkom nizu u prosjeku postižu čak 118 koševa po utakmici. Kemba Walker nastavlja pokazivati da je trebao biti izabran na All-Star utakmici, dok Al Jefferson ulazi s klupe. Ako Big Al uđe u formu do playoffa trebat će se čuvati Stršljenova.

  1. Los Angeles Clippers (-1) 4. pozicija Zapada.     42-23

SLIJEDI: @SAS, @HOU, @MEM, @NOP

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Kod Clippersa se počinje osjetiti izostanak Blakea Griffina čiji se povratak približava. Bez njega imaju premalo oružja u napadu da se obračunaju sa ”elitnim” momčadima. Bez Griffina Chris Paul mora igrati ”prekovremeno” što znači da bi ga umor ili kakva ozljeda mogla stići u nezgodno vrijeme odnosno u playoffu. Thunder im nudi da preuzmu treće mjesto Zapada, ali Clippersi gube kada ih trebaju preskočiti. Ovaj tjedan imaju četiri gostovanja po Zapadu gdje će Paul i J.J. Redick trebati napadačku pomoć suigrača.

  1. Boston Celtics (+1) 3. pozicija Istoka.               39-27

SLIJEDI: @IND, OKC, @TOR, @PHI

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Celticsi su ”napokon” izgubili doma, prvi puta nakon 7. Siječnja i 14 uzastopnih pobjeda. Nakon što su prošli tjedan odigrali samo dvije utakmice, ovaj tjedan ih čeka teži raspored u borbi za prednost domaćeg terena u prvoj rundi playoffa, zato što su im Heat i Hawksi blizu i u dobro su formi. Jae Crowder je susret protiv Rocketsa napustio zbog ozlijede, a ako će on duže izbivati bit će im teško, zato sto će im faliti konstantni drugi strijelac osim Isaiha Thomasa. Ako završe na prva 4 mjesta to će se smatrati uspješnom sezonom.

  1. Toronto Raptors (0) 2. pozicija Istoka.         44-20

SLIJEDI: CHI, @MIL, @IND, BOS, ORL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Raptorsi nastavljaju s pobjedama, dobili su 9 od zadnjih 11 utakmica i još se ne odriču mjesta prvog nositelja Istoka. Ako ovako nastave imat će oko 56 pobjeda što će biti rekord franšize, a to će im staviti dodatni pritisak da napokon ostvare značajniji playoff uspjeh. Posebno nas iznenađuje sto su peti u off ratingu. Stalno pišemo kako im je bitan DeMarre Carroll koji je dobio zeleno svjetlo od doktora za povratak, zato što im je dvojac Luis Scola i Jonas Valanciunas kada su skupa na terenu najlošiji dvojac visokih igrača po def ratingu.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka.        47-18

SLIJEDI: @UTA, DAL, @ORL, @MIA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Cavsi i dalje gube utakmice koje ne bi trebali, kao protiv oslabljenih Grizzliesa, ali onda s lakoćom pobjede Clipperse u gostima. Kada J.R. Smith i Channing Frye odigraju kao protiv Clippersa onda ih se treba čuvati i onda izgledaju kao momčad koja je lani izgubila samo jedno utakmicu na Istoku u playoffu. Naravno da još uvijek sve kreće od Lebron Jamesa, ali ovo je zaista moćna i jaka ekipa koja je duboka na svim pozicijama. Ovaj tjedan gostuju kod Heata u dvorani u kojoj je Lebron postigao ono što grad Cleveland čeka od 1964.

  1. San Antonio Spurs (0) 2.pozicija Zapada.          56-10

SLIJEDI :LAC, POR, GSW

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 3 pobjede

Razmak između Spursa i Warriorsa je i dalje isti, zbog poraza Spursa kod Pacersa. Ovaj tjedan je prvi od tri međusobna susreta prve dvije ekipe Zapada, tako da postoji nada da uhvate mjesto prvog nositelja, ali iskreno sumnjamo u to. Ovo je bio još jedan klasičan tjedan u momčadi Gregga Popovicha. Tim Duncan i David West igraju sve više, a i Manu Ginobili se vratio nakon ozljede. Do kraja sezone imaju još 16 utakmica, ali 12 ih je protiv playoff momčadi. Još 9 domaćih pobjeda im treba da zaključe sezonu s 41-0 kod kuće.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada.    59-6

SLIJEDI: NOP, NYK, @DAL, @SAS

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 4 pobjede

Warriorsi su iskoristili ovaj tjedan s četiri lakše domaće utakmice za isto toliko pobjeda. Da ne bude sve tako savršeno treba obratiti pozornost na izgubljene lopte kojih su imali čak 44 u dvije utakmice. Drugi problem je obrana koja je nakon AllStar utakmice prosječna, a prva dva mjeseca je bila pri samom vrhu. To im još nije kažnjeno, ali u playoffu bi moglo biti. Ovaj tjedan opet igraju protiv Spursa kojima će pokušati prekinuti savršen omjer na domaćem terenu. Stephen Curry je probio granicu od 300 trica u sezoni, a možda ih zabije i 350.

Latest Posts

NE PROPUSTITE