Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA Power Rankings (6)

Regularna sezona je sve bliže svome kraju. Momčadi imaju odigrati još samo otprilike 12 utakmica do playoffa za neke, a do godišnjeg odmora za druge. Dok čekamo da playoff napokon počne, opet moramo naglasiti da su Spursi i Warriorsi još neporaženi kod kuće, da je na Istoku borba za treću poziciju, na Zapadu za osmu, a da je kod Knicksa i Kingsa i dalje ”cirkus”. Krenimo od 30 prema 1.

30. Philadelphia 76ers (0) 15. pozicija Istoka. 9-61

SLIJEDI: @IND, @DEN, @POR, @GSW

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 5 izgubljenih

Sixersi su još uvijek na jednoznamenkastom broju pobjeda, a gledajući im raspored do kraja sezone moguće je da i ostanu na 9 pobjeda. Ovaj tjedan imaju četiri gostovanja i zaista bi bilo čudo da nekoga pobjede. Ovaj rebuilding je toliko sramotan da ostajemo bez riječi za ovu nekada slavnu i ponosnu franšizu. Ako će se i iduće godine ovako ponašati, komesar lige Adam Silver bi ih trebao poslati u D-Ligu, a GM-a Sama Hinkiea natjerati da pogleda sve utakmice Sixersa zadnje 3 sezone i to nekoliko puta.

29. Los Angeles Lakers (-2) 15. pozicija Zapada. 14-55

SLIJEDI: MEM, @PHO, DEN, WAS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Lakersi i dalje ”pametno” gube. Svi su ”oduševljeni” napretkom D’Angela Russella i Jordana Clarksona, ali kao startni bekovi bi morali imati veći broj asistencija od 3.5 i 2.6 u prosjeku koliko sada imaju. Možda previše slušaju Crnu Mambu. Julius Randle je na double-double prosjeku, što nije često za rookieja. Još imaju za odigrati 13 utakmica do kraja karijere Kobea Bryanta i nadamo se da ćemo vidjeti još koji post up potez starog majstora. Ovaj tjedan im raspored nije pretežak tako da možda i ostvare još koju pobjedu.

28. Brooklyn Nets. (0) 14. pozicija Istoka. 19-50

SLIJEDI: CHA, CLE, IND

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 2 izgubljene

Netsi se napokon vraćaju doma, nakon što su 11 od zadnjih 13 utakmica igrali u gostima. Ovo je momčad koja zaista nema zašto igrati, omjer im je loš, pick na draftu nemaju, a niti mlade igrače na rosteru. Mora im se priznati da unatoč svemu tome igraju čvrsto, borbeno i profesionalno do kraju za razliku od nekih drugih ekipa. Naš Bojan Bogdanović je ”poludio” prošli tjedan i zabio Sixersima rekord karijere od 44 poena, izjednačivši rekord Dražena Petrovića. Nastavio je s 26 i 19 u iduće dvije i sada je na prosjeku od 10.9 u sezoni.

27. Phoenix Suns (+2) 14. pozicija Zapada 19-50

SLIJEDI: MEM, LAL, @SAC, BOS

ZADNJIH 10: 4-6

NIZ: 1 pobjeda

Kada ste pri samom dnu, dvije pobjede u tjedan dana vas dižu na ljestvici. Kao da su se malo stabilizirali u igri i pokazuju više želje za pobjedama. Ovaj tjedan igraju s Grizzliesima i Lakersima, a obje momčadi su dobili već dva puta ove sezone. Mirza Teletović je opet potegnuo tricu s ”parkinga” i pogodio game winner protiv Timberwolvesa. Na ovogodišnjem draftu će možda imati čak tri picka u prvoj rundi i ako će dobro birati, uz povratak Erica Bledsoea možda se brzo vrate pobjedama.

26. Minnesota T’Wolves (-2)13. pozicija Zapada. 22-47

SLIJEDI: GSW, SAC, @WAS, UTA

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Timberwolvesi i dalje pokazuju da im nije problem zabijati puno koševa, u zadnjih mjesec dana niti jednom nisu zabili manje od 98 poena. Trenutno su čak 11. u off ratingu, ali u obrani im curi na sve strane, primaju preko 107 poena na 100 posjeda lopte protivnika. Do kraja mjeseca imaju samo jedno gostovanje i treba očekivati još koju pobjedu. Za iduću sezonu im slijedi onaj najteži korak, a to je put od talentirane i uzbudljive ekipe do pobjedničke momčadi. Iduće sezone, ako će im curiti u obrani bit će izloženi kritikama.

25. New York Knicks (-2) 13. pozicija Istoka. 28-43

SLIJEDI: @CHI, CHI, CLE

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Knicksi su izgubili sve tri utakmice prošli tjedan, čak su ih i Kingsi uspjeli pobijedili. Opet se govori da će Carmelo Anthony otići, da će ukinuti No-Trade klauzulu u svom ugovoru. Ovo ljeto su bez picka prve runde drafta i ako ne dovedu kakvog Big Time Free Agenta ovo ljeto, iduće sezone će po četvrti puta zaredom propustiti playoff. Dok se ostatak njegovih  ”frendova” iz 2003. draft klase može slikati s prstenima prvaka, Melo niti do playoffa ne može, ali za to si je sam kriv.

24. New Orleans Pelicans(+1) 12.pozicija Zapada 26-43

SLIJEDI: MIA, @IND, TOR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Pelicansi su napokon priznali da su odustali od sezone. Pola momčadi im je ozlijeđeno, a sada se je toj listi pridružio i Anthony Davis, koji neće igrati do kraja sezone i čekaju ga dvije lakše operacije. Još od prije AllStar pauze su samo jednog protivnika zadržali ispod 100 poena, a i tu utakmicu su izgubili. Najpametnije bi im bilo da nastave gubiti i povećaju si šanse na draft lutriji. Još koja nevažna pobjeda može biti razlika birate li s desetog ili petog mjesta. Ovaj tjedan igraju s tri playoff ekipe i to je dobar početak da krenete gubiti utakmice.

23. Sacramento Kings (+3) 11. pozicija Zapada. 27-42

SLIJEDI: @CHI, @MIN, PHO, DAL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Kingsi su čak i uspjeli dvaput pobijediti prošli tjedan i to obje u gostima, dok doma imaju 7 uzastopnih poraza. Javnost ipak više zanima ”cirkus” u svlačionici i oko kluba. Nakon što je DeMarcus Cousins prošli tjedan bio suspendiran, jučer je u New Yorku odgurnuo redara. Malo se spominje da će biti zamijenjen ovo ljeto, malo da neće. Trener George Karl će izgleda na ljeto ipak dobiti otkaz. Rajon Rondo je na ljeto slobodan igrač i pitanje je što će biti s ovom ekipom. Možda zadrže ekipu s novim trenerom, a možda krenu u novi rebuilding.

22. Orlando Magic (-1) 12. pozicija Istoka.    29-40

SLIJEDI: @BOS, @DET, @MIA, CHI

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Magic nastavlja s gostovanjima po Istoku, većinom gube, ali igraju solidno. Napredovali su po broju pobjeda od lani, ali je pitanje koliko su im mladi igrači napredovali. Ovo im je već četvrta sezona rebuildinga i uskoro će trebati opet ući u playoff. Čini nam se da su malo zapeli, ova ekipa po nama ima limit, a on iznosi nekih maksimalno 40-ak pobjeda. Victor Oladipo je malo ”poludio” u zadnje vrijeme i počeo je redovito zabijati preko 20 poena, a Hornetsa je ”počastio” s 45 poena.

21. Denver Nuggets. (-1) 10. pozicija Zapada. 29-41

SLIJEDI: @CLE, PHI, @LAL, @LAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Nuggetsi nastavljaju s gostovanjima, gdje ih je loša obrana u reketu koštala tri visoka poraza zaredom prije nego su iznenadili Hornetse u gostima. Na njihovu žalost gostovanja se nastavljaju do početka Travnja gdje su na omjeru 13-22. Prošlogodišnji pick prve runde drafta Garry Harris nastavlja napredovati, te igra sve više i bolje. Ako će dobro birati na draftu ovo ljeto i ako ih izbjegnu ozljede, uz napredak mladih igrača i playoff je moguć iduće sezone, pogotovo ako će opet omjer od 50% pobjeda biti dosta za 7-8 mjesto Zapada.

20. Milwaukee Bucks (-1) 11. pozicija Istoka. 30-40

SLIJEDI: @DET, @CLE, @ATL, CHA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Bucksi su ipak malo pali, dva domaća poraza prošli tjedan će ih ipak srušiti na ljestvici. Greg Monroe igra dosta promjenjivo i za sada nije opravdao ugovor i status zvijezde koji je dobio dolaskom iz Pistonsa. Ovaj tjedan imaju teška gostovanja na Istoku kod playoff momčadi i zanima nas hoće li kome uspjeti pokvariti račune. Također nas zanima susret protiv Cavsa, odnosno sudar Giannisa Antetokounmpoa protiv Lebrona i nadamo se da će većinu susreta čuvati jedan drugoga. Ako možete pogledajte tu utakmicu.

giannis-antetokounmpo

19. Washington Wizards (+3) 10. pozicija Istoka. 34-35

SLIJEDI: @ATL, ATL, MIN, @LAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 4 pobjede

Wizardsi su napokon počeli dobro igrati, ali se postavlja pitanje jesu li se prekasno probudili. Pobijedili su izravne konkurente za osmo mjesto Istoka Bullse i Pistonse ovaj tjedan, dobili su četiri zaredom i samo su 1.5 utakmicu udaljeni od playoffa. Iduća dva tjedna će reći pravi istinu o ovoj momčadi. Igraju dvaput zaredom protiv ”vrućih” Hawksa, pa nakon toga kreću na turneju od 5 gostovanja po Zapadu. Otto Porter je jedan od bitnijih igrača za uspjeh Wizardsa, kada on igra dobro kao što igra u zadnje vrijeme niti pobjede ne izostaju.

18. Utah Jazz (-2) 9. pozicija Zapada. 34-36

SLIJEDI: @HOU, @OKC, @MIN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Jazzeri i dalje pobjeđuju, dobili su 5 od zadnjih 6 utakmica, a niti jednom nisu primili preko 100 koševa. Samo su jednu utakmicu udaljeni od playoffa. Posebno je bitna bila pobjeda jučer kod Bucksa gdje su igrali pravu momčadsku košarku s čak sedmoricom igrača s preko 10 poena, a niti jedan nije zabio više od 18. Takvom igrom uvijek imate šansu. Pohvalit ćemo i trenera Quina Snydera koji ih uči nesebičnoj igri. Ovaj tjedan imaju 3 gostovanja, prvo protiv izravnih konkurenata Rocketsa.

17. Dallas Mavericks (0) 8. pozicija Zapada. 35-35

SLIJEDI: @POR, @GSW, @SAC

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Mavsi su došli do zraka s dvije pobjede ovaj tjedan. Jučerašnja pobjeda protiv Blazersa je bila pravi obračun u stilu ”Divljeg Zapada” gdje su ekipe kombinirano ispucale čak 71 tricu, a pogodile skoro pola, točnije 33. Dirk Nowitzki i Deron Williams su ”vratili sat” nekoliko godina unazad. Dirk je zabio 40 poena, a D-Will 31 uz 16 asistencija. Loša vijest za Mavse je raspored, imaju 4 domaće utakmice i 8 gostovanja do kraja sezone. Moramo priznati da osobno navijamo da Mavsi budu 7. ili 8. i da vidimo Dirka protiv Warriorsa ili Spursa.

16. Detroit Pistons (-3) 9. pozicija Istoka. 36-34

SLIJEDI: MIL, ORL, CHA, ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Nakon dva uzastopna poraza od Wizardsa i Hawksa Pistonsi su opet pali na 9. mjesto Istoka. Uspjeli su se oporaviti s dvije pobjede, a ovaj tjedan moraju dobiti barem 3 od 4 utakmice ako žele igrati u playoffu. Zabrinjavajuće treba biti to što su popustili u obrani u zadnje vrijeme, što je i trener Stan van Gundy naglasio. Ovakve situacije često govore puno o karakteru momčadi i pojedinaca. Ako propuste playoff to se neće smatrati katastrofom, ali će im postati imperativ za iduću sezonu.

15. Chicago Bulls (+3) 8. pozicija Istoka. 35-33

SLIJEDI: SAC, NYK, @NYK, @ORL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Bullsi su uspjeli spojiti dvije pobjede zaredom i vratiti se na osmu poziciju Istoka. Nakon što su se u postavu vratili skoro svi ozlijeđeni igrači sada je red na Pau Gasola da bude van parketa. Novi trener Fred Hoiberg je doveden da unaprijedi napad, ali to se nije dogodilo. Tek su 26. po off ratingu, a i obrana je ”potonula” i tu su tek 13. nakon što su godinama bili pri samom vrhu. Čak ih je i Jimmy Butler javno prozvao i rekao da nisu čvrsta ekipa. Ovaj tjedan im raspored ide na ruku i nadaju se da će uhvatiti sve četiri pobjede.

14. Houston Rockets (+1) 7. pozicija Zapada. 35-35

SLIJEDI: @OKC, UTA, TOR, @IND

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Kod Rocketsa i dalje ništa novo, malo pobjeđuju, malo gube. James Harden zabija, ali i dalje ne igra obranu, kao niti ostatak momčadi. U napadu su dobri, osmi su u off ratingu, ali im nedostaje konstantni drugi strijelac. Dwight Howard je ovaj tjedan završio s prosjekom manjim od 8 poena, što je zaista sramota za igrača s takvim fizikalijama. Možda je Michael Beasley taj drugi strijelac, koji igra kao preporođen u dresu Rocketsa, zadnju utakmicu je ubacio 30 poena uz šut 12-18 i bez ijedne ispucane trice. Kina mu je izgleda pomogla.

13. Indiana Pacers (+1) 7. pozicija Istoka. 36-33

SLIJEDI: PHI, NOP, @BKN, HOU

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Pacersi su izgubili 3 od zadnje 4 utakmice i tako si umanjili šanse za prednost domaćeg terena u prvoj rundi playoffa. Paul George igra odličnu sezonu, ali ne dobiva dovoljno i konstantno pomoći od suigrača. Ovaj tjedan imaju povoljan raspored i morali bi barem tri pobjede upisati. Ovo je momčad koja je jako dobro vođena od strane Franka Vogela, ali nedostatak druge zvijezde se ipak osjeti, pogotovo u susretima protiv ”elitnih” ekipa, kao i nedostatak kvalitetnih rješenja s klupe koju bi trebali pojačati za iduću sezonu.

12. Portland Blazers (0) 6. pozicija Zapada. 36-35

SLIJEDI: DAL, @LAC, PHI

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Blazersi su napokon završili neugodni niz gostovanja gdje su igrali 11 od zadnjih 13 utakmica. U tom nizu su bili na omjeru 6-7, ali su se uspjeli održati na šestom mjestu Zapada. Do kraja sezone imaju još samo tri gostovanja i osam domaćih utakmica gdje su na omjeru 21-12. Iduća je jako bitna, igraju s Mavsima koji su 8. na Zapadu i samo pola utakmice iza njih. Napad im i dalje ”rastura” pogotovo trica, zabijaju ih preko 10 u prosjeku, ali ako žele imati uspjeha u playoffu morat će popraviti obranu gdje su 22. u def ratingu.

11. Charlotte Hornets (-4) 6. pozicija Istoka. 39-30

SLIJEDI: SAS, @BKN, @DET, @MIL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi završavaju niz domaćih utakmica protiv moćnih Spursa gdje su na omjeru 26-11, ali su dosta toga pokvarili s dva domaća poraza protiv Mavsa i Nuggetsa koji bi ih na kraju mogli koštati prednosti domaćeg terena u prvoj rundi playoffu. Ova izrazito domaćinska ekipa 9 od zadnjih 12 utakmica igra u gostima gdje su na omjeru 13-19. 3.5 utakmice su ispred 9. mjesta Istoka tako da će trebati i u gostima pobjeđivati. Srećom raspored im i nije pretežak, igraju dvaput sa Sixersima i Netsima do kraja regularne sezone.

10. Memphis Grizzlies (0) 5. pozicija Zapada. 40-30

SLIJEDI: @PHO, @LAL, @SAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Grizzliesi su napokon dočekali da im se barem jedna zvijezda oporavi nakon ozlijede. To je bio Zach Randolph koji je odmah u prvoj utakmici upisao triple-double u pobjedi nad Clippersima i tako prekinuli niz od četiri poraza. U nekim prijašnjim sezonama na Zapadu s ovim omjerom bi bili u borbi za ulazak u playoff, a ove su na komotnom petom mjestu. Kada su vam Tony Allen i Lance Stephenson glavni strijelci s vanjskih pozicija, onda vam je jasno u kojoj mjeri su vas poharale ozlijede, ali svaka čast obojici kako igraju i zabijaju.

tony-allen

9. Los Angeles Clippers (-3) 4. pozicija Zapada. 43-26

SLIJEDI: @GSW, POR, DEN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Clippersi i dalje voze silaznom putanjom po igri i rezultatima. Čeka se povratak Blakea Griffina koji će se dogoditi u Travnju. Imaju sreće što su i druge momčadi ”poharane” ozljedama i lošom formom pa su i dalje četvrti na Zapadu, iako u zadnjih 17 utakmica imaju omjer 8-9. Jučerašnji poraz od Pelicansa kojima ne igra pola momčadi, se može smatrati ozbiljnom krizom. Problem im je klupa, gdje osim Jamala Crawforda i ponekad Austina Riversa nitko ne može niti ”kupiti” poene.

8. Boston Celtics (-3) 5. pozicija Istoka. 40-30

SLIJEDI: ORL, TOR, @PHO

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Celticsu su bili izgubili četiri utakmice zaredom i odmah su pali s 3. na 6. mjesto Istoka, prije nego ih je pobjeda nad Sixersima vratila na 5. mjesto. Kao što smo i predviđali ozljeda Jae Crowdera i kombinacija težeg rasporeda ih je srušila na ljestvici. Ovaj tjedan otvaraju s dvije domaće utakmice prije nego krenu na turneju po Zapadu od 5 uzastopnih gostovanja. Koliko god Celticsi bili uigrani, složni i dobro trenirani na kraju se osjeti nedostatak zvijezda. Zato je i dvorana pozdravljala ”mršavog” strijelca iz Oklahome u domaćem porazu prošli tjedan.

7. Miami Heat (+4) 4. pozicija Istoka. 40-29

SLIJEDI: @NOP, @SAS, ORL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Heat je i dalje u borbi za treće mjesto Istoka, te divizijski naslov s Hawksima i Hornetsima. Rookie Josh Richardson igra jako dobro i u zadnjih šest utakmica je na prosjeku od preko 16 poena. Ovaj tjedan gostuju kod Spursa, a nakon toga do kraja sezone ne igraju protiv momčadi koja trenutno ima bolji omjer od njih tako. Kod ovakvih veteranskih ekipa uvijek treba paziti na ozljede i minutažu, ali osim Chrisa Bosha i Tylera Johnsona svi ostali su zdravi, pa i Dwayne Wade koji je probio granicu od 20000 koševa u karijeri.

6. Atlanta Hawks (+3) 3. pozicija Istoka.  41-29

SLIJEDI: WAS, @WAS, MIL, @DET

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 5 pobjeda

Hawksi nastavljaju s pobjedama i napretkom na ljestvici. U tjedan dana su skočili sa šestog na treće mjesto Istoka i izgledaju nam kao favoriti za to treće mjesto. Forma im je i dalje u usponu, obrana odlična, a i napad se počeo buditi. Tim Hardaway jr. je dvaput zaredom zabio preko 20 poena, a Al Horford je počeo trice gađati uz skoro 50% uspješnosti, istina uzorak nije prevelik, ali ako nastavi tako napad Hawksa će dobiti još spacinga. Ovaj tjedan igraju dvaput zaredom protiv Wizardsa koji su također u formi i očekujemo dobru košarku.

 

5. Oklahoma City Thunder(+3) 3.pozicija Zapada. 48-22

SLIJEDI: HOU, UTA, SAS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Thunderu je ova kratka turneja po Istoku pomogla da se vrate pobjedama, dobili su četiri zaredom i osigurali dobru prednost pred Clippersima i ostalima u borbi za treće mjesto Zapada. Ovaj tjedan igraju doma, a sezonu završavaju sa 7 gostovanja od zadnjih 9 utakmica. Russell Westbrook i dalje s lakoćom postiže triple-doubleove, a Kevin Durant trpa protivničke obruče. Najveći problem im je postizanje koševa s vanjskih pozicija nekog drugog osim Russa i KD-a. Enes Kanter je preuzeo ”titulu” trećeg najboljeg off igrača od Sergea Ibake.

4. Cleveland Cavaliers (-1) 1. pozicija Istoka. 49-20

SLIJEDI: DEN, MIL, @BKN, @NYK

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Taman kada pomislite da su svi problemi iza Cavsa i da su koncentrirani samo na košarku, nešto loše im se dogodi. U pobjedi nad Mavsima u utakmici u kojoj Lebron James nije igrao, Kyre Irving je odigrao 38 minuta, ispucao 28 šuteva i podijelio 1. asistenciju, što je naišlo na otvoreno i javno negodovanje suigrača, te nove probleme u svlačionici. Kod Heata su izgubili preko 20 razlike, a Lebron je taj poraz nazvao zabrinjavajućim. Raptorsi su im došli na samo jednu utakmicu zaostatka tako da svaku utakmicu do kraja moraju tretirati kao da je playoff.

3. Toronto Raptors (+1) 2. pozicija Istoka. 48-21

SLIJEDI: @BOS, @HOU, @NOP

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Malo po malo i evo Raptorsa na samo utakmicu zaostatka za Cavsima. Igraju odlično, od 7. Siječnja forma im je gotovo u rangu Warriorsa i Spursa i od tog dana su na omjeru 27-6. Čak bi rekli da i zaslužuju da od Cavsa uzmu to prvo mjesto na Istoku. Nisu kompletni, a i dalje pobjeđuju. Sada se i Jonas Valanciunas ozlijedio. Jedan od ključeva uspjeha Raptorsa je taj da gube jako malo lopti, a s time su eliminirali lagane poena iz tranzicije protivnicima. Ovaj tjedan su u gostima i pratit ćemo mogu li održati korak s Cavsima.

2. San Antonio Spurs (0) 2.pozicija Zapada.  59-10

SLIJEDI :@CHA, MIA, MEM, @OKC

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 6 pobjeda

Spursi su izdržali još jedan tjedan bez domaćeg poraza. ”Preživjeli” su Warriorse u utakmici gdje su dominirale obrane i to im daje nadu u eventualnom finalu Zapada. Danny Green se osim blokadom na trici također iskazao u obrani i presingu na Stephu. LaMarcus Aldridge, Boris Diaw i Kahwi Leonard koji je odlično čuvao Draymonda Greena su sjajno iskoristili manjak centara kod Warriorsa i uspjeli su nametnuti snagu ispred brzine, a svi znamo da je rijetkima to uspijevalo ove sezone. Igraju još dvaput međusobno i jedva čekamo te utakmice.

1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada. 62-7

SLIJEDI: @MIN, LAC, DAL, PHI

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Unatoč porazu kod Spursa kojima su zabili 79 poena što im je najmanje u sezoni, Warriorsi ostaju na prvom mjestu. Malo su i ih i ozlijede napale.  Andre Iguodala, te oba centra Andrew Bogut i Festus Ezeli su van stroja pa su bili prisiljeni od početka utakmice protiv Spursa igrati small-ball. Stephenu Curryu je napokon blokiran šut za tri poena, prvi puta ove sezone nakon 738 pokušaja. Povoljan i domaćinski raspored im se nastavlja, a do kraja sezone imaju još samo 4 gostovanja, tako da se brojka od 70 pobjeda uskoro očekuje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE