Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA Power Rankings 7

Do kraja regularne sezone je ostalo malo više od dva tjedna, momčadi imaju odigrati manje od 10 utakmica do kraja. Od prošlog tjedna Spursi i Warriorsi još nisu izgubili kod kuće, borbe za treću poziciju Istoka, te osmu Zapada su postale još napetije. Lebron priča o Dream Teamu, neki tankiraju, a neki odmaraju zvijezde za playoff. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Philadelphia 76ers (0) 15. pozicija Istoka. 9-65

SLIJEDI: CHA, @CHA, IND

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 9 izgubljenih

Moramo priznati da nam je čak i malo žao Sixersa, igrali su dobro prošli tjedan. Od Nuggetsa su izgubili ludom tricom, takva uđe jednom u sto godina, protiv Blazersa su bili blizu, pa čak su i kod Warriorsa pristojno izgledali. Ovaj tjedan opet imaju protivnike koji se bore za playoff tako da će još pričekati desetu pobjedu. Dobra vijest je da moraju odigrati još samo 8 utakmica do kraja sezone i nadamo se kraja ovog ”bolesnog” rebuildinga, ipak imaju tri picka prve runde drafta na ljeto, a omjer zadnje tri sezone im je jadnih 46-192.

  1. Los Angeles Lakers (0) 15. pozicija Zapada. 15-58

SLIJEDI: @UTA, MIA, BOS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Lakersi su izgubili 7 od zadnjih 8 utakmica i tako izgleda osigurali drugi najlošiji omjer lige, ali bitnije od toga je da im taj omjer daje 55% šansi da će im pick na draftu biti u prva tri, te ostati kod njih, a ne otići Sixersima. Na terenu ništa novo, u zadnjih desetak dana gube od Kingsa, Knicksa, dvaput od Sunse. Kobe Bryant ima još samo 9 utakmica do kraja karijere, a četiri na domaćem parketu. Prva protiv Dwayne Wadea, druga protiv starih rivala Celticsa, treća protiv gradskih rivala Clippersa i zadnja protiv Jazzera. Bit će emocija i zagrljaja.

  1. Phoenix Suns (-1) 14. pozicija Zapada 20-53

SLIJEDI: @MIN, @MIL, WAS, UTA

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 2 izgubljene

Od 5. Ožujka Sunsi su na za njih dobrom omjeru od 5 pobjeda i 7 poraza. Do kraja sezone imaju dosta protivnika s kojima mogu ravnopravno igrati, tako da im želimo još koju pobjedu. Ovo će im biti rekordna šesta sezona u nizu da neće igrati u playoffu i kako stvari stoje najlošija sezona u povijesti nekada stabilne franšize, koja od sezone 1975/76 pa sve do 2009/10 samo šest puta nije izborila playoff. Brandon Knight, Devon Booker i Mirza Teletović daju nadu da su bolji dani pred njima.

  1. Brooklyn Nets. (+1) 14. pozicija Istoka. 21-51

SLIJEDI: @MIA, @ORL, @CLE, @NYK, NOP

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 pobjede

Netsi nastavljaju s dobrim igrama, pobjedama i smanjivanjem šansi Celticsima za prvi pick drafta. Dobili su dvije u nizu i to Cavse i Pacerse. 7 od idućih 8 utakmica su opet u gostima. I dalje igraju dobro, ne odustaju i ponašaju se kao da je početak sezone, što znači da momčad ima karakter. Ako ovako nastave možda im se trener Tony Brown riješi ”titule” privremeni. Bojan Bogdanović nastavlja s izvrsnim igrama, pun je samopouzdanja, zadnjih 8 utakmica je na prosjeku od 20.5 poena.

  1. New Orleans Pelicans(-2) 12.pozicija Zapada 26-46

SLIJEDI: NYK, @SAS, DEN, @BKN

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 3 izgubljene

Ovo je bio ”dobar” tjedan za Pelicanse. Nastavili su s porazima, ali kada im pogledate roster koji imaju na raspolaganju tankiranje možda nije niti potrebno. Jednostavno nemaju kvalitetu nakon tolikih ozljeda. Momčad koja je igrala protiv Raptorsa je mišljenja smo, čak i lošija od Sixersa. Navodno je GM Dell Demps rekao da možda nisu trebali zaposliti Alvina Gentryja, i to pred igračima, što je znak da stvari ne funkcioniraju najbolje u New Orleansu.  Kasnije je Demps to osobno demantirao, ali šteta je učinjena.

  1. Orlando Magic (-3) 11. pozicija Istoka. 30-43

SLIJEDI: BKN, @IND, @MIL, MEM

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Magic je protiv očajnih Bullsa napokon prekinuo niz od 6 uzastopnih poraza. Sada su 13 utakmica ispod 50% učinka, a novu godinu su dočekali s omjerom 19-13, što znači da su u 2016. na katastrofalnih 11-30. Mislimo da niti sami ne znaju kakav im je plan za iduću sezonu, trener Scott Skiles i dalje luta s rotacijama. S ovim rosterom, ako se ne pojačaju na ljeto predviđamo im sličnu sezonu, a još veći problemi će doći kada tim istim mladim igračima isteknu rookie ugovori i krenu tražiti desetke milijuna Dollara godišnje.

  1. Milwaukee Bucks (-4) 12.pozicija Istoka. 30-44

SLIJEDI: PHO, ORL, CHI

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 5 izgubljenih

Bucksi i dalje nastavljaju gubiti, niz je već sada došao do 5 uzastopnih poraza. Jedan od najvećih problema im je što protivnici bez problema dolaze do dobrih pozicija za šuteve ispod njihovog obruča. Čak se i Giannis Antetokounmpo malo ohladio prošli tjedan, nakon što je desetak utakmica imao brojke kao vlastiti trener prije desetak i više godina. Do kraja sezone imaju još samo 3 gostovanja i 5 domaćih utakmica gdje su na dobrom omjeru od 21-15, ali kao što smo 100 puta rekli ove godine, dok ne poprave obranu neće biti niti pobjeda.

  1. Minnesota T’Wolves (+3)13. pozicija Zapada. 24-49

SLIJEDI: PHO, LAC, @UTA, DAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Još jedan dobar tjedan je iza Timberwolvesa, točnije niz solidnih igara im traje od 4. Veljače, od tog dana su na omjeru 10-13. Karl-Anthony Towns i dalje igra izvrsno i osvojit će nagradu za rookiea godine, ali ključni igrač za uspjehe ove momčadi je Ricky Rubio, koji osim što uvijek razigrava suigrače je počeo i zabijati, a kada on zabija niti pobjede ne izostaju. Za konačni iskorak prema playoffu nakon davne 2004. godine im nedostaje jedan kvalitetni strech four u petorci, kao i barem jedan 3-D igrač s klupe.

  1. New York Knicks (+3) 13. pozicija Istoka. 30-44

SLIJEDI: @NOP, @DAL, BKN, IND

Zadnjih 10: 4-6

Niz:1 izgubljena

Da Knicksi igraju stalno s Bullsima, koje su dvaput zaredom pobijedili prošli tjedan, Carmelo Anthony ne bi morao sanjati o nekakvom Dream Teamu sa svojim košarkaškim ”frendovima,” što je Kralj iz Clevelanda spomenuo. Kristpas Porzingis se je skroz oporavio od ozljede i u zadnjih 5 utakmica je na prosjeku od preko 20 poena. Imaju odigrati još samo 8 utakmica prije nego što krenu na godišnji odmor, a Melo počne regrutirati slobodne igrače u Veliku Jabuku, a tu prvenstveno mislimo na novi startni bekovski par.

  1. Sacramento Kings (+2) 11. pozicija Zapada. 29-44

SLIJEDI: @POR, WAS, MIA, @DEN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjeda

Kingsi su počeli igrati bolje, zadnjih 8 utakmica su na omjeru 4-4, mnogi će reći da im je raspored bio lagan, ali pobjeda je pobjeda. Mavsima su jučer zabili 133 poena uz 62% šuta. Popeli su se na 14. mjesto po off ratingu, da obrana nije bila tako loša možda su i mogli do playoffa. Koliko su im loši rezultati zadnjih desetak godina govori to da im treba još samo jedna pobjeda za najbolju sezonu od 2007/08, kada su zadnji puta upisali više od 30 pobjeda. Po rasporedu tu pobjedu bi trebali upisati ovaj tjedan, ali kod Kingsa ništa nije sigurno.

  1. Denver Nuggets. (+1) 10. pozicija Zapada. 31-43

SLIJEDI: DAL, @MEM, @NOP, SAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Nuggetsi i dalje igraju promjenjivo, trebala im je trica sa skoro centra Emmanuela Mudiaya, koji je 3 od zadnje 4 utakmice odigrao lošije, ali je prije toga igrao jako dobro, pogotovo nakon lošeg početka sezone. Čak i tricu ovaj mjesec gađa s oko 40% učinka uz preko 4 pokušaja po susretu. Mladi centarski tandem s ovih prostora Nikola Jokić i Jusuf Nurkić, (koji se usput stigao ”zakačiti” s Lebronom nakon što mu je blokirao šut) i dalje igra dobro, a bit će ih zanimljivo vidjeti iduće sezone kada se Nurkić riješi ozljeda koje su ga mučile ove sezone.

nikola-jokić

  1. Dallas Mavericks (-2) 9. pozicija Zapada. 35-38

SLIJEDI: @DEN, NYK, @DET, @MIN

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 3 izgubljene

Mavsi su zaista katastrofalni u Ožujku, na omjeru su 3-10, a od početka 2016. na omjeru 16-25 i napokon su pali ispod 8. mjesta Zapada. Jedina sreća im je da se i Rocketsi ”trude” gubiti što je više moguće. Chandler Parsons više neće igrati ove sezone zbog operacije koljena. Ovaj tjedan igraju protiv tri momčadi koje imaju lošiji omjer od njih i ako žele da Dirk Nowitzki igra u playoffu, vrijeme im je da počnu pobjeđivati. Ali prije svega moraju popraviti obranu koja prima previše koševa zadnjih mjesec dana.

  1. Chicago Bulls (-3) 9. pozicija Istoka. 36-36

SLIJEDI: ATL, @IND, @HOU, DET, @MIL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Bullsi su izgleda u totalnom raspadu, playoff je sve dalji, a bivšem treneru Tomu Thibodeau svakim novi porazom Bikova cijena i ugled rastu. Prošli puta smo napisali da im raspored ide na ruku i da očekuju 4 pobjede, a oni izgube dvaput zaredom od Knicksa, pa nakon toga od Magica. Zaostaju dvije utakmice za 8. mjestom Istoka, a ovaj tjedan igraju čak 5 utakmica i neće im biti lako. Izgleda da im je kemija problem. Jimmy Butler na kraju sezone ide na operaciju koljena, a u 8 utakmica nakon povratka samo jednom je ubacio preko 20 poena.

  1. Washington Wizards (+2) 10. pozicija Istoka. 36-37

SLIJEDI: @GSW, @SAC, @PHO, @LAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Wizardsi su na turneju po Zapadu krenuli pobjedom nad Lakersima, ali sada ih čekaju Warriorsi. Mislimo da su im dva uzastopna domaća poraza od Hawksa (koji još i možemo razumjeti), te Timberwolvesa presudila u borbi za playoff. Pistonsi im bježe 2.5 utakmice, a vremena je sve manje. Do kraja sezone od 9 utakmica, 6 igraju u gostima, ali to im nije problem, imaju gotovo isti omjer u gostima, kao i doma. Niti raspored im nije pretežak, ali dobro prognozirati utakmice Wizardsa ove sezone je prava umjetnost.

  1. Houston Rockets (-2) 8. pozicija Zapada. 36-38

SLIJEDI: @CLE, CHI, OKC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Rocketsi su izgubili 4 od zadnjih 5 utakmica, ali se i dalje drže za 8. poziciju Zapada. Većina tih poraza su bili tijesni, ali slaba im je to utjeha. Od zadnjih 8 utakmica Dwight Howard je samo jednom zabio preko 12 poena, a i broj skokova mu je sve češće jednoznamenkast. Možda bi svima bilo bolje da ode iz kluba. Ovaj tjedan im raspored nije lagan, ali zadnji tjedan sezone im opet postaje lakši i ako s ovim rosterom ne uhvate playoff, bolje im je da cijelo ljeto ne izlaze u javnost. Izgleda da analitika ipak ne kontrolira emocije i kemiju unutar momčadi.

  1. Utah Jazz (+3) 7. pozicija Zapada. 36-37

SLIJEDI: LAL, GSW, MIN, @PHO

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Jazzeri su pobijedili u 7 od zadnjih 9 utakmica, došli su na 8. poziciju Zapada i izgledaju kao playoff momčadi. Posebno je važna bila gostujuća pobjeda kod izravnih konkurenata Rocketsa. Čvrsto u obrani i nesebično u napadu je i dalje pobjednički recept Jazzera. Derrick Favors, Shelvin Mack i Rodney Hood igraju sve bolje u napadu i zato ih je teško pobijediti. Od 9 utakmica do kraja sezone 6 ih igraju na domaćem parketu gdje su na omjeru 22-13 i drže sudbinu u svojim rukama. Ako ovaj tjedan pobjede 3 utakmice playoff će biti blizu.

derrick-favors

  1. Detroit Pistons (+2) 8. pozicija Istoka. 39-35

SLIJEDI: OKC, DAL, @CHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Pistonsi su sve bliže playoffu, dijelom zbog svojih igara, dobili su 5 utakmica zaredom prije domaćeg poraza od Hawksa, a dijelom zbog raspada Bullsa. Imaju još dvije domaće utakmice ovaj tjedan prije gostovanja kod Bullsa kojima bježe dvije utakmice. Iako su pobjeđivali u zadnje vrijeme, morali bi bolje igrati, posebno u obrani, zato što su primali 109 koševa po 100 posjeda lopte protivnika, a to bi na razini cijele sezone bilo negdje oko zadnjeg mjesta u ligi. Do kraja sezone igraju većinom s playoff momčadima.

  1. Portland Blazers (-1) 6. pozicija Zapada. 38-36

SLIJEDI: SAC, BOS, MIA, @GSW

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Blazersi su se oporavili teško izborenom pobjedom nad Sixersima nakon što su ih Clippersi pobijedili šutom sa sirenom. Moraju biti i više nego zadovoljni trenutnom 6. pozicijom Zapada, zato što 6 od zadnjih 8 igraju na domaćem parketu, te se nadaju da će tu ostati, a tako bi izbjegli Warriorse ili Spurse u prvom krugu playoffa. Da ste nekome rekli prije početka sezone da će biti tu gdje jesu proglasili bi vas ludim. Ako na idućem draftu i Free Agencyju pogode, vrlo brzo bi se mogli naći pri vrhu Zapada.

  1. Indiana Pacers (+1) 7. pozicija Istoka. 39-34

SLIJEDI: CHI, ORL, @PHI, @NYK

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Pacersi su dobili 3 od 4 utakmice prošli tjedan i sve su bliže osiguravanju playoffa. To je iskusna i čvrsta ekipa koja ima dosta iskustva igrajući na proljeće. Još ako Monta Ellis i Ian Mahinmi nešto zabiju, treba ih izbjegavati. Do kraja sezone imaju još 9 utakmica za odigrati, ali samo dvije su protiv momčadi s boljim omjerom, tako da se još nadaju da će se pomaknuti sa 7. pozicije Istoka. Nekako nam se čini da se i Raptorsi nadaju da će se pomaknuti sa 7. pozicije, da ne moraju s njima otvarati playoff.

  1. Memphis Grizzlies (-1) 5. pozicija Zapada. 41-32

SLIJEDI: SAS, DEN, TOR, @ORL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Grizzliesi su izgubili 6 od zadnjih 8 utakmica, ali se i dalje drže na 5. mjestu Zapada. Srećom po njih, pratnja (Blazers, Rockets, Mavs, Jazz) također ne ”briljira” tako da su sve bliže playoffu, a da ga i matematički osiguraju trebat će im još pobjeda ili dvije. JaMychal Green, koji nije niti bio izabran na draftu je još jedno ugodno iznenađenje, igra dosta minuta i jako ih dobro koristi. Ako se Mike Conley i Zach Randolph oporave, a ne padnu ispod 5. mjesta, trebali bi imati za poslasticu tvrd i neizvjestan dvoboj protiv Clippersa.

  1. Charlotte Hornets (+1) 6. pozicija Istoka. 42-31

SLIJEDI: @PHI, PHI, @CLE

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Hornetsi i dalje pobjeđuju, ali su i dalje 6. na Istoku, a 3. mjesto je udaljeno samo 1.5 utakmicu. Posebno je impresivna bila pobjeda protiv Spursa u kojoj su nakon prve četvrtine gubili 21 razlike, a Jeremy Lin im je ubacio 29 poena. Ovaj tjedan otvaraju s dvije uzastopne utakmice protiv Sixersa i morali bi dobiti obje, zato što sezonu završavaju s 5 gostovanja od zadnjih 7 utakmica. Ako Nicolas Batum nastavi s ovako, mogu i u gostima pobjeđivati, iako su tamo imali problema ove sezone, ali će ga i morati platiti, zato što je free agent na ljeto.

  1. Los Angeles Clippers (0) 4. pozicija Zapada. 45-27

SLIJEDI: BOS, @MIN, @OKC, WAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Clippersi su dobili dvije utakmice zaredom, ali ih nećemo previše hvaliti zbog toga. Ovog puta ih nećemo niti kritizirati, zato što će gotovo sigurno završiti na 4. poziciji Zapada gdje su proveli većinu sezone. Blake Griffin je prošao liječnički pregled i počela mu je teći suspenzija od 4 utakmice zbog incidenta s osobljem svoje momčadi. Prvi krug playoffa bi mogli i trebali proći, ali nakon toga bi ih trebali čekati Warriorsi, koji će još jednom ostaviti Chrisa Paula i Clipperse bez nastupa u konferencijskom finalu.

blake-griffin-los-angeles-clippers-2015

  1. Miami Heat (-1) 5. pozicija Istoka. 42-30

SLIJEDI: BKN, @LAL, @SAC, @POR

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Kako se sezona bliži kraju, tako je i Heat sve opasniji. Puno toga će ovisiti o tome na kojoj će poziciji završiti. Mnogi, pa tako i mi žele vidjeti dvoboj Cavs-Heat u drugoj rundi playoffa. Iduća utakmica im je doma s Netsima, a nakon toga kraća turneja po Zapadu, ali protivnici nisu ”elitne” momčadi. Goran Dragić igra jako dobro zadnjih mjesec dana i počinje opravdavati svoj veliki ugovor. Kao što smo već više puta rekli, ako se Chris Bosh vrati za playoff, a postoje glasine da bi se mogao, niti nastup u velikom finalu ne bi bilo iznenađenje.

  1. Boston Celtics (+1) 4. pozicija Istoka. 43-30

SLIJEDI: @LAC, @POR, @GSW, @LAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 4 pobjede

Celticsi su dobili sve tri utakmice prošli tjedan i drže se na 4. mjestu Istoka. Ovaj tjedan imaju turneju po Zapadu od četiri susreta, a u gostima su na omjeru 18-18. Isaiah Thomas igra zaista izvrsno, zabija iz svih pozicija, u mjesecu Ožujku je na prosjecima od 26.3 poena, te preko 40% šuta za tricu. Još kada se sjetimo da će iduće dvije sezone igrati za samo 6.5 milijuna godišnje budućnost Celticsa je jako dobra. Evan Turner je iskočio otkad se Jae Crowder ozlijedio, zadnjih 5 utakmica je na preko 15 poena u prosjeku.

  1. Atlanta Hawks (0) 3. pozicija Istoka.  44-30

SLIJEDI: @CHI, @TOR, CLE

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Od 5. Ožujka Hawksi su na omjeru 11-2 i po nama ostaju glavni favoriti za 3. mjesto Istoka. U tom razdoblju imaju najbolju obranu lige, a napad podsjeća na prošlogodišnji. Jedini ”minus” im je raspored, od 8 utakmica do kraja igraju dvaput protiv Cavsa i Raptorsa. Pogotovo su impresivni Al Horford i Paul Millsap u napadu. Lani su došli do finala Istoka gdje su ih Cavsi dobili s laganih 4-0, ali još je prerano govoriti o playoff protivnicima. Znamo samo da ako će nastaviti ovako igrati, da bi mogli biti pritajeni favoriti Istočne konferencije.

  1. Toronto Raptors (-2) 2. pozicija Istoka. 49-23

SLIJEDI: OKC, ATL, @MEM, @SAS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Raptorsi su ipak posustali malo, težak raspored plus izostanak Kyle Lowryja u porazu kod Celticsa su ih udaljili prvog mjesta Istoka. Možda bi im bilo bolje da malo odmore bekovski par Lowry-DeMarr Derozan. Još im jedna pobjeda nedostaje da po prvi puta u povijesti franšize dođu do 50-e pobjede. DeMarre Carroll je još ozlijeđen i pitanje je hoće li zaigrati ove sezone. Idućih 7 utakmica igraju protiv playoff momčadi, ali svi znamo da pravi test njihovih sposobnosti počinje u playoffu, gdje ”moraju” proći prvu rundu.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka. 52-21

SLIJEDI: HOU, BKN, @ATL, CHA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Svi znamo da su Cavsi najbolja momčad Istoka, ali to će morati pokazati na parketu, neće biti dosta samo pojaviti se. Izgledaju nam često kao da ne uživaju igrati međusobno, kao da su po kazni poslani na teren. Lebron James priča o Dream Teamu sa starim prijateljima, usput više ne prati Cavse na društvenim mrežama, kaže da je to zbog toga da se koncentrira samo na košarku. Zbog svega toga stalno dolazi do laganih sukoba u organizaciji Cavsa. Mislimo da Cavsi trebaju izgubiti koju utakmicu u playoffu, da se probude i počnu igrati kako znaju.

lebron-james-cleveland-cavaliers-back

  1. Oklahoma City Thunder(+2) 3.pozicija Zapada. 51-22

SLIJEDI: @TOR, @DET, LAC, @HOU

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 7 pobjeda

Thunder i dalje pobjeđuje sve redom, niz je trenutno 7 pobjeda, najduži u ligi u ovom trenutku. Izgleda da su vratili samopouzdanje, čak je i ove sezone često kritizirani Serge Ibaka počeo igrati. 99% je sigurno da će prve četiri pozicije Zapada na kraju sezone biti iste kao sada, pa se postavlja pitanje trebaju li odmarati dvojac Kevin Durant i Russell Westbrook, kao što su Spursi njima napravili u subotu. Do kraja sezone su većinom u gostima, tako da je odmaranje u nekim utakmicama po nama dobra stvar.

  1. San Antonio Spurs (0) 2.pozicija Zapada. 61-12

SLIJEDI :@MEM, NOP, TOR

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Nakon iznenađujućeg poraza od Hornetsa, Spursi su napokon odustali od lova na Warriorse i prvu poziciju Zapada. U derbiju protiv Thundera Gregg Popovich opet nije mario za gledatelje u dvorani i na malim ekranima, te je odmarao svoj ”ostarjeli” Big 3 plus Kahwia Leonarda i LaMarcusa Aldridgea, koji igra sve bolje u napadu i postaje prva napadačka opcija uz Leonarda. Imaju još 4 domaće utakmice i baš nas zanima hoće li Popovich napadati rekord neporaženosti na domaćem terenu ili će odmarati glavne igrače za playoff.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada. 66-7

SLIJEDI: WAS, @UTA, BOS, POR

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 4 pobjede

Warriorsi su opet s ”pola gasa” iskoristili lakši raspored i došli do 66. pobjede. Kada razmislimo većina utakmica za Warriorse je ”lakši raspored.” Da rekorda Bullsa, omjer 7-2 bi im bio dosta. Sada kada su Spursi odustali od lova na prvo mjesto, pitanje je hoće li igrati svaku utakmicu puno snagom ili će odmarati npr. Splash Brotherse. Do sada nisu, a mislimo da su im rekord i neporaženost kod kuće ipak važni.  Zadnji tjedan igraju dvaput s Grizzliesima i dvaput sa Spursima. Možda će i jedni i drugi igrati s rezervama kada budu gosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE