Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA Power Rankings 8

Napokon su i Warriorsi izgubili kod kuće, za razliku od Spursa kojima trebaju još dvije domaće pobjede za savršenih 41-0 na domaćem terenu. Borbe za treće mjesto Istoka, te osmo Zapada su jednako neizvjesne kao i prošli tjedan. Danas nema NBA utakmica zbog finala NCAA turnira. Nakon toga je ostalo samo 9 dana regularne sezone. Idući tjedan ljestvicu nećemo izbaciti u ponedjeljak, nego u četvrtak kada završi regularna sezona i to u dva dijela, prvo momčadi koje nisu ušle u playoff, a dan kasnije one koje su ostale u igri za naslov prvaka. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Philadelphia 76ers (0) 15. pozicija Istoka. 9-68

SLIJEDI: NOP, NYK, MIL, @TOR, @CHI

Zadnjih 10: 0-10

Niz: 12 izgubljenih

Sixersi su sve bliže 70-om porazu, zadnju pobjedu su upisali početkom Ožujka, a od zadnje 31 utakmice 29 su izgubili. Jedine dvije pobjede u tom razdoblju su protiv Netsa. Nerlens Noel i Jahlil Okafor neće igrati do kraja sezone, a spominje se da bi zamijenili Okafora ako se Joel Embiid oporavi, jedino je pitanje da li opet za pickove drafta ili za nekog provjerenog igrača. Još ako Dario Šarić dođe, plus koji slobodan igrač, možda i prestane ova kalvarija. Iduća tri protivnika daju nadu u eventualnu desetu pobjedu.

  1. Los Angeles Lakers (0) 15. pozicija Zapada.   16-60

SLIJEDI: @LAC, LAC, @NOP, @HOU, @OKC, UTA

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 izgubljena

Lakersi su sve bliži da dvije sezone zaredom imaju najlošiju omjer u povijesti franšize. Prošli tjedan su upisali najveći poraz u karijeri Kobea Bryanta, minus 48 protiv Jazzera. Također je izbio skandala između D’Angela Russella i Nicka Younga. Mladi Russell je snimao Younga kako govori o muškoj nevjeri i tako prekršio ”muški zavjet” i navukao bijes cijele svlačionice. Još je samo 6 utakmica ostalo do kraja karijere Bryanta, jučer je u porazu protiv Celticsa vratio sat unatrag i postigao 34 poena, uz klasičnih 11/28 šuta. Falit će nam Crna Mamba.

d'angelo-russell-nick-young

  1. Phoenix Suns (0) 14. pozicija Zapada 20-57

SLIJEDI: @ATL, @HOU, @NOP, SAC, LAC

ZADNJIH 10: 2-8

NIZ: 6 izgubljenih

Sunsi su izgubili šest utakmica zaredom i gledajući raspored trebali bi i iduće dvije. I oni su postali jedna od momčadi koje su se predale i čekaju kraj sezone, ali kako im zamjeriti? Prije početka sezone su pričali o playoffu. Devin Booker im je jedna od rijetkih svijetlih točaka, a ne boji se niti potegnuti tricu metar-dva iza linije za tri poena. Tako je to s novim generacijama, imaju dobre uzore. Mirzi Teletoviću istječe ugovor na ljeto i baš nas zanima hoće li ostati u Sunsima i za koliki ugovor nakon što je odigrao najbolju sezonu u karijeri.

  1. Brooklyn Nets. (0) 14. pozicija Istoka. 21-56

SLIJEDI: @WAS, @CHA, @IND, WAS, TOR

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 5 izgubljenih

Nakon što smo nahvalili Netse prošli puta, oni odgovore s pet poraza u nizu. Izgleda da su skroz odustali od sezone, a kako stvari stoje, njihova tri glavna veterana (Brook Lopez, Thaddeus Young i Bojan Bogdanović) više neće igrati do kraja sezone. U tom slučaju ih Sunsi možda preskoče i završe s trećim najlošijim omjerom lige, što je odlična vijest za Celticse. Imaju još pet susreta za odigrati, a to bi moglo biti mučenje za gledati. Petorka koja je započela susret protiv Pelicansa, teško da bi i u Europi dominirala.

  1. Minnesota T’Wolves (-3)13. pozicija Zapada. 25-52

SLIJEDI: @GSW, @SAC, @POR, HOU, NOP

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Čudan tjedan za Timberwolvese, u tri poraza u nizu nisu uspjeli zabiti preko 85 poena, dok su zadnjih 30-ak utakmica redovito ubacivali preko 100, pa čak i 110 poena po utakmici. Unatoč tome i dalje su 11 po off ratingu. Veliko je pitanje hoće li Sam Mitchell biti trener iduće sezone ili će dovesti nekoga tko će ih pokušati probuditi u obrani gdje su 27. po def ratingu, kao npr. Tom Thibodeau. Također bi iduće sezone morali bolje igrati na domaćem terenu gdje imaju omjer od samo 13-26, što je treći najlošiji učinak u ligi.

  1. New Orleans Pelicans(+1) 12.pozicija Zapada 29-47

SLIJEDI: @PHI, @BOS, LAL, PHO, CHI, @MIN

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Pelicansi su pobijedi u čak tri utakmice prošli tjedan, ali ipak nisu napredovali na ljestvici, što je dobro za njih. I dalje drže šesti najlošiji omjer lige. Vjerovali ili ne, Pelicansi imaju čak 9, da nije greška, devet igrača na listi ozlijeđenih. Zovu se redom: Anthony Davis, Jrue Holiday, Eric Gordon, Tyreke Evans, Ryan Anderson, Norris Cole, Bryce Dejean-Jones, Quincy Pondexter i Alonzo Gee. Zaista nevjerojatno. Iduću utakmicu igraju sa Sixersima i onoga koji ju pogleda od početka do kraja se zaista može smatrati košarkaškim i NBA fanatikom.

  1. New York Knicks (-2) 13. pozicija Istoka. 31-47

SLIJEDI: CHA, @PHI, TOR, @IND

Zadnjih 10: 3-7

Niz:1 izgubljena

Carmelo Anthony i ostatak veterana Knicksa su tražili i dobili od trenera Kurta Rambisa da im skrati minute, a neki da možda i ne igraju do kraja sezone da bi im se mladi igrači mogli razvijati. Nije baš da su puni mladih igrača s velikim potencijalom, ali ipak pričamo o Knicksima. Imaju još četiri utakmice za odigrati u ovoj sezoni, a tko zna što ljeto donosi. Možda Melo ukine klauzulu u ugovoru koja mu ne dozvoljava da bude zamijenjen. Navijamo da predlože zamjenu Anthony za Kevina Lovea, da Melo napokon zaigra s Kraljem.

New York Knicks v Brooklyn Nets

  1. Milwaukee Bucks (+1) 12.pozicija Istoka. 32-45

SLIJEDI: CLE, @BOS, @PHI, @ORL, IND

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Bucksi su izgubili šest od zadnjih osam utakmica, ali to nije najvažnija vijest, kao niti to da su loši u obrani ove sezone. Najvažnija vijest je to što je Jason Kidd izjavio da će iduću sezonu startati sa Giannisom Antetokounmpom kao startnim playmakerom. Otkad je u toj ulozi prosjeci su mu oko 18 poena, uz 7 asistencija i skokova i 50% šuta, a i off rating im je veći za 2.5 poena. Ako ništa drugo bit će jedna od najzabavnijih momčadi lige, a i to je početak. Zadnjih 25 godina su samo jednom bili blizu finala tako da nemaju što izgubiti.

  1. Sacramento Kings (-1) 11. pozicija Zapada. 31-46

SLIJEDI: POR, MIN, OKC, @PHO, @HOU

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Kingsi su opet dobro igrali, uspjeli su prijeći brojku 30 u pobjedama po prvi puta nakon sada već davne 2007/08 i sigurno se otvara šampanjac u glavnom gradu Californije. Ili ipak ne, zbog toga što je cilj pred početak sezone playoff. Što će se dešavati u organizaciji Kingsa ovo ljeto, mislimo da niti sami ne znaju. George Karl je na izlaznim vratima, Rajon Rondo Free Agent, a DeMarcus Cousins unatoč odličnoj sezoni u kojoj je zabijao preko 27 poena u prosjeku, opet nije odigrao cijelu sezonu bez ozljeda, a niti bez cirkusa i gluposti.

  1. Orlando Magic (+4) 11. pozicija Istoka. 33-44

SLIJEDI: DET, MIA, @MIA, MIL, @CHA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Evo i Magica u pobjedničkom nizu, dobili su četiri od zadnjih pet utakmica, a mi smo napokon pronašli momčad koja ne tankira. Zbog toga se i dižu na našoj ljestvici. Nikola Vučević se vratio nakon ozlijede i odmah igra na visokoj razini, u tri susreta nakon povratka je na prosjeku od oko 23 poena uz tri pobjede Magica. Čak je i Andrew Nicholson proigrao, od zadnjih devet utakmica, osam puta je bio dvoznamenkast u broju poena. Za napredak Marija Hezonje ćemo ipak morati pričekati iduću sezonu, iako mu minutaža raste.

  1. Denver Nuggets. (0) 10. pozicija Zapada. 32-46

SLIJEDI: OKC, SAS, UTA, @POR

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Nuggetsi su izgubili 4 od zadnjih 5 utakmica, ali to neće utjecati na činjenicu da je ovo ipak bila dobra sezona za njih. Mike Malone je opet pokazao da je jako dobar trener, zato što su po rosteru i zbog ozljeda trebalo imati desetak pobjeda manje. Ovisno o tome kako Rocketsi, Grizzliesi i Blazersi završe sezonu, mogli bi imati i nekoliko pickova prve runde drafta ovo ljeto. Do kraja sezone imaju još samo 4 utakmice, sve protiv playoff momčadi, a iako nemaju za nešto igrati, ne očekujemo od njih laganiji i opušteni pristup.

  1. Washington Wizards (-2) 10. pozicija Istoka. 37-40

SLIJEDI: BKN, @DET, CHA, @BKN, ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Wizardse smo tek sada stavili na listu momčadi koje sigurno neće igrati u playoffu. Prije sezone smo ih vidjeli kao dark horse Istoka, a oni su nam ovako vratili. Nakon poraza kod Kingsa Bradley Beal je rekao da su igrali bez volje i da nisu bili ”gladni” za pobjedom, a kada je tako znate da neke stvari u klubu ne funkcioniraju. Imaju još pet utakmica za odigrati u ovoj razočaravajućoj sezoni prije burnog ljeta u glavnom gradu SAD-a. Pozicija trenera Randyja Wittmana je upitna, ali i svih igrača osim Johna Walla, pa čak i Beala.

  1. Chicago Bulls (0) 9. pozicija Istoka. 39-38

SLIJEDI: @MEM, @MIA, CLE, @NOP, PHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Bullsi su preživjeli težak prošli tjedan gdje su pobijedili tri utakmice u gostima i održali nade u playoff. Iako zaostaju dvije utakmice za 7. i 8. mjestom Istoka nekako mislimo da neće uspjeti, iako raspored nije pretežak. Previše je problema u svlačionici i oko kluba. Nema zajedništva među igračima, što se vidjelo kada je Jimmy Butler pogodio za pobjedu protiv Pacersa. Većeg slavlja bude kada pogodite sa sirenom na kraju prve četvrtine početkom sezone. Navodno je i sve veće nezadovoljstvo s trenerom Fredom Hoibergom.

  1. Memphis Grizzlies (-6) 5. pozicija Zapada. 41-36

SLIJEDI: CHI, @DAL, GSW, @LAC, @GSW

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 6 izgubljenih

Zadnji puta smo napisali da Grizzliesima trebaju pobjeda ili dvije da osiguraju playoff, ali problem je što ih nisu ostvarili, a raspored im postaje težak. Zanimljivo je da unatoč tome što su izgubili 10 od zadnjih 12 utakmica su i dalje 5. na Zapadu. Problem je što je pratnja igrala dobro prošli tjedan i smanjila razliku, devetom mjesto trenutno bježe samo tri utakmice i sve je veća mogućnost da u ovom zadnjem tjednu sezone padnu za četiri pozicije. Ako izgube iduće dvije plasman u playoff će im ovisiti o igrama drugih klubova.

  1. Dallas Mavericks (+3) 7. pozicija Zapada. 39-38

SLIJEDI: HOU, MEM, @LAC, @UTA, SAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 4 pobjede

Nakon prošlog tjedna mnogi su bili otpisali Maverickse u borbi za playoff, ali oni su se uspjeli vratili. Pobijedili su četiri utakmice zaredom, od toga tri u gostima i opet su na poziciji da gledamo Dirka Nowitzkog u playoffu. J.J. Barea je ”poludio” i u ovom pobjedničkom nizu je na prosjeku od preko 23 poena. Do kraja regularne sezone imaju još pet utakmica, a tri su protiv izravnih konkurenata na Zapadu. Pogotovo je bitna iduća, kada im u goste dolaze Rocketsi.

  1. Houston Rockets (+1) 9. pozicija Zapada. 38-39

SLIJEDI: @DAL, PHO, LAL, @MIN, SAC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Rocketsi su usred borbe za playoff na Zapadu, iako i dalje ne djeluju kao momčad koja igra zajednički. James Harden ih vuče u napadu na svoj talent, dok ostali samo stoje i čekaju da puknu koju tricu. Igrača koji se nazivao Superman više nećemo niti komentirati. Clint Capela igra sve više i mogao bi im biti starter na poziciji centra iduće sezone. Nakon teške utakmice kod Mavsa, do kraja sezone imaju četiri utakmice u kojima bi trebali pobijediti i osigurati playoff, ali kod ovakvih Rocketsa je sve moguće.

james-harden

  1. Indiana Pacers (-2) 7. pozicija Istoka. 41-36

SLIJEDI: CLE, @TOR, BKN, NYK, @MIL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Pacersi i dalje igraju promjenjivo, gubitak doma od 20 razlike protiv Magica i jedva iščupana pobjeda kod Knicksa koji odmaraju startere govori da nisu u top formi. Barem su uspjeli pobijediti u napetoj završnici, a to je nešto što im cijelu sezonu ne polazi za rukom, a tu mislimo ako napadom moraju riješiti utakmicu. Iduće dvije utakmice igraju s Cavsima i Raptorsima, ali zadnje tri su lakše i tu bi morali osigurati playoff, gdje će morati biti učinkovitiji u napadu ako žele nekoga iznenaditi.

  1. Utah Jazz (+2) 8. pozicija Zapada. 39-38

SLIJEDI: SAS, LAC, @DEN, DAL, @LAL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Od 10. Ožujka Jazzeri su na omjeru 10-3 i sve su bliži playoffu. Obrana je i dalje na visini zadatka, kao i staromodni pristup s Twin Towersima (Derrick Favors i Rudy Gobert), koji su čak i protiv small-ball Warriorsa imali uspjeha. Ovo bi vrlo lako mogla postati momčad budućnosti, imaju visinu, vođu u Gordonu Haywardu, ali i laganu gužvu na bekovski pozicijama kada se svi oporave od ozljeda, pa bi netko mogao biti zamijenjen. Iduću igraju sa Spursima koji bi im mogli pomoći u lovu na playoff, ako će odmarati startere.

  1. Portland Blazers (+1) 6. pozicija Zapada. 41-37

SLIJEDI: @SAC, OKC, MIN, DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Blazersi nastavljaju u ritmu doma pobjeda, u gostima poraz. To je dobra vijest za njihove navijače, zato što su prošli tjedan imali 4 pobjede u nizu, a sezonu završavaju s tri domaće utakmice nakon gostovanja kod Kingsa. Samo su pola utakmice udaljeni od pete pozicije Zapada, a kako Grizzliesi igraju preskočit će ih. Još da imaju trećeg konstantnog strijelca uz Damiena Lillarda i C.J. McColluma možda bi i mogli proći prvu rundu playoffa, iako Maurice Harkless zadnjih desetak utakmica igra dobro tu ulogu.

  1. Detroit Pistons (+3) 8. pozicija Istoka. 41-36

SLIJEDI: @MIA, @ORL, WAS, MIA, @CLE

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Pistonsi nastavljaju s pobjedama, dobili su 7 od zadnjih 9 utakmica, a posebno moraju biti zadovoljni zato što je obrana bila jako dobra prošli tjedan. Pobjeda kod Bullsa je bila jedna od važnijih ove sezone, zato što im sada bježe 2 utakmice u borbi za zadnja playoff mjesta. Stan Van Gundy ih je doveo do pozitivnog omjera prvi puta nakon 2008. kada su igrali šesto i zadnje u nizu finale Istoka. Do kraja sezone će se boriti da pokušati završiti sedmi i da izbjegnu Cavse i Kralja u prvom krugu playoffa.

NBA: Chicago Bulls at Detroit Pistons

  1. Miami Heat (-2) 5. pozicija Istoka. 44-32

SLIJEDI: DET, CHI, @ORL, ORL, @DET, @BOS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Heat se napokon vraća doma nakon turneje po Zapadu, gdje su imali omjer 2-2. Zaista im nije trebao poraz kod Lakersa koji im može biti razlika između 3-4 ili 5-6 mjesta na Istoku. Dwayne Wade nije igrao zadnje dvije utakmice, pa se pitamo da li zbog odmora, ozljede ili kombinacije tog dvoje, ali će im trebati njegova pomoć do kraja sezone. Ako pobjede u barem 4 utakmice do kraja niti 3. mjesto im nije daleko. Zadnju igraju kod Celticsa i ako se ovakva gužva na ljestvici nastavi, taj susret bi mogao puno toga odlučiti.

  1. Charlotte Hornets (+1) 6. pozicija Istoka. 44-32

SLIJEDI: @TOR, @NYK, BKN, @WAS, @BOS, ORL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi skoro svaki dan mijenjaju poziciju na ljestvici, ali tako je to na Istoku ove godine. Jedina su momčad uz Cavse na Istoku, a da su u top 10 i po napadačkom i obrambenom ratingu. Od 1. Veljače su na omjeru 22-7, nakon što su u Siječnju većinom gubili. Do kraja sezone imaju još šest utakmica, od toga četiri gostovanja, ali je moguće da im neki protivnici pomognu zato što neće igrati s punim sastavima. Očekujemo prvu playoff pobjedu u povijesti franšize, a za prolazak prve runde treba vidjeti s kime će igrati.

  1. Los Angeles Clippers (+1) 4. pozicija Zapada. 48-28

SLIJEDI: LAL, @LAL, @UTA, DAL, MEM, @PHO

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Clippersi su napokon dočekali povratak Blakea Griffina, nakon što je zbog ozljeda i suspenzije propustio više od pola sezone. U početku su se dobro držali bez njega, ali zadnjih 15-20 utakmica su se zaista mučili. Ima još šest utakmica da proba uhvatiti ritam i formu pred playoff. Sreća im je da će regularni dio sezone završiti na poziciji na kojoj su sada, tako da bi im bilo bolje da preostale utakmice iskoriste kao mini trening kamp, nego da odmaraju sve startere, pogotovo dvije uzastopne protiv Lakersa.

  1. Atlanta Hawks (-1) 3. pozicija Istoka. 45-32

SLIJEDI: PHO, TOR, BOS, @CLE, @WAS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 izgubljene

Hawksi su malo popustili u obrani, tri utakmice zaredom su primili preko 100 poena i odmah upisali dva poraza u nizu, a usput su ispustili treću poziciju Istoka. Sada im slijede tri uzastopne domaće utakmice prije nego završe sezona s dva gostovanja. Posebno će biti važna protiv Celticsa, a nadaju se da kada budu išli Cavsima u goste da će im se glavni igrači odmarati. Jeff Teague napadački igra sve bolje i trebat će im njegovi koševi kada krene playoff, kao i poeni Kenta Bazemorea koji je u zadnjih 8 samo jednom bio dvoznamenkast.

  1. Boston Celtics (+1) 4. pozicija Istoka. 45-32

SLIJEDI: NOP, MIL, @ATL, CHA, MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Celticsi su turneju od pet utakmica po Zapadu zaključili omjerom 3-2, ali su uspjeli pobijediti Warriorse u gostima, nešto što nikome nije uspjelo od Siječnja 2015. Svaka im čast na tome. Iako su im Warriorsi zabili 20 trica, natjerali su ih na čak 22 izgubljene lopte. I što je najvažnije nisu ih se bojali, dok mnoge momčadi odustanu nakon što prime 2-3 trice u nizu. Do kraja sezone imaju četiri domaće utakmice, a posebno će biti zanimljive zadnje dvije, protiv izravnih konkurenata za treće mjesto Istoka.

isaiah-thomas

  1. Toronto Raptors (0) 2. pozicija Istoka.  51-25

SLIJEDI: CHA, @ATL, IND, @NYK, PHI, @BKN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Prvo moramo čestitati Raptorsima što su napokon upisali 50 pobjeda u jednoj sezoni, prvi puta u povijesti franšize. Sada im trebaju još dvije pobjede da po prvi puta završe sezonu s ispod 30 poraza. Loša vijest je da su šanse da DeMarre Carroll zaigra ove sezone svakim danom sve manje, a i Kyle Lowry ima lakšu ozljedu lakta. Nadamo se da će Dwane Casey pronaći dobar balans između odmora igrača i toga da ne ispadnu iz forme, zato što je gotovo sigurno da će završiti na drugom mjestu Istoka.

  1. Oklahoma City Thunder (-1) 3.pozicija Zapada. 53-24

SLIJEDI: @DEN, @POR, @SAC, LAL, @SAS

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Thunder i dalje igra kao momčad kojoj nešto nedostaje. Moramo priznati da smo više očekivali od novog trenera Billya Donovana. Izgleda da nisu dobili trenerov pečat. Ne mislimo tu na broj pobjeda, nego da ukupan dojam koji nam je isti kao i lani. Previše soliranja i izolacija dvojca Kevin DurantRussell Westbrook, dok su ostali previše statični, velik broj izgubljenih lopti, a premalo asistencija. Do kraja sezone bi trebali razmišljati kako odgovoriti na nesebičnu košarku Spursa u eventualnom polufinalu Zapada.

  1. Cleveland Cavaliers (+1) 1. pozicija Istoka. 55-22

SLIJEDI: @MIL, @IND, @CHI, ATL, DET

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Kod Cavsa ništa novo, gotovo sigurno će obraniti prvo mjesto na Istoku. Ali opet svaki tjedan neka ”afera” izbije kod njih. I ovaj puta ja Lebron James glavni glumac. U domaćem porazu protiv Rocketsa, kada je Lebron odmarao, obukao je odijelo i glumio trenera na oduševljenje društvenih mreža. Stajao je dva metra pored trenera Tyronnea Luea i govorio igračima, a za vrijeme Time Outa je držao ploču i crtao akcije. Do kraja sezone bi Kralj opet mogao odmarati i glumiti trenera, a priznajemo da to jedva čekamo opet vidjeti.

  1. San Antonio Spurs (0) 2.pozicija Zapada.     64-12

SLIJEDI :@UTA, @GSW, @DEN, GSW, OKC, @DAL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Spursi su ostali na savršenih 39-0 kod kuće, a preostala dva domaća suparnika su im Warriorsi i Thunder. Ovo im je usput bila 17. sezona od 1994. da su ostvarili više od 55 pobjeda. Dok čekamo playoff, sve nas zanima u kakvim će sastavima top 3 momčadi Zapada igrati u preostalim međusobnim susretima. Nadamo se da će iduće sezone biti više njihovih dvoboja početkom i sredinom sezone, a ne sada kada su im playoff pozicije odlučene. Zadnjeg dana sezone ćemo možda zadnji puta vidjeti dvoboj Tim Duncan i Dirk Nowitzki.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada. 69-8

SLIJEDI: MIN, SAS, @MEM, @SAS, MEM

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjeda

Warriorsi ipak nisu uspjeli održati niz nepobjedivosti na domaćem terenu. Za to su najzaslužniji Isaiah Thomas, te čak 9 izgubljenih lopti Stephena Curryja, koji trice i dalje gađa kao da su slobodna bacanja. Imaju još pet utakmice za odigrati, a Stephu nedostaju još samo 22 trice do brojke od 400 trica u jednoj sezoni. Ta brojka je još impresivnija kada znamo da se niti jedan igrač u povijesti nije niti približio brojci 300. Omjer od 4-1 im je potreban da sruše rekord, a mi mislimo da će ga ostvariti i držimo im palčeve da ostvare omjer 73-9.

Latest Posts

NE PROPUSTITE