Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zamjenski suci debitirali sa 69 prekršaja!

U èetvrtak naveèer je u EnergySolutions Areni u Salt Lake Cityju otvorena nova NBA predsezona, a osim košarkaša debitirali su i novi, zamjenski suci.

Podsjeæamo da vodstvo NBA lige nije uspjeli doæi do dogovora sa Udruženjem sudaca NBA lige (NBRA), koji odbijaju ispuniti uvjete na koje su se obvezali, te tako nije dogovoren novi dvogodišnji kolektivni ugovor. Posljednji je okonèan prvog dana rujna ove godine.

Tako je NBA liga bila primorana za novu sezonu pripremiti zamjenske suce, a “vatreno krštenje” su dotièni imali u utakmici Utaha i Denvera koji su “džezeri” dobili sa 103-87.

Tri od od predviðena 62 suca, koja æe dijeliti pravdu na utakmicama predsezone, kao i u regularnom dijelu, debitirali su uz pomalo bizaran podatak. Naime, dosudili su èak 69 prekršaja na utakmici, pa se ogled u Salt Lake Cityju prilièno odužio. Nije niti èudo jer je Utah izvela 46 slobodnih bacanja, a Denver 42.

Imali su mjesec dana za pripremu na sezonu, baš kao i svaka NBA momèad. Sigurno su nešto i nauèili, tako da ne vidim nikakav problem u svemu“, komentirao je nove suce George Karl, trener Denvera, a na njega se nadovezao ponajbolji mu igraè Chauncey Billups.

Svi suci na kugli zemaljskoj griješe. Jednom budu odlièni, jednom budu manje dobri i to je to. S obzirom da je ovo bila prva utakmica koju su sudili, za mene je sve prošlo jako korektno.

Spomenimo samo da su kod Utaha najbolji bili Deron Williams (16 poena, èetiri skoka i šest asistencija), te C.J. Miles sa 16 poena, dok je kod Denvera bolji od ostalih bio Renaldo Balkman sa 10 poena, 11 skokova i èetiri asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE