Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA preuzima vlasništvo nad Hornetsima

Prièa o tome da æe NBA postati vlasnik ekipe New Orleans Hornetsa, dobila je svoj kraj. Po rijeèima vodeæeg èovjeka NBA lige Davida Sterna, odluka nacionalne košarkaške organizacije da kupi Hornetse dati æe državi Louisiani najbolju priliku da zadrže veliku franšizu koja je u New Orleans došla 2002. godine.

Stern je potvrdio da Liga nastavlja sa planom kupnje kluba od dosadašnjeg veæinskog vlasnika George Shinna i manjinskog vlasnika Garyja Chouesta èime æe taj klub postati prvi pod vlasništvom NBA lige ikad. Još od prošloga proljeæa Shinn je svoj dio vlasništva htio prodati Chouestu meðutim pregovori su se previše odužili, a Shinn je poveæavao dug te je zbog toga morao intervenirati èelni èovjek NBA lige.

“Da mi iz NBA nismo ništa uèinili po tom pitanju, Shinn bi vjerovatno odluèio prihvatiti prvu ponudu koja mu doðe, pa makar to znaèilo selidbu kluba u neki drugi grad” rekao je Stern.

Guverner savezne države Louisiane, u kojoj se nalazi grad New Orleans, Bobby Jindal, obeæao je suradnju sa NBA ali unutar granica moguænosti, zbog velikih rezova proraèuna uzrokovanih lošom ekonomskom situacijom.

“Prièali smo sa klubom, sa NBA i sa potencijalnim kupcima, sve kako bi Hornetse zadržali u New Orleansu. Mi mislimo da su Hornetsi važna stvar za New Orleans i razmotrili smo mnoge kreativne ideje kako da ih zadržimo u Louisiani. U isto vrijeme država je suoèena sa problemima u budžetu i ne možemo uèiniti ništa što ugrožava napredak školstva i medicinske skrbi” službena je izjava iz Louisiane.

George Shinn je osnovao Hornetse 1988. godine u Charlotti. U New Orleans preselio ih je 2002. godine. od 2005. do 2007. godine Hornetsi su svoje utakmice igrali u Oklahoma Cityju zbog uragana Katrina koji je najviše razorio upravo New Orleans. Trenutno drže 6. mjesto na zapadnoj konferenciji sa omjerom 13-7.

“Naš cilj æe uvijek biti da izgradimo ekipu koja æe biti pretendent za naslov” izjavio je Hugh Webber, predsjednik Hornetsa koji æe svoju dužnost obavljati do daljnjega.

Latest Posts

NE PROPUSTITE