Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA prijelazni rok – svi potpisi i razmjene igrača

Glavni dio prijelaznog roka smo ispratili kroz naše događaje i glasine s tržnice, te je sada vrijeme da sve potpise (ne dogovore, ipak postoje ljudi kao DeAndre Jordan) i razmjene stavimo na jedno mjesto.

CAVALIERS

LeBron James je produžio s Cavaliersima na dvije sezone za 47 milijuna dolara, ali u drugoj godini ima player opciju i vjerojatno ga naredne sezone opet možemo očekivati na tržištu kada salary cap skoči na projiciranih oko 90 milijuna. Kevin Love se nije puno mislio kada su mu Cavsi ponudili ugovor na pet sezona (zadnju godinu ima player opciju) i 113 milijuna dolara. Cavaliersi su još vratili Imana Shumperta za 40 milijuna na četiri sezone (player opcija u zadnjoj godini ugovora), došao je stari Jamesov prijatelj Mo Williams na ugovor od ukupno 2,4 milijuna dolara za dvije sezone. Mike Miller je pokupio svoju player opciju za ovu godinu koja mu garantirana 2,8 milijuna dolara, a Cavsi su uzeli team opciju od 5 milijuna dolara za Timofeya Mozgova.

SPURS

Kawhi Leonard je očekivano dobio max ugovor ili 95 milijuna dolara od Spursa na pet sezona. Također, Spursi su napravili najbolji potez ovog prijelaznog roka kada su osigurali LaMarcusa Aldridgea na četiri sezone (zadnju godinu ima player opciju) u kojima će mu ukupno isplatiti 84 milijuna dolara. Njihova priča tu ne završava s potpisima slobodnih igrača jer je Danny Green dobio 45 milijuna dolara na četiri sezone, Tim Duncan se još jednom žrtvovao za ekipu s manjom plaćom, te su mu Spursi osigurali 10,5 milijuna na dvije sezone (ugovor sadrži no-trade klauzulu), dok je Manu Ginobili potpisao za 5,7 milijuna dolara na dvije sezone i u drugoj godini ima player opciju kao i Duncan. Posljednji veliki potpis Spursa, ali ne i manje važan je dolazak Davida Westa koji će igrati za iznos veteranskog minimuma. Spursi ne bi bili Spursi da nisu doveli neko “čudno” ime, a ove godine su se odlučili za fenomenalnog Bobana Marjanovića iz Crvene Zvezde koji je dobio 2 milijuna dolara za jednu sezonu, dok su iz svoje D-League ekipe Austin povukli Jonathona Simmonsa koji se odličnim igrama izborio za ugovor na dvije sezone (team opcija za drugu godinu) u visini veteranskog minimuma.

GRIZZLIES

Marc Gasol je ostao vjeran svojoj jedinoj NBA ekipi i nagrađen je s ugovorom na pet sezona u iznosu od 113 milijuna dolara. Pomoć Gasolu pod košem od ove sezone biti će Brandan Wright koji će za tri godine ugovora zaraditi 18 milijuna dolara. Krilne pozicije će i ove sezone popunjavati Jeff Green koji je pokupio svoju player opciju u visini od 9,5 milijuna dolara, a Memphis je osigurao usluge back up razigravača Bene Udriha kojem su potvrdili team opciju za ovu sezonu i Slovenac će dobiti 2,1 milijun.

WARRIORS

Nisu se dali smesti i matchirali su ponudu Pistonsa za Draymonda Greena, te su zadržali na pet sezona za ukupno 82 milijuna dolara. Oni su nastavili s vraćanjem šampionske jezgre, te su uzeli team opciju za Marreesea Speightsa koja iznosi 3,8 milijuna dolara, a Leandru Barbosi su dali 2,5 milijuna na jednu sezonu.

BULLS

Saga Jimmy Butler je riješena i Bullsi su pred njega bacili 95 milijuna za narednih pet godina koje je on prihvatio, a ima i player opciju za zadnju godinu ugovora. Vratili su krilo Mikea Dunleavyja za 15 milijuna na tri sezone (team opcija za zadnju godinu ugovora), dok je Aaron Brooks dobio novi jednogodišnji ugovor u visini od jednog milijuna da bude back up razigravač, a Kirk Hinrich je uzeo svoju player opciju od 2,8 milijuna i sljedeće će sezone opet “uveseljavati” sve fanove Bullsa.

CLIPPERS

Kompletni cirkus je složio DeAndre Jordan, obećao se Mavsima i onda im ga “uvalio”. Jordan se odlučio vratiti u LA, a GM Doc Rivers mu je dao 88 milijuna dolara za četiri sezone (zadnja sezona player opcija). Veteran i majstor clutch situacija, Paul “The Truth” Pierce je odlučio pod stare dane se vratiti u “svoj” LA, te je dobio ugovor na tri sezone ukupne vrijednosti 10,5 milijuna dolara, a kao još jednu pomoć na krilnim pozicijama je doveden Wesley Johnson na jednu sezonu za veteranski minimum.

NETS

Odlučili su vratiti sve svoje zvijezde, Brooku Lopezu su dali 60 milijuna na tri sezone, a Thaddeus Young je dobio 50 milijuna na četiri sezone s player opcijom u zadnjoj godini ugovora. Priliku će dati Thomasu Robinsonu kojem su osigurali dvogodišnji ugovor (druga godina je player opcija) u visini veteranskog minimuma i isti takav ugovor će dati Wayneu Ellingtonu samo će on imati 1,5 milijuna po sezoni, te Shaneu Larkinu koji će dobiti isti iznos kao Ellington.

HEAT

Prvo ime u povijesti franšize s Floride, Dwyane Wade je osigurao jednogodišnji ugovor u kojem će ga platiti 20 milijuna dolara, a njegov bek partner Goran Dragić je dobio 86 milijuna na pet sezona (zadnja godina player opcija). Krilnu poziciju će i naredne godine okupirati Man from the Sudan, Luol Deng jer je pokupio player opciju koja mu garantira 10 milijuna. Pomoć na bočnim pozicijama imat će u letaču Geraldu Greenu koji će dobiti veteranski minimum za jednogodišnji ugovor kao i Amare Stoudemire. Heat is back.

SUNS

Potpisan je Brandon Knight na pet godina za 70 milijuna dolara, doveden je Tyson Chandler na četiri sezona za 52 milijuna, pa su pokupili Mirzu Teletovića s ugovorom na jednu sezonu u visini od 5,5 milijuna, a veteranski minimum su dali pokojnom razigravaču Ronnieju Priceu. Mojoj sreći nema kraja jer se prvi strijelac CSKA Moskve vraća u NBA ligu, Sony Weems dobio je 5 milijuna na dvije godine.

BUCKS

Tražili su centra i pronašli ga u Gregu Monroeu čije usluge će platiti 51 milijun za tri sezone i u zadnjoj godini ima player opciju. Petogodišnje produženje ugovora u visini od 70 milijuna potpisao je osvježenje sezone Khris Middleton.

HAWKS

Paul Millsap im nije pobjegao jer su mu dali 58 milijuna na tri sezone uz player opciju na zadnju godinu ugovora. Ostalo se nisu pretrgali da dovedu neka pojačanja, ali su osigurali usluge Justina Holidaya na dvije sezone za veteranski minimum, dok su potpisali svoj draft prospekt, centra Waltera Tavaresa na ugovor od četiri sezonu za ukupno 4 milijuna. Nažalost, ostali smo bez Pere Antića koji je otišao u Fenerbahce.

KNICKS

Oni su se odlučili pojačati na visokim pozicijama. Startni centar će im biti Robin Lopez kojem su dali 54 milijuna na četiri godine, njegova rezerva biti će Kyle O’Quinn s ugovorom na četiri godine (zadnja sezona player opcija) u vrijednosti od 16 milijuna koje je dobio i Arron Afflalo samo na dvije sezone gdje u drugoj godini ima player opciju. Posljednje “pojačanje” je Derrick Williams kojem su osigurali 10 milijuna na dvije godine uz player opciju.

RAPTORS

Ukrali su Hawksima DeMarrea Carrolla kojem su dali 60 milijuna na četiri sezone, kao back up centra su potpisali Bismacka Biyomba na dvije sezone za ukupno 6 milijuna, a rezervnog razigravač igrat će im Cory Joseph koji je bogatiji za 30 milijuna na četiri sezoni (player opcija u zadnjoj godini). Veteransko iskustvo su našli u Argentincu Luisu Scoli kojem su dali 3 milijuna za jednu sezonu.

MAVERICKS

Nakon Jordanove korpe odlučili su više novaca dati Wesu Matthewsu kojem su na četiri godine osigurali 70 milijuna. Ostalo je bilo samo popunjavanje roster mjesta, pa su tako Richard Jefferson i Charlie Villanueva dobili jednogodišnje ugovore u visini veteranskog minimuma, dok je J.J. Barea dobio 6 milijuna za dvije sezone, a Raymond Felton je pokupio player opciju koja mu osigurava 4 milijuna ove sezone. Posljednje ime je Jeremy Evans kojem su dali 2 milijuna na dvije sezone.

PELICANS

Oni su se razbacivali s novcima od trenutka kada je Eric Gordon uzeo 15,5 milijuna putem player opcije. Nakon njega su osigurali usluge top zvijezde lige, Anthonyja Davisa koji je dobio ugovor na pet sezona u visini od 145 milijuna s player opcijom u zadnjoj godini ugovora. Turski centar Omer Asik je omastio brk i vlasnik je ugovora na pet godina koji mu garantira 60 milijuna, a Alexis Ajinca je dobio 20 milijuna na četiri godine. Krilni igrač Dante Cunningham si je zaradio 9 milijuna za naredne tri godine, Luke Babbitt 2,5 milijuna za dvije godine, a Alonzo Gee se svojom solidnom obranom izborio za 2,75 milijuna na dvije godine.

HORNETS

Napadačka opcija broj jedan ekipe, Al Jefferson je odlučio uzeti player opciju u visini od 13,5 milijuna, a kao rezervnog beka su doveli nekadašnju jednomjesečnu senzaciju Jeremyja Lina za 4,5 milijuna na dvije godine.

MAGIC

“Naša” nova najdraža momčad je produžila ugovor s krilom Tobiasom Harrisom na četiri godine za ukupno 64 milijuna, dok će bekovske minute popunjavati C.J. Watson kojem su dali 15 milijuna na tri sezone. Zaključni potpis bio je mid range Jason Smith kojem su dali 4,3 milijuna na jednu godinu.

PISTONS

Stan Van Gundy vjeruje u Reggieja Jacksona i dao mu je 80 milijuna na pet sezona. Isto tako voli hustle igru Arona Baynesa kojem je dao 18 milijuna na tri sezona, te za kraj je htio malo veteranskog prisustva u svlačionici, pa je Joelu Anthonyju osigurao 5 milijuna na dvije sezone.

PACERS

Ove sezone se naša dugogodišnja želja ostvarila, Monta Ellis je u Pacersima, napokon. Ellis je dobio 44 milijuna na četiri sezone s player opcijom u zadnjoj godini ugovora. Doveden je instant scorer s klupe Rodney Stuckey za 21 milijun na tri sezone isto s player opcijom u zadnjoj godini ugovora. Pojačanja pod košem su Lavoy Allen koji je dobio 12 milijuna na 3 godine (player opcija za zadnju sezonu), a da Solomonu i Georgeu Hillu nije dosadno dovede je još jedan Hill, Jordan čija visina ugovora još nije poznata.

CELTICS

Produžili su suradnju s Jaeom Crowderom koji je potpisao na pet sezona za ukupno 35 milijuna. Visoke pozicije su osnažili s Amirom Johnsonom koji je dobio 24 milijuna na dvije sezone (druga godina nije garantirana), a Jonas Jerebko je dobio isti ugovor kao Amir samo su njemu dali ukupno 10 milijuna.

LAKERS

Doveli su još malo pojačanja na bekovskim pozicijama, Lou Williams je dobio 21 milijun na tri sezone, dok bi Brandon Bass isto trebao sletjeti u LA ali detalji ugovora još nisu poznati.

BLAZERS

Izgubili su skoro kompletnu startnu petorku, pa su krenuli u šoping. Potpisan je Al-Farouq Aminu za 30 milijuna na četiri sezone, pa Ed Davis za 20 milijuna na tri sezone. Ostalo je došlo putem tradea, a o tome nešto kasnije.

KINGS

Crazy city Sacramento. Potpisali su Kostasa Koufosa za 33 milijuna na četiri sezone s player opcijom u zadnjoj godini ugovora, pa su doveli Marca Belinellija za 19 milijuna na tri sezone i Omrija Casspija za 6 milijuna na dvije godine, i šećer na kraju je Rajon Rondo na ugovoru od jedne godine za koji će dobiti ravno 10 milijuna. Šećer dva je potpis Carona Butlera kojem su dali 3 milijuna na dvije sezone uz player opciju za drugu godinu Možda da spomenemo kako su zainteresirani za Josha Smitha, molim te Bože, želim to gledati. Ajmo Vivek, be the man.

ROCKETS

Nisu bili previše uključeni u tržnicu već su samo vratili svoje igrače, te je Patrick Beverley dobio 25 milijuna na četiri sezone (zadnja sezona nije garantirana), a Corey Brewer se osigurao s 24 milijuna za tri sezone.

THUNDER

Niti oni nisu bili pretjerano aktivni na tržištu već su samo produžili suradnju s Kyleom Singlerom koji je dobio 25 milijuna na pet sezona, ali su ih Blazersi doveli u neugodnu situaciju jer su ponudili 70 milijuna na četiri sezone Enesu Kanteru što će Thunder vjerojatno matchirati ako se možemo pouzdati u izjave GM-a Sama Prestija i to će ih dovesti u situaciju da će morati rasprodati neke svoje igrače da ne plaćaju ogromni porez (trenutno ako izjednače ponudu Blazersa u kasu lige će morati uplatiti 26 milijuna).

TIMBERWOLVES

Gospoda. Produžili su ugovor najvećem igraču franšize, Kevinu Garnettu na dvije garantirane sezone za ukupno 16 milijuna i kao Duncan ima no trade klauzulu u ugovoru. Europsko pojačanje im je MVP Eurolige, vrhunsko krilo, Nemanja Bjelica za kojeg su izdvojili 12 milijuna na tri sezone i ima kvalifikacijsku ponudu za četvrtu sezonu koja kreće od 5 milijuna.

WIZARDS

Puno malih, kratkoročnih i zanimljivih poteza su napravili Wizardsi. Izgubili su Piercea, a doveli su Alana Andersona na jednu sezonu za 4 milijuna kao pojačanje na boku uz Garretta Templea koji je pokupio player opciju u visini od jednog milijuna. Drew Gooden je dobio pojačanje na plaći i za jednu godinu bi trebao dobiti 3 milijuna dolara, a poziciju beka će popuniti šuter Gary Neal kojem su dali 2,1 milijun za jednu godinu.

NUGGETS

Vratili su Wilsona Chandlera za malo velike novce, 46 milijuna na četiri sezone, pokupili su team opciju Randyja Foyea u visini od 3,1 milijun, a njihovo Euro pojačanje je Nikola Jokić koji je dobio ugovor na tri sezone, iznos još nije poznat.

JAZZ

Jedna od najneaktivnijih ekipa na tržištu, Trevora Bookera su zadržali za 4,8 milijuna putem team opcije, Joea Inglesa su nagradili s 2,5 milijuna na dvije godine, dok su potpisali Raula Neta za ukupno 2,8 milijuna na tri sezone.

Mislim da ne trebam niti govoriti koja momčad nije dovela niti jednog igrača, naravno, svi izbjegavaju 76erse.

TRADEOVI

Pacersi su u Minnesotu poslali našeg Damjana Rudeža za Chasea Budingera. Bar mu neće biti dosadno s Bjelicom, gledajmo pozitivno.

Spursi su doveli Raya McCalluma iz Kingsa za izbor druge runde, a on će im poslužiti u ulozi koju je prošle godine imao Joseph.

Mavsi kako su izgubili sve relevantnije centre na tržištu, dali su se u potragu koja je završila u Bucksima, uzeli su im Zazu Pachuliju koji će im biti starter i poslali izbor druge runde.

Warriorsi i Celticsi su prelili iz šupljeg u prazno. Smjer Bostona je otišao David Lee, a Gerald “The Crash” Wallace u Golden State s čim su si Warriorsi umanjili salary cap za 5 milijuna.

Lakersi su se s Pacersima dogovorili oko Roya Hibberta koji je pokupio svoju player opciju, a u Indiani ga ne vole previše. Nije još poznato tko će u smjeru Pacersa, ali ne očekujte neko važno ime da će napustiti Lakerse.

Sunsi su u pokušaju da uhvate Aldridgea morali poslati neke ugovore da oslobode salary cap. Pistonsi su široke ruke prihvatili Marcusa Morrisa, Reggieja Bullocka i Dannyja Grangera u zamjenu za izbor druge runde 2020. godine.

76ersi nisu bili bez posla već su standardno skupljali “smeće” ostalih momčadi. Kingsi su im poslali Carla Landryja, Jasona Thompsona, Nika Stauskasa, a 76ersi prava na Luku Mitrovića (60. izbor s ovog drafta) i Arturasa Gudaitisa (47. izbor s ovog drafta). No to nije sve, ludi Kingsi su im dali izbor prve runde 2018. godine (zaštićen izbor), te pravo da zamijene izbore prve runde u 2016. i 2017. godini.

Kako su Spursi doveli Aldridgea, pa Hawksima su dali Tiaga Splittera u zamjenu za cap space, a detalji još nisu poznati.

Clippersi su s Hornetsima odradili solidan posao. Dali su Spencera Hawesa i Matta Barnesa za najveće razočaranje prošle sezone, Lance “Born Ready!” Stephensona.

Pistonsi su se opet dali u “pljačku” i Bucksima su uzeli Ersana Ilyasovu, dok su smjer Bucksa otišli Shawne Williams i Caron Butler (oba su otpuštena).

Hornetsi su zamjenu za Lancea pronašli u Nicolasu Batumu iz Blazersa kojima su dali Geralda Hendersona (uzeo svoju player opciju) i lutrijski izbor Noahu Vonleha.

Jadni Luke Ridnour je promijenio 4 kluba u roku od tjedan dana. Otišao je iz Magica u Grizzliese za prava na Janisa Timmu, pa iz Grizzliesa u Hornetse za Matta Barnesa (Memphis ga je zadržao), Hornetsi ga šalju u Thunder za Jeremyja Lamba, a za kraj ga Thunder daje Raptorsima za trade exception i Luke je sada slobodan igrač koji traži klub.

Bucksi nisu samo prodavali već su iz Raptorsa doveli Greivisa Vasqueza za 46. izbor s ovogodišnjeg drafta i izbor prve runde od Clippersa koji je lottery zaštićen.

Knicksi su u Hawkse poslali Tima Hardawaya Jr. za 19. izbor s ovoga drafta koji je bio Jerian Grant.

Sunsi su dobili Jona Luera od Memphisa u zamjenu za Andrewa Harrisona koji je izabran 44. na draftu ove godine.

Blazersi su u Netse poslali Rondaea Hollisa-Jeffersona (23. izbor s drafta) i Stevea Blakea (pokupio player opciju), a smjer Portlanda su otišli Mason Plumlee i 41. izbor s drafta, Pat Connaughton.

Posebno priznanje i zahvala za budućeg Hall of Famera, Shawna “Matrix” Mariona. VELIKO HVALA LEGENDI!!!!

 

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE