Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

NBA priznala sudaèku grešku (video)

Nakon kontroverzne odluke sudaca u utakmici izmeðu Oklahoma City Thundera i Denver Nuggetsa da priznaju koš Kendricka Perkinsa koji je preusmjerio promašen šut Russella Westbrooka, NBA se u službenoj izjavi isprièala zbog greške.

- Advertisement -

Naime, radi se o pravilu koje kaže da se lopta koja se nalazi toèno iznad obruèa ne smije dirati ni preusmjeravati prema košu. Perkins je upravo ubacio loptu u koš vidjevši da æe Westbrookova lopta skrenuti. No, za to je trebao prièekati djeliæ sekunde jer je u trenutku njegovog kontakta s loptom lopta bila toèno iznad obruèa.

Ono što je posebno naljutilo trenera Denver Nuggetsa Georgea Karla je èinjenica da je taj koš postignut 1:05 prije kraja za rezultat 102-101 èime je Oklahoma došla u prednost. Karl je takoðer naglasio i psihološki utjecaj koji je taj koš imao jer je burna reakcija njega i njegovih igraèa zasigurno utjecala na daljnji tijek utakmice, i poraz.

No koš se više ne može poništiti, Oklahoma je upisala pobjedu a Denver æe priliku za osvetu imati 21. travnja u 04.00 sati po srednjoeuropskom vremenu, kada se igra druga utakmica dvoboja izmeðu Thundera i Nuggetsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE