Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA proglasio dva najbolja igrača prvoga tjedna

Počelo je ove sezone i poznato dijeljenje nagrada za najbolje igrače tjedna za Istočnu i Zapadnu konferenciju, a taj običaj ove godine su otvorili Giannis Antetokounmpo te James Harden.

The Greek Freak Giannis Antetokounmpo proglašen je za najboljeg igrača tjedna za Istočnu konferenciju, s tim da možemo iskreno reći da nije ni imao konkurencije s obzirom na to kako igra. Svoje prve tri utakmice sezone otvorio je sa zapanjujućim prosjecima od 38 poena, 9.7 skokova i pet asistencija, dok puca nevjerojatnih 67% iz igre, a njegovi Bucksi izgubili su samo jednu utakmicu.

Prošlu utakmicu zabio je čak 44 poena što mu je ujedno bio i career-high u poenima te je ušao u povijest kao deveti igrač koji je zabio preko 115 poena u svoje prve tri utakmice sezone. U tom društvu su legende kao na primjer Michael Jordan, Shaquille O’Neal, ali i Stephen Curry te Russell Westbrook.

Sezonu je započeo kao da je na misiji prema MVP nagradi, a ljudi već razmišljaju o mogućnosti da osvoji i svoju drugu zaredom nagradu za igrača koji je najviše napredovao tijekom sezone. Njegovi suigrači i njegovi treneri rekli su da misle da je on možda jedini igrač za kojega misle da ga nitko na terenu ne može čuvati uz LeBrona Jamesa, i to sve već misle o njemu, a tek je navršio 22 godine. Tek je jedanput bio All-star, a po njegovoj trenutačnoj igri čini se da će u elitnom društvu biti i do kraja karijere.

The Beard James Harden osvojio je prvu od svojih mnogo nagrada za igrača tjedna. Zasada bilježi statistiku od 27.7 poena, četiri skoka te 8.7 asistencija po utakmici, dok mu ulazi 45% šuteva iz igre. Najbolja utakmica ove sezone mu je bila prva utakmica u kojoj je zabio 27 poena uz dodatak od deset asistencija. Uz dodatak Chrisa Paula u igri njegovih Houston Rocketsa, ništa puno se nije promijenilo te su započeli sezonu s omjerom 3-0.

Igra dva na dva između Hardena i Capele je i dalje ubojita, na tricu uvijek može dodati loptu i ne mora se ništa brinuti jer je ekipa Rocketsa prepuna šutera. James ove sezone kao i svake trči za tom MVP nagradom koja mu je bila oduzeta iz ruke već dva puta, ali glavni cilj bi trebao biti svladati Golden State Warriorse, s obzirom na to da su ipak Rocketsi njima najveća prijetnja pa tek nakon njih dolaze Minnesota, Oklahoma City i San Antonio. 28-godišnjak s već pet odabira All-star momčad sada još mora podignuti svoju razinu igre, jer će Paul radi ozljede kratko izbivati s terena.

ESPN također vjeruje u Hardena i ekipu te su ih u njihovim power rankingsima stavili kao trenutno najbolju ekipu u NBA-u.

Latest Posts

NE PROPUSTITE