Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA recap: Bez Hrvata u akciji, LeBron i Davis nastavili niz

U pet noćašnjih NBA susreta Hrvata nije bilo, a favoriti su upisali pobjede. Oni od kojih se očekivalo da će najlakše slaviti, imali su najviše problema…

Lakersi su stigli do sedme uzastopne pobjede i 14. u gostima nanijevši pritom Atlanti peti uzastopni poraz. Možda se očekivala nešto lakša pobjeda, no u Los Angelesu ipak razmišljaju kako je pobjeda najvažnija, a ona ih dovodi na omjer 24-3. Atlanta je zaprijetila u završnici susreta zaprijetila, LeBron James je ubacio samo jedno bacanje za 99:96 15 sekundi prije kraja, nakon toga Cam Reddish ne pogađa tricu, a Danny Green s linije slobodnih bacanja potvrđuje pobjedu.

James je susret završio s 32 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a Anthony Davis dodao je 27 poena i 13 skokova. Kod Hawksa Trae Young ubacio je 30 poena uz sedam asistencija i šest skokova, a Jabari Parker 12 poena uz pet skokova.

Prikaži sliku na Twitteru
Pacersi su se lako obračunali s Hornetsima i stigli su do treće uzastopne pobjede. Odradili su odličnu zadnju dionicu u kojoj su se potpuno odvojili i proslavili su glatku pobjedu. Važnu ulogu imao je Aaron Holiday koji je u zadnjoj dionici ubacio 12 poena i potvrdio odličnu formu.

Holiday je završio s 23 poena i šest skokova, Myles Turner dodao je 14 poena, deset skokova i pet blokada, a Domantas Sabonis 12 poena i 12 skokova. Kod Hornetsa Cody Zeller ubacio je 19 poena uz 12 skokova, Malik Monk 14 poena uz pet skokova, a Bismack Biyombo 11 poena uz 17 skokova.

Pobjedu su upisali i Denver Nuggetsi, ali i oni su poput Lakersa očekivali lakši posao. Igrali su protiv New York Knicksa, ali zakomplicirali su si život u trećoj dionici i morali su punom snagom u zadnjih 12 minuta boriti se za pobjedu. Stvari je u svoje ruke uzeo Nikola Jokić i odveo Nuggetse do pobjede.

Jokić je završio s 25 poena, deset skokova i pet asistencija, a Will Barton dodao je 16 poena i devet skokova. Kod Knicksa Marcus Morris ubacio je 22 poena uz pet skokova, Julius Randle 20 poena uz devet skokova, a Elfried Payton deset poena uz 11 asistencija i sedam skokova.

Golden State Warriorsi su preslabi u ovakvom stanju za ostatak lige i Sacramento Kingsi su ih pomeli sa 100:79. Rutinska i glatka pobjeda koja niti jednom nije dolazila pod znak pitanja, a prošlosezonski NBA finalisti pali su na omjer 5-23.

Bogdan Bogdanović predvodio je Kingse s 25 poena, pet skokova i pet asistencija, a Buddy Hield dodao je 19 poena. Kod Warriorsa bivši član Kingsa Willie Cauley-Stein ubacio je 14 poena uz pet skokova i šest osvojenih lopti, a Damion Lee 13 poena uz pet skokova i pet asistencija

Latest Posts

NE PROPUSTITE