Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA TRADE GLASINE: Lakersi i Celticsi pokazali interes za Anthonyja Davisa, Zubac dio razmjene?

Los Angeles Lakersi će pokušati dovesti Anthonyja Davisa u svoje redove, nakon što je on zatražio trade iz redova Pelicansa.

Po pisanju Brada Turnera, Lakersi su navodno spremni ponuditi najmanje tri igrača i pick prve runde drafta za superstara New Orleans Pelicansa. Igrači koje bi Jezerčani uključili u razmjenu su Lonzo BallKyle KuzmaIvica Zubac, plus pick prve runde drafta.

Postoje glasine da su i Boston Celticsi zainteresirani za Davisa, no oni ove sezone ne mogu dovesti zvijezdu Pelicansa. Evo i zašto.

U NBA-u postoji tzv. Derrick Rose pravilo, odnosno službenim nazivom Designated Player Rookie Extension. To pravilo dozvoljava igračima kojima ističe rookie ugovor da odmah potpišu maksimalni ugovor za 30% salary capa, umjesto na standardnih 25%, a za to moraju ispuniti određen kriterij – moraju ili imati dva All-Star nastupa, biti u All-NBA petorci ili biti MVP lige. Kada su Davis i Kyrie Irving potpisivali produženje svojih rookie ugovora, potpisali su ih po tim uvjetima, a pravilo nalaže da u istoj ekipi ne smiju biti dva igrača s takvim ugovorima.

Ove sezone centar New Orleansa po utakmici bilježi u prosjeku 29,3 poena, te 13,3 skokova. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti jedan od najboljih centara NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE