Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA utakmice na Božiæ

Prvo, želimo sretan Vam svima Božiæ, i da ga provedete u toplom sa ljudima koji volite, uz obavezne Božiæne kolaèe i naravno uz NBA.

Kao što možda znate, na Božiæne dane su nas i “zapale” i skoro najzanimljivije utakmice, derbi do derbija, pravi Božiæ za sve NBA fanove. Pitamo se može li bolje?! Teško!

Prva utakmica nas oèekuje vrlo rano, veæ oko 18.00 po našem vremenu, otvaraju New York Knicksi – Miami Heat. Za Knickse koji su ove godine na prosjeku 11-17, u svom megapopluarnom Madison Sqaure Gardenu doèekuju Miami Heat (14 – 12). Ovo je drugi meðusobni susret ovi dviju ekipa nakon season-openera, iz kojeg je Miami izašao pobjednièki sa rezultatom 115-93. Iz momèadi Heata, moram izdvojiti dvojac Beasley-Wade.  Sophmore u dresu Miamija, nakon pomalo razoèaravajuæe rookie sezone, ovu je sezonu poèeo odlièno, uz prosjek od 15.5 koševa, te 7 skokova po susretu postao je druga violina u Wadeovoj momèadi. Iz momèadi Knicksa izdvajamo odliènog centra Davida Lee-ja, koji je ove sezone na double-double prosjeku, te Danila Gallinarija koji je ove sezone pokazao koliko može pomoæi jednoj momèadi, pa makar to bile brojke upuæenih šuteva sa linije od 3 poena, da spomenemo Knicksi prije nekoliko utakmica èak uputili nevjerojatnih 47 trica. Èudesno, zar ne?! No, to  možemo sve “zahvaliti” treneru D’Antoniju koji njeguje taj stil, no nedopušta nedisciplinu koju je pokazao omaleni bahati “kepec” Knicksa, Nate Robinson, pucavši na vlastiti koš. Sad grije klupu, tako mu i treba!

Sljedeæa utakmica na rasporedu je Boston Celitcs- Orlando Magic, po meni i možda najveæi derbi veèeri, no mnogi se neæe s menom složiti, u prvom redu to vrijedi za LBJ i Kobe fanove. Dajmo prvo prednost damama iz Bostona, jer su gosti. Popularni Zeleni, Djetelièari…kako god ih nazivali, dolaze na Floridu bez svog kapetana, samoprozvanog najboljeg igraèa na svijetu, Paul Piercea, koji je ozljeðen. Boston je ovdje, po meni, veliki favorit, jer ipak imaju svaku poziciju odlièno popunjenu. Poèevši, od Ronda koji ne može more pogoditi, no to igraèu kao što je on i nije potrebno, samo da napomenem da ima prosjek od 3.78 ukradene lopte po susretu. Lopov nema šta! Bez Garnetta, nikakvo spominjanje ekipe Bostona, nebi imalo smisla, iako nije na nekim brojkama, tek 15 koševa i 7 skokova, rijeèima se ne može opisati koliko taj igraè znaèi za svoju ekipu. Veliki voða, još veæi motivator, klaun, jer one face kakve on pravi tijekom igre, i deranje na suigraèe sa pozicije “fotelja” izgleda vrlo urenebesno, no sigurno se nebi volio naæi na terenu. Raspisao sam se o zelenim, pa sam i zaboravio na Gundyeve deèke (22- 7). Ova momèad je izbacila Boston prošle sezone u playoffu, i sigurno æe zbog toga ovaj susret biti dodatno “zaèinjen”.  Howie, koji ove sezone ipak igra malo “tiše” nego prijašnjih, trenutno je na prosjeku od 17 koševa i 13 skokova, no sigurno je da æe njegov doprinos rasti kako sezona odmièe, no i njegov je doprinos strahovit, uz veæ spomenute brojke dodajte i 2.50 blokade te 1 ukradenu loptu po susretu, pitate se može li bolje?! E pa, može! Spomenimo, takoðer “novaka” Vince Cartera, koji napokon ima momèad za prvaka, i bit æe zanimljivo gledati njegove šuterske dvoboje protiv Ray Allena, i ostalih.

U 23.00 poèinje i dvoboj najboljih igraèa u NBA, Coby Karla i Saše Vujaèiæa aka. The Machine. Naravno, šalim se. Sigurno znate tko su ti igraèi(nisam siguran da ih nazovem igraèi, bolje izvanzemljaci kao što bi ih Slavko Cvitkoviæ nazvao). S jedne strane Cavsi(22-8) protiv Lakersa(23-4). Velika veæina fanova i živi za ove susrete, gledaju nadmetanja najboljih igraèa (ne ovi gore navedeni) Jamesa i Bryanta. Cavsi su dosta promijenili prvu petorku, èak 3 igraèa su “noviteti”, dok su Lakersi sa ovom ekipom žarili i prošle godine, +Artest, koji može biti plus, a bogami i minus. Cavsi ove sezone igraju dosta oscilirajuæe, nikako nemogu spojiti 5 pobjeda zaredom, dok su Lakersi imali niz od èak 11 pobjeda. Lakersima se i vratio Gasol, koji je odmah eksplodirao. Prednost dajem Lakersima, no sigurno je da neæe nedostajati napetosti.

Èetvrta utakmica veèeri, Phoenix Suns- LA Clippers. Nakon furioznog starta, Sunsi ipak malo usporavaju tempo u prosincu, i na prosjeku su od 18-11. Predvoðeni Nashom, došli su do titule iznenaðenja sezone, uz Sacramento Kingse. Napravilu su nekoliko sitnih rezova tijekom offseasona, riješili se Shaqa, Frye je kandidat za Most Improved Player, jer nije nepoznato da je Nashov specijalitet napravit suigraèa boljem nego što jest, sjetimo se Mariona, pa i Kju Richardsona. S druge strane, Clippersi, koji jednostavno nemaju sreæe, tj. pate od popularnog Clippers sindroma, prije poèetka sezone ostali su bez Griffina, koji je draftiran nekoliko mjeseci prije, kao 1. pick ljetnog drafta. No, imaju solidnog sopmhorea Erica Gordona, koji bi mogao postati paklen igraè. I uz ove sezone odliènog švabu Chris Kamana, koji je skoro na DD prosjeku, ništa nam drugo ne preostaje nego saèekati sredinu sijeènja i povratak Griffina.

I sada dolazimo do danjašnjeg posljednjeg susreta, Denver Nuggets -Portland Trail Blazers , koji na red dolaze u 04.30. Vrijeme za samo prave fanove, kao ja. Haha! Sada se uozbiljimo, ove momèadi æe veèeras istrèati na teren bez svojih glavnih voða, Billups s jedne strane, a s druge glavni i najbolji igraè Blazersa, Roy. No, i bez toga, zajamèena nam je sjajna utakmica, gdje æe ekipa Blazersa nakon pobjede protiv Spursa, biti u naletu i protiv Nuggetsa, koji bi sigurno imali daleko bolji prosjek od sadašnjeg 20-9, da nisu imali nekoliko propuštenih prilika protiv slabašnih momèadi.

Eto,  s ovim susretom završavamo Božiæni program. I uživajte u dvanaest-satnom NBA ugoðaju uz nba-croaita!

P.S – Ako nemate ove fensi-šemensi stvarèice kao League Pass, ili ste siromašni pa si ga ne možete priuštiti, kao mi sa nba-croatia možemo ga si priuštiti,  jer nas šef puno plaæa, onda vam ništa ne prostaje nego trk na naš forum , i tu raspitati kod naših forumaša, za dobar stream, i naravno uz komenitranje utakmica.

Lijep pozdrav, i uživajte u ovoj toploj veèeri, u veèeri kad nam se Isus porodio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE