Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA uvela zvuèna upozorenja za kraj pauze

Da NBA utakmice ne bi trajale duže no što trebaju, u vodstvu NBA organizacije odluèili su kraj svake minute odmora ili pauze izmeðu èetvrtina oznaèiti zvuènim sirenama.

Novo pravilo stupilo je na snagu u utorak, te æe se ubuduæe primjenjivati kako se igraèi ne bi zadržavali uz klupu dulje vrijeme od predviðenog, što je s godinama postao obièaj.

Nužnost povratka na teren zapisnièki stol sada oznaèava dvama zvukovnim signalima: prvi se pušta potkraj isteka vremena pauze, a drugi na njezinu samom završetku. U tom su trenutku igraèi, pod prijetnjom sudaèkih sankcija, dužni odmah krenuti na teren.

Informaciju je potvrdio glasnogovornik NBA lige Tim Frank:

“Obavijestili smo sve momèadi da æe prvi zvuèni signal biti upozorenje nakon kojeg æe uslijediti i drugi, konaèan poziv na parket. Suci æe biti zaduženi provesti ga u djelo” rekao je Frank.

Utakmica izmeðu Detroita i Houstona u Auburn Hillsu zbog primijenjenih je pravila trajala najkraæe od svih Detroitovih dvoboja ove sezone, dva sata i èetiri minute.

Dvoboj Washingtona i Indiane trajao je dva sata i 21 minutu, a sraz Charlottea i Toronta dva sata i 12 minuta. U prvim su komentarina igraèi suglasni kako im se ne èini da je došlo do naroèite promjene.

Latest Posts

NE PROPUSTITE