Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA uvodi reklame na dresove

NBA liga ozbiljno razmišlja o postavljanju reklama na dresove od sezone 2017-18.

Vlasnici NBA klubova će krajem ovoga tjedna glasati o ovoj ideji”, prenose ESPN-ovi novinari koji su potvrdu vijesti dobili od više izvora. “Prijedlog će najvjerojatnije proći, neki klubovi već ispipavaju tržište u potrazi za zainteresiranim strankama. Mjesto za reklamiranje bilo bi ispod lijevog ramena, veličine 2,5×2,5 inča (6,4×6,4 cm).”

Vlasnici klubova su dobili ponudu da zadrže 50% novca od reklama, dok bi ostalih 50% išlo u zajednički klupski fond. NBA liga je potpisala novi TV ugovor te novi ugovor s novim dobavljačem opreme. Naime, od 2017. godine opremu za NBA klubove izrađivat će Nike, nakon što istekne postojeći ugovor s Adidasom. Upravo dolaskom Nikea započelo bi se s reklamiranjem na dresovima.

Ova ideja se vjerojatno neće svidjeti većini navijača, ali načinom kojim se igra razvija i količinom novca koji se okreće unutar lige, bilo je pitanje dana kada će se dresovi “uprljati” s reklamama. Ipak je NBA jedan veliki biznis. Hoće li opasti zanimanje za kupovanje dresova teško je reći ili kakve bi ostale negativne posljedice ove odluke mogle biti , teško je reći. Na klubovima je da pronađu način i model kako da ovu odluku pretvore u pozitivnu poslovnu odluku.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE