Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA zvijezde o europskim navijačima: Najluđe je bilo igrati u Beogradu, a u Zadru su navijači upali na parket te smo pred njima bježali u svlačionicu

Američki novinari su pitali NBA zvijezde koje su igrale u Europi o atmosferi na košarkaškim utakmicama u Europi.

Šuter Raptorsa Matt Thomas došao je u NBA nakon dvije sezone u Španjolskoj.

Igrao sam pred odličnim navijačima na faksu. Hilton Coliseum je nevjerojatno okruženje, kao što je to i Allen Fieldhouse (u Kansasu). Ali u Europi je to jednostavno drugačije, nasmijao se Thomas.

Moje prvo sjećanje je definitivno Beograd. Mi (Valencia) smo igrali protiv Partizana u EuroCupu. Izašao sam na teren i tamo je sve bilo puno policajaca u specijalnoj opremi, imali su štit, koji je u osnovi bio kao barijera između igrača i publike. Naša klupa je imala zaštitni dio, dodaje Thomas, koji se prisjetio i prijatelja koji su igrali u Europi te su mu govorili o navijačima koji su bacali predmete na gostujuće momčadi.

Slovenski košarkaški as Goran Dragić je također govorio o svom iskustvu igranja na europskim parketima:

Igrao sam puno utakmica u Beogradu i drugim mjestima gdje se, ako niste oprezni, možete ozlijediti. Bacaju lude stvari. Bio sam na utakmici u Grčkoj, gdje su bacali naranče na teren. Nikad nisam saznao zašto. U Beogradu samo bacaju kovanice i upaljače. U Europi većina košarkaških arena ima zaštitu, poput tunela, iza klupa kako igrači ne bi bili pogođeni. Kada sjedite na klupi za gostujuću momčad u Europi, samo čujete “tick, tick, tick” – stvari udaraju u tunel. To je dio toga. Naviknete se na to.

Jednu sam utakmicu igrao u Hrvatskoj, u Zadru, a oni imaju navijačku skupinu, koja je stvarno fanatična. Imali smo incident gdje se jedan naš igrač posvađao sa zadarskim igračem, a njihovi navijači su upali na parket, a mi smo morali pobjeći (u gostima) u svlačionicu usred utakmice. Imao sam tada samo 16 godina.

Smiješno je to da ne znate jesu li zaštitari uz njih ili će vas zaštititi.

Pročitajte i što su drugi NBA igrači rekli o atmosferi u Europi na ovom linku:

https://www.thescore.com/nba/news/1895785/its-like-gangs-nba-stars-share-memories-of-european-basketball-crowds

Latest Posts

NE PROPUSTITE