Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Dribllingu: Povratak upisanih

Driblling Sports Bar nas je opet lijepo ugostio u svom prostoru gdje su nam pružili odličan sportski ambijent uz jednu od boljih pizza u Zagrebu made by restoran Paesano.

Kako je ShaqHoudek uzeo predah ovaj vikenda tako se na tron opet vratio Team Gnječ odličnom igrom kroz cijeli kviz, a posebno u drugom poluvremenu. Dobar otpor je pružio dvojac iz Geoplastike, ali oni su nažalost imali preveliki zaostatak u prvom poluvremenu koji do kraja nisu uspjeli nadoknaditi, dok je ekipa Damjan Kutna Trica Rudež odradila najbolji Buzzer Beater sezone što mi je donjelo drvenu medalju jer su Knick Killersi bili točniji u prvih 28 pitanja. Istaknut ćemo Skočni Pimpek jer je jedan igrač osigurao šesto mjesto i veliki pljesak svih sudionika, te također poseban shout-out za Boka Krmek ekipu koja je imala volje se pridružiti ovoj zabavi u drugom poluvremenu.

Isprike idu zbog tri pogrešna pitanja u kvizu od kojih smo dva morali stornirati, dok smo kod pitanja za Clipperse priznali oba dva odgovara za koje smo dali po bod.

rez

POREDAK-2

PRVA ČETVRTINA

  1. Rookie treneri svoje karijere najčešće započinju u „neizgrađenim“ klubovima, a prošle godine su dva rookie trenera vodila borbu u finalu lige. Koji rookie trener ima najviše uzastopnih pobjeda u doigravanju?
  2. Za osvajanje naslova je najčešće potrebno preživjeti drvlje i kamenje. Koja ekipa je osvojila naslov s najmanjim brojem odigranih utkamica u doigravnju? (STORNIRNAO PITANJE)
  3. Sezona je 2003/04, a ovo su statsi koja dva igrača? STATS
  4. Njegova ekipa su LA Clippersi u čijem dresu je ubilježio najviše All Star nastupa za tu franšizu u povijesti, a on je…..
  5. Ova NBA Ikona svira četiri instrumenta, bubnjeve, saksofon, piano i trubu, a on je… VC
  6. Trenutno je vođa jedne popularne NBA franšize i višestruki All Star lige. Svoje scorerske vještine je pokazao na sveučilištu kada je na Final Fouru zabio ukupno 53 poena, što je rekord NCAA, on je….
  7. Mislili su da je kraj kada je Penny pogodio ludi šut, ali onda se ukazao on..Tko je plavokosi strijelac?

DRUGA ČETVRTINA

  1. Maestralni potezi na terenu su mu obilježili karijeru, no ujedno drži i jedan neslavan rekord s najviše izgubljenih lopti u doigravanju, 696, tko je on?
  2. On je bio Big Ten Player of the Year, NBA All Star, a drži rekord još od 1989 kada je na NCAA turniru zabio ukupno 184 poena. Tko je ovaj bombarder?
  3. Kada sam bio lep, mlad i bucmast igrao sam se basketa, a krakati i štrkljavi su me čuvali. Tko je dvojac sa slike, trenutni NBA igrači? MARC
  4. Jedna velika trenerska Ikona drži rekord s najviše poraza u doigravanju. On je…
  5. Koja franšiza drže rekord s najviše uzastopnih sudjelovanja u doigravanju od spajanja NBA-a s ABA ligom, 1976 godine?
  6. Ikona koja je bila All Star, trener i komentator na showu Hang Time, ujedno je i jedan od četiri igrača koji su bili najbolji strijelci u sezoni za četiri različiti ekipe, a on je…
  7. Doigravanje prošle sezone između Rocketsa i Clippersa je bila šok terapija za momčad iz Los Angelesa. Kada su očekivali kraj serije u šestoj utakmici, pojavila se druga postava Rocketsa i pomela ih s terena, a stvar su Rakete zaključile u Houstonu za prvo finale konferencije još od Olajuwon vremena. Tko nedostaje u startnoj petorci Clippersa i Rocketsa? petorka

TREĆA ČETVRTINA

  1. On je jedini igrač koji je cijelo desetljeće bio najbolji strijelac svoje franšize, a još uvijek je aktivan u ligi. On je?
  2. Tko je nosio ove čudesne dresove? dres
  1. Koji igrač Boston Celticsa drži rekord s 222 pogođene trice u jednoj sezoni?
  2. Bili su izabrani kao prvi pick na draftu u „zlatnom dobu lige“, 1990-te, a njih dvojica nikada nisu izabrani na All Star utakmicu . Oni su…
  3. Ovu su karijere kojih Ikona? karij
  4. Bivši igrač UNC Tar Heela se može pohvaliti da je jedini u povijesti bio izabran četiri puta u All-American petorku, a trenutno igra za jednu NBA momčad. On je?
  5. Preko ovog gorostosa se rijetko tko usudio krenuti pod koš, a ovaj mališa ga je zakucao. Tko je on?

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Gledajući od 1984 do danas, dva igrače drže 9 od 10 scoring rekorda na utakmici doigravanja, to su Jordan i Iverson. Tko je treće prase?
  2. Nema sporta s kojim se ova atleta nije bavila, legenda sa slike je… wilt-chamberlain
  3. NBA liga ima jedan blesav zakon koji više ne dopušta da se iz srednje škole ide izravno u ligu. Posljednji igrač koji je „eskivirao“ ovo pravilo je… (STORNIRANO PITANJE)
  4. Ovo su dostignuća kojih NBA igrača? hajlajt
  1. Gledajući igrače koji su osvojili MVP trofej u period 1990-tih , on je imao najniži prosjek poena po utakmici. Tko je ta Ikona?
  2. Izabran je kao prvi pick na draftu, a posljednji je NCAA igrač koji je osvojio Naismith Award i svoju ekipu je odveo do naslova u toj godini. Tko je on?
  3. ASOCIJACIJA- asoci

BUZZER BEATER

  1. Nabrojite rookie igrače izabrane u prvu i drugu rookie petorku u ovoj sezoni?
  2. Idemo se vratiti za 15 godina u sezonu 2000/01. Mi smo u drugom krugu doigravanja na Istoku, Hornetsi vode 3:2 i imaju šestu utakmicu pred svojim navijačima. Prvo poluvrijeme završavaju s +10, ali do kraja utakmicu su poraženi i Bucksi u sedmoj utakmici prolaze u finale. Tko su bili starteri za Hornetse i Buckse? bucks

ODGOVORI

PRVA ČETVRTINA

1. Tyronn Lue

2. stornirano pitanj

3. a) Pau Gasol; b) Peja Stojaković

4. Blake Griffin, Chris Paul

5. Vince Carter

6. Carmelo Anthony

7. Rik Smits

DRUGA ČETVRTINA

8. Magic Johnson

9. Glen Rice

10. Marc Gasol, Brandan Wright

11. Pat Riley

12. Portland Trail Blazers, 1982-2003

13. Reggie Theus

14. Jason Terry, Matt Barnes

TREĆA ČETVRTINA

15. Kevin Garnett

16. Shareef Abdur-Rahim, Chris Webber, Adrian Dantley

17. Antoine Walker

18. Joe Smith, Michael Olowokandi

19. a) Tyrus Thomas, b) Kenny Anderson

20. Tyler Hansbrough

21. Kevin Johnson

ČETVRTA ČETVRTINA

22. Charles Barkley

23. Wilt Chamberlain

24. stornirano pitanje

25. a) Vince Carter; b) Detlef Schrempf

26. Karl Malone

27. Anthony Davis

28. ASOCIJACIJA odg.asoc

BUZZER BEATER

29. PRVA– Booker, Jokić, Towns, Okafor, Porzingis

DRUGA– Cauley Stein, Russell, Mudiay, Turner, Winslow

30. Hornets – Baron Davis, David Wesley, Jamal Mashburn, Elden Campbell, P.J. Brown

       Bucks – Sam Cassell, Ray Alle, Glen Robinson, Scott Williams

Latest Posts

NE PROPUSTITE