Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Hub Cooltura Pubu: Bill Russell čuvaj se, Team Gnječ napada

Mislili smo da je jedino Bill Russell u stanju dominirati, ali se ukazao Team Gnječ koji je zasluženo stigao do pete uzastopne pobjede u jubilarnom 10. NBACro kvizu. Dobru borbu su vodili s mladom ekipom Šiši i Cvjetno Društvo koja je čak imala prednost nakon utakmice, ali su malo zaštucali u Buzzer Beateru.

5 KOLO POREDAKPOREDAKU nastavku možete zaigrati kviz i usporediti se s najboljima.

PRVA ČETVRTINA                                     

  1. Michael Jordan je kroz karijeru u dresovima Bullsa i Wizardsa nosio koja tri broja?
  2. Nije poznat kao šuter za tri poena, ali je svejedno prošle godine pogodio 37/105 ili 35%. Međutim, ove godine drži rekord s najviše upućenih šuteva za tri poena i da pri tome nije pogodio niti jednu trojku. On je?
  3. Njegove statse je skoro nemoguće pronaći, no zna se da je u ligi proveo preko 15 godina i paralelno je igrao bejzbol. Ostao je upamćen kao najstariji igrač s 45 godina i 363 dana koji je nastupio na utakmici. On je?
  4. Draft je 1994. godine, a on je karijeru otvorio s ovom izjavom: „We’re going to turn this team around 360 degrees.“ Tko se okreće za 360?
  5. Zajedno su bili na istom sveučilištu i ostvarili su zavidne NBA karijere. Trojac sa slike je pohađao koji sveučilište? florida
  6. Nagrada za MVP-a regularne sezone se daje već 60 godina i samo jednom u povijesti se dogodilo da su dva igrača podijelila nagradu. Tko su oni?
  7. Njega smo imali prilike gledati po domaćim terenima. Proslavio se s nekoliko spektakularnih utakmica, dok je na svučilištu ostao upamćen po ovom potezu. On je?

DRUGA ČETVRTINA

  1. Nagrada za najboljeg 6 igrača u sezoni je stara nešto više od 30 godina, a samo pet igrača rođenih izvan Amerike su je osvojili. Tko je bio prvi?
  2. Samo su tri igrača od sezone 1976/77 imala minimum 5 utakmica u jednoj sezoni s +40 poena i +10 asistencija. Naravno, jedan je Gospodin Zrak, a druga dva su….
  3. Danas je u modi one and done sveučilišni program, te igrači nakon jedne sezone odlaze u NBA ligu. Posljednji igrač koji je odslužio punu „robiju“ na sveučilištu (sve 4 godine) i da je izabran kao prvi izbor na draftu je…
  4. Ostajemo još malo na draftu. Koja se NBA momčad može pohvaliti da je imala najviše prvih draft izbora?
  5. Cubanovi Mavsi su od 2000 propustili samo jednom ući u doigravanje, a ove sezone su gotovo sigurno unutra. Njihovu momčad ove godine čine koji All-Star igrači?
  6. Dvije godine za redom je ligu predvodio po prosjeku minuta po utakmici, dok u karijeri ima prosjek od preko 35 min. po utakmici. Odaziva se na nadimak The Man from Sudan, a on je?
  7. Raptorsi su pod vodstvom Caseyja te sezone bili ugodno iznenađenje Istoka s 48 pobjeda i zauzeli su treće mjesto. Prokhorova skupa četa predvođena Kiddom je završila s 44 pobjede što nam je dalo odličan dvoboj u prvom kolu doigravanja. Tko nedostaje u petorci?

nets-raptors

TREĆA ČETVRTINA

  1. Nakon što je tradean iz Cavsa dao je jednu od najluđih izjava ikada: “I thought they brought in LeBron to help me score. I guess I was wrong“. Ova Ikona je….
  2. Slobodna bacanja su najveća muka za gledanje bilo da se radi o hack taktici ili lošem suđenju. Danas je red došao na igrača s rekordom lige od 16 pogođenih penala u jednoj četvrtini, a njegovo ime je….
  3. Ostvariti učinak na utakmici s minimum 5 blokada i 5 ukradenih lopti je za svaku pohvalu. Samo šest igrača je u povijesti imalo više od jedne utakmice s takvim pothvatom. Tko su svestrane Ikone?
  4. Spursi i Warriorsi su odlučili da će se malo poigrati s ligom i njihovi porazi su rijetkost. Međutim, samo jedna momčad je uspjela pobijediti obje ekipe. Tko su ti „luđaci“?
  5. Obrana u doigravanju se redovno podigne na višu razinu. Igrači kao da tek tada pokažu svoje maksimume u oba pravca. Koja momčad je u doigravanju 1998. uspjela zabiti svega 54 koša s čime drže neslavni rekord?
  6. Dostignuća Ikona. a) prvib) drugic) trećid) četvrti
  7. Ovako se čuva prilaz obruču. Zasigurno jedna od najboljih blokada na NBA parketima je djelo kojeg majstora?

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Dobro nam je poznata činjenica da je Sam Bowie izabran prije Jordana na draftu 1984. Sjećate li se tko je izabran između Jordana i Charlesa Barkleyja kao 4. Izbor?
  2. Bryant se u karijeri nije često zakačio na terenu. U utakmici s Knicksima je pokupio dobar desni kroše od kojeg njihovog igrača? childs
  3. Sezona 1988/89 je bila posljednja u kojoj smo vidjeli dva igrača s više od 12 triple double učinaka. To je bilo djelo Magica i Jordana, a ove godine je koji dvojac ubilježio više od 12 triple double učinaka?
  4. Karijere NBA igrača. a) prvib) drugic) trećid) četvrti
  5. Jedno brzinsko. Koji rookie igrač je zabio najviše poena u utakmici doigravanja?
  6. Dolazimo do twitter generacije. „It don’t matter fam!! Fuck D. Rose and tha bulls! #teamHeat over here“. Ovdje ništa ne bi bilo čudno da ga Bullsi nisu izabrali na draftu. Tko se proslavio s ovim tvitom?
  7. ASOCIJACIJA: asocijacija

BUZZER BEATER

  1. Dolazi kraj sezone 2015/16 gdje su se iskristarizirali najbolji u pojedinim kategorijama. Nabrojite nam deset igrača koji ove sezone u prosjeku bilježe preko 10 skokova po utakmici?
  2. Flip Saunders vodi Wolvese do najboljeg omjera Zapadne konferencije, dok se Nuggetsi provlače u doigravanje s jednom pobjedom više od Jazza. Wolvesi su seriju lako riješili s 4-1 i dogurali su do finala Zapada gdje su poraženi od Lakersa. Nabrojite nam starter u seriji Nuggets vs. Wolves.

dvoboj

ODGOVORI

PRVA ČETVRTINA

1. 12, 23 i 45

2. LaMarcus Aldridge

3. Nat Hickey

4. Jason Kidd

5. Florida

6. Julius Erving i George McGinnis

7. Rawle Marshall

DRUGA ČETVRTINA

8. Detlef Schrempf

9. James Harden i Allen Iverson

10. Kenyon Martin

11. Cleveland Cavaliers

12. Deron Williams, Dirk Nowitzki, Devin Harris, David Lee

13. Luol Deng

14. nets

TREĆA ČETVRTINA

15. Ricky Davis

16. Vince Carter

17. Andrei Kirilenko, Dwight Howard, Michael Jordan, Ben Wallace, David Robinson, Hakeem Olajuwon

18. Denver Nuggets

19. Utah Jazz

20. a) Jerry Sloan, b) Gilbert Arenas, c) Mark Price, d) Tim Hardway

21. LaPhonso Ellis

ČETVRTA ČETVRTINA

22. Sam Perkins

23. Chris Childs

24. Draymond Green, Russell Westbrook

25. a) Dorell Wright, b) Michael Beasley, c) Jordan Farmar, d) Bonzi Wells

26. Wilt Chamberlain

27. Bobby Portis

28. asoc-odg

BUZZER BEATER

29. Andre Drummond, DeAndre Jordan, Hassan Whiteside, Dwight Howard, DeMarcus Cousins, Rudy Gobert, Paul Gasol, Karlo Towns, Anthony Davis, Julius Randle

30. buzzer

Latest Posts

NE PROPUSTITE