Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Hub Cooltura Pubu: Buzzer donio pobjedu

Hub Cooltura nas je opet lijepo ugostila u svom prostoru, te se uz šarmantno osoblje pobrinula da atmosfera bude na vrlo zavidnoj razini bez obzira na to što nam je nogometna Liga prvaka bila veliki protivnik. Postava Noina Varka nije dozvolila iznenađenje i vratili su “pehar” šampiona na svoj stol uz drugi naslov u tri dosadašnja održana kviza. U nastavku teksta možete vidjeti kompletan poredak uz sva pitanja i odgovore što su nam “oduzeli” tri sata života i nadam se, zabave. Idući kviz je na rasporedu u ponedjeljak, zadnji dan mjeseca veljače,29., s početkom u 20:30, a prijaviti se možete na face-u stanice.

ai2Untitled

PRVA ČETVRTINA

  1. Prije dolaska u New York Carmelo Anthony je sedam godina nosio dres Nuggetsa s kojima je odigrao jedno finale Zapadne konferencije u sezoni 2008/09. Koje dvije ekipe su izbacili na putu do finala?
  2. NBA treneri nisu usamljeni u svom poslu. Veliku pomoć imaju od svojih pomoćnika koji su čak ponekad i važniji od glavnih trenera. Na pohodu na šampionski prsten u sezoni 2010/11 za kormilom Dallas Mavericksa bio je Rick Carlisle a kao njegovi asistenti za obranu i napad bila su dva današnja NBA trenera, koja?
  3. Bucksi su nekada bili velika franšiza, dok je danas sasvim neka druga priča. Prošle sezone su se nekako ugurali u doigravanje na opće iznenađenje, a danas su bliže lutriji nego ponavljanju prošlogodišnjeg uspjeha. Njihovi treneri od sezone 1990/91 bili su Mike Dunleavy, Chris Ford, George Karl, _____, Terry Stotts, Larry Krystkowiak, Scott Skiles, Jim Boylan, ______, Jason Kidd. Nadopuni prazninu.
  4. Danas se u ligi broj šuteva za tri poena drastično povećao u odnosu na old school dane. Imamo 26 igrača s više od deset pogođenih trica na jednoj utakmici, a nas zanima koja dvojica drže rekord s 12 pogođenih trojki na jednoj utakmici?
  5. I u podne i u ponoć svaki natjecatelj NBACro kviza treba znati petorku Sacramento Kingsa koja je harala početkom drugog milenija. Bibby i Christie na bekovima, Stojaković i Webber na krilima, Divac centar. S klupe je sve to vodio Rick Adelman. Na klupi od rezervnih igrača bilo je također dobrih imena, koja nećemo sve posebno nabrajati jer nas zanima konkretno tko je bio rezerva Mikeu Bibbyju i šesti igrač Kingsa?
  6. Najveća počast koju neka ekipa može osigurati igraču je da umirove njegov broj na dresu, a trenutno najbolja ekipa lige, Golden State Warriors je dala počast petorici igrača. Koji njihovi igrači su nosili brojeve 13, 14, 16, 24 i 42?
  7. Tko nije gledao kultni crtić Space Jam više od tri puta ne zaslužuje ga se zvati NBA fanom. Petorku Looney Tunesa je prevodio Michael Jordan, druga violina bio je Bugs Bunny, a Lola Bunny je igrala treću opciju protiv ekipe Monstarsa koji su ukrali talente kojim NBA igračima?monstars

DRUGA ČETVRTINA

  1. Atlanta Hawksi eksplodirali su prošle sezone u regularnom dijelu prvenstva i nakon 82 utakmice čvrsto su držali vrh Istočne konferencije. Do svog drugog NBA naslova Hawksi ipak nisu uspjeli doći tako da im ostaje onaj jedan koji nije osvojen pod imenom Atlanta Hawks. Pitanje glasi: pod kojim imenom su Hawksi uzeli svoj jedini naslov i koje sezone?
  2. Ovo pitanje za navijače Lakersa i Memphisa ne bi trebao biti problem. Koje igrače su Los Angeles Lakersi poslali put Memphisa u tradeu za Pau Gasola? Da vam pomognemo, sva četvorica su igrala ili igraju u ligi, a jedan među njima (bio) je i notorni kriminalac.
  3. Finala lige iz svih igrača izvlače neka nadnaravna dostignuća. Vi nam recite, koji igrač drži rekord u Finalima po broju postignutih poena u jednoj četvtini i koliko je točno poena zabio?
  4. Brojni bivši veliki igrači ili treneri danas su Tv komentatori i NBA javnost uveseljavaju svojim stručnim ili malo manje stručnim komentarima. Jedan bivši igrač Spursa, član šampionske ekipe iz sezone 1998/1999 danas je color komentator (sukomentator) utakmica Spursa. O kojem igraču se radi?
  5. Koje sveučilišna momčad ima najviše osvojenih naslova (ne konferencijskih naslova)?
  6. Svaki malo ozbiljniji igrač koji ima mlađeg ili starijeg brata da se bavi košarkom je pokušao ugurati u ligu. J.R. Smith je tako Knickse nagovorio da čak potpišu njegovog brata, dok se druga malo „lošija“ braća uspiju izboriti za svega možda poziv na ljetnju ligu. Uvijek postoje iznimke kada imamo jako talentiranu familiju, pa stoga imamo tri para blizanac koji su izabrani u prvoj rundi drafta, a oni su….
  7. ASOCIJACIJA asocijacija

TREĆA ČETVRTINA

Ovo su karijere koja dva igrača?

  1. a) brown
  2. b)house
  1. Kažu da obrana osvaja naslove i svaka velika ekipa je imala čovjeka za specijalne zadatke koji su najčešće bili zaduženi za prve strijelce protivničkih ekipa ili su bili maestralni obrambeni koordonatori. Nagrada za najboljeg obrambenog igrača dodjeljuje se od sezone 1982/83, a dvojica dijele prvo mjesto. Tko su oni i koliko puta su osvojili cijenjenu titulu?
  2. Idemo opet malo na Finala jer su najinteresantnija. Davne 1951. su Rochester Royalsi (danas Kingsi) s 4-3 svladali Knickse, te je to prva Finalna serija odlučena u sedmoj utakmici. Koliko je finala moralo biti odlučeno u završnoj sedmoj utakmici (uključujući i ova)?
  3. On ima čak dvije „uspješne“ NBA sezone gdje je bio igrač rotacije, a kasnije je lutao svijetom i došao je do Filipina gdje je čak osvojio naslov. Međutim, početkom ove godine je napravio totalnu glupost na terenu. Jednom igraču je uvalio lakat u glavu, dok je čelnika lige propisno izvrijeđao, te je dobio doživotnu zabranu igranja košarke na Filipinima. Tko je ova budala (ime i prezime)?
  4. Samo je jedan igrač u povijesti lige osvojio nagradu za najboljeg rookie igrača i najboljeg šestog igrača sezone. Njegovo ime i prezime je……
  5. Koji igrač ima najviše izgubljenih lopti u povijesti NBA lige?
  6. Koji su nadimci slijedećih igrača?

nadimci

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Maskote su sastavni dio svake momčadi i često nas znaju uveseljavati sa svojim ludorijama tijekom minuta odmora, a definitivno je najpoznatiji Benny the Bull. No, kako se zovu njegove kolege sa slika?

maskota

                                     

  1. Velika većina nas zna da je Kobe Bryant u NBA ligu došao direktno iz srednje škole, te da su ga Hornets izabrali kao 13. izbor prve runde i razmijenili u Lakerse za Vladu Divca. Koju srednju školu je pohađao Bryant?
  2. Preseljenja momčadi iz grada u grada su prije bile jako česte, a posljednji grad koji je izgubio NBA ekipu je Seattle, te je Oklahoma nauštrb njih dobila svoje Thundere. No samo jedna ekipa je četiri puta mijenjala svoju lokacija, o kojoj momčadi se radi?
  3. MVP titule su redovno rezervirane za visoke draft izbore, no koji igrač je sve iznenadio i postao najniži draft izbor koji je osvojio MVP titulu?
  4. Dvorane u NBA ligi su u velikoj većini slučajevo gotovo uvijek pune, osim ako niste 76ersi, ali kako se zove NBA dvorana s najvećim brojem sjedećih mjesta?
  5. Ovaj NBA velikan nikada nije osvojio naslov, a bio je poznat kao odličan strijelac. Tko je on? king
  6. U videu ćete vidjeti jedan od najluđih buzzer beater. Koji igrač je napravio najveću glupost na NBA parketima, a tko je pogodio nemogući šut?

BUZZER BEATER

  1. Blazersima je ovo bilo prvo od dva uzastapno finala konferencije, te im je ovo bila druga najuspješnija sezona po postotku pobjeda (59-23 ili 72%), a do finala su došli preko Garnetta i veterana iz Jazza. Lakersi su se te sezone igrali s ligom i završili su sa 67 pobjeda što im je identično kao Blazersima drugi najbolji score u povijesti franšize. Put do Portlanda ih je vodio preko Sacramenta i Phoenixa, a serija s Blazersima je završena 4:3 u korist Lakersa. Tko su bili starteri u ovoj fantastičnoj seriji za obje ekipe?

blazers

  1. Trebala je to biti jedna obična utakmica u Detroitu, a preraslo je u najveću sramotu NBA lige (bar oni tako kažu), Malice in the Palace. Rekapitulacija borbe, 146 utakmica kazne i 11 izgubljenih mil dolara na plaćama za 9 igrača, a to nije sve, čak je 5 navijača Pistonsa dobilo doživotnu zabranu dolaska na domaće utakmice Pistonsa. Ne tražimo imena navijača već koji su igrači dobili kazne, te tko je pobijedio u utakmici?

 

 

ODGOVORI

Prva četvrtina:

1. NO Hornets (0,5) i Dallas Mavericks (0,5)

2. Dwayne Casey (0,5) i Terry Stotts (0,5)

3. Terry Porter (0,5), Larry Drew (0,5)

4. Kobe Bryant (0,5) i Doneyll Marshall (0,5)

5. Bobby Jackson (1)

6. Wilt Chamberlain, Tom Meschery, Alvin Attles, Rick Barry, Nate Thurmond (2,5)

7. Charles Barkley, Larry Johnson, Shawn Bradley, Patrick Ewing, Muggsy Bogues (2,5)

Druga četvrtina:

1. St. Louis Hawks (0,5), 1957./’58. (0,5)

2. Marc Gasol, Javaris Crittenton, Kwame Brown, Aaron McKie (2)

3. Isaiah Thomas (0,5), 25 poena (0,5)

4. Sean Elliott (1)

5. UCLA (1)

6. Morris (0,5), Lopez (0,5) i Grant (0,5)

7. aiUntitled

Treća četvrtina:

1. a) Shannon Brown (0,5), b) Eddie House (0,5)

2. Ben Wallace (0,5), Dikembe Mutombo (0,5), 4 puta (0,5).

3. 18 (1)

4. Ivan Johnson (1)

5. Mike Miller (1)

6. Malone (1)

7.  A) Stevie Franchise (0,5), B) Tuff Juice (0,5), C) The Hobbit (0,5), D) The Caveman (0,5)

 

Četvrta četvrtina:

1. a) Pierre the Pelican, b) Hooper, c) Coyote, d) G-man (2)

2. Lower Merion High School (1)

3. Sacramento Kings (1)

4. Steve Nash (1)

5. United Center (1)

6. Bernard King (1)

7. Morris Peterson (0,5) i Michael Ruffin (0,5)

 

BUZZER-BEATER

1. LAL: O’Neal (o,5), G.Rice (0,5), A.C. Green (0,5), Bryant (o,5), Harper (0,5). POR: Sabonis (o,5), R.Wallace (o,5), Pippen (o,5), S.Smith (o,5), D.Stoudamire (0,5).

2.Ron Artest (o,5), Stephen Jackson (o,5), Jermaine O’Neal (o,5), Ben Wallace (o,5), Anthony Johnson (o,5), Reggie Miller (o,5), Chauncey Billups (o,5), Derrick Coleman (o,5), Elden Campbell (o,5), pobjednik utakmice Indiana Pacers (o,5).

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE