Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Hub Cooltura Pubu: Prekinuta dominacija

Teroru koji je vršila ekipa Usne Stjepana Gnječa je došao kraj zahvaljujući profesorima PMF Tropics. Napokon su prekinuli višetjednu dominaciju odličnom igrom kroz komletan kviz, a ujedno su u derbiju Red Mamba Konferencije porazili Teama Gnječ. Moramo istaknuti da je Team Gnječ bio oslabljen, ali to ne umanjuje fantastičnu predstavu PMF-ovaca koji su nakon revizije kviza bili najbolji s 32,5 boda, dok je Gnječ ostao na 31,5. Ovo kola nam je ponudilo najveći broj ekipa u Buzzeru, njih čak sedam, a spomenut ćemo da je momčad Šiši i Cvjetno Društvo završila na trećem mjestu s 30,5 bodova i oni su u derbiju Black Mamba Konferencije svladali odličnu ekipu Noina Varka koja je završila s 27,5.

REZPOREDAKDalje u nastavku možete provjeriti svoje znanje kao što su 23 ekipe imale prilike u utorak.

NAPOMENA: Zahvaljujemo se Hub Cooltura Pubu na gostoprimstvu u ovih 11 zabavnih evenata/kvizova. Ovo nije kraj NBACro kviza već pojačavamo na najjače. Idemo u Dribbling Sports Bar (Lanište 26) gdje ćemo imati full NBA paket, live utakmice i NBACro kviz.

PRVA ČETVRTINA

  1. Hassan Whiteside je u ovoj godini briljirao pod košem i redovno je slao lopte u drugi red tribina. Njegov prosjek od 3,68 blokada je drugi najviši od sezone 2000/01 kada je najbolji bloker imao 3,74 banane, a on je?
  2. Mudrih izjava u ligi nikad kraja. Jedna Ikona je provalila:“ Outside of LeBron James and Dwyane Wade, we’re more talented than them.“ On je?
  3. Razlika između prvih Warriorsa i osmih Rocketsa bila je 32 pobjede ove godine. Međutim, u sezoni 1985/86 su prvi na Istoku imali čak 37 pobjeda više od posljednjeg. Koje to dvije ekipe je dijelila ovolika razlika?
  4. Kao klinac od 20 godina bio je optužen za silovanje djevojke koja je imala 14 godina, a stranica nbadraft ga je prilikom dolaska u ligu usporedila s Michaelom Jordanom. On je?
  5. Trebali su obojica vladati svijetom, ali je to za rukom uspjelo samo jednom. Tko je „propalica“ sa slike koja je u 10 sezona igrala za 8 klubova? telfair
  6. Doigravanje je startalo. Svaka stavka se gleda s posebnim povećalom, a najbolji strijelci u povijesti doigravanja su….
  7. Vidjeli smo da igrači znaju energično proslaviti zakucavanja, no ovaj lik je level master u tome. Tko je genije, nekadašnji igrač Olympiacosa?

DRUGA ČETVRTINA                   

  1. Studirao je na Georgia Techu gdje je pokazao liderske sposobnosti. U NBA ligi je dvije sezone imao ulogu roll playera, ali su mu dobre brojke na ljetnjoj ligi osigurale posao u Kini. Međutim, nakon povratka iz Kine je sve krenulo nizbrdo. 2011 godine je imao suđenje zbog ubojstvo, a 2013 je sjeo na optuženičku klupu zbog kaznenog djela ubojstva, teškim napadom sa smrtonosnim oružjem, zbog davanja lažnih izjava, te sudjelovanja u aktivnostima ulične bande Crips. NBA igrač sa zavidnim dosjeom je…
  2. Gospodina s brojem 33 ne treba predstavljati. Društvo mu čine dva balavca i jedna sada TV zvijezda? mladici
  3. Nitko ne zabija poena kao on, ali u zadnje četiri sezone je čak tri puta bio vodeći po ukupnom broju izgubljenih lopti u sezoni. Takvo nešto nije viđeno od 1978, a rekorder je….
  4. Velika većina igrača ima tetoviranu neku glupost na sebi. Sami vrh tetovaža je kada si na kineskom želiš napisati inicijale svog imena, a oni te lijepo upišu znakove koji se prevodi “healthy woman roof”. Tko to ne zna kineski?
  5. Denver Nuggetsi su ušli u fazu rebuildinga iz koje se nadaju da će izaći uspješno s možda nekoliko All Star igrača. Trenutno je njihov roster za ovu sezonu imao jednog All Star igrača, a on je…
  6. Malo o poenima kako se Bryant umirovio. Koji trenutno aktivni igrač drži rekord s najviše poena na utakmici?
  1. Da vidimo koliko stvarno pratite ovogodišnje doigravanje. Tko nedostaje u petorci, ako je vjerovati novinarim, u najzanimljivijoj seriji na Zapadu, onoj između Blazersa i Clippersa? clipers

TREĆA ČETVRTINA

  1. Policajac na motoru ga je lovio zbog prebrze vožnje, a kada su stali imao je što vidjeti. Koji nekadašnji igrač sa sobom nosi 9 mm Berettu, Ruger .357 magnum i Remington 870 sačmaricu?
  2. Postali su upečatljivi po naočala i napravili više nego dobre NBA karijere. Dvojica s „pepeljarama“ su.. grantovi
  3. Šest puta je izabran na All Star utakmice, on je ujedno i Židov koji na terenu priča hebrejski zato da ga nitko ne razumije. Tko je ova Ikona?
  4. U povijesti lige samo su dva igrača bila izabrana 4 i više puta na All Star utakmici a da nikada nisu prošli drugi krug doigravanja. Gospoda koja često zapinju u polufinalu su….
  1. Danas je dom Portland Winter Hawks hokejaške momčadi, a Blazersi su u njoj osvojili NBA naslov 1977 godine, dok su od 1970 do 1995 igrali svoje utakmice. Kako se zove bivša arena Trail Blazersa?
  2. Ovo su dostignuća koji igrača? a) prvib) drugi
    c) trećid) četvrti
  3. Danas je dan za letenje po terenima. Tko baca loptu toliko visoko da mu kolega mora pogledati jesu li očistili obruč? Tko je dodavač, a tko egzekutor?

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Normalno je da ljudi prsten NBA prvaka stave na prstenjak ili mali prst , ali jedan šampion je imao poseban zahtjev. Želio je da mu naprave prsten pravaka koji će mu stati na srednji prst, a ova zahtjevna Ikona je…
  2. Nadimci sadašnjih i bivših NBA igrača. a) Air France – , b) Bad Pron – , c) Mr. Basketball – , d) Thunder Man –
  3. Nikada nije odigrao niti minute za franšizu New Orleans Pelicans već za Jazz, ali su mu broj umirovili zbog velikog doprinosa košarci u Louisiani. On je?
  4. Ovo su karijere kojih Ikona? a) prvib) drugic) treći1d) četvrti
  5. Bill Russell je sa Celticsima izgubio samo jedno Finale s 4:2, a tome je „pripomogla“ ozljeda u trećoj utakmici. Tko je uspio poraziti Boston i osvojiti naslov?
  6. Razgovori novinara i igrača nekada znaju biti urnebesni. Novinar:“Jeste li posjetili Parthenon dok ste bili u Grčkoj?“ Igrač:“Stvarno se ne sjećam svih klubova u koje smo išli.“
  7. ASOCIJACIJA: asocij

 

BUZZER BEATER

  1. Kao rookie igrači u ligi svaki mjesec su bili proglašeni za najboljeg novaka. Nabrojite veličanstvenu osmorku.
  2. Gledamo danas njihov dvoboj u doigravanju, Spurs vs. Grizzlies. Ne tako davno su igrali finale konferencije kada su im Spursi dali metlu kao i u ovaj sezoni 2003/04. Obje ekipe su te godine završile s 50 i više sezona, a glavni trener Memphisa bio je Hubie Brown. Tko su bili starteri u metli Spursa u sezoni 2003/04?

spurs

ODGOVORI

PRVA ČETVRTINA

1. Theo Ratliff

2. Joe Johnson

3. Celtics i Bulls

4. DeShawn Stevenson

5. Sebastian Telfair

6. 1. Michael Jordan 5987 2. Kareem Abdul-Jabbar 5762 3. Kobe Bryant 5640 4. Shaquille O’Neal 5250 5. Tim Duncan 5113

7. Von Wafer

DRUGA ČETVRTINA

8. Javaris Crittenton

9. Eddy Curry, Tyson Chandler, Jalen Rose

10. James Harden

11. Marquis Daniels

12. Jameer Nelson

13. Carmelo Anthony

14. Mbah a Moute, Mo Harkless

TREĆA ČETVRTINA

15. Delonte West

16. Horace i Harvey Grant

17. Amare Stoudemire

18. Blake Griffin i Chris Paul, LaMarcus Aldridge, Dominique Wilkins

19. Memorial Coliseum

20. a) Walter Davis, b) Alvan Adams, c) Deron Williams, d) Marques Kevin Johnson

21. Gerald Green, MarShon Brooks

ČETVRTA ČETVRTINA

22. Rasheed Wallace, Andrew Bogut

23. a) Air France – Mickael Pietrus, b) Bad Pron – Corey Maggette, c) Mr. Basketball – George Mikan, d) Thunder Man – Dan Majerle

24. Pete Maravich

25. a) Ricky Davis, b) Mehmet Okur, c) Mark Jackosn, d) Saša Pavlović

26. St. Louis Hawks

27. Shaq O’Neal

28.  ASOCIJACIJA:asoci.rje

BUZZER BEATER

29. Tim Duncan, David Robinson, Carmelo Anthony, LeBron James, Chris Paul, Blake Griffin, Damian Lillard, Karl-Anthony Towns

30. griz-spurs

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE