Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Hub Cooltura Pubu: Pripetavanjem do pobjednika

Već smo se svi lagano uhodali, pa je i samim time atmosfera bila puno bolja. Dapače, momčadi su se lijepo opustile i stvorile nezaboravnu atmosferu kroz preko tri sata trajanja kviza. Totalno oduševljenje je zavladalo na pitanju kada smo trebali saznati tko to voli LeBronovu mamu, a najviše glavobolje su zadala blizanci Morris uz prvog Indijca draftiranog u ligi.

Posebno želimo naglasati da se ispričavamo svima zbog posljednjeg pitanja u kvizu gdje nismo dovoljno dobro specificirali što točno tražimo, pa su se dogodili problemi (zaboravljeno je dodati da su ti igrači igrali samo u jednom klubu u kojem su proveli kompletnu karijeru). Na našu sreću to nije utjecalo na poredak i ukupnog pobjednika PMF Tropics koji su od početka kviza s nama, te su redovni sudionici Buzzer beatera. U nastavku možete vidjeti kompletan poredak, te i sami odigrati kviz ako niste prisustvovali. Odgovori Vas naravno čekaju na kraju.

Prijave za idući kviz 08.03. u utorak su već krenule. Pošaljite nam u inbox face-a ili portala (kontakt) ime ekipe i broj igrača pa se vidimo u fantastičnom ozračju Hub Coolture Puba 08.03.

poredak

PRVA ČETVRTINA

  1. Jedno pitanje za zagrijavanje. Zajedno su osvojili dva naslova i tepaju im da su najbolji Twin Towersi u povijesti lige, a igrali su u San Antonio Spursima. Tko su dva velikana?
  2. Prsten je san svakog igrača. Neki idu toliko daleko kao Karl Malone da pred kraj karijere prelaze u tada trenutno najbolje ekipe lige u potrazi za svetim gralom košarke. No nitko se ne može usporediti s najvećim malerom u povijesti košarke koji je izgubio osam velikih finala u 13 godina dugoj karijeri, a riječ je o…..
  3. Trenutno liga broji 30 ekipa i za skoro svaku od njih možemo reći da su imali period kada su bili uspješni. Ovo skoro je vrlo je bitno jer od trenutnih 30 klubova samo četiri nikada nisu igrala u konferencijskom finalu. Tko su te četiri nesretne momčadi?
  4. Od Kareema Abdula-Jabbara i 1976 godine nitko nije imao utakmicu s 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Takvu utakmicu smo čekali 34 godine kada je jedan visoki igrač završio susret s 37 poena, 20 skokova i 10 asistencija, te mu je to bio ujedno i prvi triple double u karijeri. O kojem igraču se radi?
  5. U ligi su igrali igrači iz gotovo 70 zemalja svijeta, čak i Norvežani su imali jednog predstavnika u najboljoj ligi svijeta. Naši susjedi Bosanci i Hercegovci za razliku od Norvežana mogu složiti NBA startnu petorku. Kojih je to pet igrača? Napomena: jedan je naturalizirani Amerikanac i svi su odigrali bar jednu utakmicu u ligi.
  6. Njegova žena je iz Hrvatse i samu ceremoniju vjenčanaj je napravio u Hrvatskoj, preciznije, Dubrovniku, a svaki NBA zaljubljenik čeka utorak kada mu kolumne izlaze na ESPN stranici. Koji je to novinar postao Hrvatski zet?
  7. Prošli šut smo imali pitanje o blizancima koji su birani u prvoj rundi drafta. Danas idemo korak dalje, u nemoguću misiju. Prepoznajte blizance Morris?

morrisi

DRUGA ČETVRTINA

  1. Izabran je u All-American college startnu petorku i bio je drugi izbor na draftu, ali je dva dana nakon preminuo zbog predoziranja kokainom. Novinari su za njega rekli da je najbolji igrač koji nikada nije zaigrao u NBA ligi, a on je..
  2. Od početka lige je odigrano više od 10 utakmica s 300 poena na utakmici, ali samo jedan susret je probio granicu od 350 poena. Bilo je to u sezoni 1983/84, a utakmica je završila nakon tri produžetka s rezultatom 186:184. Koje dvije ekipe su bili akteri u ovoj utakmici s najvećim brojem poena u povijesti?
  3. Oni godišnje zaruđuju plaću u visini LeBrona Jamesa, a da ne mrdnu prstom. Ugovori koji potpisuje NBA liga s različitim TV kućama se ne dijeli na 30 već na 31 račun jer su dva brata, nekada vlasnici kluba u ABA ligi (ne ove naše ABA lige) potpisali su ugovor prilikom prodaje svoje momčadi jer ih nisu primili u NBA ligu da će im NBA liga isplaćivati 1/7 televizijskih prava od 4 momčadi koje su primili u novoformiranu NBA ligu. Radi se o momčadima Spursa, Netsa, Pacersa i Nuggetsa, a nas zanima kako se prezivaju braća?
  1. Ovo su karijere kojih igrača? a)

pete

b) grantc) nique

  1. Imali smo Mbengu iz Konga, no koji danas eminentni košarkaš igra NBA ligu, a iako je iz Brazzavillea reprezentativac je jedne europske države. O kojem se igraču radi?
  2. On je bio sin Ruskih imigranata, a rodio se u Kini, gradu Manchuria. Igrao je s Wiltom Chamberlaineom u San Franciso Warrirosima, te je prvi internacionali igrač koji je nastupio na All-Star utakmici 1963 godine u utkamici gdje je Istok pobijedio Zapad 115-108. Njegovo ime je…..
  3. Kada govorimo o obrambenim igračima tada najčešće spominjemo blokade kao najutjecajniji dio u tom segmentu, a uz to nas taj talent nekih igrača zna dovesti u situaciju da u čudu gledamo kako su banane uspjeli zalijepiti nekoliko puta u jednoj akciji. Najpozanitji među njima bio je Dikembe Mutombo koji je svoje slanje lopte u publiku uvijek proslavljao mašući kažiprstom. Danas igrači nisu toliko kreativni, pa nam vi zato nabrojite top 5 trenutno najboljih blokera lige?

blokeri

TREĆA ČETVRTINA

  1. Nastavljao povezivati malo Europu s NBA svijetom. Juan Carlos Navarro je jedan od najboljih šutera što je ikada hodao europskim terenima, te je postao ikona kluba iz Barcelone. No, on se za razliku od drugih Euro velikana okušao u NBA ligi gdje je proveo jednu sezonu i bilježio je skoro 11 poena po utakmici uz 36% realizacije za tri poena na pet pokušaja. U kojem klubu je Navarro proveo jednu NBA sezonu?
  2. Pata Rileyja i Dona Nelsona mnogi smatraju najboljim trenerima u povijesti lige, a definitivno imaju i zašto. Između ostalog, njih su dvojica jedini treneri u povijesti koji su tri puta dobili nagradu za najboljeg trenera godine. Međutim, samo je Rileyju to pošlo za rukom s tri potpuno različite franšize. Recite nam, s koja tri NBA kluba je Pat Riley uzeo nagradu za najboljeg trenera sezone?
  3. Nastupao je za naša dva najbolja kluba u posljednjih pet godina, a danas karijeru gradi u Španjolskom Joventutu. Bio je na širem popisu reprezentacije, riječ je o visokom krilu/centru Goranu Sutonu koji je odradio četiri godine na kojem etabliranom sveučilištu?
  4. Portoriko je na Olimpijskim Igrama 2004 napravio jednu od najvećih senzacija u košarkaškom dijelu natjecanja. U grupnoj fazi su svladali reprezentaciju Amerika 19 razlike u kojoj su igrali Duncan, mladi Anthony, Wade, James i još mnogi drugi. Zvijezde večeri su bili jedan igrač kojeg smo gledali na Hrvatskim parketima u dresu Splita i Cibone, dok je drugi dokazani NBA igrač i najbolji strijelac te utakmice s 24 poena, a riječ je o kojem dvojcu….
  5. Igrači s Azijskog kontinenta su rijetkos u ligi, a definitivno je najpoznatiji i najpopularniji Yao Ming. Međutim, na prošlom draftu je izabran prvi igrač iz Indije s 52 izborom, a vi nam recite o kome se radi?
  6. Gledajući Stepha Curryja zaboravili smo koliko su šutevi za tri poena teški. Njegova lakoća pogađanja nas tjera da pronađemo totalne suprotnosti. Stoga, koja dva igrača su na jednoj utakmici uputii najviše šuteva za tri poena, a da nisu pogodili niti jedan?
  7. Slijedio video. Igra se peta utakmica finala Istočne konferencje u Bostonu između Bad Boysa i Celticsa, a seriju su na kraju uzeli Celticsi u sedmoj utakmici. Susret i cijelu seriju je obilježio jedan pogrešan potez i majstorija igrača Celticsa. Vi nam recite, koji igrač je krivo dodao loptu sa strane, tko ej bio asistent i strijelac pobjedonosnog koša za Celticse?

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Govore za njega da je najbolji strani igrač koji je ikada igrao u Hrvatskoj, a bio je član Pistonsa koji su te sezone osvojili naslov. Na njegovu nesreću i sreću svih navijača Detroita bio je dio razmijene koja je u grad dovela Rasheeda Wallacea. Koja je to zvijezda s Hrvatskih parketa?
  2. Pitanje u glavu. Tko je najmlađi, a tko najstariji osvajač NBA titule?
  3. LeBron James je svašta proživio kroz karijeru, od “metle” u Finalu pa paljenja njegovih dresova kada je otišao u Heat, do veličanstvenog povratka u Cleveland. Možda najzabavnija priča vezana za Jamesa je ta da je dijelio svlačionicu s igračem koji je bio dečko njegove mame. Tko je ulazio u LeBronovu staru?
  4. Ovo su karijere kojih igrača?

a)drew

b) boykins

c) naci

  1. Vjerovali ili ne, Raptorsi i Vancouver Grizzilesi nisu bili prve NBA ekipe izvan granica SAD-a. Kojoj Kanadaskoj ekipi pripada titula prve ekipe izvan granica, a u NBA ligi su plesali samo jedno ljeto?
  2. Legendarni NBA i košarkaški sladokurac, pardon, komentatror Slavko Cvitković Cvik na OI u Londonu, koje su tom košarkašu bile prve u karijeri, govorio je za jednog igrača SAD-a kako i “nije neki igrač”, nego je poznatiji po tome što mu je otac bio član ultra popularnog boy benda The Beach Boys. Kojeg je to danas vrhunskog košarkaša Cvik podcjenjivao?
  3. ASOCIJACIJA

asoci

BUZZER BEATER

  1. Godina 2007, Mavericksi odrađuju povijesnu regularnu sezonu s rekordom franšize od 67 pobjeda, a Warriorsi jedva ulaze u doigravanje s omjerom 42-40. Svi su mislili da će ova serija biti lagana šetnja za Mavse, ali luđak Don Nelson je izvukao 5 out formaciju kroz duži period serije i doslovno izrešetao koš Dallasa. Kreirali su jednu od većih senzacija lige s pobjedom 4:2 u seriji protiv Mavsa koje su smatrali ozbiljnim kandidatima za naslov i tako su bacili malu mrlju na karijeru jednog velikog igrača. Vi nabrojite igrače s najviše startnih petorki u utakmicama između Warriorsa i Mavericksa u ovoj seriji?
  2. petorka             2. Lojalnost u svijetu biznisa je vrlo rijetka, pa stoga nabrojite devet igrača koji su u jednoj franšizi proveli 15 i  više sezona?

PRIPETAVANJE: Nabrojite sve Hrvatske košarkaše koji su nastupili u NBA ligi?

ODGOVORI

Prva četvrtina:

1. Tim Duncan i David Robinson

2. Elgin Baylor

3. LA Clippers, Charlotte Hornets, Toronto Raptors, New Orlean Pelicans

4. David Lee

5.Ratko Varda, Jusuf Nurkić, Aleksandar Radojević, Mirza Teletović, J.R. Bremer

6. Zach Lowe

7. a) Markieff, b) Marcus

Druga četvrtina:

1. Len Bias

2. Detroit Pistons i Denver Nuggets

3. Ozzie i Daniel Silna

4. a) Pete Maravich, b) Grant Hill, c) Dominique Wilkins

5. Serge Ibaka

6. Thomas Meschery

7. Hassan Whiteside, DeAndre Jordan, Serge Ibaka, Kristaps Porzingis, Anthony Davis

Treća četvrtina:

1. Memphis Grizzlies

2. LA Lakers, NY Knicks, Miami Heat

3. Michigan St.

4. Carlos Arroyo i Elias „Larry“ Ayuso

5. Satnam Singh Bhamara

6. Trey Burke i Antoine Walker

7.  a) Isiah Thomas, b) Larry Bird, c) Dennis Johnson

Četvrta četvrtina:

1. Chucky Atkins

2. Darko Miličić najmlađi, Robert Parish najstariji

3. Delonte West

4. a) Drew Gooden, b) Earl Boykins, c) Nazr Mohammed

5. Toronto Huskies

6. Kevin Love

7. a) Khloe/Kim Kardashian, b) LA Lakers, c) Entourage, d) Droga, KONAČAN: Lamar Odom

BUZZER-BEATER

1. teren

2. Kobe Bryant, John Stockton, Tim Duncan, Reggie Miller, Dirk Nowitzi, John Havlicek, Dolph Schayes, Hal Green, Tony Parker

PRIPETAVANJE: Damir Markota, Toni Kukoč, Dražen Petrović, Dino Rađa, Gordan Giriček, Žan Tabak, Damjan Rudež, Stojko Vranković, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Bruno Šundov, Dalibor Bagarić, Zoran Planinić, Mario Kasun, Roko Ukić


Latest Posts

NE PROPUSTITE