Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Hub Cooltura Pubu: Team Gnječ ne posustaje

Drugo kolo kviza smo odradili u nešto okrnjenijem sastavu, a to nije smetalo ekipi Usne Stjepana Gnječa koji su i ovaj put pomeli konkurenciju. Odigrali su odličan head to head meč u Red Mamba konferenciji s dvojcem iz Geoplastike i te dvije ekipe su bile na čelu prije buzzer beatera, ali brojnost Team Gnječa je na kraju presudila. Imali smo prvo izjednačenje u dvoboju u Black Mamba konferenciji gdje su po 25 bodova skupili Noina Varka i Trica i Dodatno, dok titula za most improved team ide u ruke ekipi Damjan Kutna Trica Rudež do koje su došli zahvaljujući manjoj konzumaciji alkohola tijekom drugog poluvremena. Prva tablica je rezultat kviza, a niže su rezultati match-upa i trenutno stanje u ligi po konferencijama. P.S. isprike za 22. pitanje gdje nam se dogodila greška i u kvizu je bilo navedeno da je igrač imao 8000 skokova, a trebalo je biti asistencija, pitanje je poništeno jer nije bilo točnog odgovora.

2 KOLO

LIGA

Nastavak je u utorak, krećemo u 20:30, a sve igrače bi molili da u Hub Cooltura Pub dođu bar do 20:15. Ekipe koje ne igraju ligu, a željeli bi sudjelovati na kvizu slobodno se mogu prijaviti u inbox stranice.

Dalje u tekstu imate kviz s pitanjima i odgovorima. Ugodnu zabavu vam želimo.

PRVA ČETVRTINA

1.Sacramento Kingsi su najdisfunkcionalnija franšiza lige zadnjih sezona, no u ovoj godini su uspjeli staviti na roster tri All Star igrača, koja?

2. Nakon tri četvrtine imao je 30 koševa, 12 skokova, 10 asistencija i 9 ukradenih lopti. Kad ga je trener pitao želi li ući u zadnjoj četvrtini rekao mu je: “Ne treba,napravio sam im dovoljno štete.” Tko je ova Ikona?

3. Susjedi iza Bregane, Slovenci, imali su nekoliko dobrih igrača u ligi. On je u svojoj karijeri promijenio 15 klubova od čega je jedan iz NBA lige, njegovo ime je Uroš Slokar, a u kojem NBA klubu je igrao 20 utakmica u sezoni 2006/07?

4. Old school slika s dva velikana sporta, tko udara Muhammada Alija? rusel

5. Produžeci u regularnoj sezoni nam dobro dođu da se pripremimo za adrenalin doigravanja. Igrač s najviše poena u produžetku regularne sezone je…..

6. Anthony Davis je nedavno protiv Pistonsa odigrao fantastičnu i rijetko viđenu utakmicu s 59 poena i 20 skokova. Ako gledamo period od 1983/84 do danas samo dva igrača su odigrala utakmicu s 50 poena i 20 skokova, o kojim idva vrhunska igrača se radi?

7. Rocketsi s Tomjanovichem za kormilom su 90-tih igrali modernu 4 out košarku, a serija sa Sunsima nam je dala Kiss of Death. Tko je poslao poljubac smrti Sunsima?

DRUGA ČETVRTINA

8. Biti najbolji strijelac momčadi, a ne pogoditi šut iz igre je podvig koji smo vidjeli samo jednom u povijesti lige. Tko je uspio šutirati 0-10 iz igre i 14-14 s linije slobodnog, te biti najbolji strijelac svoje momčadi u porazu 101:79 protiv Memphisa?

9. Dva igrača su odigrala savršenu tricašku večer, te su iz linije za tri poena šutirali 9/9. Tko su bombarderi sa 100% učinka?

10. Ostajemo pri lošim šuterima. Tko ove sezone ima najlošiji postotak šuta iz igre, a da je odigrao minimum 70% utakmica?

11. Ne grize ljude samo Suarez. On je bio prvi igrač suspendiran u povijesti lige jer je Dannyja Aingea tako jako ugrizao za srednji prst da je ovaj trebao na šivanje. Tko voli grist?

12. Prava slika from the hood. Lanac oko vrata, kriminalna frizura, loša tetovaša i basket dres. Tko su ova dva poznata NBA igrača? marbury

13. Trebale su mu „čak“ 3 minute da skupi 6 prekršaja i završi na klupi jer se Don Nelson odlučio za strategiju Hack-a-Rodman. Koji je to igrač Dallasa vlasnik ovog neslavnog rekorda?

14. Ovo su dostignuća kojih Ikona? a) buck                                                    b) dikembe                                                       c) russ                                                      d) mocrief

TREĆA ČETVRTINA

15. Kobe Bryant je skoro korz cijelu karijeru igrao s vrhunskim igračima, no i on je morao proći fazu rebuildinga s Lakersima. Za njega je bio izjavio da je najgori igrač s kojim je ikada igrao u svojoj karijeri, a on je…..

16. Ugašene SuperSonicse nikako ne možemo prežaliti. Jedina ostavština iz Settlea osim titule su dva igrača Thundera koji trenutno igraju u Oklahomi, a oni…..

17. Dobro došli u dnevni boravak Tima Duncana iz 1992 gdje se Tim zagledao u Baywatch, a u kadar se uglavio danas vrhunski NBA igrač. Tko je mladić u ljubičastoj trenerci? chris

18. Malo je poznato da Amare Stoudemire priča hebrejski, a Izrael nam je dao koja dva NBA igrača?

19. Skinuo je rekord Georgea Mikana od 1942 poena u sezoni i postao je prvi igrač u povijesti koji je prešao granicu od 2000 poena u jednoj sezoni. Njegovo ime je…

20. Davne 1990 godine je odigrana prva utakmica regularne sezone izvan Sjeverne Amerike. Koja država je imala čast ugostiti Sunse i Jazzere?

21. Ray Allen nije bio prvi koji je pokopao Spurse s nemogućim šutom. Finale Spurs – Lakers je sagradilo priču o Dereku Fisheru i šutu 0,4 sekunde. Nikome nije jasno kako je to upalo, a nesretnik koji je podigao ruke visoko u zrak i preko koga je zabijen pobjednički koš bio je….

ČETVRTA ČETVRTINA                                       

22. Ostvario je u karijeri 16000 poena, 8000 asistencija i 1500 ukradenih lopti, te je jedini igrač s ovim statsima koji nikada nije vidio All Star susreta, tko je on?

23. Tko osim košarke voli NFL? Igrač sa slike je… rajon

24. Nuggetsi su u svojim redovima imali u povijesti franšize imali hrpu vrhunskih scorera. Igrač s najviše poena u povijesti Denvera je…

25. Ovo su karijere kojih Ikona? a) sam                                                 b) posey                                                c) david andersen                                                  d) sarunas

26. Slobodna bacanja su nešto slično kao penalima u bilo kojem drugom sportu. Fanovi vrište, a vi „samo“ morate ubaciti loptu kroz/u mrežu. Međutim, nekima je to znanost. Kako se zove igrač s najviše promašenih slobodnih bacanja u jednoj utakmici?

27. Koji rookie igrač je postavio rekors s 33 uzastopne utakmice u kojima je pogodio šut za tri poena?

28. ASOCIJACIJA – asoci

 

BUZZER BEATER – ukupno 11 bodova

  1. Ovo su nadimci kojih igrača?

The Captain –

Skip To My Lou –

Mighty Mouse –

The Black Falcon –

The Houdini of the Hardwood –

The Candy Man –

The Skywalker –

The Natural –

Uncle Drew –

Turkish Thunder –

  1. Clippersi su morali dobiti priliku u Buzzeru jer su rijetko kada bili u doigravanju. Sezonu su završili ispred gradskog suparnika i u prvoj rundi su izbacili Nuggetse. Sunsi su pod vodstvom D’Antonija „divljali“ terenom i stigli su do drugog omjera Zapada iza Spursa, te su u prvoj rundi izbacili baš gradske suparnike Clippersa s 4:3. Ovu seriju su momci iz Phoenixa isto riješili u sedmoj utakmici, a starteri za obje ekipe su…..

petorka

ODGOVORI

PRVA ČETVRTINA

1. ODG: Caron Butler, Rajon Rondo, DeMarcus Cousins

2. OGD: Larry Bird

3. ODG: Toronto Raptors

4. ODG: Bill Russell

5. ODG: Gilbert Arenas

6. ODG: Shaquille O’Neal i Chris Webber

7. ODG: Mario Elie

DRUGA ČETVRTINA

8. ODG: Rip Hamilton

9. ODG: Ben Gordon, Latrell Sprewell

10. ODG: Marcus Smart

11. ODG: Wayne “Tree” Rollins

12. ODG: Stephon Marbury, Sebastian Telfair

13. ODG: Bubba Wells

14. ODG: a) Buck Williams, b) Dikembe Mutombo, c) Russell Westbrook, d) Sidney Moncrief

TREĆA ČETVRTINA

15. ODG: Smush Parker

16. ODG: Kevin Durant, Nick Collison

17. ODG: Chris Paul

18. ODG: Omri Casspi, Gal Mekel

19. ODG: George Yardley

20. ODG: Japan

21. ODG: Manu Ginobili

ČETVRTA ČETVRTINA

22. ODG: Andre Miller

23. ODG: Rajon Rondo

24. ODG: Alex English

25. ODG: a) Sam Cassell, b) James Posey, c) David Andersen, d) Šarūnas Marčiulionis

26. ODG: Andre Drummond

27. ODG: Rudy Fernandez

28. asocijacija

BUZZER BEATER

  1. NADIMCI

The Captain – Kareem Abdul Jabbar

Skip To My Lou – Rafer Alston

Mighty Mouse – Damon Stoudamire

The Black Falcon – Harrison Barnes

The Houdini of the Hardwood – Bob Cousy

The Candy Man –Lamar Odom

The Skywalker – David Thompson

The Natural – Brandon Roy

Uncle Drew – Kyrie Irving

Turkish Thunder – Ersan Ilyasova

2. STARTNE PETORKE

sastav

Latest Posts

NE PROPUSTITE