Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro kviz u Hub Cooltura Pubu: Team Gnječ suvereno osvojio prvo kolo lige

Zagrijavanje i akcije smo složili, te smo krenuli u organizaciju NBACro lige u kojoj sudjeluju 24 ekipe. Napravili smo dvije konferencije nazvane Red i Black Mamba i svaka ima 12 franšiza koje će u head-to-head dvobojima odlučiti top 8 koji će ići u doigravanje. Noina Varka je pokazala najviše uspjeha u predsezoni s dvije pobjede, ali u prvom kolu lige su se vratile prve usne natjecanja, Usne Stjepana Gnječa. Team Gnječ je izdominirao u Buzzer Beateru s 9,5/10 mogućih bodova, te su ponosno popili svoju nagradu u Hub Cooltura Pubu, dok su drugoplasirani PMF Tropics ponosno uzeli brandirane NBACro prezervative. Drugo kolo je na rasporedu u utorak, isto vrijeme i isto mjesto. Tko može skinuti Usne?

Dalje u tekstu možete vidjeti rezultate i zabaviti se uz rješavanje kviza.

rezliga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRVA ČETVRTINA

  1. Kako se zove jedini Hrvat koji može reći da je prisustvovao na dva velika NBA Finala s dvije različite momčadi i koje su to bile ekipe?
  2. Malo za navijače Bullsa kojih sigurno ima puno zbog Kukoča. Kako se zove igrač koji ima najviše pogođenih trica u povijesti franšize iz Chicaga?
  3. Utakmice s +50 poena jednog igrača su rijetkost, te se znalo dogoditi da svkakvih „kvazi“ igrači na jednu večer budu jako vrući. No, zanima nas, tko je bio najmlađi igrač s +50 poena na susretu?
  4. Utakmice i natjecanja na All-Staru se rijetko kada shvate ozbiljno. Pojedinačna natjecanja nekako uvijek budu najzanimljivija, a natjecanjae u tricama su dva igrača osvojila tri puta za redom. O kojim snajperima se radi?
  5. Kroz povijest Lakersa je prošla ergela fantastičnih igrača, a jedan od njih drži rekord franšize u najvie pogođenih slobodnih bacanja na jednoj utakmici. Tko je on?
  6. Koji je igrač u NBA karijeri skupio +20000 poena, a ima prosjek ispod 20 poena po utakmici u svim odigranim sezonama?
  7. Shaq nije bio baš nasilan momak na terenu, ali ovom prilikom su mu digli tlak i Diesel je popizdio. Na kojem igraču je skoro pokazao svoje boksačke i nfl vještine?

DRUGA ČETVRTINA

  1. Kao kod igrača tako i kod trenera Finala lige su većinom rezervirana za iskusne, stare prdonje. Jedne sezone se dogodilo da momčadi u Finalu lige s klupe vode dva rookie trenera, a njih dvojica su?
  2. Najveći gospodin lige Tim Duncan u svojoj kolekciji ima gotovo sve što može zamisliti jedan košarkaš od timskih do individualnih nagrada. Međutim, nedostaje mu jedna važna NBA nagrdada, o kojoj se radi?
  3. Nije se baš najbolje razumio u vremenske zone, niti putovanje kroz vrijeme, te je odbio putovati avionom na utakmicu već je iznajmio auto uz riječi: „Ne znam za vas, ali ja ne ulazim u ovaj vremeplov“. Tko se boji ovog čudesnog stroja?
  4. Rookie sezone znaju biti jako teške za igrače zbog svakojakih razloga. Njih četvorica nisu imali nikakvih problema i sezonu su završili s prosjekom od 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Veličanstvena četvorka su?
  5. Kako nam se Joey Crawford umirovio, idemo na jedno sudačko da vidite da ne griješe samo u HNL-u. 1999 godine je na utakmici Hawksa i Blazersa zbog pogreške suca, centar Hawksa skupio 7 osobnih grešaka, a vi nam recite tko je bio taj sretni centar?
  6. Njegov sin Tim Hardaway igra za Hawkse, a on je legenda Warriorsa i Heata, te je danas pomoćni trener u kojem NBA klubu?
  7. Velike Ikone sa zagrebačkih parketa snimaju jednu malu u trećem redu, tko Ikone?

 may-ford

TREĆA ČETVRTINA

  1. Iako im je Popovich zabranio, par igrača Spursa su se na nagovor Duncana išuljali iz trening kampa i otišli na paintball. Dok je bježao od duncanovog rafala paintball metaka, poskliznuo se na stepenicu i razbio usnu. Kako nije mogao reci Popu da je ozljedu dobio na paintballu, ovaj igrać je izmislio priču da se potukao u noćnom klubu. O kojoj Ikone se radi?
  2. Bio je fantastičan bek šuter u svojoj 9 godina dugoj karijeri s prosjekom od 16,7 poena. Kao i velika većina igrača našao se u problemima nakon prestanka igračke karijere. 2007 je završio u zatvoru na 7 mjeseci zbog posjedovanja kokaina i bježanja policiji, ali je odslužio samo pola kazne, te je izjavio: „Dosegnuo sam dno života, nitko me nije posjećivao, imao sam samo fake prijatelje i niti jedno pismo nisam dobio. Ostavili su me da umrem ovdje“. Tijekom boravka, majka mu je bila u komi, a on je odlučio 2012 da će izdati dokumentarac My Testimony: Raw and Uncut. Koja je ovo nesretna Nba Ikona?
  3. Koje su ovo Nba Ikone? a) barkleyb) meloc) igrac3d) igrac4
  4. Imao je kratke uloge u filmovima White Man Can’t Jump, Eddie i Like Mike, a na Nba parketima je stekao reputaciju jednog od najboljih vanjskih obrambenih igrača i vhunskog trash talkera koji je znao u facu sasuti jako lijepe stvari. Danas njegov sin igra na sveučlištu, a on je ostavrio dugogodišnju Nba karijere i njegovo ime je….
  5. Za Harlem Globtrotterse su igrali mnogi vrhusnki Nba igrači kao Sebastien Telfair ili Rafer Alston, ali samo su jednog Nba igraču umirovili broj, kojem?
  6. Billa Russella se kroz ligu uvijek samo povezuje sa Celticsima u kojima je bio od 1956 do 1969 kao igrač i trener, ali ga je trenerski put odveo na još dva odredišta. Koje dvije momčadi još vodio Bill?
  7. ASOCIJACIJA: asocijacija

ČETVRTA ČETVRTINA

  1. Opće je poznato da su rođaci Tracy McGrady i Vince Carter igrali zajedno za Raptorse, ali Kanađani nisu na draftu 1998 izabrali Vince već….
  2. Četiri pobjednika Slam dunk natjecanja koji su imali back-to-back pobjede su…
  3. U dresu Knicksa je osvojio dva naslova i sudjelovao je na jednom All-Star natjecanju. Možemo reći da je veći uspjeh stekao kao političar jer je bio tri puta izabran za senatora, a 2000 se kandidirao za predsjednika sa strane Demokrata. Njegovo uvaženo ime je….
  4. Miami Heat je jedina momčad koja se može pohvaliti da su njihovi igrači na jednom All-Star natjecanju uzeli pobjede u pojedinačnim natjecanjima, zakucavanju i tricama. Tko je taj dvojac?
  5. Ovo su karijere koji igrača?

a) muresanb) jaskac) eddied) ollie

  1. U svojoj rookie sezoni u Chicago Bullsima on se prijavio za part time posao u Circuit Cityju da bi dobio radnički popust u njihovim dućanima. Tko je ovaj talent?
  2. Boksačke vještine su u povijesti lige bile must have u igrača, a vi možete pogledati dvojicu s vrlo dobrim boksačkim stavom koji su krenuli u fajt baš na centru terena. Tko to glumi Floyda i Manyja?

BUZZER BEATER

  1. Skok igri se u prošlosti puno više davalo na važnosti, a danas je malo izgubljena vještina guzeljanja pod obručima. Da ova lijepa borba pod koševima ne padne u zaborav nabrojite nam TOP 10 igrača s najviše skokova u povijesti ABA/NBA lige.
  1. Pacerse je s klupe do prvog velikog Finala nakon sezone 1974/75 vodio Larry Bird, a na kontra strani je stajao mršaviji Van Gundy, Jeff. On se na jedvite jade provukao do finala preko Heata koje su u 6 i 7 utakmicu ukupno dobili s 3 razlike. Bird je bio malo brži, u svakoj seriji je protivnicima dao po dvije pobjede i redom su padali Bucksi, pa 76ersi da bi došli do Knicksa. Naravno, pitanje je, nabrojite imena i prezimena igrače iz startne petorke Knicksa i Pacersa.

knicks-pacers1

 

ODGOVORI

 

PRVA ČETVRTINA

1. Žan Tabak, Rockets i Pacers

2. Kirk Hinrich

3. Brandon Jennings

4. Larry Bird i Craig Hodges

5. Dwight Howard

6. Robert Parish

7. Brad Miller

DRUGA ČETVRTINA

8. Steve Kerr i David Blatt

9. najbolji obrambeni igrač sezone/DPOY

10. Marvin Barnes

11. LeBron James, Michael Jordan, Oscar Robertson, Tyreke Evans

12. Cal Bowdler

13. Detroit Pistons

14. Sean May i T.J. Ford

TREĆA ČETVRTINA

15. Steph Jackson

16.Isaiah Rider

17. a) Charles Barkley, b) Carmelo Anthony, c) David Thompson, d) Elton Brand

18. Gary Payton

19. Wilt Chamberlain

20. Seattle SuperSonicse i Sacramento Kingse

21. a) Milwaukee Bucks, b) (veliki) pas/big dog, c) ugovor, d), Toni Kukoč, KONAČNO OD: Glen “Big Dog” Robinson

ČETVRTA ČETVRTINA

22. Antawn Jamison

23. Michael Jordan, Jason Richardson, Nate Robinson, Zach LaVine

24. Bill Bradley

25. zakucavanje – Harold Miner, trice – Glen Rice

26. a) Gheorge Muresan, b) Sarunas Jasikevičius, c) Eddie Jones, d) Kevin Ollie

27. Ron Artest

28. Maurice Lucas i Darryl Dawkins

BUZZER BEATER

1. Wilt Chamberlain, Bill Russell, Moses Malone, Kareem Abdul-Jabbar, Artis Gilmore, Elvin Hayes, Tim Duncan, Karl Malone, Robert Parish, Kevin Garnett

2. knicks-pacers

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE