Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 10

Božić je prošao, nadam se da ste ga proslavili uz utakmicu godine Cavs-Warriors. Pred nama je još Nova Godina prije nego se sve vrati u normalu. Neću puno pisati o toj utakmici zato što je naš Toni Lazarušić sve objasnio u svoj kolumni X’s and O’s. Na Zapadu su Blazersi jako pali pa se sada sve momčadi Zapada imaju pravo nadati playoffu i tako su možda spriječili otkaz kojem treneru. Na Istoku se Celticsi polako odvajaju od ostatka u borbi za treće mjesto Istoka, a iza njih se zaista ne zna ”tko pije, a tko plača”. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (0) 15. pozicija Istoka; omjer 7-22

SLIJEDI: CHA, @CHI, @WAS

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 5 izgubljenih

Netsi su u sezonu startali omjerom 4-5, a nakon toga su od idućih 20 utakmica izgubili njih 17. Sve je teže naći pozitivne stvari za njih, pogotovo u gostima dok se na domaćem parketu još i dobro drže. Znamo da su Celticsi sretni kojima se smiješi prvi pick na draftu iduće ljeto zato što imaju pravo zamijeniti pickove s Netsima. Mislim da je jako depresivno gubiti u serijama, a znate da nemate taj visoki draft pick. Treći su po broju pokušaja za tricu, ali im baš i ne ulaze, s 32% ubačenih samo su Bullsi manje precizni od njih.

  1. Philadelphia 76ers (0) 14. pozicija Istoka; omjer 7-22

SLIJEDI: @SAC, @UTA, @DEN

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Kod Sixersa se nastavlja Nerlens Noel saga” uz sve ostale probleme i poraze. Napadački su zadnji po off ratingu, ali pogledom na roster to ne treba čuditi. Stara je izjava da obrana osvaja prvenstva, ali bez dobrog napada u današnjoj košarci imat ćete malo pobjeda, osim ako niste Grizzliesi. Odigrali su samo 10 utakmica u gostima što je najmanje od svih klubova u ligi. Zbog pretrpanosti frontcourta i Darijo Šarić pati, ne toliko zbog minutaže koliko zbog toga što manje igra na poziciji četvorke gdje njegova brzina i agilnost dolaze do izražaja.

  1. Phoenix Suns (-1) 15. pozicija Zapada; omjer 9-21

SLIJEDI: @HOU, @SAS, TOR, @UTA

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 1 pobjeda

Moramo priznati da nam nije jasan smjer kojih idu Sunsi. Prodaju priču da su se okrenuli mladim igračima i budućnosti, ali kada im pogledate roster vidite da samo Devin Booker i T.J. Waren od mlađih imaju veću minutažu. Njihova dva rookieja Marquese Chriss, a pogotovo Dragan Bender ne igraju važne uloge, ali kada pogledate kako za sada igra draft klasa 2016. možda i nisu mogli puno bolje birati. Ovaj tjedan imaju jako težak raspored i mogli bi preuzeti dno zapada, a to mjesto im realno i pripada.

  1. Minnesota T’Wolves (+1) 13. pozicija Zapada; omjer 9-21

SLIJEDI: ATL, @DEN, MIL, POR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Nakon što su imali niz od 3 pobjede u 4 utakmice bilo smo spremni pohvaliti ih, ali nakon dva poraza u nizu smo odustali od toga. Malo su napredovali u obrani iako je to još daleko od onoga što Tom Thibodeau zahtijeva. 7 od idućih 10 utakmica igraju doma i sve ispod 5 pobjeda će smatrati neuspjehom. Uskoro bi također trebali dobiti odgovor jesu li Andrew Wiggins i Karl-Anthony Towns zaista franšizni talenti koji će se boriti za naslov ili samo dobri napadački talenti koji imaju dobre brojke u gubitničkim ekipama.

  1. Miami Heat (-3) 13. pozicija Istoka; omjer 10-21

SLIJEDI: OKC, @CHA, @BOS, DET

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

U košarci imati hrabrosti znači ako ste zaposlenik Heata, doći pred Pata Rileyja i reći mu da bi za Heat bilo najbolje tankiranje i rebuilding. Vjerojatno biste odmah dobili otkaz, ali i sam Riley je rekao da je ovo rebuilding, ali da će biti jako brz. Gube većinu utakmica, ali su blizu. 8 od idućih 10 su u gostima i možda bi im bilo najbolje da se nastave boriti, ali da ipak izgube većinu utakmica. Hassan Whiteside je rekao da nije zadovoljan brojem šuteva koje dobiva i da bi kao vođa ekipe trebao dobivati više lopti.

  1. Los Angeles Lakers (0) 11. pozicija Zapada; omjer 12-22

SLIJEDI: UTA, DAL, TOR

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 pobjeda

Lakersi moraju dati pick prve runde drafta Sixersima 2017. (izbor u prva 3 je zaštićen) ili 2018 koji je nezaštićen pa polako dolaze u dilemu da li da krenu u tankiranje koje bi ih približilo Netsima i Sixersima. Ako ne krenu u tankiranje možda opet počnu pobjeđivati. Pobjedom na Božić protiv Clippersa otvaraju period kada će 11 od 14 utakmica odigrati kod kuće gdje su na omjeru 7-7. Taman kada se većina glavnih igrača oporavilo od ozljeda van terena je završio Larry Nance jr. i morat ćemo otprilike mjesec dana čekati njegovo iduće zakucavanje.

  1. Dallas Mavericks (+2) 14. pozicija Zapada; omjer 9-21

SLIJEDI: @NOP, HOU, @LAL, @GSW

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Kako se smanjuje bolnica na sjeveru Texasa tako se povećava broj pobjeda na kontu Mavericksa. Posebno su impresivne bile pobjede kod Blazersa i Clippersa, iako pobjede protiv njih imaju manju težinu nego na početku sezone. U zadnjih 10 utakmica su na omjeru 5-5. Čak se i Dirk Nowitzki vratio i u samo 15 minuta ubacio 17 poena. Doktor košarke. Još ako se oporave Andrew Bogut i J.J. Barea bit će dobra ekipa. Neugodno iznenađenje je da im protivnici tricu šutiraju 40% i po tome su zadnji u ligi.

  1. New Orleans Pelicans (+1) 12. pozicija Zapada; omjer 11-21

SLIJEDI: DAL, LAL, NYK

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Pelicansi su još jedna u nizu loših ekipa na Zapadu kojima se ukazala nada u playoff. Prvih 7 mjesta Zapadu su rezervirana za ekipe koje su miljama ispred Pelicansa, ali stalnim posrtanjem Blazersa osmo mjesto Zapada im je udaljeno samo 3 utakmice i imaju se pravo nadati. Rookie Buddy Hield počinje opravdavati svoju reputaciju šutera i u prosincu tricu gađa oko 45%. Ako ovaj tjedan pobjede u sve 3 utakmice moglo bi porasti raspoloženje i optimizam u prijestolnici zabave Američkog juga New Orleansu.

  1. Portland Blazers (-3) 9. pozicija Zapada; omjer 13-19

SLIJEDI: @SAC, DAL, SAS

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 5 izgubljenih

Blazersi su se vratili doma, ali i tamo su izgubili dvije u nizu, ukupno su izgubili 9 od zadnjih 10 utakmica. Rasporedi im je bio težak, ali ako želite biti dobra ekipa morate pobjeđivati. Sada su 6 utakmica ispod 50% pobjeda i dali su nadu svima u konferenciji da će igrati playoff. Dok se barem malo ne poprave u obrani gdje su na 30. mjestu u def ratingu neće biti dobro, iako su u napadu jako dobri i 7. su. Klupa im je kao i lani upitna, ali problem ove godine je taj što su uložili velike novce u nju, rekli bismo prevelike.

  1. Denver Nuggets (-1) 10. pozicija Zapada; omjer 12-18

SLIJEDI: DAL, @LAC, ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Izgleda da su se Nuggetsi ustalili s postavom Danilo Gallinari, Wilson Chandler i Nikola Jokić u frontcourtu, a Jusuf Nurkić zadnje 3 utakmice nije odigrao niti minute. U napadu su dobri, 13. su u off ratingu, ali problem je obrana gdje su tek 27. Mnoge ekipe su zainteresirane za Willa Bartona koji opet igra dobru sezonu i na jeftinom je ugovoru za ovu i iduće sezonu od 3,5 milijuna dolara pa sumnjamo da će Nuggetsi slušati ponude za njega. Sumnjamo da će Nuggetsi u playoff, ali barem će imati dosta mjesta na salary capu iduće ljeto.

  1. Orlando Magic (+1) 12. pozicija Istoka; omjer 14-18

SLIJEDI: MEM, CHA, @IND

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Magic je samo 1,5 utakmicu udaljen od playoffa, a od 5. mjesta Istoka 4 utakmice. Svejedno mislim da imaju predobar omjer s obzirom na kvalitetu. 8 od prvih 10 u Novoj Godini će igrati u gostima. Spominje se da su spremni razmijeniti Nikolu Vučevića što ima smisla zbog gužve pod košem i zato što bi Aarona Gordona trebalo staviti na njegovu prirodnu poziciju krilnog centra gdje bi bio mismatch za mnoge. Elfrid Payton se isto spominje u trade glasinama, ali mislimo da bi to bila pogreška, pogotovo nakon odličnih igara otkad ulazi s klupe.

  1. Detroit Pistons (-4) 11. pozicija Istoka; omjer 14-18

SLIJEDI: MIL, @ATL, @MIA

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 5 izgubljenih

Sada smo već na 5 poraza u nizu, a jedino je u zadnjem protiv Warriorsa razlika bila ispod 10. Ne razumijemo sve što se kod njih dešava, ali kada vam napadački anemični Bullsi zabiju 113 poena dio krivnju treba potražiti i u obrani, a ne samo u napadu koji je već duže u krizi. Zabijaju samo 7,3 trica po utakmici i jedino su Bullsi lošiji od njih u tome. Idućih 6 utakmica igraju protiv ekipa s Istoka i to im je šanse da krenu s pobjedama. U slučaju nove serije poraza lako je moguće da će biti jedna od aktivnijih ekipa kada dođe trade deadline.

  1. Sacramento Kings (+4) 8. pozicija Zapada; omjer 13-17

SLIJEDI: PHI, @POR, MEM

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

DeMarcus Cousins je u formi na terenu, ali i van terena. Zabije 55 poena Blazersima, bude isključen, pa suci povuku to isključenje, skoro se fizički sukobio s novinarom, pa ga Kingsi kazne s 50,000 dolara. Unatoč svemu tome Kingsi bi igrali playoff da je sezona danas gotova. U zadnjih 14 utakmica su na omjeru 7-7, a 11 od tih 14 su igrali u gostima. Impresivna je bila pobjeda 94-93 kod Jazza iako su u drugom poluvremenu gubili 20 razlike. Iduću igraju doma sa Sixersima, pa se možda naviknemo na to da su iznad crte koja označava doigravanje.

  1. Chicago Bulls (-1) 9. pozicija Istoka; omjer 14-16

SLIJEDI: IND, BRO, @IND, MIL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Loši tjedni za Bullse se nastavljaju, izgubili su 6 od zadnjih 7 utakmica, ali srećom po njih niti konkurencija ne pobjeđuje previše pa im šesto mjesto Istoka bježi samo jednu utakmicu. Igrat će dvaput s Pacersima i jednom s Bucksima ovaj tjedan koji su ih dvaput lagano pobijedili prije desetak dana. Michael CarterWilliams bi trebao zaigrati protiv Pacersa i pojačati klupu koja je u problemima. Jedna od rijetkih dobrih vijesti u zadnje vrijeme je Nikola Mirotić koji zadnjih 5 utakmica zabija preko 13 poena u prosjeku.

  1. Washington Wizards (+2) 10. pozicija Istoka; omjer 13-16

SLIJEDI: MIL, IND, BRO

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Wizardsi se polako približavaju playoffu iako su imali negativan tjedan. Prošli tjedan su izgubili kod Pacersa i Bucksa, a ovaj tjedan ih ugošćuju u ludoj i otvorenoj borbi za playoff pozicije na Istoku i svaka međusobna utakmica će biti od velike važnosti. Pobjede su ih ipak malo podigle u def ratingu gdje su sada 22. Klupa je i dalje loša, pogotovo ofanzivno, pa cijela petorke igra više od 31 minute i bojim se kako bi izgledali u slučaju ozlijede nekoga iz petorke. Marcin Gortat bilježi double-double prosjek uz 58% šuta.

  1. Indiana Pacers (-1) 8. pozicija Istoka; omjer 15-16

SLIJEDI: @CHI, @WAS, CHI, ORL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Kod Pacersa slični kao i kod Hawksa čekamo trenutak kada će proigrati i krenuti s pobjedama, ali postajemo sve pesimističniji da će se to dogoditi ove sezone. Napravili su promjenu u filozofiji ekipe, ali jedino što su dobili je prosječna obrana i ispod prosječni napad. Paul George igra svoju klasičnu sezonu, ali mislimo da bi trebao biti agresivniji prema košu i šutirati više od 4,5 slobodnih bacanja po susretu. Zato gađa 6 trica koje ulaze s 37% uspješnosti. Monta Ellis je još van terena, a produktivnost s njegove pozicije im je slaba.

  1. Atlanta Hawks (+3) 6. pozicija Istoka; omjer 15-15

SLIJEDI: @MIN, NYK, DET, SAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Polako počinjemo zaboravljati na Hawkse koji su imali 60 pobjeda prije dvije godine i privikavamo se na ove koji se vrte oko 50% pobjeda, koji su u većini statističkih kategorija prosječni i kojima nedostaje konstanta. Pobjede Buckse, Raptorse i Thunder, a izgube od Magica i Timberwolvesa. Napad im je loš duže od mjesec dana i sada su 23. u off ratingu. Dwight Howard je propustio 3 utakmice prošli tjedan zbog bolova u leđima, on je rekao da je lakše prirode, ali zbog povijesti bolesti Hawksi moraju biti na oprezu.

  1. Milwaukee Bucks (-1) 7. pozicija Istoka; omjer 14-14

SLIJEDI: @WAS, @DET, @MIN, @CHI

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Bucksi i Cavsi se ne vole i to je dobro za ligu i sve nas. Dosta nam je grljenja, zajedničkih slika i selfija rivala. Čak su i neki igrači Cavsa javno rekli da Bucksi žešće pa i ”nabrijanije” igraju protiv njih nego protiv ostalih. To je potvrdio i rookie Malcolm Brogdon koji je u istoj utakmici zakucao preko dvije najveće zvijezde Cavsa, Kinga i Unclea Drewa. Mirza Teletović igra sve više i poteže najviše trica u ekipa, a igra samo 18 minuta u prosjeku. Do kraja godine igraju 4 utakmice u gostima gdje baš i ne igraju dobro.

  1. New York Knicks (+1) 5. pozicija Istoka; omjer 16-14

SLIJEDI: @ATL, @NOP, @HOU

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Srećom po Knickse Derrick Rose je zdrav i s njim u sastavu su na omjeru 15-11, a bez njega su na 1-3. U Božićnoj utakmici se vidjelo da imaju talenta, ali da su još daleko od toga da ih se može zvati momčad. Previše izgubljenih lopti, premalo asistencija, a u prvom poluvremenu su ih niski Celticsi naskakali iako u frontcourtu imaju igrače visoke 203 cm, 210 cm i 220 cm. Jaki individualni talent bi ih trebao odvesti u playoff, a u najboljem scenariju bi čak i mogli imati prednost domaćeg terena u prvom krugu, a za to će morati i u gostima pobjeđivati.

  1. Charlotte Hornets(0) 4. pozicija Istoka; omjer 17-13

SLIJEDI: @BRO, @ORL, MIA, CLE

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Hornetsi su u nizu od 3 pobjede i trenutno po kvaliteti izgledaju kao jedini prvi konkurenti Celticsima za treću poziciju Istoka., iako su i drugi blizu po omjeru. Prošli tjedan smo kritizirali Nica Batuma da ne pruža igre s obzirom na kakav ugovor ima, a on nam je odgovorio tako da je u 4 od 5 utakmica ubacio preko 20 poena, uz jedan tripledouble. Čak i Roy Hibbert pokazuje znakove života nakon loše prošle sezone, navodno vježba napadačke poteze s pomoćnim trenerom Patrickom Ewingom, a obojica su igrali na sveučilištu Georgetown.

  1. Utah Jazz (-3) 7. pozicija Zapada; omjer 18-13

SLIJEDI: @LAL, PHI, PHO

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 izgubljene

Loš tjedan Jazzera, tri poraza u nizu ih i dalje drže na sedmom mjestu Zapadu, a to je ”spoj” sa Spursima u prvoj rundi playoffa. Dok poraze od Warriorsa i Raptorsa razumijemo, domaći od Kingsa im se nije smio dogoditi. Ali to je NBA svijet, svatko svakoga može pobijediti i nema mjesta plakanju zato što je nova utakmica iza ugla. Srećom po njih raspored ovog tjedna im donosi Lakerse, Sixerse i Sunse te će se sve osim 3 pobjede smatrati krizom. George Hill je počeo lagano trenirati i nadamo se da će brzo vratiti pa da vidimo Jazzere u punoj snazi.

  1. Boston Celtics (+1) 3. pozicija Istoka; omjer 18-13

SLIJEDI: @MEM, @IND, OKC, @NYK

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Celticsi sve više izgledaju kao treća najbolja ekipa Istoka i nadaju se da će nakon 5 godina proći prvi krug doigravanja. Kada im je prva petorka zdrava imaju omjer 12-3 i izgledaju kao momčad koja ima glavu i rep. Isaiah Thomas zabija u prosjeku 27 poena, igra fantastično, jedan je od boljih closera lige, a za sebe kaže da je visok tek nešto preko 170 cm. Heart over Height. Brojke Marcusa Smarta nisu idealna, ali njegova snaga, igra u obrani i liderske sposobnosti su uvijek dobrodošle, kao i clutch trica na Božić za pobjedu kod Knicksa.

  1. Oklahoma City Thunder (+1) 7. pozicija Zapada; omjer 19-12

SLIJEDI: @MIA, @MEM, LAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Russell Westbrook nas i dalje uspije iznenaditi. Kada mislite da ste sve vidjeli od njega on zabije triput zaredom preko 42 poena, ali ovaj puta uz samo jedan triple-double. Victor Oladipo i Steven Adams bi trebali biti pomoć Westbrooku, dobri su, ali problem je što će od iduće sezone obojica zarađivati preko 20 milijuna dolara, a to bi samo AllStar igrači trebali zarađivati. Još su obojica relativno mladi, pa još nećemo reći da su preplaćeni. Njihov GM Sam Presti je napokon ”odriješio kesu” a da je to učinio ranije mogli su imati naslov prvaka.

  1. Memphis Grizzlies (+1) 5. pozicija Zapada; omjer 20-12

SLIJEDI: @ORL, @BOS, OKC, @SAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Sve moderne košarkaške priče, analitika i statistika se odnosi na većinu ekipa osim na Medvjediće. Zadnji su u ligi po postotku šuta sa samo 41%, ali zato predvode ligu po protivničkom postotku šuta koji iznosi 42%. Prvi su u def ratingu, predzadnji u off ratingu. Net rating im je oko nule i kada to sve gledate očekivali biste da su na oko 50% pobjeda, a oni pri vrhu Zapada s omjerom 20-12. Mike Conley je u pobjedi protiv Rocketsa odigrao najbolju utakmicu otkad se vratio, a to im je najbolja Božićna čestitka.

  1. Los Angeles Clippers (0) 4. pozicija Zapada; omjer 22-10

SLIJEDI: DEN, @NOP, @HOU, @OKC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Clippersi su osim što su izgubili dvije u nizu sada ostali i bez Chrisa Paula zbog lakše ozlijede zadnje lože, a navodno niti J.J. Redick neće igrati protiv Nuggetsa. Kada još dodamo ozljedu Blakea Griffina zaista loše vrijeme za nesreće zato što će u zadnjih 10 dana stare godine odigrati čak 7 utakmica. I prije ovih nezgoda su bili u slabom nizu, u zadnjih 16 utakmica imaju omjer 8-8, pa opet ne znamo gdje svrstati Clipperse, ali srećom po njih niti konkurencija nije imala dobar tjedan pa će ostati na istom mjestu na našoj ljestvici.

  1. Houston Rockets (-1) 3. pozicija Zapada; omjer 22-9

SLIJEDI: PHO, @DAL, LAC, NYK

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Ako je niz pobjeda negdje morao stati, logično je da vas Spursi uspavaju svojom košarkom. Rocketsi su bili malo previše napeti u toj utakmici i htjeli su dokazati da mogu protiv njih. Forsirali su tricu kada možda i nisu trebali i na kraju su je gađali samo 6/38. Dobra vijest u tome je da su unatoč tako košem šutu za tricu izgubili samo dva razlike. Loša vijest je da se Clint Capela koji je zabijao 11,8 poena uz 8 skokova ozlijedio i da ga neće biti 4 do 6 tjedana, a on se jako dobro snalazio u pick and rollu s Jamesom Hardenom.

  1. Toronto Raptors (+1) 2. pozicija Istoka; omjer 21-8

SLIJEDI: @POR, @GSW, @PHO, @LAL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Raptorsi su odlično startali dugu gostujuću turneju pobjedom kod Jazza. Nakon sporijeg starta i omjera 8-6, pobijedili su u 13 od zadnjih 15 utakmica, a sve su to učinili uz obranu koja je prosječna, ali zato napad zabija preko 114 poena na 100 posjeda lopte i vodeći je u ligi. Opet su kao i lani blizu Cavsima i stalno su blizu prvom mjestu Istoka, ali nikako da ga preuzmu. Lani su imali samo jednu pobjedu manje. Da dovedu dobru stretch četvorku koja će zabijati 15 poena i da kažu da će igrati NBA finale možda i ne bi rekli da su ludi.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 25-6

SLIJEDI : PHO, POR, @ATL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

LaMarcus Aldridge je odigrao najbolju utakmicu sezone protiv Bullsa na Božić i prvi puta ove sezone je ubacio preko 30 poena. U playoffu, u eventualnom finalu Zapada protiv Warriorsa će im trebati Aldridge iz najboljih dana. Već smo spomenuli utakmicu protiv Rocketsa kada im je klupa odigrala veliku ulogu. Manu Ginobili će uskoro 40 godina, ali još ne posustaje. Patty Mills zabija 11 poena u 23 minute uz 44% šuta za tri, dok su Jonathon Simmons i Dewayne Dedmon igrači koje samo Greg Popovich može izmisliti.

  1. Golden State Warriors (-1) 1. pozicija Zapada; omjer 27-5

SLIJEDI: TOR, DAL, DEN

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Nakon što su sezonu otvorili s 4-2, u idućih 25 utakmica su upisali 23 pobjede prije poraza od Cavsa. 9 od idućih 10 igraju doma i mnogi protivnici bi mogli osjeti njihov gnjev. Stephen Curry je bio indisponiran protiv Cavsa i izgledao je kao da se podredio Kevinu Durantu. Nakon što je lani tricu iz driblinga gađao 43%, ove ju godine gađa 29%. Naravno da se očekivalo internetsko pretjerivanje nakon jednog poraza u regularnoj sezoni, pa smo se i mi malo previše uživjeli. Revanš je brzo, već 16. siječnja 2017, a nadamo se i trećem činu u lipnju.

  1. Cleveland Cavaliers (+1) 1. pozicija Istoka; omjer 23-6

SLIJEDI: @DET, BOS, @CHA

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 5 pobjeda

Cavsi su pobijedili u 10 od zadnjih 11 utakmica, ali niti jedna nije bila niti blizu važna kao Božićna protiv Warriorsa. Nadam se da ste gledali i vidjeli da su s pravom opet na prvom mjestu na našoj ljestvici. Ovo im je četvrta pobjeda u nizu protiv Warriorsa u rivalstvu koje se pretvara u Celtics-Lakers iz 60-ih i 80-ih. LeBron James je najvažniji i najbolji igrač Cavsa, bez njega bi bili prosječna ekipa, ali Kyrie Irving je clutch majstor. Njegova zadnja četvrtina i šut za pobjedu su odmah postali Božićni klasik koji će se prikazivati svake godine u ovo vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE