Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 11

Sretna Nova 2017. Praznici su gotovi i sada možemo krenuti na detoksikacije, dijete i teretane da skinemo višak kilograma. Na Istoku je i dalje gužva, od 4. do 12. mjesta je razlika samo 4 pobjede i poredak se mijenja iz dana u dan kao da je početak sezone. Na Zapadu je također gužva za 4. mjesto, ali tamo su u konkurenciji 4 ekipe. Počelo je glasovanje za AllStar petorke, a možemo biti sretni što ćemo imati nekoliko predstavnika na utakmici mladih zvijezda. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (0) 15. pozicija Istoka; omjer 8-24

SLIJEDI: UTA, @IND, CLE, PHI

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 2 izgubljene

Dobar tjedan Netsa u kojem su opet pokazali da se ne predaju. Randy Foye je zabio tricu sa sirenom za pobjedu nad Hornetsima, pa su im dva dana kasnije Bullsi uzvratili istom mjerom. 7 od idućih 9 utakmica igraju doma gdje pobjeđuju i gdje su na omjeru 7-8. Kao i cijele sezone pri dnu su u def ratingu, a kako igraju najbržim tempom u ligi primaju preko 114 poena u prosjeku što je za 1,5 poen više nego predzadnji Sunsi. Brook Lopez je već ubacio 57 trica uz dobrih 37%, a do ove sezone je ubacio samo 3 trice u cijeloj karijeri.

  1. Philadelphia 76ers (0) 14. pozicija Istoka; omjer 8-24

SLIJEDI: MIN, @BOS, @BRO

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Sixersi su sada imali period kada su igrali 6 od zadnjih 7 utakmica protiv loših momčadi, ali su upisali samo jednu pobjedu. Možemo se samo nadati da će Sixersi ovo ljeto napokon izabrati beka na draftu, iako se ničemu ne bi iznenadili kada su oni u pitanju. Joel Embiid bi ako ostane zdrav trebao vrlo brzo postati možda i najbolji centar na Istoku, a bit će sigurno rookie godine. 14-ti je u ligi po broju slobodnih bacanja po utakmici sa 6,8, a ta bi brojka trebala rasti s brojem minuta, iskustvom i kada dobije ”zvjezdani status” kod sudaca.

  1. Miami Heat (-2) 13. pozicija Istoka; omjer 10-25

SLIJEDI: OKC, @CHA, @BOS, DET

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 5 izgubljenih

Heat je izgubio 5 u nizu, te 13 od zadnjih 16 utakmica. Imaju 25 poraza, što je uz Lakerse najveća brojka u ligi i sve su bliže najlošijem omjeru lige što je dugoročno dobra vijest, iako to u klubu nitko neće priznati. Sada kreću na dugu turneju po Zapadu od 6 gostovanja, iako su im prva 3 protivnika po mjeri, ali kakve rezultate postižu protiv nikoga se ne mogu smatrati favoritima. Kada turneja završi mogli bi pasti na samo dno lige. Kao i njihov napad koji je trenutno 28. po off ratingu.

  1. Phoenix Suns (+1) 15. pozicija Zapada; omjer 1-24

SLIJEDI: @LAC, MIA, @DAL, CLE

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 1 izgubljena

Sunsi su dali veću slobodu i minutažu Marqueseu Chrissu i Draganu Benderu. Bit će pri dnu lige, pa bi im prioritet trebao biti razvoj igrača. Posebno je impresionirao Bender, koji je tri puta prošli tjedan igrao više od 20 minuta i koji napreduje iz utakmice u utakmicu. Već sada s 19 godina ima dobar šut za tricu, a i jako se dobro kreće za igrača visokog 215 cm. Opet se sve više spominje Brandon Knight kao igrač koji će biti zamijenjen. Možda bi trebali probati malo više igrati s tri beka ili nazvati Sixerse i probati dobiti Jahlila Okafora u zamjenu.

  1. Los Angeles Lakers (-1) 12. pozicija Zapada; omjer 12-25

SLIJEDI: MEM, @POR, MIA, ORL

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 3 izgubljene

Od 1. Prosinca Lakersi su na omjeru 2-15 i daleko su najlošija ekipa lige u tom razdoblju. U istom razdoblju su samo jednom primili ispod 100 poena i sada su uspjeli preuzeti zadnje mjesto po def ratingu. U nedjelju će postati prva ekipa koja će odigrati 41. utakmicu sezone i tako ući u drugi dio sezone. Brandon Ingram je bio drugi pick drafta prošlo ljeto, ali za sada to ne opravdava. Zabija 7,4 poena uz 34% šuta, a u zadnjih 10 utakmica je samo jednom zabio preko 10 poena, ali zato Nick Young i dalje ”rastura” u zadnjoj godini ugovora.

  1. Dallas Mavericks (-1) 14. pozicija Zapada; omjer 10-24

SLIJEDI: WAS, PHO, ATL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Sada se je i Andrew Bogut oporavio i očekuje se da se Mavericksi maknu s dna Zapada. Optimisti misle da imaju šansu za playoff, ali mi nećemo ići tako daleko. Barem dok ne vidimo mogu li duže vrijeme ostati na okupu i kakva bi im bila kemija. Imaju solidne igrače, pobjedničku kulturu, odličnog trenera i vlasnika. Ovaj tjedan imaju tri domaće utakmice i dobru šansu da krenu s usponom. Dirk Nowitzki je u prvih 47 minuta postigao 34 poena, ali za sada igra tek oko 15-20 minuta i vidjet ćemo može li izdržati 25-30 minuta.

  1. Minnesota T’Wolves (+3) 13. pozicija Zapada; omjer 11-23

SLIJEDI: ATL, @DEN, MIL, POR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

”Vukovi” nastavljaju s istom pričom cijelu sezonu. Kada pobjeđuju to bude uvjerljivom razlikom, a kada gube to bude tijesno tako da im je Net Rating samo -1,6 što daje krivu sliku o momčadi koja je pobijedila u samo 32% utakmica. Problem je i dalje naravno obrana, a najviše kritika u tom dijelu igre zaslužuje Andrew Wiggins koji ima sve preduvjete da bude elitni obrambeni igrač, ali on se sve češće uopće ne trudi u obrani. Znamo da smo dosadni, ali ako vam je uz obranu još i klupa slaba nećete pobijediti u puno utakmica.

  1. New Orleans Pelicans (0) 11. pozicija Zapada; omjer 14-21

SLIJEDI: @CLE, ATL, @BOS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Pelicansi su dobili 4 u nizu, ali protivnici ili nisu elita ili imaju problema s ozljedama pa ih još nećemo previše hvaliti. 6 od idućih 7 utakmica igraju u gostima gdje su na omjeru 4-11 i ako će taj dio dobro odigrati nazvat ćemo ih dobrom momčadi. Pohvalno je da su napokon stavili Anthonyja Davisa na centra koji je mismatch za veliku većinu centara i ako će s takvom postavom odigrati dobru obranu pobjede bi se mogle nastaviti. Tyreke Evans je odigrao najbolju utakmicu sezone protiv Knicksa i u 18 minuta postigao 16 poena.

  1. Denver Nuggets (-1) 9. pozicija Zapada; omjer 14-19

SLIJEDI: @GSW, SAC, SAS, @OKC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljene

Nuggetsi su odlične utakmice i pobjede pokvarili domaćim porazom od Sixersa. Zato ništa ne kvari odlične igre Nikole Jokića koji je bio 41. pick drafta 2014. U zadnjih 10 utakmica bilježi 17,3 poena, 8,5 skokova, 5,5 asistencija uz 68% šuta. Jedino bi mogao odigrati koju minutu više od 25 koliko ih igra. Sve to neće biti od velike koristi ako će i dalje biti pri dnu lige u obrani. Svi samo pričaju o Jokiću, ali otkad se Garry Harris vratio nakon ozljede u 13 utakmica zabija 13,2 poena uz 48% šuta.

  1. Portland Blazers (+1) 10. pozicija Zapada; omjer 15-21

SLIJEDI: @GSW, LAL, DET

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Blazersi su pobijedili dvaput prošli tjedan, a dvije pobjede u istom tjednu nisu imali od početka prosinca tako da ovo smatramo dobrim tjednom. I lani su ovo vrijeme imali omjer 13-20, pa su sezonu zaključili omjerom 31-18. Damian Lillard je ozlijedio gležanj, ali bi se brzo trebao vratiti na parket pa je C.J McCollum morao zabiti 43 poena u pobjedi protiv Wolvesa. Iduću igraju kod Warriorsa, ali nakon toga dvaput s Lakersima i Pistonsima pa bi se mogli vratiti na osmo mjesto Zapada.

  1. Detroit Pistons (-1) 11. pozicija Istoka; omjer 16-20

SLIJEDI: IND, CHA, @POR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Pistonsi su pobijedili Cavse bez Kinga i slabi Heat, ali pobjeda je pobjeda. Ovaj tjedan igraju protiv Pacersa i Hornetsa doma i s te dvije pobjede bi se približili playoff pozicijama i pokazali da možda izlaze iz krize. Nekako mi je sve čudno oko Pistonsa te mi izgledaju kao da nema kemije među njima. Niti toliko očekivani povratak Reggieja Jacksona nije donio pomak. Stan Van Gundy bi mogao smršaviti koliko se nervira dok ih gleda, ali ih za sada nije optužio za probleme nego je krivnju prebacio na sebe.

  1. Orlando Magic (+1) 12. pozicija Istoka; omjer 15-20

SLIJEDI: @NYK, ATL, HOU, @LAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Magic je nakon skoro pola sezone na putu da ima oko 35 pobjeda koliko su ih imali i lani. S time ne mogu biti zadovoljni, ali sa obzirom kako im roster izgleda može se reći da trener Frank Vogel radi dobar posao. U zadnjih 16 utakmica su na omjeru 8-8 i još vjeruju u playoff.  Za napad smo znali da će im biti loš i tu su 29. i onda protiv najbolje obrambene ekipe zabiju 112 poena uz 51% šuta. Njihov prvi strijelac Evan Fournier bi se trebao brzo vratiti nakon ozljede, a on će dodatno zapečatiti Marija Hezonju na klupu koji bi trebao tražiti trade.

  1. Chicago Bulls (-1) 10. pozicija Istoka; omjer 16-18

SLIJEDI: CHA, @CLE, TOR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Problemi u Vjetrovitom gradu počinju. Nakon odličnog početka stvari su krenule u suprotnom smjeru. Trener Fred Hoiberg je na ”vrućem sjedalu” i posao mu je u opasnosti. Našao je krivca u Rajonu Rondu i rekao je da će Michael Carter-Williams startati protiv Bucksa, ali iznenađenje je bilo što Rondo nije uopće igrao. Ne kažemo da je Rondo svetac, ali nije niti krivac. Bez njega su izgubili 20 razlike od Bucksa, a njegova zamjena još lošije šutira. Žao nam je Jimmyja Butlera, koji gleda nered što ga je napravio GM Gar Foreman.

  1. Sacramento Kings (+1) 8. pozicija Zapada; omjer 14-19

SLIJEDI: @DEN, MIA, LAC, GSW

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Kingsi su nas malo zabrinuli s dva poraza u nizu, ali su i dalje na osmom mjestu Zapada. Malo je precijenjena priča oko ulaska u playoff. Jeste li vi toliko bolje ekipa ako ste se ugurali na osmu poziciju i budete pometeni od strane Warriorsa ili ako imate dvije pobjede manje. U utorak igraju kod Nuggetsa u toj borbi za playoff, a nakon toga igraju 7 utakmica u nizu doma. Još da se Rudy Gay vrati, a Ty Lawson nastavi podsjećati na stare dane u Denveru i možda ipak neće morati mijenjati DeMarcusa Cousinsa.

  1. New York Knicks (-4) 9. pozicija Istoka; omjer 16-17

SLIJEDI: @ATL, @NOP, @HOU

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Kao što smo i predviđali gostovanja bi mogli biti problem za Knickse. U gostima su izgubili 6 puta u nizu, a  ukupni niz poraza im je na brojci 4. Pali su s petog na deveto mjesto Istoka i zato bi morali pobijediti Magic i Buckse doma ovaj tjedan da ne bi morali oglasiti zvona za uzbunu. Još jedan problem je što Kristaps Porzingis i Carmelo Anthony koji je isključen protiv Hawksa imaju lakših problema s ozljedama. Iako imaju dosta zvijezda i veterana u sastavu tek su 25. po broju pokušaja s linije slobodnih bacanja.

  1. Indiana Pacers (0) 8. pozicija Istoka; omjer 17-18

SLIJEDI: @DET, BRO, NYK

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Pacersi su prekinuli niz od 4 poraza i s dvije pobjede u nizu su opet iznad playoff crte. Doma su odlični i na omjeru 13-5, dok na gostovanja kao da ode neka druga ekipa i tamo su na slabih 4-13. Kada su krenuli u novi smjer i rekli da će igrati moderno nismo očekivali da će biti na 26. mjestu po pokušajima za tricu, dok su lani bili 20. s istim brojem pokušaja. U samo jednoj sezoni pad za 6 mjesta s 23 pokušaja za tricu što govori kako se trica gađa sve više i više. Prije 10 godina bi s 23 pokušaja predvodili ligu.

  1. Washington Wizards (+2) 6. pozicija Istoka; omjer 16-16

SLIJEDI: @HOU, @DAL, MIN, @MIL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Kao što smo predviđali Wizardsi su nastavili pobjeđivati kod kuće gdje su na omjeru 13-6 i u tjedan dana su skočili s 10. na 6. mjesto Istoka. U zadnjih 14 utakmica su na omjeru 10-4. Taman su došli do 50% pobjeda i sada igraju 4 od idućih 6 u gostima gdje baš i ne igraju dobro. Još su za dva mjesta napredovali u def ratingu i sada su 20. Opet ćemo ponoviti da im treba pomoć s klupe, gdje je novopridošli Andrew Nicholson veliko razočarenje i igra samo 9 minuta po utakmici, a da od startera Wizardsa samo starteri Wolvesa igraju više.

  1. Milwaukee Bucks (0) 7. pozicija Istoka; omjer 16-16

SLIJEDI: OKC, @NYK, NYK, WAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Bucksi nisu nezadovoljni svojim trenutnim omjerom od 50% pobjeda, ali mislim da bi trebali biti nezadovoljni. U Top 10 su i u obrani i napadu, drugi po postotku šuta s 47%, protivnici im šutiraju 43% što je četvrto mjesto u ligi, ali sve to se ne vidi u broju pobjeda. Ovaj tjedan igraju dvaput s Knicksima i jednom s Wizardsima i sa svakom međusobnom utakmicom poredak bi se mogao mijenjati. Svi samo pričaju o Giannisu Antetokounmpou, ali i Jabari Parker igra odlično i zabija 6,4 poena više nego prošle sezone, a igra samo dvije minute više.

  1. Atlanta Hawks (+2) 5. pozicija Istoka; omjer 18-16

SLIJEDI: @ORL, @NOP, @DAL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjeda

Hawksi su povezali 3 pobjede u nizu prvi puta nakon početka Studenog. Pobjeda nad Spursima u produžetku je nadaju se kraj krize i povratak pobjedama. Tim Hardaway jr. je zabio 29 poena protiv Spursa i sada je četvrti strijelac ekipe. Ovo je i dalje jako dobra ekipa i mogu svakoga pobijediti na Istoku osim Cavsa. Rekli su da će slušati ponude za Paula Millsapa koji na kraju sezone može postati Free Agent. Ako bi ga Raptorsi ili Celticsi doveli, a da ne daju najvažnije igrače odmah bi postali skoro pa ravnopravni Cavsima.

  1. Los Angeles Clippers (-5) 7. pozicija Zapada; omjer 22-14

SLIJEDI: PHO, MEM, @SAC, MIA

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 6 izgubljenih

Kako loš kraj godine za Clipperse, izgubili su 6 utakmica u nizu, a većinu od tih 6 su igrali bez Chrisa Paula, J.J. Reddicka koji bi se brzo trebali vratiti, te Blakea Griffina kojega neće biti još mjesec dana. 23. Studenoga su imali omjer 14-2 i bili vodeći na Zapadu, da bi u idućih 20 utakmica ostvarili omjer 8-12 i Novu Godinu dočekali na sedmom mjestu. 7 od idućih 8 utakmica igraju doma i to im je šansa da se stabiliziraju i vrate pobjedama zato što su većina tih protivnika ekipe koje neće igrati u playoffu.

  1. Charlotte Hornets(+1) 4. pozicija Istoka; omjer 19-15

SLIJEDI: @CHI, OKC, @DET, @SAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi su i dalje stabilni četvrti na Istoku i mogli bi imati prvi puta u povijesti franšize prednost domaćeg terena u playoffu. Šesti su u def ratingu, ne gube lopte i imaju najmanje izgubljenih lopti u ligi. Nicolas Batum je u zadnjih 10 utakmica na prosjecima od 17,8 poena, 7,7 skokova i 7 asistencija i prava je podrška prvoj zvijezdi Stršljenova Kembi Walkeru. Osim njih dvojice imaju čak šestoricu (Jeremy Lamb, Michael Kidd-Gilchrist, Frank Kaminski, Marvin Williams, Cody Zeller i Marco Belinelli) što zabijaju između 9 i 11 poena.

  1. Boston Celtics (0) 3. pozicija Istoka; omjer 20-14

SLIJEDI: UTA, PHI, NOP

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Jedan od većih problema NBA lige je taj što je prevelik razmak između elitnih momčadi kojih ima samo 3 ili 4 i ekipa poput Celticsa. To je i sam Isaiah Thomas priznao nakon poraza od Cavsa. Celticsi već imaju 20 pobjeda, ali nema nekog većeg ”skalpa” da sami počnu vjerovati da mogu osvojiti Istok. U napadu su sedmi, ali obrana prima 4,5 poena više po 100 posjeda lopti nego lani. Mislim da je nedostatak rim protectora glavni razlog toga. Ovaj tjedan igraju triput doma, a utakmica protiv Jazzera bi mogla biti jako dobra.

  1. Oklahoma City Thunder (0) 5. pozicija Zapada; omjer 21-13

SLIJEDI: @MIL, @CHA, @HOU, DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Russell Westbrook je u porazu od Grizzliesa izgubio živce i zaradio isključenje, a u 23 minute prije toga je imao 0 asistencija. Victor Oladipo se vratio nakon ozljede i Westbrook će trebati svaku pomoć zato što raspored u Siječnju nije blag prema Thunderu. Odigrat će 15 utakmica, od toga čak 12 u gostima gdje igraju solidno i na omjeru su 8-7, ali protivnici su većinom playoff ekipe poput Hornetsa, Rocketsa, Clippersa, Warriorsa, Jazza, Cavsa i Spursa. Kratka klupa, gdje osim Enesa Kantera nema strijelaca bi mogla biti problem.

  1. Memphis Grizzlies (0) 6. pozicija Zapada; omjer 22-14

SLIJEDI: @LAL, @LAC, @GSW, UTA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Grizzliesi su napokon došli do pozitivnog net ratinga nakon pobjede na staru godinu kod Kingsa u kojoj su postigli rekord franšize sa 17 ubačenih trica. Sada im slijede back to back utakmice u Los Angelesu kod slabih Lakersa i ”ranjenih” Clipperse. Već smo dosadni s pričama o njihovoj obrani koja je i dalje prva, iako su im glavni igrači većinom stariji od 30 godina. Zach Randolph igra 7 minuta manje nego lani, a postiže samo 2 poena manje, a tu je i Vince Carter koji će uskoro ući u peto desetljeće života, a igra 23 minute u prosjeku.

  1. Utah Jazz (+4) 4. pozicija Zapada; omjer 21-13

SLIJEDI: @BRO, @BOS, @TOR, @MIN, @MEM

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Jazzeri su nakon 3 poraza u nizu odgovorili s 3 pobjede u nizu protiv slabih protivnika i sada su prvi puta u sezoni četvrti na Zapadu. Ovaj tjedna će im biti naporan zato što će odigrati čak 5 utakmica u 7 dana i svih 5 u gostima. Treći su u obrani i to bi im trebalo pomoći da ”prežive” ovaj tjedan. George Hill je kandidat za pehistu sezone. Taman se vratio od ozlijede, odigrao jednu utakmicu u kojoj je zabio 21 poen i odmah je zaradio potres mozga. Rudy Gobert osim što bilježi double-double šutira 70% iz igre.

  1. Toronto Raptors (-1) 2. pozicija Istoka; omjer 23-10

SLIJEDI: @SAS, UTA, @CHI, HOU

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Raptorsi nastavljaju s teškim rasporedom, u utorak igraju kod Spursa, a protiv elitnih momčadi su na omjeru 0-5 i žele dokazati da mogu pobjeđivati i najbolje. I dalje iznenađujuće predvode ligu u off ratingu, ali također je iznenađujuće da u obrani dijele 16. mjesto s Rocketsima. Kyle Lowry i DeMar DeRozan su najbolji bekovski par sezone, igraju bolje i od Splash Brothersa. Kombinirano zabijaju 50 poena, što je 45% svih poena Raptorsa, uz za bekove odličnih 47% šuta, a Lowry je 3. u tricama sa 114 pogođenih i 45% uspješnosti.

  1. Houston Rockets (+1) 3. pozicija Zapada; omjer 26-9

SLIJEDI: WAS, OKC, @ORL, @TOR

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Nakon dva poraza pred Božić Rocketsi su se opet vratili pobjedama, dobili su 4 u nizu i opet su samo jednu utakmicu iza Spursa u borbi za drugo mjesto Zapada. Nakon 11 utakmica su bili na omjeru 6-5 i onda su krenuli, od tog trenutka su na 19-4 i ako još malo poprave obranu koja je trenutno 16. po def ratingu morat će ih se smatrati kandidatima za naslov prvaka. Eric Gordon i njegovih 12 milijuna godišnje sve više izgledaju kao jedan od najboljih ugovora ovoga ljeta. Vodeći je u ligi po broju pogođenih trica sa 130 uz odličnih 42%.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 27-7

SLIJEDI : PHO, POR, @ATL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Spursi su dosadni, Spursi pobjeđuju, iako su u nizu od jednog poraza zato što je Kahwi Leonard promašio polaganje za drugi produžetak kod Hawksa. U top 5 su i u obrani i u napadu, a to su pokazatelji elitne momčadi. Moderni košarkaški analitičari kažu da trebate šutirati ili ispod obruča ili za tricu. Duge dvojke će vas odvesti u poraze, tako barem kažu. Spursi su 29. u pokušajima za tricu, ali su zato prvi u postotku trice s 41%. Zato pogađaju najviše tih ”zloglasnih” dugih dvojki koje im već 20 godina donose barem 70% pobjeda.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 29-5

SLIJEDI: DEN, POR, MEM, @SAC

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 2 pobjede

Kao što se i očekivalo Warriorsi su se vratili pobjedama i sada se u miru svoje Oracle Arene, gdje igraju još 7 od idućih 8 utakmica pripremaju za uzvrat s Cavsima koji je za dva tjedna. Svi pričaju o zajedništvu i velikoj ljubavi između Warriorsa, ali čini se da nije sve tako idilično. Stephen Curry u zadnjih 10 utakmica zabija za njega samo 20 poena uz 42% šuta i sve više izgleda nezadovoljno i nezainteresirano na terenu. Šutira 4 lopte manje nego lani i sada je treći u ekipi po broju ispaljenih šuteva.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 25-7

SLIJEDI: NOP, CHI, @BRO, @PHO

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

Iako su izgubili od Pistonsa prošli tjedan Cavsi su i dalje prvi na našoj ljestvici zato što su od 7 poraza ove sezone 3 doživjeli u utakmicama u kojima je LeBron James odmarao. Bez Jamesa su na omjeru 0-3, što dovoljno govori o njegovoj važnosti. J.R Smitha neće biti do playoffa, a sada i Kyrie Irving ima lakšu ozljedu, pa će opet James morati raditi prekovremeno. Igra u prosjeku 37,2 minute i samo je 0,3 minute iza vodećeg Zacha LaVinea koji je 10-ak godina mlađi. Ovaj tjedan kreću na turneju po Zapadu koja završava derbijem protiv Warriorsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE