Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 12

Kako se približavamo sredini siječnja i polovici regularne sezone tako i trade glasine postaju svakodnevica. Već smo i imali jedan trade između Hawksa i Cavsa i jedino što možemo reći je da bogati postaju još bogatiji. Salary Cap bi to trebao spriječiti, ali to je za neku drugu temu. Na Istoku Celticsi, Hawksi, Pacersi, Wizardsi i nažalost Knicksi počinju izgledati kako smo i mislili da će izgledati, dok na Zapadu nitko ne želi biti osmi i imati čast biti pometen od Warriorsa. Na ljestvici je bilo jako puno promjena, ali to je tako zato što su jako male razlike između ekipa od 5. do 20. mjesta. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (0) 15. pozicija Istoka; omjer 8-28

SLIJEDI: ATL, NOP, @TOR, HOU

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 6 izgubljenih

Netsi su sada najlošija momčad lige, izgubili su derbi začelja od sve boljih Sixersa. Izgubili su 11 od zadnjih 12 utakmica. Sve pokušavaju, trude se, imaju dobrog GM-a i dobrog trenera, ali nemaju dovoljno talenta na rosteru. I dalje su treći po broju ispaljenih trica, ali nema ih tko konstantno zabijati pa su pri dnu lige u preciznosti. Kako nemaju svoje draft pickove izvijestili su cijenu od dva picka prve runde drafta za Brooka Lopeza, a sumnjamo da će to netko prihvatiti. Dali bi ga Netsi za jedan pick prve i jedan pick druge runde.

  1. Miami Heat (-1) 14. pozicija Istoka; omjer 11-28

SLIJEDI: @GSW, @MIL

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 2 izgubljene

Heat ima još dva gostovanja na Zapadu prije povratka doma. Cijelu sezonu je ista priča kod njih. Igraju čvrsto, trude se, dobri su obrani, loši u napadu i stalni problemi s ozljedama. Na početku sezone smo mislili da neće biti tako nisko na ljestvici, ali previše problema i nesreća su imali. Sada je i Justise Winslow operirao rame i neće ga biti do kraja sezone, taman kada se je Dion Waiters oporavio, ali u međuvremenu nije bilo Hassana Whitesidea i tako cijelu sezonu. Nećemo ih previše žaliti, ipak imaju 5 NBA finala i 3 prstena od 2006.

  1. Philadelphia 76ers (+1) 13. pozicija Istoka; omjer 10-25

SLIJEDI: NYK, CHA, @WAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Sixersi su pobijedili u 3 od zadnje 4 utakmice i dostigli su prošlogodišnji broj pobjeda od 10. Dostigli bi i prije tu brojku da nisu izgubili 9 utakmica (najviše u ligi) kada su vodili na ulazu u 4. četvrtinu. Joel Embiid je 6 puta zaredom zabio preko 20 poena, iako niti jednom nije igrao više od 30 minuta. Nerlens Noel je svaki puta kada je dobio dobru minutažu odigrao jako dobro i mislimo da bi ga trebali zadržati, a mijenjati Jahlila Okafora koji je veliki talent, pogotovo u napadu, ali nema mjesta za svu trojicu.

  1. Dallas Mavericks (-2) 14. pozicija Zapada; omjer 11-26

SLIJEDI: @MIN, @PHO, MIN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Očekivali smo pozitivan tjedan od Mavericksa, ali on se nije dogodio. Obrana igra dobro u trenucima kada je Andrew Bogut na terenu, ali kada je na klupi je katastrofalna. Napad je i dalje jako loš unatoč povratku ozlijeđenih igrača, nikako da svi odigraju dobro nekoliko utakmica u nizu. Zabijaju 95 poena u prosjeku, što je za 3 poena manje od predzadnjeg Heata. Harrison Barnes i dalje igra konstantno dobro i daleko je najbolji igrač ekipe. Ovaj tjedan igraju dvaput s Timberwolvesima i jednom sa Sunsima, a to je uvijek dobra vijest.

  1. Phoenix Suns (+1) 13. pozicija Zapada; omjer 12-26

SLIJEDI: DAL, SAS

ZADNJIH 10: 4-6

NIZ: 1 izgubljena

Sunsi su čak imali pobjednički niz do tijesnog poraza od Cavsa. Imaju puno talenta u backcourtu tako da u brzom tempu kojeg forsiraju dođu do pobjeda, pogotovo kada su protivnici umorni od back to back utakmica i dugih gostujućih turneja. Previše soliraju i previše se oslanjaju na izolacijsku košarku pa su zadnji u ligi po postotku asistiranih ubačaja iz igre. Spominje se trade bivšeg najboljeg obrambenog igrača godine Tysona Chandlera u Blazerse, ali svaki dobar centar je povezan s Blazersima pa još nećemo previše vjerovati u to.

  1. Minnesota T’Wolves (-1) 13. pozicija Zapada; omjer 11-26

SLIJEDI: DAL, HOU, OKC, @DAL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Timberwolvesi nastavljaju gdje su stali, opet su dvije utakmice izgubili za jednu loptu i u nizu su od 4 poraza. Ukupno su izgubili 7 od zadnjih 9. Prije sezone su svi očekivali 40-ak pobjeda i playoff, a oni rezultatski nazaduju. Skoro je polovica sezone, a oni će ovim tempom imati 24 pobjede, odnosno 5 manje nego lani. Ako ovako nastave bilo bi im bolje da treći mjesec provedu gledajući NCAA košarku zato što bi opet mogli imati top 5 pick na draftu. Na ljeto će morati dovesti nekoliko veterana da pojačaju klupu i da budu primjer ovoj mladoj ekipi.

  1. Los Angeles Lakers (+2) 12. pozicija Zapada; omjer 15-26

SLIJEDI: POR, @SAS, @LAC, DET

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Nakon katastrofalnog Prosinca Lakersi su dobro ušli u Novu godinu u kojoj imaju omjer 3-2. Od svih igrača ove sezone koji su tripledouble prijetnja Julius Randle je postao prvi koji ga je postigao protiv Grizzliesa, koji ga prije toga nisu dozvolili protivniku u 180 utakmica. Ekipe koje su ispred njih od 8. do 11. mjesta Zapada se međusobno trude koja će izgubiti više utakmica pa Lakersi zaostaju samo dvije utakmice za playoff pozicijom. Ako ne upiju to će im biti 4 godine u nizu bez playoffa, a od 1949. pa do 2013. su ga propustili samo 5 puta.

  1. Denver Nuggets (-1) 10. pozicija Zapada; omjer 14-23

SLIJEDI: IND

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 5 izgubljenih

Preuzimanjem pozicije startnog centra od strane Nikole Jokića očekivao se obrambeni pad zato što je Jusuf Nurkić bolji obrambeni igrač, ali sada su zadnji u def ratingu što nisu očekivali. Naravno da Jokić nije krivac za to, nego cijela momčad. Mike Malone je javno prozvao Danila Gallinarija zbog nedostatka liderstva, a Gallo mu je također javno odgovorio što nije dobro za kemiju. Spominje se i trade Nurkića, ali bolje da mijenjaju Kennetha Farieda i ostanu na Balkanskom dvojcu pod košem koji će s godinama napredovati.

  1. New Orleans Pelicans (+1) 11. pozicija Zapada; omjer 14-24

SLIJEDI: @NYK, @BRO, @CHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 izgubljene

Nakon 4 pobjede u nizu, sada su na 3 poraza u nizu, a iduće 4 utakmice su još u gostima. Igrali su dobro i solidno se držali protiv boljih ekipa Istoka tako da ih nećemo kritizirati. Pelicansi sve više podsjećaju na prošlu sezonu kada su kao i ove katastrofalno startali, da bi kasnije igrali solidno i došli do 30-ak pobjeda, ali su ostali daleko od playoffa. Potpisali su Donatasa Motiejunasa koji je u svom debiju pokazao dobru igru i kao stretch četvorka bi mogao imati uspjeha u paru s Anthony Davisom kao centrom.

  1. Sacramento Kings (-4) 9. pozicija Zapada; omjer 15-22

SLIJEDI: DET, CLE, OKC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 izgubljene

Kingsi su izgubili 5 od zadnjih 6 utakmica, a taman smo ispali naivni i pomislili da će biti nešto od njih. Vjerovali smo u njihov niz od 7 domaćih utakmica u nizu i da će se čak približiti brojci od 50% pobjeda. Oni su nam odgovorili domaćim porazom protiv slabog Heata. Igraju još s Cavsima, Thunderom i Pacersima, a nakon toga imaju 8 uzastopnih gostovanja, tako da bi snovi o playoffu mogli brzo nestati. Ponudit će DeMarcusu Cousinsu preko 200 milijuna za produženje ugovora, a u isto vrijeme će kružiti trade glasine za Boogieja.

  1. Orlando Magic (-1) 12. pozicija Istoka; omjer 16-23

SLIJEDI: @LAC, @POR, @UTA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Magic je izgubio 5 od zadnjih 6 utakmica, a sada su na turneji po Zapadu gdje će odigrati 6 utakmica. Kako ekipe na Istoku od 3. do 10. mjesta igraju u sve boljoj formi tako bi i Magic trebao početi zaostajati. 12. su po broju pokušaja za tricu, ali tek 28. u preciznosti, tako da nam nije jasno zašto Marijo Hezonja baš ne igra niti malo, čak i u trenucima kada je 20 poena razlike rijetko ulazi. Serge Ibaka im je možda i najbolji igrač ove sezone, ali je na ljeto slobodan igrač i pitanje je želi li ostati u Magicu ili će ići negdje gdje će se boriti za naslov.

  1. New York Knicks (-3) 11. pozicija Istoka; omjer 17-20

SLIJEDI: NOP, @PHI, CHI, @TOR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Knicksi su opet loši, kao što su loši zadnjih 15 godina. Od Božića su izgubili 7 od 8 utakmica. U 3 od tih 7 poraza su igrali bez Kristapsa Porzingisa, ali to im nećemo priznati kao opravdanje. Posebno bole domaći porazi od Magica i Bucksa, protiv kojih su ispustili 14 poena prednosti u zadnjoj četvrtini. Obrana je opet jako loša, samo su 6 puta ove sezone primili manje od 100 poena, a pogledom na roster trebali bi biti solidni u obrani. Do kraja mjeseca igraju većinom protiv ekipa s Istoka što im daje šansu da se vrate u playoff pozicije.

  1. Portland Blazers (+3) 8. pozicija Zapada; omjer 16-23

SLIJEDI: @LAL, CLE, ORL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Blazersi drže osmo mjesto Zapada s 41% pobjeda, što znači da bi 34 pobjede moglo biti dosta za playoff, a ne pamtimo kada se to zadnji puta dogodilo na Zapadu. Damian Lillard se vratio nakon ozlijede, a za to vrijeme C.J. McCollum u zadnjih 5 utakmica zabija 33,8 poena u prosjeku. Kao što smo već rekli svaki centar koji je blizu tradea se povezuje s njima, ali najbolje bi im bilo da nikog ne uzimaju, zato što će se teško pomaknuti s osmog mjesta, a Festus Ezeli bi trebao bit zdrav za iduću sezonu.

  1. Detroit Pistons (+3) 10. pozicija Istoka; omjer 18-21

SLIJEDI: @SAC, @GSW, @UTA, @LAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjeda

Pistonsi su pobijedili u dvije utakmice u nizu prvi puta nakon više od mjesec dana. Obje pobjede su bile s jednim poenom razlike. Pobjeda u dva produžetka kod Blazersa bi mogli biti jako važna zato što imaju još 4 gostovanja ovaj tjedan, a i zato što je većina ekipa na Istoku također u pozitivnom nizu i u dobroj formi i trebat će konstantno pobjeđivati da se vrate u playoff poziciju. U pobjedi protiv Hornetsa Boban Marjanović je izvučen iz ”zamrzivača” i odigrao je odlično. 15 poena, 19 skokova, šut 3/4 i 9/11 slobodna bacanja za 22 minute.

  1. Washington Wizards (-2) 8. pozicija Istoka; omjer 18-18

SLIJEDI: CHI, @BOS, PHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Wizardsi su se s dvije pobjede za vikend vratili na omjer od 50% pobjeda i ovaj tjedan imaju šansu prvi puta ove sezone imati više pobjeda od poraza. Problemi u igri u gostima su i dalje prisutnu, iako su pobijedili kod Bucksa koji su igrali bez Greek Freaka i tako se vratili na osmu poziciju Istoka. Od 4. do 11. mjesta je razlika u samo 4 utakmice tako da će svaki međusobni susret tih ekipa biti od velikog značenja. John Wall je dobio nagradu za igrača mjeseca Istočne konferencije s prosjecima od 24,5 poena, 10,7 asistencija i 4,5 skokova uz 49% šuta.

  1. Chicago Bulls (+3) 7. pozicija Istoka; omjer 19-18

SLIJEDI: OKC, @WAS, @NYK, NOP

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 pobjede

Bullsi kao i na početku sezone izmijenjaju dobre i loše tjedne. Sad je na redu dobar. Nećemo to još pripisati tome što je Michael CarterWilliams postao startni playmaker, nego zato što Jimmy Butler igra fenomenalno i u zadnjih 6 utakmica je na prosjeku od preko 34 poena. Doug McDermott je skroz zdrav i jedan je od ključnih igrača Bullsa zbog njihovog nedostatka šutera. Zadnjih 5 utakmica igra 30-ak minuta i pogađa 45% trica. Kada je tako onda se šire protivničke obrane pa Butler bez problema dolazi na liniju slobodnih bacanja 10-ak puta.

  1. Milwaukee Bucks (-1) 9. pozicija Istoka; omjer 18-18

SLIJEDI: @SAS, MIA, @ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Svakim danom je sve veći hype oko Bucksa i Giannisa Antetokounmpoa. Većina toga je s pravom, a možete biti sigurni da će iduće sezone Bucksi više biti na nacionalnoj televiziji nego prijašnjih desetak godina zajedno. Tko zna, možda postanu i poželjna destinacija za slobodne igrače. Stalno se vrte na oko 50% pobjeda, a mi svi jedva čekamo gledati Greek Freaka u akciji, dok se oni nadaju da će se Khris Middleton vratiti do travnja.

  1. Charlotte Hornets(-3) 6. pozicija Istoka; omjer 20-18

SLIJEDI: @HOU, @PHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Po primjeru Hornetsa se vidi kako je izjednačena borba za playoff na Istoku. Prije desetak dana su bili četvrti, a nakon toga su izgubili 4 od zadnjih 5 utakmica i danas imaju isti broj poraza kao i deveta ekipa konferencije. Nekako se čini da nisu zadovoljni svoji rezultatima i da ostvare prošlogodišnji broj pobjeda do kraja sezone bi morali imati omjer 28-16. Zbog toga nam ne bi bilo čudno da probaju malo riskirati i dovesti kakvu zvijezdu zato što im treba manje nego što se čini da postanu ekipa za vrh.

  1. Indiana Pacers (+3) 5. pozicija Istoka; omjer 20-18

SLIJEDI: @DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 5 pobjeda

Pacersi su u sada već respektabilnom nizu od 5 pobjeda. Protivnici nisu elita, ali to je nebitno. Od idućih 12 utakmica čak 10 su momčadi koje imaju negativan omjer i pobjede bi se trebale nastaviti. Otkad Monta Ellis ulazi s klupe prva petorka igra puno bolje i ostvaruju pozitivnu razliku. Također je i Paul George agresivniji i češće je na liniji slobodnih bacanja. Ovaj tjedan imaju što je prava rijetkost samo jednu utakmicu tako da će se moći dobro odmoriti, samo da ne tulumare previše i slave ovaj pobjednički niz.

  1. Oklahoma City Thunder (-3) 7. pozicija Zapada; omjer 22-16

SLIJEDI: @CHI, MEM, @MIN, @SAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Nakon pobjede doma protiv Nuggetsa Thunder se opet vraća na gostovanja gdje su izgubili 4 u nizu i gdje će igrati 9 od idućih 11 utakmica. U gostima su na omjeru 8-10 i vrlo lako bi se mogli približiti omjeru od 50% pobjeda, a to bi jako naštetilo Russellu Westbrooku u borbi za MVP trofej. Andre Roberson igra 31 minutu u prosjeku i postiže samo 6,8 poena, a to ja premalo za uspjeh u modernoj košarci. Trebao bi se više kretati bez lopte i tražiti poziciju pod košem i da umori svoje čuvare, a ne da odmaraju u obrani dok ga čuvaju.

  1. Atlanta Hawks (+2) 4. pozicija Istoka; omjer 21-16

SLIJEDI: @BRO, BOS, MIL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 6 pobjeda

Kod Hawksa su tradeovi glavna priča u ovom trenutku, umjesto da se koncentriramo na to da su pobijedili u 6 utakmica u nizu. Paul Millsap je dostupan za trade i slušat će ponude za njega, iako to ne mora značiti da će Millsap biti mijenjan. Obrana im opet igra jako dobro i sada su 5. u def ratingu, dok su napad i šut za tricu gdje su 26. po preciznosti i dalje problem. Ovaj tjedan dočekuju Celticse i svog bivšeg centra u utakmici u kojoj bi se pobjedom Hawksi jako približili trećoj, a kako su Raptorsi u krizi čak i drugom mjestu na Istoku.

  1. Utah Jazz (-3) 6. pozicija Zapada; omjer 23-16

SLIJEDI: CLE, DET, ORL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Jazzeri su izgubili 3 puta ovaj tjedan u gostima, ali kada znamo da su odigrali 5 utakmica u 7 dana ne možemo im zamjeriti. Sada kada su kompletni porast će i očekivanja za ekipu koja će prvi puta igrati u playoffu nakon 2012. Unatoč tome što svi hvale Jazzere oni su ipak udaljeni za još jednog strijelca ili šutera za prolazak prve runde Zapada. Možda nađu tog igrača na ljeto, zato što bi mogli imati dosta mjesta na salary capu. Rudy Gobert je u prosincu šutirao 78% iz igre, najviše za jednog igrača od sezone 1983-84.

  1. Los Angeles Clippers (+3) 4. pozicija Zapada; omjer 26-14

SLIJEDI: ORL, LAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 4 pobjede

Nakon teškog i gustog rasporeda Clippersi su dočekali da većinom igraju doma i to protiv slabijih protivnika što je rezultiralo s 4 pobjede u nizu. Ovaj tjedan igraju samo protiv Magica i Lakersa i očekuju još dvije pobjede. Chris Paul se oporavio pa im je sada lakše čekati povratak Blakea Griffina koji se očekuje krajem mjeseca. Statistički su Clippersi i dalje odlična ekipa, šesti su i u off i def ratingu, peti u postotku trice, imaju puno iskustva na svim pozicijama, a ključni igrači igraju dugo zajedno i jako se dobro poznaju.

  1. Boston Celtics (+2) 3. pozicija Istoka; omjer 23-14

SLIJEDI: @TOR, WAS, @ATL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjeda

Celticsi su formi i postižu rezultate kakvima su se nadali prije sezone. Pobijedili su 4 puta u nizu i u 10 od zadnjih 12 utakmica. Imaju najboljeg closera u ligi ove sezone, odnosno igrača koji će u clutchu zabijati u Isaiahu Thomasu kojega je zaista užitak gledati. Kako se bliži trade deadline tako će mnogi gledati u Dannyja Aingea i hoće li napokon dovesti još jednu zvijezdu s kojom će napasti Cavse. Ovaj tjedan igraju 3 utakmice protiv ekipa s Istoka, a mi jedva čekamo utorak i derbi s Raptorsima zato što bi se pobjedom Celticsi izjednačili s njima.

  1. Memphis Grizzlies (+1) 5. pozicija Zapada; omjer 24-16

SLIJEDI: @OKC, @HOU, CHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Opet tjedan tipičan samo za Grizzliesa, izgube kod Lakersa i Clippersa i taman da se krene pričati o krizi oni nadoknade -24 u drugom poluvremenu protiv Warriorsa i za kraj tjedna pobjede Jazzere. Zaista je bio užitak gledati Zacha Randolpha i Marca Gasola kako kažnjavaju smallball Warriorsa i kao su ih ”školovali”. Da su tricu otkrili 5 godina ranije možda bi i zaigrali u NBA finalu. U petak igraju kod Rocketsa što bi mogla biti odlična utakmica i gdje će ”jadni” Ryan Anderson morati čuvati jednog od dvojca Randolph-Gasol.

  1. Toronto Raptors (0) 2. pozicija Istoka; omjer 24-13

SLIJEDI: BOS, BRO, NYK

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Raptorsi su izgubili 5 od zadnjih 7 utakmica i sada su im Celticsi na samo utakmicu zaostatka za drugo mjesto Istoku. U tom negativnom nizu su i dalje gubili od elitnih ekipa (Warriors, Spurs i Rockets), ali ovog puta su gubili i od prosječnih (Bulls) i od slabih (Suns) momčadi. Obrana im tone iz tjedna u tjedan i sada su 19. u def ratingu. I oni se spominju u prići o Paulu Millsapu koji bi Raptorsima možda i najviše podigao kvalitetu od svih ekipa s kojima je povezan zbog nedostatka strijelaca na krilnim pozicijama kod ”Kanađana”

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 30-9

SLIJEDI: CHA, @MIN, MEM, @BRO

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 8 pobjeda

Rocketsi će ako ovako nastave na kraju sezone imati omjer 63-19, što bi im bio najbolji omjer u povijesti franšize, ali bi možda samo u prvom krugu playoffa imali prednost domaćeg terena. James Harden je prvi favorit za MVP-a, Eric Gordon za najboljeg 6. igrača, a Mike D’Antony za trenera godine. Od prvih 7 igrača po broju pogođenih trica čak 4 ih igra za Rocketse. Malo im je pao postotak trice, na 37%, a to u prosjeku izgleda 15/40. Tradicionalisti se naravno pitaju koliko će uspjeha takvom igrom imati u playoffu.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 30-7

SLIJEDI : MIL, LAL, @PHO

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Spursi i dalje lagano klize kroz regularnu sezonu, pobjede se nižu i samo su 1,5 utakmicu iza Warriorsa. Prošli tjedan su upisali 3 lagane pobjede s prosječnom razlikom od 24 poena. Odlučili su malo više u napad uključiti LaMarcusa Aldridgea koji u zadnjih 10 utakmica zabija 20,6 poena i 8,7 skokova uz 60% šuta i podsjeća na dane iz Blazersa. Igraju još 4 od idućih 5 doma protiv dosta slabijih protivnika i niz pobjeda bi se trebao nastaviti. Sada su prvi u obrani i četvrti u napadu, ali to je nešto na što smo navikli od Spursa.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 32-6

SLIJEDI: MIA, DET

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjeda

U doba interneta ljudi vole pretjerivati i svaki se poraz gleda kao tragedija. Baš me zanima kakav bi Michael Jordan tretman danas imao. Warriorsi su prvi u off ratingu, šutiraju 50% iz igre, zabijaju 117,5 poena po susretu i samo su 2 puta zabili manje od 100 poena, a ovim tempom će biti blizu 70 pobjeda. Na sve to su još i 4. u def ratingu, ali svi im nalazimo mane i govorimo da nisu dobri kao lani. Mislim da dosta liče na Heat iz 2011, odnosno još se ne zna tko je gazda ekipe, a to većinom ne završi dobro. Mora se znati tko je ”Gazda”.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 28-8     

SLIJEDI: @UTA, @POR, @SAC

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

Cavsi su i dalje prvi na ljestvici unatoč čestim porazima od slabijih ekipa, ali to bude kada im glavni igrači ili odmaraju ili imaju lakše ozlijede. Još su se i uspjeli pojačati. Neka netko napiše kako zaustaviti akciju kada LeBron James ima loptu i kreće prema košu, a povratnu loptu čekaju Kyrie Irving, Kyle Korver, Kevin Love i Channing Frye. Možda je i najbolje igrati 1 na 1 s Jamesom, ali treba igrati žestoko i svaki faul da bude oštar zato što je dosta nervozan i stalno nešto traži od sudaca, a slobodna bacanja šutira najlošije u karijeri, samo 68%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE