Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 13

Prošla je sredina siječnja i većina igrača i trenera sanja pauzu od tjedan dana kada bude AllStar utakmica. Tri od prve četiri momčadi su imale dva poraza što je rijetkost. Na Istoku se Cavsi odmaraju i čekaju okršaj s Warriorsima, a Celticsi su jako uzbudljivi za gledati. Kao i Knicksi, ali oni iz nekih drugim razloga. Na Zapadu se Clippersi bude i približavaju vodećima, dok osmo mjesto i dalje drže Blazersi, a čak niti Wolvesi nisu daleko od playoffa. Rangirati ekipe od 6. do 11. mjesta je bilo posebno teško. Krenimo od 30 prema 1.

Tekst je pisan prije sinoćnjih utakmica.

  1. Brooklyn Nets (0) 15. pozicija Istoka; omjer 8-32

SLIJEDI: TOR, @NOP, @CHA

Zadnjih 10: 0-10

Niz: 10 izgubljenih

Početkom studenog Netsi su bili na omjeru 4-5. Nakon toga im blago rečeno malo toga polazi za rukom. Od onda su na omjeru 4-27 i sve je izvjesnije da će imati najlošiji omjer lige, a Celticsi top 4 pick na ljeto. Imaju najlošiji net rating u ligi od -9,2 što je za 3 poena lošije od predzadnjih Sixersa, a obrana im je dva puta u nizu primila više od 132 poena. Ako ih moramo pohvaliti to će biti zato što im mladi bekovi kao Isaiah Whitehead, Rondae HollisJefferson, Spencer Dinwiddie i Caris LeVert igraju sve više i pokušavaju ih razvijati.

  1. Miami Heat (0) 14. pozicija Istoka; omjer 11-30

SLIJEDI: HOU, DAL, MIL

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 4 izgubljene

Da je sezona danas gotova Heat bi imao top 5 pick na draftu što je dobro za njih. Također je dobro što se vračaju doma, 9 od zadnjih 11 utakmica su odigrali u gostima i u tom nizu su upisali 10 poraza. Za Heat će puno toga biti jasnije sredinom Veljače kada će proći godina dana od zadnje utakmice Chrisa Bosha. Ako se umirovi iz medicinskih razloga, a trebao bi misliti na svoje zdravlje, njegovih 25 milijuna se briše iz salary capa za iduću sezonu i Heat bi mogao imati puno prostora za još jednog AllStar igrača i brzi povratak u playoff.

  1. Los Angeles Lakers (-4) 13. pozicija Zapada; omjer 15-30

SLIJEDI: DEN, IND, @DAL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Lakersi su se opet vratili porazima, a ovog puta ih napad izdaje. Četiri poraza u nizu, a niti jednom nisu zabili 100 poena. Kada zabiju ispod 100 poena omjer im je 1-15. Na početku prosinca su imali omjer 10-10 i rekli smo da će jako brzo dostići 17 prošlogodišnjih pobjeda, ali na to ćemo još malo pričekati. D’Angelo Russell je najbliže franšiznom igraču od cijelog rostera Lakersa i njihov najbitniji igrač. S njim u sastavu su na omjeru 12-20, ali kada pobijede postiže 18,8 poena uz 47% šuta, a kada izgube zabija 12,9 poena uz 35% šuta.

  1. Phoenix Suns (-1) 15. pozicija Zapada; omjer 13-27

SLIJEDI: UTA, @CLE, @NYK, @TOR

ZADNJIH 10: 4-6

NIZ: 1 pobjeda

Devin Booker bi sigurno želio da Sunsi svoje domaće utakmice igraju u Mexico Cityju. U dvije utakmice koje su tamo odigrali prošli tjedan u obje je zabio po 39 poena. Sada su preuzeli zadnje mjesto Zapada, ali ne igraju loše u zadnje vrijeme. Ako uspiju zamijeniti Brandona Knighta i Tysona Chandlera imat će puno prostora pod salary capom na ljeto. Eric Bledsoe i Booker su im bekovi, a s dve ili tri dobre kupovine, dobrim draftom i razvojem mladih mogli bi se dosta brzo opet uključiti u borbu za playoff kojeg su zadnji puta igrali 2010.

  1. Philadelphia 76ers (+2) 13. pozicija Istoka; omjer 12-26

SLIJEDI: @MIL, TOR, POR, @ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Uzrečica Trust the Process se ne izgovara sarkastično i ironično ovih dana. Sixersi su već duže od mjesec dana dobra momčad, u zadnjih 16 utakmica su na omjeru 8-8, a pobijedili su u 5 od zadnjih 7 utakmica. Obrana im je vrlo dobra i mislimo da bi idućih godina mogla biti pri vrhu lige. Joel Embiid u zadnjih 8 susreta zabija u prosjeku 23,5 poena, a u svih 8 je odigrao manje od 30 minuta. Dario Šarić i dalje igra jako dobro, u defanzivnom skoku hvata sve lopte, a kada ga krene šut kao protiv Hornetsa postaju opasna ekipa.

  1. Dallas Mavericks (+2) 14. pozicija Zapada; omjer 13-27

SLIJEDI: @CHI, @MIA, UTA, LAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Mavericksi su tek treći puta ove sezone pobijedili u dvije utakmice u nizu, a niz od 3 pobjede još nisu imali. Ovaj tjedan igraju 4 puta, ali ako će Dirk Nowitzki igrati kao prošli tjedan kada je bilježio oko 20 poena u prosjeku uz 50% šuta bit će još pobjeda. Unatoč tome što im je jedini rim protector Andrew Bogut propustio pola utakmica najveći problem njihove obrane je obrana šuta izvana. Protivnici im šutiraju 41% za tricu, a to znači da im protivnici imaju off rating od 123 kada šutiraju tricu. Puno previše ako mislite pobjeđivati.

  1. Minnesota T’Wolves (+1) 12. pozicija Zapada; omjer 14-27

SLIJEDI: @SAS, @LAC, DEN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Najbolji tjedan sezone za Timberwolvese je iza nas. Prvi puta su ove sezone pobijedili 3 puta u nizu, a pobjede nad Rocketsima i Thunderom im možda ipak daju nadu u bolje sutra. Ono što im treba dati nadu u budućnost je to da su ako bi se gledalo zadnjih mjesec dana 5. po def ratingu, a ukupno su 22. iako su dobar bio sezone bili zadnji. Izgleda da riječi i metode obrambenog gurua Toma Thibodeau počinju djelovati. Ovaj tjedan otvaraju s dva teška gostovanja kod Spursa i Clippersa, a mi ćemo naravno pratiti što im obrana radi.

  1. Orlando Magic (-3) 12. pozicija Istoka; omjer 17-25

SLIJEDI: @DEN, @NOP, MIL, GSW

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljene

Magic nastavlja gubiti, izgubili su 7 od zadnjih 9 utakmica, ali još uvijek se nadaju playoffu iako je svima jasno da tamo nećete igrati ako vam je napad 27. u off ratingu. Frank Vogel opet pokušava i sada je vratio Nikolu Vučevića u prvu petorku, a Bismacka Biyomba vratio na klupu. Vučević je napadački dobro odgovorio na tu promjenu, a mislimo da bi trebalo mijenjati jednog od njih dvojice centara. Još jedna promjena koju je Vogel najavio je ta da se Marijo Hezonja vraća u rotaciju, bit će rezerva Aaronu Gordonu na poziciji niskog krila.

  1. Denver Nuggets (+1) 10. pozicija Zapada; omjer 15-23

SLIJEDI: ORL, @LAL, @SAS, LAC, @MIN

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Nuggetsima je dobro došao put u London, malo turističkog obilaska, dodatni treninzi i odmaranje zato što su Pacersima ubacili 140 poena, a najviše ove sezone do sada im je bilo 132 poena protiv Blazersa. Šutirali su 57% iz igre, 47% za tricu uz 15 pogođenih i 37 asistencija. Zato ih liga ”kažnjava” ovaj tjedan s 5 utakmica u 7 dana i dva puta će imati back to back utakmice. I dalje su usred borbe za osmu poziciju Zapada (kao i pola konferencije), ali dok ne poprave igru u obrani ništa od toga.

  1. Sacramento Kings (0) 9. pozicija Zapada; omjer 16-24

SLIJEDI: IND, @MEM, @CHI

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Koliko god Kingsi gubili, a izgubili su 7 od zadnjih 9 utakmica i dalje su samo jednu utakmicu udaljeni od osmog mjesta Zapada. Na domaćem terenu su imali omjer od samo 1-6 u tom negativnom nizu. Igraj još doma s Pacersima pa napuštaju svoju novu dvoranu gdje će idući puta igrati u veljači. U međuvremenu su na gostujućoj turneji od 8 utakmica. DaMarcus Cousins možda želi postati najbolji igrač u povijesti koji nikada nije odigrao niti jednu playoff utakmicu zato što će možda na ljeto produžiti ugovor s Kingsima za cca 207 milijuna dolara.

  1. New Orleans Pelicans (+2) 11. pozicija Zapada; omjer 16-25

SLIJEDI: @IND, ORL, BRO

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Pelicansi nakon utakmice kod Pacersa završavaju turneju po Istoku na kojoj su solidnu izgledali i dolaze doma gdje će odigrati 6 utakmicu u nizu. Ako krenu pobjeđivati možda i postanu favoriti za osmo mjesto Zapada. Puno toga će ovisiti o Tyrekeu Evansu koji polako diže formu i koji je u pobjedi kod Netsa zabio 29 poena kada nije bilo Anthonyja Davisa. Davis, Evans i Jrue Holiday kada su zdravi, a čini se da to napokon jesu bi mogli biti vrlo dobri napadački i trebali bi se brzo pomaknuti s 26. mjesta off ratinga.

  1. New York Knicks (0) 11. pozicija Istoka; omjer 18-23

SLIJEDI: ATL, @BOS, WAS, PHO

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Na Božić je bilo lijepo biti navijač Knicksa, omjer 16-13 i popodnevna utakmica s Celticsima. Nakon toga katastrofa, u idućih 12 omjer 2-10. Bilo je svega u tom nizu. Loše igre, jako slabe obrane, a dva puta su izgubili sa zvukom sirene. Carmelo Anthony je jako nervozan, a posebno je poludio nakon što je T.J. McConnell pogodio za pobjedu Sixersa baš preko Mela. Derrick Rose se protiv Pelicansa jednostavno nije pojavio, a nikoga nije obavijestio o tome. Jedina dobra vijest je da im 5. mjesto Istoka bježi samo 2,5 utakmice, ali moraju se dignuti.

  1. Detroit Pistons (-1) 10. pozicija Istoka; omjer 19-24

SLIJEDI: ATL, WAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Prije mjesec dana Pistonsi su se nadali da sada kreću u kakav veći niz i bili su u pravu, samo što nisu računali da će niz biti negativan. U zadnjih 16 utakmica su na omjeru 5-11 i nekada izgledaju kao da su prisiljeni da igraju košarku, a ne kao igrači momčadi koja ima drugi najveći payroll ove sezone u cijeloj ligi sa 115 milijuna dolara. Ovaj tjedan igraju samo dvaput i to doma pa se možda malo stabiliziraju. Vlasnik Pistonsa Tom Gores je javno podržao Stana van Gundyja kao trenera i predsjednika košarkaških operacija.

  1. Portland Blazers (+1) 8. pozicija Zapada; omjer 18-24

SLIJEDI: @WAS, @CHA, @PHI, @BOS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Taman da ćemo pohvaliti Blazerse da su u Novoj godini okrenuli novi list i vratili se pobjedama, oni izgube doma od Magica i tako ponište pobjedu protiv Cavsa. Sada ih čeka težak tjedan na Istoku gdje će do subote odigrati 4 utakmice, a 3 od 4 protivnika su u jako dobroj formi. Lani su ih svi opravdano hvalili, a ove godine ih treba kritizirati zbog katastrofalne igre u obrani, koja se je ipak popravila povratkom AlFarouq Aminua. Još kada se sjetimo da imaju drugi najveći payroll u cijeloj ligi opravdano nam padne mrak na oči.

  1. Charlotte Hornets(-3) 9. pozicija Istoka; omjer 20-20

SLIJEDI: @BOS, POR, TOR, BRO

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Hornetsi i dalje gube, izgubili su 4 u nizu i 6 od zadnjih 7 utakmica. 5 od tih 6 poraza su bili u gostima, ali toliki broj poraza se mora nazvati krizom. U zadnjih mjesec dana im samo napadački loši Bullsi i Magic nisu ubacili preko 100 poena. Imali su i manjih problema s ozljedama Nica Batuma i Codyja Zellera. Bez Zellera imaju omjer 1-6 ove sezone, a on im je jako bitan zato što postavlja dobre blokove za Kembu Walkera. Problem im je i nedostatak šestog igrača koji može sam sebi kreirati šut i zabiti 10-ak poena u nekoliko minuta.

  1. Chicago Bulls (0) 8. pozicija Istoka; omjer 21-21

SLIJEDI: DAL, @ATL, SAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Omjer od 2-3 prošli tjedan se mora smatrati uspješnim za Bullse zato što je Jimmy Butler u porazu od Thundera šutirao 0-6 iz igre, a nakon toga je propustio još dvije utakmice (porazi od Wizardsa i Knicksa) zbog gripe. Rajon Rondo je ”odmrznut” i vraćen je u rotaciju, a igra dosta dobro kao rezervni playmaker. Doug McDermott je postigao 31 poen u pobjedi kod Grizzliesa i postaje im najvažniji igrač s klupe. Cijelu sezone gube od slabih, a imaju pobjede protiv Celticsa, Jazza, Spursa, Raptorsa, Grizzliesa i Cavsa.

  1. Indiana Pacers (-2) 7. pozicija Istoka; omjer 20-19

SLIJEDI: NOP, @SAC, @LAL, @UTA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Pacersi su izgleda imali previše odmara pred utakmicu u Londonu ili su je namjerno ”žrtvovali” da se odmore za drugi dio sezone. Izgledali su loše i primili 140 poena. Odigrali su samu tu utakmicu pa nemamo previše teksta za njih. Još jednom ćemo naglasiti da su ove sezone izrazito domaćinska ekipa i da im je obrana od elitne lani ove sezone prosječna. Nije nam jasno zašto Paul George ne igra na poziciji ”četvorke” zato što bi bio mismatch za sve čuvare, a i njegove brojke bi bile bolje, a sigurno smo da bi imali i koju pobjedu više.

  1. Milwaukee Bucks (+1) 6. pozicija Istoka; omjer 20-19

SLIJEDI: PHI, @HOU, @ORL, @MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Michael Beasley nas je u pobjedi kod Spursa gdje je Giannis Antetokounmpo odigrao 9 minuta zbog bolesti podsjetio na svoj veliki talent i zašto je bio 2. pick drafta 2008. Zabio je 28 poena, a od početka godine zabija 11,5 poena uz 63% šuta u samo 17 minuta. Prošli put sam napisao da možda postanu zanimljivi free agentima, ali kada vidite da im iduće godine igrači frontcourta imaju zagarantiranih preko 80 milijuna shvatite da neće imati mjesta na salary capu. Milesu Plumleeju plaćaju 12,4 milijuna godišnje za 9 minuta na parketu.

  1. Washington Wizards (+4) 5. pozicija Istoka; omjer 20-19

SLIJEDI: POR, MEM, @NYK, @DET

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Wizardsi nastavljaju s dobrom formom i pobjedama, te sve više napreduju na zgusnutom Istoku. U zadnjih 40 dana su na omjeru 14-7, a posebno su dobri doma gdje su dobili 11 utakmica u nizu, dok su u gostima i dalje slabi i većinom gube. Otto Porter jr. i dalje igra odličnu sezonu, a brojke mu rastu iz mjeseca u mjesec, nešto slično kako će mu i novčanik rasti zato što će na ljeto imati pravo produžiti ugovor s Wizardsima. U zadnjih 10 utakmica je na prosjeku od 16 poena i na 53% šuta iz igre.

  1. Atlanta Hawks (-1) 4. pozicija Istoka; omjer 23-17

SLIJEDI: @NYK, @DET, CHI, PHI

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjeda

Hawksi nastavljaju s pobjedama i polako se odvajaju od pratnje u borbi za četvrto mjesto Istoka. Nove glasine su sada da Paul Millsap više nije dostupan za trade, ali Tim Hardaway jr. je. Ne žele ga platiti na ljeto, a nakon ove sezone će sigurno imati ponuda. Od nove godine zabija 18,2 poena uz 55% šuta, a kako uprava Hawksa mijenja mišljenja možda na kraju i produže ugovor s Hardawayom jr. Kent Bazemore je prošlo ljeto potpisao bogati ugovor, ali za sada ga ne opravdava. Igra lošiju sezonu nego lani, zabija 9,8 poena uz slabih 36% šuta.

  1. Memphis Grizzlies (-4) 7. pozicija Zapada; omjer 25-18

SLIJEDI: @WAS, SAC, HOU

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Opet su to napravili, favorita pobijedili (Rockets), pa doma izgubili od slabijih (Bulls) u napetoj završnici. Od Božića igraju dosta promjenjivo i u zadnjih 11 utakmica su na omjeru od samo 5-6. Svi igrači su im se oporavili od ozljeda i morali bi bolji biti. Ako se gledaju samo zadnja 3 tjedna 9. su po off ratingu, ali problem je obrana koja je 14. u tom razdoblju. U ovo doba napadačke igre drago nam je vidjeti Tonyja Allena koji je Rocketsima zabio 22 poena uz šut 9/10 i još jednom pokazao kakav je majstor. The Grindmaster.

  1. Oklahoma City Thunder (+2) 6. pozicija Zapada; omjer 25-17

SLIJEDI: @LAC, @GSW

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Thunder igra sve bolje, pobijedili su u 4 od zadnjih 5 utakmica, a najteže tek slijedi. Do kraja mjeseca imaju 7 utakmica, a od toga su 6 gostovanja, a protivnici su redom Clippersi, Warriorsi, Jazz, Pelicansi, Cavaliersi i Spursi. O brojkama Russella Westbrooka nema potrebe pričati, ali kada im centri Steven Adams i Enes Kanter zabijaju kao u zadnje vrijeme postaju opasna ekipa. Kanter im postaje druga opcija u napadu, u zadnjih 10 utakmica je na prosjecima od 18,4 poena, 9 skokova uz 57% šuta u 25 minuta.

  1. Utah Jazz (+1) 5. pozicija Zapada; omjer 26-16

SLIJEDI: @PHO, @DAL, IND

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Jazzeri su pobijedili u sve tri utakmice prošli tjedan i opet su u pobjedničkom nizu, a do kraja mjeseca im je povoljan raspored. Ovaj tjedan otvaraju s gostovanjima kod Sunsa i Mavericksa, a 6 od idućih 7 nakon toga su doma. Sada su zdravi i sada imaju problem koji se zove previše igrača, a premalo minuta u backcourtu. Protivnici im gađaju 43% iz igre, a kada su George Hill i Rudy Gobert zajedno u igri obrana pick and rolla im je izvrsna. Samo da Gordon Hayward potpiše novi ugovor na ljeto i budućnost će im biti odlična.

  1. Boston Celtics (0) 3. pozicija Istoka; omjer 25-15

SLIJEDI: CHA, NYK, POR

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

Celticsi su uzbudljiva momčad za gledati. U zadnjih 13 utakmica su i zabili i primili preko 100 poena. Trica ih također ide, u zadnjih 7 su pogodili 114 trica, što je više od 16 po susretu uz odličnih 45% uspješnosti. Za njih je važnije da pobjeđuju, u zadnjih 15 utakmica su na omjeru 12-3 i sve se više odvajaju na trećem mjestu Istoka. Sve ja lakše kada imate Isaiaha Thomasa koji je opet bio clutch i pogodio za pobjedu kod Hawksa, a igrom i brojkama podsjeća na Allena Iversona. Jedini problem je obrana koja je oko 20. mjesta.

  1. Los Angeles Clippers (+2) 4. pozicija Zapada; omjer 28-14

SLIJEDI: OKC, MIN, @DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 6 pobjeda

Nakon što su staru godinu završili sa 6 poraza u nizu, Clippersi su novu godinu su otvorili sa 6 pobjeda u nizu. Raspored im je bio lakši, a niti ovaj tjedan neće biti težak prije nego krenu na gostovanja. Bez Chrisa Paula su kao bez glave i repa, imaju omjer 2-5 bez njega, a net rating im je negativan. Ovo je možda zadnja sezona da ih gledamo u ovom sastavu zato što Blake Griffin (čiji opravak ide po planu i brzo bi trebao zaigrati) i Paul mogu izaći iz zadnje godine svojih ugovora, a J.J. Redick je na ljeto slobodan igrač.

  1. Toronto Raptors (0) 2. pozicija Istoka; omjer 27-13

SLIJEDI: @BRO, @PHI, @CHA, PHO

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 pobjede

Povratkom doma Raptorsi su upisali 3 pobjede, a prosječno su zabijali preko 120 poena. Posebno je bitna bila pobjeda protiv Celticsa u kojoj su nadoknadili 16 razlike u drugom poluvremenu i zadržali drugo mjesto Istoka. Jared Sullinger je počeo trenirati i trebao bi brzo debitirati ove sezone. Kažu da ga čeka pozicija krilnog centra u petorci, a to će otvoriti pitanje pokretljivosti obrane kada će on i Jonas Valanciunas biti zajedno na parketu. Ovaj tjedan su opet u gostima, ali protivnici su puno slabiji nego na nedavnoj Zapadnoj turneji.

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 32-11

SLIJEDI: @MIA, MIL, GSW, @MEM

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjeda

Rocketsi nisu iskoristili poraze Spursa prošli tjedan zbog svoja dva poraza tako da su i dalje pola utakmice iza Spursa i nikako da dohvate drugo mjesto Zapada. Ovaj tjedan će završiti gostovanjem kod Grizzliesa protiv kojih su 0-2 ove sezone, a protiv kojih su ispustili 15 poena prednosti u drugom poluvremenu ovaj vikend. Dok se Clint Capela oporavlja, igrač druge godine Montrezl Harrell ga dobro mijenja, u zadnjih 10 utakmica je na prosjecima od 14,1 poen, 4,7 skokova uz odličnih 67% šuta i 27 minuta.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 31-9

SLIJEDI : MIN, DEN, @CLE

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Spursi su imali šansu nakon dosta vremena vratiti se na prvo mjesto naše ljestvice, ali su ih u tome spriječili neočekivani i za njih netipični porazi od Bucksa doma i Sunsa u gostima. Također su propustili napraviti pritisak na Warriorse i prvo mjesto Zapada, s ovako su im Rocketsi došli na zaostatak od samo pola utakmice. Tony Parker možda nije brz kao prije 5 godina, ali im je još uvijek najbolji igrač vanjske linije. Zadnjih 10 utakmica zabija 15,2 poena uz 53% šuta, a prosjeci sezone su mu 11,4 poena uz 48% šuta.

  1. Cleveland Cavaliers (-1) 1. pozicija Istoka; omjer 29-10

SLIJEDI: @GSW, PHO, SAS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Cavsi i dalje igraju prosječnu košarku u gostima, ali to smo i očekivali od njih. Dva poraza prošli tjedan su ih skinula s prvog mjesta naše ljestvice, ali mislim da neće pustiti suzu zbog toga. Njima je najvažnije ostati prvi na Istoku i uigrati Kylea Korvera u sistem. Svi pričaju o utakmici kod Warriorsa, za koju je LeBron James rekao da je obična utakmica regularne sezone, a u subotu igraju i drugi veliki derbi, doma protiv Spursa. Obrana im je i dalje prosječna, ali uz takav potencijal u napadu i takva je dovoljna za obranu naslova prvaka.

  1. Golden State Warriors (+1) 1. pozicija Zapada; omjer 34-6

SLIJEDI: CLE, OKC, @HOU, @ORL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Warriorsi su iskoristili lakši tjedan i upisali dvije rutinske pobjede i sada s 4 dana odmora i bez isprika čekaju derbi protiv Cavaliersa na svom parketu. Neuobičajeno miran tjedan za njih, a jedino je zakucavanje Jamesa Johnsona iz Heata preko i kroz Stephena Curryja privuklo pažnju u sjevernu Californiju. Za derbi protiv Cavsa imamo želju da utakmica bude napeta i da vidimo hoće li Kevin Durant opet krenuti na izolaciju ili je poslušao javnu kritiku Draymonda Greena i krenuti u pick and roll. Tko pobjedi prvi na ljestvici idući tjedan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE