Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 15

15. tjedan ljestvice je pred nama, a mnoge momčadi i dalje ne možemo shvatiti i nikako da nam bude lakše rangirati ekipe. Na Istoku ekipe na vrhu gube, a ekipe na dnu pobjeđuju i sve je manje razlika među njima. Wizardsi napreduju svakim tjednom i sada su već blizu 2. mjestu Istoka, dok Heat ima 7 pobjeda u nizu. Na Zapadu je ipak malo ”normalnija” situacija, Warriorsi vode, a mnogima će ozlijede krojiti sudbinu prije playoffa. Također znamo sve sudionike AllStar utakmice. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (0) 15. pozicija Istoka; omjer 9-38

SLIJEDI: @MIA, NYK, IND, TOR

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 5 izgubljenih

Netsa nam polako postaje žao koliko gube, zadnju pobjedu doma su ostvarili u prosincu i zaista im nije lako ostati optimističan. Samo su 3 protivnika uspjeli zadržati ispod 100 poena, a odigrali su već 45 utakmica. Jeremy Lin i dalje ima velikih problema sa zadnjom ložom i neće ga biti još barem 20-ak dana. Druga najlošija ekipa lige ima 6 pobjeda više od njih, a i net rating im se približava brojci od -10. Bojan Bogdanović igra jako dobru sezonu i mogao bi biti tražen na ljeto kada će postati slobodan igrač pa postoji mogućnost da ga zamijene.

  1. Los Angeles Lakers (0) 14. pozicija Zapada; omjer 16-34

SLIJEDI: DEN, @WAS, @BOS

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 3 izgubljene

Dobra vijest za Lakerse je da ekipe koje imaju sličan omjer kao i oni sve više pobjeđuju, pa im rastu šanse da imaju pick na draftu ovo ljeto. D’Angelo Russell je opet ozlijedio koljeno i za tako mladog igrača je to zabrinjavajuće, ali još dvije sezone je na rookie ugovoru pa to nije tako veliki problem. Luke Walton je na glasu kao trener koji nije previše strog, ali ovim mladim Lakersima treba malo čvrste ruke. Ivica Zubac je prošli tjedan upisao dva doubledouble učinka i vrlo brzo bi mogao postati startni centar, pogotovo ako nastavi s ovakvim radnim navikama koje ugodno iznenađuje sve u klubu.

  1. Phoenix Suns (-2) 15. pozicija Zapada; omjer 15-32

SLIJEDI: MEM, LAC, @SAC, MIL

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 3 izgubljene

Kod Sunsa vam se stalno čini da su blizu nečega dobroga, da će ih krenuti, ali onda im vidite omjer i to vas otrijezni. Uz Lakerse imaju najlošiji omjer Zapada i sedmu godinu u nizu neće igrati u playoffu. Iako nikada nisu osvojili naslov Sunsi su navikli biti stalno u playoffu. Od sezone 1978/79 pa do 2009/10 su ga propustili samo 6 puta. Kao i kod većine ekipa koje imaju talent, ali ne i rezultate problem je obrana. 25. su u def ratingu, a kada imate Tysona Chandlera u srcu obrane koji u siječnju zabija 11,7 poena i 14 skokova trebali bi ste biti bolji.

  1. Orlando Magic (0) 12. pozicija Istoka; omjer 19-30

SLIJEDI: @MIN, IND, TOR, @ATL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Kod Magica sve isto, porazi se nižu, ali su i dalje u konkurenciji za playoff. Rekli su da će biti aktivni na trade deadlineu i da će se pokušati pojačati. Tko zna, možda opet daju dobrog mladog igrača za veterana koji će ih napustiti za jednu sezonu i koji će uzimati mjesto Aaronu Gordonu na poziciji četvorke. Nikola Vučević zadnjih 10 utakmica zabija 17 poena uz 57% šuta i spominje se da bi mogao završiti u Celticsima, ali nije se spominjalo tko bi u suprotnom smjeru. Usput su izgubili 12 od zadnjih 16 utakmica i opet su na putu za 30-ak pobjeda.

  1. Dallas Mavericks (-1) 13. pozicija Zapada; omjer 17-30

SLIJEDI: CLE, PHI, @POR

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Mavericksi tek sada igraju i izgledaju kako smo i mislili da će igrati, pobijedili su u 6 od zadnjih 9 utakmica, a od Nove godine im je obrana 7. u def ratingu. Podsjećaju na Heat po tome što se nisu predavali kada su gubili u serijama i nisu pomišljali na tankiranje. Otkad je Seth Curry u startnoj petorci Mavsa na omjeru su od 6-3, a on zabija 14 poena i 51% za tricu i izlazi iz sjene starijeg i slavnijeg brata. Kad smo kod braće treba spomenuti da je na razini sezone Seth precizniji za tricu i da je vrijeme da za stalno postane startni playmaker.

  1. New Orleans Pelicans (-3) 11. pozicija Zapada; omjer 19-29

SLIJEDI: @TOR, @DET, @WAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Nakon sramotnog domaćeg poraza od Netsa u idućem tjednu Pelicansi pobijede Cavse bez Anthonyja Davisa, pa Spurse 16 razlike. Drugim riječima kod njih je sve moguće. Terrence Jones, osim što je Cavse uništio s 36 poena i 11 skokova igra dobro i konstantno i sada je treći strijelac Pelicansa. Jedini problem kod njega je što mu na ljeto ističe rookie ugovor i mogao bi tražiti (pre)velik ugovor. Ovaj tjedan imaju 3 teška gostovanja na Istoku, a igra u gostima im je slaba strana što govori omjer od 6-15.

  1. Minnesota T’Wolves (-1) 12. pozicija Zapada; omjer 18-29

SLIJEDI: ORL, @CLE, @DET, MEM

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Timberwolvesi i dalje pobjeđuju, pozitivan niz je sada  7 pobjeda u zadnjih 10 utakmica, a nakon što su imali puno tijesnih poraza sada su 3 puta pobijedili za jednu loptu. Možda su mladi ”Vukovi” preko noći odrasli. Nećemo ih još previše hvaliti iako su se digli u obrani nakon nove godine, ali ukupno su i dalje 23. po def ratingu. Ricky Rubio je možda i ključan čovjek za uspjehe Wolvesa, ne mora on zabijati previše, ali ne smije biti slabost u napadu, a zadnjih 10 utakmica je na prosjeku od 11 poena i 11 asistencija. Kada je tako bit će i pobjeda.

  1. Philadelphia 76ers (-3) 14. pozicija Istoka; omjer 17-29

SLIJEDI: SAC, @DAL, @SAS, @MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Sixersi su postala naj priča lige, ali i grada Philadelphije. Dvorana je puna prije početka utakmice, počele su i Hollywoodske zvijezde dolaziti, a tako glasno nije bilo od vremena Allena Iversona. Iako su izgubili zadnje dvije optimizam ne pada, a dokazali su da mogu pobjeđivati i bez Joela Embiida koji ipak nije postao AllStar. T.J. McConnell je blizu doubledouble prosjeka u zadnjih 15-a utakmica, a Sixersi se nadaju da su pronašli playmakera. S ovim pobjedama ostatak lige obraća pažnju na njih, pa će ih i pažljivije skautirati.

  1. Miami Heat (+6) 13. pozicija Istoka; omjer 18-30

SLIJEDI: BRO, ATL, PHI

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 7 pobjeda

Heat ima najduži niz pobjeda u cijeloj ligi, a to ste svi znali i očekivali. Malo se zezamo, ali 7 pobjeda u nizu je za svaki respekt. Pobijedili su i Warriorse što bi trebalo vrijediti barem dvije pobjede. Od početka niza imaju drugu najbolju obranu lige, a ukupno su 6. u def ratingu. Otkad su u nizu pobjeda nisu niti jednom zabili ispod 99 poena. Dion Waiters igra u skladu sa svojim talentom. Zadnjih 7 utakmica zabija 22 poena uz 48% šuta. Ovo mu je zadnja godina ugovora, a Heat se mora nadati da mu igra i volja neće pasti kada mu produže ugovor.

  1. Sacramento Kings (+3) 11. pozicija Zapada; omjer 19-28

SLIJEDI: @PHI, @HOU, PHO, GSW

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Kako to kod Kingsa obično bude nakon što ih pokopamo, oni odi na dugačku turneju po Istoku i pobjede Pistonse, Cavalierse i Hornetse i opet se vrate u borbu za osmo mjesto Zapada. Imaju još gostovanja kod Sixersa i Rocketsa pa se vraćaju doma gdje će onda odigrati 11 od 13 utakmica. Nećemo davati prognoze za Kingse zato što uvijek promašimo. DeMarcus Cousins je treći puta u nizu izabran za AllStara, a mislimo da je vrijeme da mu uprava pokloni još talenta ili da napokon pogode na draftu nakon puno promašaja zadnjih godina.

  1. New York Knicks (+1) 11. pozicija Istoka; omjer 21-28

SLIJEDI: @IND, @DAL, CHA, @ATL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Ligi bi bilo jako dosadno bez Knicksa. Počeli su bolje igrati i nakon dugo vremena nisu imali gubitnički tjedan. Carmelo Anthony je dostupan za trade, ali za sada ”udavače” ne stoje u redu. Ponudili su ga Cavsima u zamjenu za Kevina Lovea, ali Cavsi su to brzo odbili. Na prvi pogled se to čini pametnom odbijenicom, ali mislimo da bi im Melo bolje došao protiv Warriorsa u velikom finalu. Nakon toga su ga ponudili Clippersima koji su rekli da su zainteresirani samo ako neće morati dati nazad nikog od svoje velike trojke.

  1. Detroit Pistons (-3) 10. pozicija Istoka; omjer 21-26

SLIJEDI: @BOS, NOP, MIN @IND

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Pistonsi opet po starome, malo ih pohvalimo, a oni odmah odigraju tjedan bez pobjede. Klupa im je i dalje, kao i cijelu sezonu veliki problem, pogotovo napadački. Općenito im je napad problem. 21. su u off ratingu, 26. po pokušajima i postotku trice, te predzadnji u broju šuteva s linije slobodnih bacanja. U prijevodu previše dugih dvojki, a ako se ne zovete Spursi to vas neće dovesti do puno pobjeda. Andre Drummond je učinio korak nazad u karijeri ove sezone, djeluje nezainteresirano, slobodna bacanja nije naučio i nije AllStar.

  1. Milwaukee Bucks (-1) 9. pozicija Istoka; omjer 21-26

SLIJEDI: @UTA, @DEN, @PHO

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 3 izgubljene

Nastavljamo se pitati što se dešava s Bucksima? Zadnja dva tjedna su na omjeru 1-8 i samo ih porazi konkurencije drže blizu playoff pozicije. Obrana im je očekivano slaba u tom razdoblju, ali ovoga puta ih je i napad iznevjerio.  Od sredine siječnja samo Magic i Lakersi imaju lošiji napad od njih. Unatoč svemu tome oni i dalje imaju pozitivan net rating i 10. napad lige. Ovaj tjedan igraju tri puta na Zapadu, ali imaju 4 dana pauze prije prve utakmice i možda se malo konsolidiraju, iako se ne može reći da izgledaju kao da im je kemija poremećena.

  1. Portland Blazers (+2) 9. pozicija Zapada; omjer 21-28

SLIJEDI: CHA, DAL, @OKC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Blazersi sve više pokazuju znakove oporavka, ali još uvijek su 9. na Zapadu zato što Nuggetsi također pobjeđuju. Imali su tricu za pobjedu protiv Warriorsa, ali lopta je ostala na obruču pa nisu došli do najdužeg pobjedničkog niza u sezoni. Obrana se polako popravlja i 9. je u siječnju, a na razini cijele sezone tek 26. Damian Lillard opet nije izabran za AllStara pa je izjavio da će mu to biti dodatna motivacija. C.J. McCollum zabija 23,5 poena u prosjeku, uz 49% šuta i 42% za tricu, a nije niti bio spominjan kao mogući kandidat za AllStar utakmicu.

  1. Denver Nuggets (+2) 8. pozicija Zapada; omjer 21-25

SLIJEDI: @LAL, MEM, MIL, @SAS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Nuggetsi pobjeđuju, drže 8. mjesto Zapada i sve su bliže brojci od 50% pobjeda. Pobijedili su u 7 od zadnjih 9 utakmica. U tom razdoblju im je off rating 119 i predvode ligu, a ukupno su 8. u napadu. Na trenutke podsjećaju na Showtime Lakersa. Da je Nikola Jokić (koji je ozlijedio kuk i nije igrao u pobjedi protiv Sunsa) desetak utakmica ranije počeo ovako igrati bio bi AllStar. Treba pohvaliti i ostale igrače, pogotovo Danila Gallinarija i Jameera Nelsona, a još ako će odigrati barem solidnu obranu bit će dobra ekipa.

  1. Charlotte Hornets(-1) 8. pozicija Istoka; omjer 23-25

SLIJEDI: @POR, @GSW, @UTA

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Nakon jednog dobrog evo opet lošeg tjedna. 4 poraza u nizu, a loša forma sada traje već mjesec dana. U tom razdoblju su na omjeru 4-11 i samo ih porazi konkurencije drži na 8. mjestu Istoka. Kemba Walker je izabran za svoju prvu AllStar utakmicu. Cody Zeller opet ima problema s raznim ozljedama, a koliko im je važan govori to da su bez njega na omjeru 1-8. Bilo bi važno za Stršljenove da se Zeller vrati zato što ih čekaju 3 teške utakmice na Zapadu. Udaljeni se dvije utakmice od 6. mjesta, ali i od 12 mjesta.

  1. Chicago Bulls (+1) 7. pozicija Istoka; omjer 24-25

SLIJEDI: @OKC, @HOU

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Ovo se već može nazvati sapunica u Vjetrovitom gradu. Krenimo redom. Prvo su Jimmy Butler i Dwyane Wade nakon poraza od Hawksa rekli da se mlađi igrači ne trude dovoljno i da im je svejedno pobjeđuju li ili gube. Rajon Rondo odgovara da kada je on bio mladi igrač veterani nisu takve stvari iznosili u medije nego rješavali međusobno i stavlja na instagram sliku Paula Piercea i Kevina Garnetta. Onda mlađi igrači dodaju da Wade i Butler igraju tzv. Buddy ball što u prijevodu znači da dodaju samo jedan drugome. Cirkus se nastavlja.

  1. Indiana Pacers (0) 6. pozicija Istoka; omjer 25-22

SLIJEDI: @ORL, @BRO, DET

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Nakon poraza od Knicksa domaći navijači su izviždali Pacerse, a to nije dobro sjelo Paulu Georgeu koji im je javno odgovorio. George je pravi superstar, ali ima ugovor samo za još iduću sezonu, a uprava će napraviti sve da produži ugovor tako da im se sigurno diže kosa na glavi kada mu zvižde u vlastitoj dvorani. O njima se ne priča puno, ali u zadnjih 14 utakmica su na omjeru 10-4 i šesti su na Istoku. Lakši raspored im se nastavlja i ovaj tjedan pa bi mogli nastaviti pobjeđivati, ali mislimo da je ispadanje u prvom krugu playoffa sudbina ove ekipe.

  1. Toronto Raptors (-3) 3. pozicija Istoka; omjer 29-19

SLIJEDI: NOP, @BOS, @ORL, @BRO

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Ovo nisu Raptorsi od zadnje dvije sezone, izgubili su 6 od zadnjih 7 utakmica i više nisu drugi ma Istoku, a tu poziciju su držali skoro cijelu sezonu. Imali su 3 poraza ovaj tjedan ukupnom razlikom od 5 poena. U porazima od Spursa i Grizzliesa nije bilo DeMara DeRozana pa imaju ispriku, ali poraz od Magica nas je natjerao da potpišemo riječ kriza. Opet se vraćamo na obranu u kojoj nemaju rješenja i gotovo svi im zabijaju preko 100 poena. U srijedu igraju kod Celticsa pa ćemo vidjeti jesu li ovi poraza bili nesreća ili je zaista riječ o krizi.

  1. Atlanta Hawks (-1) 4. pozicija Istoka; omjer 28-20

SLIJEDI: @MIA, @HOU, ORL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Hawksi su se isto prijavili za borbu za drugo mjesto Istoku koje je zbog loše forme Raptorsa otvoreno. Svaka pobjeda do kraja sezone će biti važna, a 5. obrana lige koju imaju Hawksi će biti važan adut. Paul Millsap je u svojoj 4. sezoni u Hawksima po 4. put izabran na AllStar utakmicu, a u nedjeljnoj utakmici protiv Knicksa koje je ušla u čak 4 produžetka odigrao je 60 minuta i upisao 37 poena, 19 skokova i 7 asistencija. Bila bi šteta da ih napusti na ljeto i ode ganjati prsten negdje gdje će biti treća opcija u napadu.

  1. Memphis Grizzlies (+2) 7. pozicija Zapada; omjer 28-21

SLIJEDI: @PHO, @DEN, @OKC, @MIN

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Grizzliesi i dalje izmjenjuju pobjede i poraze, a u Novoj godini imaju lošiju obranu od Knicksa i nikako da se pomaknu sa sedmog mjesta Zapada. Zapad je već 15-ak godina bolji od Istoka, ali Grizzliesi su na omjeru od samo 9-11 protiv druge konferencije. U pokušajima da probude obranu trener David Fizdale sve više stavlja na parket Marca Gasola i Zacha Randolpha u isto vrijeme, iako su na početku sezone rekli da će to puno manje prakticirati. Zadnjih 10 utakmica Gasol zabija 24 poena uz 52% šuta, a Z-Bo 16 i 10 skokova.

  1. Los Angeles Clippers (-1) 4. pozicija Zapada; omjer 30-18

SLIJEDI: @PHO, GSW, @BOS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Blake Griffin se vratio, ali im nije uspio pomoći, izgubili su dvije u nizu s njim i ukupno 4 od zadnjih 5 utakmica. Warriorsi su ih razbili s 46 razlike, a u četvrtak opet igraju s njima pa kreću na Istok. Chris Paul je izabrao ”krivo” vrijeme za ozljedu. S njim u ekipi su na omjeru 27-9, ali kada je out omjer im je 3-9. Malo smo previše kritični prema Clippersima. Ovo će im biti 6. uzastopni playoff nastup. Od sezone 1978/79 se zovu Clippersi, a od onda pa do 2010/11 su igrali u playoffu samo 4 puta,  a samo su jednom prošli prvu rundu.

  1. Oklahoma City Thunder (-2) 6. pozicija Zapada; omjer 28-20

SLIJEDI: @SAS, CHI, MEM, POR

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Thunder za sada sasvim solidno prolazi kroz ovaj težak i većinom gostujući raspored i za sada im je omjer 7-7. Loša vijest je da im se težak raspored nastavlja do AllStar pauze, a loša odnosno idiotska vijest je da je Enes Kanter slomio ruku kada je udario šakom po stolici dok je sjedio na klupi. Neće ga biti 6 do 8 tjedana, a on im je treći strijelac ekipe i jedini igrač s klupe koji je može sam kreirati napad. Sad će još više tereta pasti na leđa Russella Westbrooka, a napad bi mogao biti jako loš u 13 minuta koje Westbrook provede na klupi.

  1. Washington Wizards (+4) 5. pozicija Istoka; omjer 27-20

SLIJEDI: NYK, LAL, NOP

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Wizardsi doma nisu izgubili skoro 2 mjeseca, a sada i u gostima pobjeđuju. Od zadnjih 13 utakmica imaju 11 pobjeda. 5. su na Istoku, a 2. mjesto im bježi samo dvije utakmice. Ovaj tjedan im je lagan raspored i nastavak pobjeda se očekuje. John Wall zabija 23 poena i 10 asistencija, a predvodi ligu u ukradenim loptama. Otto Porter jr. šutira tricu 47% dok su ga u početku karijere protivnici puštali da šutira. Wizardsi bi htjeli pobijediti u 50 utakmica, a zadnji puta im je to uspjelo 1979. kada 99% sadašnjih NBA igrača nije bilo niti rođeno.

  1. Utah Jazz (-2) 5. pozicija Zapada; omjer 30-19

SLIJEDI: MIL, CHA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Nakon 6 pobjeda u nizu, Jazzeri su izgubili 3 od 4, ali niti konkurencija nije u velikom nizu pobjeda pa su samo pola utakmice udaljeni od prednosti domaćeg terena u prvoj rundi playoffa, a zadnji puta su je imali 2008. Na papiru nemaju slabosti kao ekipa. Odlični su u napadu, dobro gađaju tricu i imaju dubinu na svim pozicijama. Slabost bi im mogla biti ta što osim Gordona Haywarda nemaju igrača koji može sam sebi kreirati dobre napadačke akcije, a to zna biti problem u utakmicama 5,6 i 7 u napetoj i izjednačenoj playoff seriji.

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 35-16

SLIJEDI: SAC, ATL, CHI

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Rocketsi se napokon vračaju doma, 10 od zadnjih 14 utakmica su odigrali u gostima, a pred kraj su počeli porazi. Izgubili su 7 od zadnjih 11 utakmica, ali dobra vijest je da 8 od idućih 10 igraju doma. Odigrali su 29 utakmica u gostima što je najviše u ligi i do kraja sezone ih čeka još 12 samo gostovanja. I dalje šutiraju skoro 40 trica, ali stalno im pada preciznost koja je sada 36% što je 10. mjesto, a nedavno su bili u top 3. James Harden u siječnju tricu gađa samo 31%, a šutira ju 9 puta, dok ju Eric Gordon šutira 10 puta uz 30% preciznosti.

  1. Boston Celtics (+3) 2. pozicija Istoka; omjer 29-18

SLIJEDI: DET, TOR, LAL, LAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Celticsi su zahvaljujući svojim pobjedama i velikom krizom Raptorsa preuzeli drugom mjesto Istoka, ali to ne znači da im je trener Brad Stevens zadovoljan. Stalno se spominje obrana koja im je lani bila 5. u ligi, a ove godine je 21. Zbog toga je Stevens u prvu petorku stavio rookieja Jaylena Browna i Jonasa Jerebka. Za napad Celticsa imamo samo riječi pohvala, a Isaiah Thomas zabija prosječno 34 poena u drugim utakmicama back to back seta. Ovaj tjedan imaju 4 domaće utakmice i mogli bi se učvrstiti na drugom mjestu iza Cavsa.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 32-14

SLIJEDI: @DAL, MIN, @NYK

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Cavsi su malo smirili duhove s dvije pobjede u nizu, ali prije toga su izgubili 6 od 8 utakmica. Nakon domaćeg poraza od Kingsa LeBron James je javno ”zaplakao” da ekipa nema dovoljno playmakera i da bi GM David Griffin trebao dovesti pojačanja. Sumnjamo da je to dobro sjelo vlasniku Danu Gilbert koji je za prošlu sezonu morao platiti 54 milijuna dolara na ime poreza na luksuz. Kyre Irving u zadnjih 6 utakmica zabija 30 poena uz 54% šuta i 43% za tricu, dok se Kevin Love muči sa zdravljem i šutem za tricu koju u siječnju gađa 29%.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 36-11

SLIJEDI : OKC, PHI, DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Spursi su tek drugi puta u sezoni izgubili dva puta u nizu, ali mislimo da ih to neće previše uzrujati. Računaju na to da će Warriorsi biti prvi na Zapadu, a njima je cilj da uz što manju potrošnju zadrže drugu poziciju. Ovaj tjedan igraju 3 puta doma, a nakon toga kreću na Rodeo trip i neće igrati u svojoj dvorani (koja će biti zauzeta) do 1. ožujaka. Na turneji će proći istok, sjever pa zapad SAD-a. Tony Parker se vratio, a sigurno smo da će ga Gregg Popovich znati sačuvati da ostane svjež za playoff.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 41-7

SLIJEDI: CHA, @LAC, @SAC

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 3 pobjede

Warriorsi igraju pametnije nego lani, više se čuvaju i bit će svježiji u playoffu, a opet će gotovo sigurno imati najbolji omjer lige. Poraz od Heat je opet pokazao da je čvrsta i fizička igra, plus da vas ide u napadu jedina šansa za pobjedu protiv njih. Imamo osjećaj da se sve više uigravaju međusobno i da najbolje od njih tek slijedi. Postali su osma momčad u povijesti lige koja će imati 4 igrača na AllStar utakmici (Stepen Curry i Kevin Durant kao starteri, te Klay Thompson i Draymond Green kao rezerve).

Latest Posts

NE PROPUSTITE