Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 18

AllStar pauza je iza nas i počinje završnica regularne sezone. Na Istoku su se najviše pojačali Raptorsi, dok su Celticsi bili neodlučni i propustili su veliku šansu za postati konkurentni Cavsima. Na Zapadu su se najviše pojačali Rocketsi, ali još uvijek su sve ekipe daleko od Cavsa i Warriorsa. Momčadi još imaju cca 25 utakmica do kraja, a dok sam radio ljestvicu činilo mi se kao da je prvi tjedan sezone. Prva 4 i zadnja 4 mjesta sam lagano odlučio, dok su pozicije od 5-11, 12-17 i 18-26 skroz izjednačene i svaki poredak bi bio opravdan. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (0) 15. pozicija Istoka; omjer 9-49

SLIJEDI: @SAC, @UTA, @POR

Zadnjih 10: 0-10

Niz: 16 izgubljenih

Niz poraza izgleda nema kraja, sada je na brojci 16 i ako ne pobjede kod Kingsa u srijedu vrlo brzo će biti na 20 poraza u nizu zato što idućih 6 utakmica igraju u gostima. Najviše poraza u nizu u jednoj sezoni drže Sixersi i Cavsi s 26 poraza. Da nije sve tako crno pobrinuo se GM Sean Marks koji je uspio dobiti pick prve runde drafta od Wizardsa u zamjenu za Bojana Bogdanovića koji je na ljeto slobodan igrač i gotovo sigurno bi otišao. Brook Lopez je ostao što nam se čini kao dobar potez zato što se radi o napadački najboljem centru Istoka.

  1. Los Angeles Lakers (-2) 14. pozicija Zapada; omjer 19-41

SLIJEDI:

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Lakersi su shvatili da riba smrdi od glave. Nema više Jima Bussa na funkcijama u klubu, a smijenila ga je vlastita sestra Jeanie Buss koja je do nedavno bila dugogodišnja djevojka Phila Jacksona. Tu je sada i Magic Johnson kao predsjednik košarkaških operacija i Rob Pelinka kao GM. Pelinka je bio agent Kobea Bryanta i mnogih drugih igrača. Izgleda da su Lakersi odlučili tankirati do kraja ove sezone i probati zadržati svoj pick na idućem draftu, a za to moraju imati top 3 izbor. Zato su i mijenjali Loua Williamsa u Rocketse.

  1. Phoenix Suns (+1) 15. pozicija Zapada; omjer 18-41

SLIJEDI: @MEM, CHA, OKC, BOS

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 2 izgubljene

Sunsi su jedni od gubitnika trade deadlinea zato što nisu uspjeli nikome ”utopiti” Brandona Knighta i njegovih cca 14 milijuna godišnje koje će primati do ljeta 2020. Do kraja sezone će biti u borbi s Lakersima za zadnje mjesto Zapada, odnosno za drugi najlošiji omjer lige. Rookie Marquese Chriss svaki mjesec dobiva sve više minuta u rotaciji i u veljači (23 minute) je na prosjecima od 9,7 poena i 4,2 skoka. Ekipa je napadački talentirana, ali dok protivnicima dopuštate da šutiraju 47% iz igre i 39% za tricu većeg pomaka neće biti.

  1. Orlando Magic (+1) 14. pozicija Istoka; omjer 22-38

SLIJEDI: NYK, MIA, @WAS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Magic je uspio zamijeniti Segrea Ibaku za Terrencea Rossa koji će postati starter na poziciji trojke, dok će Aaron Gordon biti na četvorci. U Magicu se nadaju da će njihova brzina na krilnim pozicijama biti od pomoći da se pomaknu s 29. mjesta u off ratingu. To bi trebalo otvoriti prostor za Marija Hezonju koji bi mogao dobivati 20-25 minuta do kraja sezone. Nikola Vučević se također spominjao u trade glasinama, ali nitko nije htio dati svoj pick prve runde drafta za centra koji je dobar samo u napadu, ali ne razvlači obranu do trice.

  1. New Orleans Pelicans (0) 13. pozicija Zapada; omjer 23-37

SLIJEDI: DET, SAS, @LAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Nakon Pau Gasola i Andrewa Bynuma imamo par twin towersa u Anthonyju Davisu i DeMarcusu Cousinsu. Mnogi će reći da takva dva igrača zajedno više ne prolaze, ali Davis ima agilnost i brzinu da zatvara šutere, dok će ti isti igrači biti u velikim problemima kako braniti Davisa. Imaju najlošije igrače u cijeloj ligi osim Netsa ako se gledaju pozicije 1, 2 i 3. Još veći problem je što Solomon Hill, Omer Asik, E’Twaun Moore i Alexis Ajinca koštaju 35 milijuna za iduću sezonu i ne ostaje puno prostora pod salary capom za pojačanja.

  1. New York Knicks (0) 12. pozicija Istoka; omjer 24-35

SLIJEDI: TOR, @ORL, @PHI, GSW

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Nakon priča o odlascima Carmela Anthonyja i Derricka Rosea na kraju su obojica ostali što je loša vijest zato što će trade vrijednost Mela padati zbog njegovih godina, a Rose je na ljeto slobodan igrač. Kako stvari stoje ovo će im biti 4. propušteni playoff u nizu i 12. od zadnjih 16 sezona. Kristapsu Porzingisu su brojke pale nakon nove godine, ali je imao i problema s ozljedama pa nećemo reći da je udario u rookie zid. Od božića su na omjeru 8-22 i samo Netsi imaju lošiji omjer od njih u tom razdoblju, a mi čekamo nove cirkuse iz Velike Jabuke.

  1. Charlotte Hornets(-3) 11. pozicija Istoka; omjer 25-34

SLIJEDI: @LAL, @PHO, @DEN

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi nikako da se pokrenu i počnu pobjeđivati, uz Knickse su najveće razočarenje Istoka. Izgubili su 13 od zadnjih 15 utakmica i sada su 11. na Istoku. Nisu paničarili i povukli neki ludi potez na trade deadlineu. Obrana im je i dalje dobra, ali napad je postao veliki problem. Postotak šuta im je 44% i samo su Grizzliesi lošiji od njih. Previše toga je na leđima Kembe Walkera, a problem je što im igrači na pozicijama 3,4 i 5 slabo šire reket i tako je smanjen manevarski prostor za Walkera koji jedino od Nica Batuma dobiva podršku u kreaciji napada.

  1. Minnesota T’Wolves (0) 12. pozicija Zapada; omjer 23-36

SLIJEDI: @SAC, @UTA, @SAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Pomislili smo da su u Minnesoti poludjeli kada su razmišljali o tome da ponude Rickyja Rubija, koji igra jako dobro u zadnje vrijeme i koji je pod ugovorom do 2019. za Derricka Rosea koji je na ljeto slobodan, a samo bi uzeo lopte i šuteve Andrew Wigginsu i Karl-Anthony Townsu. Njih dva su skroz nadoknadili napadački učinak Zacha LeVina i u zadnje vrijeme su na prosjecima od oko 30 poena. Zadnje 22 utakmice su na omjeru 12-10 i još se nisu odrekli playoffa iako će imati dosta težak raspored u ožujku.

  1. Philadelphia 76ers (+2) 13. pozicija Istoka; omjer 22-36

SLIJEDI: GSW, @MIA, NYK, DET

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Ersan Ilyasova i Nerlens Noel su mijenjani, Joel Embiid je i dalje ozlijeđen, a Ben Simmons neće zaigrati niti minute u svojoj rookie sezoni. Jahlil Okafor je ostao, a sve ovo navedeno znači da će Robert Covington koji zadnjih 8 utakmica zabija 17 poena uz 7,6 skokova i Dario Šarić koji zadnjih 6 zabija 20 poena i 10 skokova morati igrati 35-40 minuta po utakmici. Mnogi očekuju pad Sixersa nakon ovih promjena, ali nemojte se kladiti protiv volje i energije Šarića koji bi trebao biti rookie godine ako se Embiid ne oporavi do kraja sezone.

  1. Portland Blazers (-1) 10. pozicija Zapada; omjer 24-34

SLIJEDI: @DET, OKC, BRK

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Blazersi su daleko najveće razočarenje Zapada i zaista nismo očekivali da će biti 10 utakmica ispod 50% pobjeda, pogotovo nakon solidnog starta. Nakon početka prosinca su na omjeru 12-24 i sve više izgledaju kao ekipa koja će sudjelovati u draft lutriji. Jusuf Nurkić bi im trebao donijeti čvrstinu u reketu i pojačati obrambeni skok. Allen Crabe tricu šutira 43% i mislimo da bi trebao više tražiti šut i biti agresivniji u napadu. Do sredine ožujka su većinom na gostovanjima i to im je zadnja šanse ove sezone da vrate izgubljenu kemiju.

  1. Sacramento Kings (-2) 9. pozicija Zapada; omjer 25-34

SLIJEDI: MIN, BRK, UTA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Era DeMarcus Cousinsa je gotova. Playoff nisu igrali, a ovo mu je već sedma sezona. Možda nije bio najbolji suigrač i osoba za treniranje, ali niti uprava Kingsa ga nije okružila ili nije znala zadržati talentirane igrače. Nije problem što su ga mijenjali, ali za takav talent su dobili premalo, a možda jednostavno nije bilo boljih ponuda zbog njegove povijesti. Willie Cauley-Stein je u prvoj utakmici nakon tradea upisao rekord karijere od 29 poena, ali već iduću je zabio samo 2 poena. Izgleda da će se nastaviti nepredvidivost Kingsa.

  1. Dallas Mavericks (0) 11. pozicija Zapada; omjer 23-35

SLIJEDI: MIA, @ATL, MEM, OKC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Mavericksi su jedni od pobjednika trade deadlinea. Doveli su Nerlensa Noela, koji bi se trebao dobro uklopiti u sistem Ricka Carlislea. Usput su postali dosta mlađi zato što su otpustili Derona Williamsa, a Andrew Bogut je otišao u tradeu za Noela. Sve su bliže playoffu, a kada pogledate probleme konkurencije (Nuggets, Kings, Blazers, Pelicans i Timberwolves) s formom i novim igračima možda baš Mavericksi dohvate osmo mjesto Zapada. Raspored im također ide na ruku, 6 od idućih 7 utakmica igraju doma.

  1. Denver Nuggets (-2) 8. pozicija Zapada; omjer 26-33

SLIJEDI: @CHI, @MIL, CHA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Nuggetsi su bili aktivni na trade deadlineu i kao kupci i kao prodavači, ali na kraju nisu trgovali. Lako moguće je da će opet trgovati nakon sezone. Nikola Jokić se ili umorio ili ga protivnici skautiraju ili mu je smanjena uloga u momčadi. U 3 utakmice nakon pauze je na prosjecima od 5,3 poena, 8,7 skokova i 5 asistencija uz 42% šuta u 24 minute. Jedan od minusa Nuggetsa kada je Jokić u glavnoj ulozi je katastrofalna obrani, a napad mora biti elitan (skoro pa u razini Warriorsa, Cavsa i Rocketsa) da bi se to kompenziralo.

  1. Milwaukee Bucks (+5) 10. pozicija Istoka; omjer 26-31

SLIJEDI: @CLE, DEN, LAC, TOR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Bucksi su ostali u istom sastavu osim što su poslali Roya Hibberta u Nuggetse. Imali su dosta veliku krizu koja je sada možda gotova nakon što su pobijedili u 4 od zadnjih 5 utakmica i sada su za jednu utakmicu odaljeni od osmog mjesta Istoka. Kada gledamo statistiku nikako nam nije jasno kako su Bucksi 5 utakmica ispod 50% pobjeda. Imaju pozitivan net rating, šutiraju 48% iz igra (samo su Warriorsi bolji), a tricu gađaju 37% što je 6. mjesto u ligi. Protivnici im šutiraju 45% iz igre i 36% za tricu.

  1. Detroit Pistons (-2) 8. pozicija Istoka; omjer 28-31

SLIJEDI: POR, @NOP, PHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Pistonsi su postali svjesni da s ovim rosterom koji je programiran na nešto između 35 i 45 pobjeda neće daleko dogurati i zato je cijela ekipa bila dostupna za trade. Svi su ostali, ali to ne znači da i dalje nisu u izlogu. Navodno je Stan van Gundy zvao pola lige da mijenja Reggieja Jacksona, ali drugi GM-ovi su zabrinuti zbog njegovog ponašanja i odnosa sa suigračima. Ne znamo što je gore za ovakve ekipe, uči u playoff i dobiti metlu od Cavsa ili biti u draft lutriji i nadati se čudu kakvo je bilo pogodilo Magic 1993. i Bullse 2008.

  1. Indiana Pacers (-3) 7. pozicija Istoka; omjer 30-29

SLIJEDI: @HOU, @SAS, @ATL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Loša forma Pacersa se nastavlja, izgubili su 7 od zadnjih 8 utakmica. Iduće 4 još igraju u gostima gdje cijelu sezonu igraju loše. Početkom godine su imali jako lagani raspored tako da sada odrađuju teži dio. Bilo je puno priče o tradeu Paula Georgea u Celticse ili Lakerse i navodno su sitnice nedostajale da George ode. Rekao je da želi pobjeđivati i da bi potpisao novi ugovor s Pacersima ako će dovesti značajna pojačanja, ali ako ih ne dovedu morat će ga mijenjati ili na ljeto ili tijekom iduće sezone zato što u ljeto 2018. može izaći iz ugovora.

  1. Miami Heat (+1) 9. pozicija Istoka; omjer 27-32

SLIJEDI: @DAL, PHI, @ORL, CLE

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Heat nije ništa napravio na trade deadlineu, a kada pobijedite u 16 od zadnjih 18 utakmica to nije niti potrebno. 16 puta u nizu su ubacili preko 100 poena što je rekord franšize. Nakon pauze su odmah pobijedili Hawkse i Pacerse i sada su samo jednu utakmicu iza osmih Pistonsa. Otkad je krenuo ovaj preporod Heat zabija 11 trica po utakmici, a šutira ju s 41% uspješnosti i predvode ligu u tom razdoblju. Dion Waiters i James Johnson su na ljeto slobodni igrači, ali ih ne smiju previše platiti, zato što je kod njih važniji sistem od pojedinca.

  1. Chicago Bulls (+4) 6. pozicija Istoka; omjer 30-29

SLIJEDI: DEN, GSW, LAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Bullsi su zamijenili Taja Gibsona i Douga McDermotta za Camerona Paynea, Joffreyja Lauvergnea i Anthonyja Morrowa. Sada imaju čak 5 playmakera na rosteru, od kojih većina ne može dobro šutirati. Kada se još prisjetimo svih drugih problema na terenu i u svlačionici pomislili bi da imaju malo bolji omjer od Netsa, a oni su pobijedili 4 puta u nizu i sad su 6. na Istoku. Govore da žele razvijati mlade igrače, a Rajon Rondo opet dobiva puno minuta. Dwyane Wade u veljači zabija 21,5 poena, 6,8 skokova i 5,3 asistencije uz 49% šuta.

  1. Atlanta Hawks (-2) 5. pozicija Istoka; omjer 32-26

SLIJEDI: @BOS, DAL, CLE, IND

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Hawksi su se izgleda malo previše opustili za vrijeme pauze. Dennis Schroder je zakasnio iz Njemačke i dobio utakmicu suspenzije, a ekipa je izgubili obje utakmice i to s više od 18 poena razlike i sada su u nizu od 5 poraza u zadnjih 7 utakmica. U obje utakmice su šutirali 38% iz igre, a kako ovo nisu 90-e s takvim postotkom šuta ćete imati malo pobjeda. Doveli su Ersana Ilyasovu i nadaju se da će im on razvući reket da Paul Millsap i Schroder imaju više mjesta i da igra četvorku u small ballu kada će Millsap biti na centru.

  1. Memphis Grizzlies (-3) 6. pozicija Zapada; omjer 35-25

SLIJEDI: PHO, @DAL, @HOU

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Grizzliesi očekivano nisu radili promjene na rosteru nego se i dalje uzdaju u svoje veterane. Mike Conley, Tony Allen, Zach Randolph i Marc Gasol su zajedno prošli kroz mnoge bitke i košarkaškim romantičarima je uvijek drago kada ih gledaju i kada pobjede ekipu koja ispuca 40 trica, a centar im je visok jedva 2 metra. Svi znamo da će svaka playoff serija s njima biti jako zanimljiva, a ako netko izvan trojke Conley-Randolph-Gasol bude konstantan u napadu bit će ekipa s kojom nitko ne želi igrati i koja bi mogla iznenaditi.

  1. Toronto Raptors (+3) 4. pozicija Istoka; omjer 35-24

SLIJEDI: @NYK, WAS, @WAS, @MIL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 pobjede

Raptorsi su pobjednici trade deadlinea na Istoku. Doveli su Sergea Ibaku i P.J. Tuckera. Oba poteza su napravljena zbog Cavsa i njihovog atomskog napada. Ibaka je odličan small ball centar i rim protector koji može zabiti izvana, a to je točno ono što im treba. Tucker također može pogoditi izvana, a može dati i nekoliko grubljih faula na Kralju Clevelanda. DeMar DeRozan se izgleda skroz oporavio i opet zabija preko 30 poena. Ovaj tjedan igraju dvaput s Wizardsima pa ćemo vidjeti kako izgledaju i mogu li stići Celticse na drugom mjestu Istoka.

  1. Oklahoma City Thunder (0) 7. pozicija Zapada; omjer 34-25

SLIJEDI: UTA, @POR, @PHO, @DAL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Thunder se pojačao, došli su Taj Gibson i Doug McDermott, a nisu dali puno toga Bullsima. Još jedna dobra vijest je da se Enes Kanter vratio i već u drugoj utakmici upisao 20 poena uz samo 9 ispucanih lopti. Steven Adams, Gibson i Kanter bi trebali biti jedan od boljih frontcourtova Zapada. Russell Westbrook i dalje postiže tripledoubleove lakše nego neki centri slobodna bacanja, a s McDermottom bi trebao imati još više prostora za prodore. U utorak igraju s Jazzom i to im je šansa da ih počnu pritiskati na prvom mjestu divizije.

  1. Los Angeles Clippers (+3) 5. pozicija Zapada; omjer 36-23

SLIJEDI: HOU, @MIL, @CHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Chris Paul se vratio i odmah pokazao da je u formi. U pobjedi protiv Hornetsa imao je 17 asistencija i niti jednu izgubljenu loptu. To mu je 7 utakmica u karijeri s 15+ asistencija i 0 turnovera. Samo ih John Stockton ima više. Nadamo se da će svi ostati zdravi zato što je ovo možda zadnja sezona ovakvih Clippersa. Može Paul imati i 50 asista, ali ako će igrati lošu obranu neće daleko dogurati. Warriorsi su im u prvoj utakmici nakon pauze zabili 50 poena u trećoj četvrtini. Ako je i od Warriorsa to je zaista previše.

  1. Washington Wizards (-1) 3. pozicija Istoka; omjer 34-23

SLIJEDI: GSW, @TOR, TOR, ORL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 izgubljene

Bojan Bogdanović je član Wizardsa, a dali su pick prve runde za igrača koji je na ljeto slobodan igrač i možda ih napusti nakon samo nekoliko mjeseci. Imaju jednu od lošijih klupa pa su zato to napravili. Koliko će Bogdanović pomoći ostaje vidjeti, iako znamo da se u playoffu rotacije skraćuju, a mi se nadamo da ćemo ga vidjeti u small ball varijanti na poziciji 3. Imaju jako težak raspored do kraja sezone i 16 gostovanja. Ovaj tjedan igraju s Warriorsima i dvaput s Raptorsima pa će Bogdanović imati vatreno krštenje.

  1. Boston Celtics (-2) 2. pozicija Istoka; omjer 38-21

SLIJEDI: ATL, CLE, @LAL, @PHO

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Ako je istina da je samo davanje picka od Netsa na idućem draftu dijelilo Celticse od Paula Georgea onda ih moramo smatrati gubitnicima trade deadlinea. Celticsima nedostaje igrač koje je visok, jak, brz, može pogoditi izvana, odigrati solidnu obranu i natjerati Kinga da igra obranu. Ako to nije George, onda ne znam tko je. U ovom sastavu mi se čini da su Celticsi bolje posloženi za regularnu sezonu nego za playoff i da bez igrača profila George, kojeg su mogli dobiti bez razbijanje jezgre ekipe nemaju šanse na Istoku.

  1. Utah Jazz (+2) 4. pozicija Zapada; omjer 37-22

SLIJEDI: @OKC, MIN, BRK, @SAC

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Jazzeri su još podigli obranu, vruće Wizardse su nakon 3 četvrtine zadržali na 60 poena u laganoj pobjedi. U 8 od zadnjih 10 utakmica su protivnike zadržali ispod 100 poena. To prosječnom poznavaocu, pogotovo Europske košarke možda nije neki podatak, ali ove sezone samo Mavsi i Magic zabijaju ispod 100 poena, a samo Jazz, Spursi i Grizzliesi primaju manje od 100 poena. Gordon Hayward nastavlja gdje je stao prije pauze i zabija oko 30 poena, a na ljeto ga čeka novi maksimalni ugovor, a Jazzeri se nadaju da će to biti s njima.

  1. Houston Rockets (+1) 3. pozicija Zapada; omjer 42-18

SLIJEDI: IND, @LAC, MEM

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Rocketsi su mislili da nemaju dovoljno šutera za tricu pa su doveli Loua Williamsa iz Lakersa, koji bi se mogao dosta brzo uklopiti zato što je pokazao da nije sramežljiv i u prve dvije utakmice u novom dresu je uputio 18 šuteva za tricu, a pogodio ih je 9. Rocketsi su u prve dvije utakmice nakon pauze tricu šutirali 42/109 što je 38%, a dvicu samo 76 puta. Tko zna, možda će za koju godine momčadi samo trice šutirati, a tko opali dugi dvojku će biti kažnjen. Iduća dva tjedna će imati teži raspored, a mislimo da će sezonu završiti kao 3. na Zapadu.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 45-13

SLIJEDI : IND, @NOP, MIN

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Spursi su rodeo trip završili omjerom 6-2 i do kraja sezone imaju 16 domaćinstava i samo 8 gostovanja. Po običaju nisu bili aktivni na trade deadlinu i sada samo čekaju da završi regularna sezona i da budu zdravi za playoff. Svježi bi trebali biti zato što samo Kahwi Leonard i LaMarcus Aldridge igraju više od 27 minuta. Imamo osjećaj da o njima pišemo svaki tjedan isto, da smo dosadni čitateljima, ali kada malo bolje razmislimo tako je već 20-ak godina, a kako stvari stoje možda će ovako biti i za 20 godina.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 40-17

SLIJEDI: MIL, @BOS, @ATL, @MIA

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

LeBronu Jamesu je ispunjena želja i dobio je ”poklon” u obliku još jednog playmakera. Kada ste najbolji igrač lige onda vam se kao bogatom klincu ispunjavaju želje. Dolaskom Derona Williamsa Cavsi sada u ekipi imaju 6 igrača koji su bili top 5 pickovi na draftu, a ako potpišu i Andrewa Boguta (1. pick 2004) on bi im bio sedmi takav igrač. LeBron je ”izmislio” Derricka Williamsa, koji je bio 2. pick drafta 2011. i koji u Cavsima igra dobru košarku. Zadnjih 5 utakmica je na prosjecima od 10,4 poena i 4,6 skokova uz 53% šuta.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 49-9

SLIJEDI: @PHI, @WAS, @CHI, @NYK

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 3 pobjede

Warriorsi su ovaj tjedan na turneji po Istoku, pa će svi ljubitelji košarke i njihovi bandwagon navijači s ovih prostora lakše pogledati njihove utakmice zato što će ih većina početi oko 1 h iza ponoći po našem vremenu. Steve Kerr je rekao da nije zadovoljan rasporedom zato što će odigrati 5 utakmica u 8 dana i 8 utakmica u 12 dana pa je moguće da će u stilu Spursa najveće zvijezde odmoriti koji put. Prvi su osigurali playoff i postali su ekipa koja ga je osigurala najbrže u povijesti lige, u 58. utakmici sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE