Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 2.

Evo nas već u drugom tjednu NBA lige, a prvog dijela se možete prisjetiti ovdje. Poredak momčadi na tablici će se jako izmjenjivati u prvim tjednima. Tek se tamo negdje sredinom prosinca stvari stabiliziraju, odnosno kada ekipe odigraju 20-ak utakmica. Zato se nemojte previše ljutiti ako je vaša momčad nisko na ljestvici. Dobar tjedan znači veliki napredak prema gore, ali je zato loš tjedan put prema dole. U ovom tjednu se najviše iščekuje dvoboj Thundera protiv Warriorsa, a mi ćemo posebno pratiti igre svih igrača s ”ovih prostora”. Krenimo od 30 prema 1.

30. Philadelphia 76ers (0); 14. pozicija Istoka; omjer 0-2

SLIJEDI: ORL, @CHA, CLE

Zadnjih 10: 0-2

Niz: 2 izgubljene

Kod Sixersa ništa novo, opet su izgubili obje utakmice, ali barem smo dočekali da vidimo Joela Embiida u akciji, a koji je opravdao očekivanja i pokazao veliki talent, ali minute su mu još pod restrikcijom. Dario Šarić se još nije priviknuo, iako ga nije strah šutirati, ali morat će bolje od kombiniranih 4/21 u prve dvije utakmice. Iduću igraju doma protiv slabog Magica, pa se tu nadaju pobjedi. Još uvijek su vjerojatno najslabiji u ligi, a još imaju i nesreću pa su im ozlijeđeni Ben Simmons, Nerlens Noel i Jerryd Bayless.

29. Phoenix Suns (-3); 15. pozicija Zapada; omjer 0-3

SLIJEDI: @LAC, POR, @NOP, @LAL

ZADNJIH 10: 0-3

NIZ: 3 izgubljene

Sunsi su mladi, imaju talenta, ali će imati i jako puno poraza. Prvo su izgubili u produžetku kod Thundera, pa su nakon toga protiv Warriorsa pali tek u samoj završnici. Eric Bledsoe im je najbolji igrač, dok je na početku sezone impresionirao T.J. Warren i odmah istaknuo ranu kandidaturu za igrača koji je najviše napredovao. Dragan Bender ima malu minutažu, dok drugi rookie Marquese Chriss ima veće ulogu i igra 15-ak minuta po susretu. 9 od idućih 12 igraju u gostima, tako da bi trebali ostati na dnu Zapada i već razmišljati o draftu.

28. Orlando Magic (-3); 15. pozicija Istoka; omjer 0-3

SLIJEDI: @PHI, SAC, WAS

Zadnjih 10: 0-3

Niz: 3 izgubljene

Magic je jako loše krenuo u eri Franka Vogela i mislim da je već vrijeme za laganu uzbunu. Momčad nema identitet već godinama, nikako da dovedu ili da iz vlastith redova ”odgoje” superzvijezdu ili barem AllStar igrača. Previše igrača sličnih karakteristika i premalo talenta. Vogel će uspjeti igračima usaditi obrambene navike kakve su imali njegovi Pacersi, ali trebat će vremena i strpljenja. Ovaj tjedan igraju sa Sixersima i tu se nadaju pobjedi. Zadnju utakmicu protiv Cavsa su skoro preokrenuli, ali pitanje je koliko su se Cavsi već bili opustili.

27. New Orleans Pelicans (-3); 13. pozicija Zapada; omjer 0-3

SLIJEDI: MIL, @MEM, PHO

Zadnjih 10: 0-3

Niz: 3 izgubljene

Jadan Anthony Davis. Zabija preko 50 poena, skače, asistira, sve radi za momčad, ali porazi su opet krenuli. Jedina mana mu je što igra za Pelicanse, tako da će ga to koštati MVP kandidature. Talent je kakav se rijetko viđa, ali kada im pogledate ostatak rostera dok su Jrue Holiday i Tyreke Evans odsutni pitate se pa kakav to posao njihov GM radi i da li je to NBA momčad ili ekipa Jadranske lige. Omer Asik i Solomon Hill kao starteri zabijaju 5 poena u prosjeku, ali zajedno. Jadan Davis.

26. Brooklyn Nets  (+3); 11. pozicija Istoka; omjer 1-2

SLIJEDI: CHI, DET, CHA

Zadnjih 10: 1-2

Niz: 1 izgubljena

Netsi su pozitivno krenuli u sezone, ne toliko rezultatski koliko po dojmu. Novi trener Kenny Atkinson, kao i većina poteza koje je povukao GM Sean Marks izgledaju dobro. Jeremy Lin nastavlja gdje je stao lani s Hornetsima dok je Brook Lopez i dalje prva zvijezda kluba, ali naš Bojan Bogdanović igra sve bolje i ima veću slobodu. Dva puta je ubacio preko 20 poena u tri utakmice. Iduće četiri igraju doma pa je još koja pobjeda realna. Ovo je ekipa koja neće tankirati zato što Celticsi imaju pravo zamijeniti pickove prve runde drafta s njima.

25. Los Angeles Lakers (+2); 11. pozicija Zapada; omjer 1-2

SLIJEDI: @IND, @ATL, GSW, PHO

Zadnjih 10: 1-2

Niz: 2 izgubljene

Lakersi se trude, to im se mora priznati. Roster im niti približno nije dovoljno kvalitetan za playoff, ali vide se pomaci, pogotovo u obrani gdje su lani bili katastrofalni. Julius Randle igra jako dobro i za sada im je najbolji igrač, dok je Nick Young ove sezone odlučio igrati košarku, a ne baviti se raznim glupostima. D’Angelo Russell je napadački loše krenuo, previše ispucanih šuteva uz slab postotak i malo asistencija. Iduće tri utakmice su im jako teške, ali kod njih je najbitnije da ne gube volju i da slušaju novog trenera Lukea Waltona.

24. Sacramento Kings (+4); 6. pozicija Zapada; omjer 2-1

SLIJEDI: @ATL, @MIA, @ORL, @MIL, @TOR

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 1 pobjeda

Kingsi su na pozitivnom omjeru i drže 6. mjesto Zapada. Takva rečenica nije izgovorena jako dugo vremena. DeMarcus Cousins igra izvrsno i još jednom dokazuje da je najbolji centar lige, čak je i novog trenera Davea Joergera javno pohvalio, a izgledaju kao da imaju volju za igranje obrane, što je dokaz da možda ipak neki novi vjetrovi pušu u glavnom gradu Californije. Ovaj tjedan kreću na turneju po Istoku, gdje će odigrati 5 utakmica u 7 dana, pa ćemo nakon toga bolje vidjeti pravo stanje Kingsa.

23. Milwaukee Bucks (-1); 9. pozicija Istoka; omjer 1-2

SLIJEDI: @NOP, IND, SAC, @DAL

Zadnjih 10: 1-2

Niz: 1 izgubljena

Bucksi su i dalje ekipa koja ima potencijala, ali nešto im nedostaje, to nešto je u prvom redu šut za 3 poena bez kojeg je teško pobjeđivati. Klupa im solidno izgleda, kombinacija mladosti i iskustva, ali bez Khris Middletona nema playoffa. Počinju mi sličiti na Orlando Magic, a to i nije pohvalno ovih dana. Možda da probaju vratiti Grega Monroea u petorku i dati više slobode Mirzi Teletoviću, i njegovim dalekometnim tricama. Sezona je tek počela pa nećemo još uzdrmati stolicu Jasona Kidda, ali moraju se uigrati i stabilizirati rotacije.

22. Minnesota T’Wolves (-2); 12. pozicija Zapada; omjer 0-2

SLIJEDI: MEM, DEN, @OKC

Zadnjih 10: 0-2

Niz: 2 izgubljene

Iako nije lijepo da prođe cijeli uvodni tjedan sezone l bez pobjede, još je rano za paniku. Odigrali su samo dvije utakmice, obje u gostima i upisali dva tijesna poraza. Ne izgleda dobro što Tom Thibodeau igra startere oko 37 minuta i što im klupa ne izgleda uvjerljivo, a kako će biti dobra kada igraju jedva desetak minuta po susretu. Uz Jazzere imaju najsporiji tempo što nije dobro za Rickyja Rubija koji bi mogao biti zamijenjen jako brzo. Ovaj tjedan im raspored ide na ruku i sve osim dvije pobjeda neće biti dobro.

21. Washington Wizards (-3); 14. pozicija Istoka; omjer 0-2

SLIJEDI: TOR, ATL, @ORL

Zadnjih 10: 0-2

Niz: 2 izgubljene

Wizardsi su počeli ovu sezonu kao su završili prošlu, a to je porazima. Nešto mi ne štima u samim odnosima u ekipi. Opet se u medijima priča o odnosu Johna Walla i Bradleya Beala, a to nikako ne može biti dobro. Većina glavnih igrača im ima ugovor do ljeta 2019, ali ako se porazi nastave i opet propuste playoff, moguće je da će krenuti u raniju rasprodaju. Dobra vijest je da se vraćaju u svoju dvoranu gdje će igrati 10 od idućih 14 utakmica i gdje bi napokon trebali poraditi na kemiji i pobjedama.

20. Dallas Mavericks (-4); 14. pozicija Zapada; omjer 0-3

SLIJEDI: @UTA, POR, MIL

Zadnjih 10: 0-3

Niz: 3 izgubljene

Mavericksi su na 14. mjestu Zapada, mislim da su zadnji puta tako nisko bili početkom 90-ih. Tri tijesna poraza i evo ih u laganoj rupi. Srećom po njih da je tek početak sezone i da imaju Dirka Nowitzkog i Ricka Carlislea na klupi, inače bi već pritiskali ”dugme” panike. Ovo nije liga gdje se živi na staroj slavi pa bi trebali krenuti s pobjedama. Harrison Barnes je dobro počeo u novom klubu i to im daje optimizam, kao i igra ”183 cm” visokog J.J. Barea. Iduće dvije igraju protiv Jazza i Blazersa tako da im put do pobjeda nije lagan.

19. Miami Heat (+4); 10. pozicija Istoka; omjer 1-2

SLIJEDI: SAC, @TOR

Zadnjih 10: 1-2

Niz: 2 izgubljene

Heat nema dovoljno talenta, to je očito i to smo znali. Također smo znali da je ovo organizacija gdje je Pat Riley glavni i da neće potonuti i krenuti u poraze. Playoff neće igrati, ali će svima skupo ”prodati kožu”. Erik Spoelstra opet radi dobar posao i po tko zna koji puta dokazuje svojim kritičarima da je odličan trener. Hassan Whiteside je najbolji centar Istoka, lakoća kojom dominira i koliko napreduje su fascinantni i pitate se koliki mu je plafon. Jedno veliko pojačanje i evo Heata opet pri vrhu lige.

18. Denver Nuggets (+3); 9. pozicija Zapada; omjer 1-1

SLIJEDI: @TOR, @MIN, @DET, @BOS

Zadnjih 10: 1-1

Niz: 1 izgubljena

Nuggetsi su odigrali samo dvije utakmice, obje su bile napete do samog kraja, pa još ne znamo puno i njima. Sada kreću na turneju od 5 gostovanja, pa ćemo idući tjedan ćemo biti pametniji. Nikola Jokić igra lijepo, ima mekanu ruku, dok je Jusuf Nurkić ”zvijer” pod košem, pa nam nije jasno zašto mu trener Mike Malone ne daje više minuta drugom poluvremenu. Bekovi im moraju igrati bolje i više razigravati Balkanski dvojac pod košem. Danilo Gallinari izgleda zdravo i na njemu je da ih proba povesti prema playoffu.

17. Utah Jazz (0); 10. pozicija Zapada; omjer 1-2

SLIJEDI: @SAS, DAL, SAS, @NYK

Zadnjih 10: 1-2

Niz: 1 izgubljena

Jazzeri su loše ušli u sezonu, pogotovo napadački. Ovo nisu 90-e da samo s obranom možete pobjeđivati, treba nešto i zabiti. Ovaj tjedan igraju dvaput sa Spursima i mogli bi pasti u lagani zaostatak u borbi za niže pozicije playoffa dok se Gordon Hayward me oporavi. Ovako preveliki teret napada pada na leđa Joea Johnsona kojemu je ovo 16. sezona. Očekuje se povratak u formu Derrick Favors nakon što su i njega ozljede počele napadi. Ako propuste još jedan playoff neće im biti nikakva utjeha to što zaista nemaju sreće.

16. New York Knicks (+3); 8. pozicija Istoka; omjer 1-1

SLIJEDI: @DET, HOU, @CHI, UTA

Zadnjih 10: 1-1

Niz: 1 pobjeda

Knicksi bi trebali biti u borbi za playoff. Imaju dosta talenta. Kristpas Porzingis i dalje raste i već je blizu brojke od 220 cm. Ako napravi korak naprijed bit će blizu AllStar nastupa. Derrick Rose izgleda zdravo i dosta je brz, nije to onaj igrač iz 2011, ali i takav je atleta. Nakon ovog tjedan ćemo biti pametniji u njihov ocjeni zato što igraju 4 utakmice s momčadima slične kvalitete. Joakim Noah je imao 10 skokova i 7 asistencija u samo 22 minute, a to je ono što Knicksima i Carmelu Anthonyju treba.

15. Indiana Pacers (-8); 12. pozicija Istoka; omjer 1-2

SLIJEDI: LAL, @MIL, CHI

Zadnjih 10: 1-2

Niz: 2 izgubljene

Pacersi su neugodno iznenadili u prvom tjednu. Izgleda da će prilagodba na novog trenera Natea McMillana trajati duže nego su se nadali. Prvo su primili 121 poen od Mavsa, a onda su ih Netsi pobijedili, pa Bullsi koji su ih stalno vodili po 20-ak razlike. Obrana je očekivano pala odlaskom Georga Hilla i Iana Mahimija, ali ipak ne bi smjeli dopustiti da im Bullsi zabiju 30 poena iz kontre. Myles Turner zato napreduje i već sada pokazuje da je AllStar potencijal. Iduću igraju doma s Lakersima, a pod povećalom će im biti broj primljenih poena.

14. Charlotte Hornets (+1); 6. pozicija Istoka; omjer 2-1

SLIJEDI: PHI, @BRO

Zadnjih 10: 2-1

Niz:1 izgubljena

Hornetsi igraju samo dvije utakmice ovaj tjedan i to protiv slabih ekipa. Nakon dvije gostujuće pobjede trice Celticsa su ih udaljile od prvog mjesta Istoka. Igraju dobro i organizirano. Još da Nic Batum i Marvin Williams počnu pogađati izvana bit će nezgodni za igranje. Kemba Walker nastavlja gdje je stao prošle sezone i još uvijek je ”ispod radara” kod većine novinara, ali ne i kod protivnika. Pohvalit ćemo i vlasnika kluba, Michaela Jordana koji pokazuje strpljenje u gradnji kluba, a to je važno za klub iz manje sredine kao što su Hornetsi.

13. Houston Rockets (-2); 4. pozicija Zapada; omjer 2-1

SLIJEDI: @CLE, @NYK, @ATL

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 2 pobjede

Nakon razočaravajućeg poraza na otvorenju sezone od Lakersa, Rocketsi su se stabilizirali s dvije pobjede protiv Mavericksa. Ovo je momčad koja je dosta promijenjena od lani i trebat će vremena da se upoznaju. Za to i kemiju nema boljeg lijeka od rane turneje po Istoku na koji Rocketsi kreću. Odigrat će 7 od prvih 8 utakmica u gostima tako da bi omjer od 50% pobjeda bio dobar start. James Harden igra kao MVP kandidat dok se kao druga ”violina” izmjenjuju Trevor Ariza, Ryan Anderson i Eric Gordon.

12. Detroit Pistons (0); 5. pozicija Istoka; omjer 2-1

SLIJEDI: NYK, @BRO, DEN

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 2 pobjede

Za sada se izostanak Reggiea Jacksona osjeti manje nego što se mislilo. Dobra igra u obrani uvijek pomaže u takvim situacijama. Srećom po njih raspored im nije pretežak ovaj tjedan pa bi mogli nastaviti s pobjedama. Andre Drummond je sinoć protiv Bucksa upisao prvu 20-20 utakmicu ove sezone. Samo da je ta slobodna bacanja naučiti. Stan van Gundy će ih sigurno dobro voditi, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno u borbi za drugo mjesto divizije Central protiv obnovljenih i pojačanih Pacersa i Bullsa.

11. Memphis Grizzlies (+3); 8. pozicija Zapada; omjer 2-1

SLIJEDI: @MIN, NOP, LAC, POR

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 1 pobjeda

NBA svijet se mijenja, dokaz je taj što su Grizzliesi pri vrhu u off ratingu. Uzorak je mali, tek je prvi tjedan prošao, ali vidi se smjer kojim David Fizdale želi ići. Kao i to da šutiraju više trica, koje i pogađaju. Jučer protiv Wizardsa su ih gađali 15/31. Novost je da Zach Randolph ulazi s klupe i to izgleda dobro na terenu. Prva petorka je brža, a druga ima provjerenog strijelca koji lakoćom zabija pod obručem. Vince Carter je službeno postao najstariji igrač cijele lige, u Siječnju će napuniti 40 godina, a još može preskakati ljude.

10. Portland Trail Blazers (-1); 5. pozicija Zapada; omjer 2-1

SLIJEDI: GSW, @PHO, @DAL, @MEM

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 1 pobjeda

Damian Lillard igra na MVP razini, zabija 35 poena u prosjeku, u završnicama je izvrstan i radi sve za svoje Blazerse. Iduću utakmicu igraju doma protiv Warriorsa i to će biti poslastica. Gledati Lillarda i C.J. McColluma kako napadaju Super Prijatelje. Nakon toga imaju još tri gostovanja do kraja tjedna. Kako je košarka momčadski sport pratit ćemo novu i obnovljenu klupu Blazersa u koju je puno uloženo pa sada imaju drugi najveći iznos za plaće igrača. 119 milijuna, samo je ekipa Cavaliersa skuplja.

9. Boston Celtics (-1); 4. pozicija Istoka; omjer 2-1

SLIJEDI: CHI, @CLE, DEN

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 1 pobjeda

Prije sezone je bilo popularno staviti Celticse za pobjednika Atlantske divizije zbog dolaska Ala Horforda, ali ja nekako ne mislim da je to tako. Horford je prošao 30-u i nekako djeluje sporije i izgleda kao da ima višak kilograma. Puno je dati preko 25 milijuna godišnje za igrača koji u napadu većinom čeka loptu na trici ili sam ja staromodan. Izgleda da je to ona ista ekipa od lani koja će biti na oko 50 pobjeda i možda drugi krug playoffa. Avery Bradley kada je došao u ligu nije mogao šut pogoditi, a protiv Hornetsa je tricu gađao 8/11. Rad se isplati.

8. Chicago Bulls (+5); 3. pozicija Istoka; omjer 2-0

SLIJEDI: @BRO, @BOS, NYK, @IND

Zadnjih 10: 2-0

Niz: 2 pobjede

Odličan početak sezone Bullsa. Ne samo zbog dvije pobjede protiv dobrih ekipa, nego zato što su izgledali kao ekipa koja uživa igrati zajedno. Svi su se pitali kakav će im biti šut i igra na postavljenu obranu kada budu igrali Rajon Rondo, Dwyane Wade i Jimmy Butler. Odgovor je takav da im je off rating 115.3 što je prvo mjesto u ligi. Forsiraju brzu tranziciju i to im uspijeva. Rondo igra i djeluje kao u najboljim danima, a posebno će Taj Gibson, Nikola Mirotić i Doug McDermott imati koristi on njega. Čak i Wade pogađa trice u serijama.

7. Atlanta Hawks (-1); 2. pozicija Istoka; omjer 2-0

SLIJEDI: SAC, LAL, @WAS, HOU

Zadnjih 10: 2-0

Niz: 2 pobjede

Hawksi su dobro startali u sezonu i nadaju se da će tako nastaviti zato što igraju ili doma ili po Istoku. Prvo gostovanje na Zapadu imaju tek krajem studenoga. Dwight Howard skače na svaku loptu i čini se da nakon dugo vremena uživa u košarci. Klupa bi im mogla biti ugodno iznenađenje, pogotovo ako Tim Hardaway jr. nastavi ovako šutirati, a Malcolm Delaney pokaže ono što je lani pokazivao u Europi. Još ćemo spomenuti da Jastrebovi imaju najduži playoff niz na Istoku, zadnji puta su ga propustili 2007.

6. Oklahoma City Thunder (+4); 2. pozicija Zapada; omjer 3-0

SLIJEDI: @LAC, @GSW, MIN

Zadnjih 10: 3-0

Niz: 3 pobjede

Thunder je startao s omjerom 3-0, ali protivnici su bile tri možda i najslabije momčadi lige. Nisu bili previše uvjerljivi u tim pobjedama. Zadatak im je da Steven Adams i Victor Oladipo budu konstantni zato što je to presudno na jakom Zapadu. Kao što sam predvidio Russell Westbrook ima brojke kao Oscar Robertson 60-ih. Trenutno je na prosjecima od 38 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Kao da igrate playstation. Ovaj tjedan prvo gostuju kod Clippersa, pa kod Warriorsa i svog ”starog prijatelja” u utakmici koju će se pratiti kao da je playoff.

5. Toronto Raptors (0); 7. pozicija Istoka; omjer 1-1

SLIJEDI: DEN, @WAS, MIA, SAC

Zadnjih 10:  1-1

Niz: 1 izgubljena

Raptorsi su odigrali samo dvije utakmice ovaj tjedan tako da ih je teže ocijeniti, ali protiv Cavsa su izgledali jako dobro i potvrdili da su još uvijek druga najbolja ekipa Istoka. To je momčad s istim manama i vrlinama kao i lani. Ukratko to znači da su imaju dobrog trenera, najbolji bekovski par Istoka, igraju dobru obranu, imaju solidnu klupu i jako dobrog centra za kojeg su dobili i solidnu zamjenu, prvog Austrijanca u NBA Jakoba Poeltla. Najveća mana im je i dalje nedostatak poena s krilnih pozicija, barem dok se Jared Sullinger ne opravi.

4. Los Angeles Clippers (0); 3. pozicija Zapada; omjer 2-0

SLIJEDI: PHO, OKC, @MEM, @SAS

Zadnjih 10: 2-0

Niz: 2 pobjede

Clippersi će ove sezone letjeti ispod radara, zato što će svi mediji pratiti samo Cavse i Warriorse. Siguran sam da im to odgovara. Ovo je možda i zadnja sezona da s ovom ekipom napadaju naslov zato što Chris Paul i Blake Griffin nakon sezone mogu izaći iz svojih ugovora. Dobro su startali u sezonu i misle da imaju šanse protiv Warriorsa i Spursa. Griffin je zdrav i ako nastavi kao u prve dvije utakmice mogao bi odigrati sezonu karijere. Ako osim Jamal Crawforda dobiju još kojeg konstantnog igrača s klupe nemaju razloga bojati se nikoga.

3. Golden State Warriors (-1); 7. pozicija Zapada; omjer 2-1

SLIJEDI: @POR, OKC, @LAL

Zadnjih 10: 2-1

Niz: 2 pobjede

Warriorsi nisu pali na našoj ljestvici zato što su izgubili jednu utakmicu, nego zato što izgledaju loše i neprepoznatljivo. Jučer su protiv Sunsa strahovali do samog kraja. Mnogi će reći da je Miami Heat kada je došao Big 3 nakon 20 utakmica bio na 50% pobjeda, ali ovo nije baš tako nova ekipa. Ima promjena, ali došao vam je Kevin Durant i svi nosioci igre od lani su tu. Da li je razlog prilagodba na KD-a ili su protivnici shvatili kako igrati protiv niske petorke ili su odlučili da najbolje igre sačuvaju za proljeće? Vrijeme će pokazati.

2. San Antonio Spurs (+1); 1. pozicija Zapada; omjer 4-0

SLIJEDI : UTA, @UTA, LAC

Zadnjih 10: 4-0

Niz: 4 pobjede

Taman kada pomislite da Kahwi Leonard više neće napredovati on postane MVP kandidat. Spursi igraju odlično, upisali su 4 pobjede, a posebno se ističe ono ”prebijanje” Warriorsa na otvorenju sezone. Gregg Popovich je već počeo s rotacijama tako da su mu veterani već imali odmor. Ove sezone je izmislio Jonathona Simmonsa za kojeg nitko nije čuo, a stalni je član rotacije. Sada kada nema onako jakih Thundera koji su uvijek bili nezgodan matchup za Spurse možda se opet nađu u velikom NBA finalu. Za vikend imaju derbi protiv Clippersa.

1. Cleveland Cavaliers (0); 1. pozicija Istoka; omjer 3-0

SLIJEDI: HOU, BOS, @PHI

Zadnjih 10: 3-0

Niz: 3 pobjede

Cavaliersi su u prvom tjednu sezone pokazali formu iz sredine sezone. Dobro šutiraju, igraju obranu i djeluju kao momčad koja uživa igrati međusobno. To se lani nije vidjelo sve do proljeća. Također se vidi da su liga za sebe na Istoku. LeBron James igra koliko je dosta za pobjede i očigledno je da odmara na trenutke, tako da je Kyrie Irving prvi strijelac ekipe, a čak i Kevin Love dobiva pohvale za svoju igru u obrani. 8 od idućih 11 utakmica igraju doma, tako da se možda već sada odvoje na vrhu konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE