Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 20

Ludi NBA tjedan je iza nas. Cavsi i Warriorsi su u problemima, gube i djeluju umorno ili je to samo varka i čuvaju se za playoff. Wizardsi su 2. na Istoku, dok su Bullsi 10, a Dario Šarić i Bojan Bogdanović nastavljaju s odličnim igrama. Na Zapadu su prve dvije ekipe unutar pola utakmice, a Grizzliesi imaju najlošiju obranu lige u zadnje vrijeme. Borba za osmo mjesto Zapada je i dalja aktualna, a imamo 4 kandidata za MVP nagradu  i koji god da ju osvoji bilo bi zasluženo. Zaista ne pamtimo tako izjednačenu MVP trku. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Los Angeles Lakers (-1) 15. pozicija Zapada; omjer 20-46

SLIJEDI: @DEN, @HOU, MIL, CLE

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 1 izgubljena

Nakon dugo vremena imamo novi broj 30. Barem će imati više pobjeda nego lani, ali pitanje je tko od današnjih Lakersa ima šansu postati franšizni igrač? Najbliži tome je D’Angelo Russell, ali nas još nije u to uvjerio. Izgleda da kod mladih igrača danas igranje za Lakerse ne predstavlja ono nešto kao nekada, pa bi im to mogao biti problem u Free Agencyju. Na razini sezone su 25. u napadu i 29. u obrani. Magic Johnson je rekao da bi želio da Ivica Zubac igra 30-ak minuta do kraja sezone, a mnogi će to shvatiti kao miješanje u posao Lukeu Waltonu.

  1. Brooklyn Nets (+1) 15. pozicija Istoka; omjer 12-53

SLIJEDI: OKC, @NYK, BOS, DAL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjede

Što se dešava s Netsima? Upisali su dvije pobjede prošli tjedan, prvi puta nakon početka studenog su imali pozitivan tjedan i napokon su doma pobijedili u 2017. U ožujku su na omjeru 3-4 i 12. su u off ratingu u tom razdoblju i 7. po preciznosti trice s 38%. Zbog toga ih nagrađujemo pomicanjem sa zadnjeg mjesta na ljestvici iako imaju 8 pobjeda manje od druge najlošije ekipe lige. Barem se djeca vlasnika ne svađaju i nema cirkusa i drame kod njih. Opet ćemo pohvaliti GM-a Seana Marksa koji za sada radi odličan posao na Spursovski način.

  1. Sacramento Kings (-3) 13. pozicija Zapada; omjer 25-41

SLIJEDI: ORL, @PHI, @OKC, @SAS

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 8 izgubljenih

Kingsi su ekipa s trenutno najdužim gubitničkim nizom u ligi, ali ne izgledaju tako loše. Prošli tjedan su protiv Spursa vodili 22 razlike, a protiv Wizardsa 15 razlike u četvrtoj četvrtini, ali su izgubili obje. Tyreke Evans zabija 15,4 poena uz 48% šuta, a tricu gađa odličnih 54% otkad se vratio u glavni grad Kalifornije. Nadaju se da će stari rookie (igrao 4 godine na sveučilištu) Buddy Hield nastaviti dobro šutirati. Otkad je došao u tradeu tricu šutira 51% iz 5 pokušaja, a zabija 14 poena u 26 minuta. Jedino je čudno što u zadnje vrijeme nema cirkusa kod Kingsa.

  1. New York Knicks (-4) 12. pozicija Istoka; omjer 26-41

SLIJEDI: IND, BRK

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Knicksi djeluju kao da su se predali. Da pobjede u svim preostalim utakmicama imali bi omjer 41-41 i pitanje je bi li to bilo dovoljno za playoff. Carmelo Anthony je postigao 10000 poena u dresu Knicksa, uglavnom nebitnih. Opet forsiraju trokut napad, a i Kristaps Porzingis je rekao da ga on zbunjuje i da ga slabo razumije. Nije nam jasno to forsiranje nečega što očito ne prolazi. Pojedinačna statistika njihovih zvijezda izgleda jako dobro, čak i Derrick Rose šutira skoro 50% u ožujku, ali nešto je očito trulo u Velikoj Jabuci.

  1. Orlando Magic (+2) 14. pozicija Istoka; omjer 24-43

SLIJEDI: @SAC, @GSW, @PHO

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Još samo 15 utakmica i završava još jedna razočaravajuća sezona za Magic. Ovo će im biti peto uzastopno propuštanje playoffa, najduži takav niz u povijesti franšize. Kad su osnovani 1989. u petoj sezoni su imali 50 pobjeda, a to samo govori koliko lutaju u ovom rebuildingu. Veći problem je što nemaju razloga za optimizam s ovim rosterom u bližoj budućnosti. Visoki im ne brane obruč, a niski ne šutiraju dobro. To je u današnjoj košarci recept za 50+ poraza u sezoni. 29. su u off ratingu, a samo su Bullsi manje precizni za tricu.

  1. Philadelphia 76ers (+2) 13. pozicija Istoka; omjer 24-42

SLIJEDI: @GSW, DAL, BOS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Sixersi i dalje igraju dobro s obzirom na možda i najslabiju bekovsku liniju na papiru i nedostatak visokih koji su ozlijeđeni (Joel Embiid i Ben Simmons) ili mijenjani (Ersan Ilyasova i Nerlens Noel). Dario Šarić je lider ekipe i sada svi Američki mediji govore da će biti rookie godine ako to neće biti Embiid koji je odigrao manje od pola sezone. Posebno nas oduševljava Šišijev ”motor” i energija. U drugoj utakmici back to back seta (16 utakmica) zabija 16 poena, 7 skokova uz 44% šuta i 36% za tricu, a to nije karakteristično za rookieja.

  1. Phoenix Suns (+2) 14. pozicija Zapada; omjer 22-45

SLIJEDI: SAC, ORL, @DET

ZADNJIH 10: 4-6

NIZ: 1 izgubljena

Sunsi nastavljaju biti ekipa koja je odlučila ”pomrsiti” račune playoff ekipama. Devin Booker je tako šutem sa sirenom srušio Mavse, a sebi još učvrstio reputaciju najboljeg mladog clutch igrača. Kada na jesen krene u svoju treću NBA sezonu još neće napuniti 21 godinu. Ovaj tjedan igraju doma s Kingsima i Magicom pa bi mogli nastaviti s pozitivnim nizom, a počeli su i bolje u obrani igrati. Od početka ožujka su 14. u obrani, dok su na razini sezone 27. Dragan Bender se još oporavlja od operacije gležnja i pitanje je hoće li zaigrati do kraja sezone.

  1. New Orleans Pelicans (-1) 12. pozicija Zapada; omjer 26-40

SLIJEDI: POR, @MIA, HOU, MIN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Dolazak DeMarcusa Cousinsa još nije donio napredak, otkad je došao na omjeru su 3-6 i zadnji su u ligu u off ratingu s 98,5. Boogie izgleda kao da nije u kondiciji, često se ne vrati u obranu na vrijeme i djeluje kao da ima višak kilograma. Anthony Davis zato igra odlično i na svoj 24. rođendan je zabio 46 poena uz 21 skok. Zadnjih 10 utakmica je na prosjecima od 29 poena i 10,6 skokova uz 49% šuta, ali nažalost i četvrti put u svojoj petogodišnjoj karijeri će propustiti playoff i lako je moguće da već počinje razmišljati o odlasku iz New Orleansa.

  1. Charlotte Hornets(-3) 11. pozicija Istoka; omjer 29-37

SLIJEDI: CHI, @IND, WAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi imaju pretežno domaćinski raspored iduća dva tjedan i to im je zadnja šansa da uhvate priključak u borbi za playoff zato što konkurencija (Pistons, Bucks i Heat) igra sve bolje i pobjeđuje. Kemba Walker je odličan, zadnjih 10 utakmica je na prosjecima od 26,8 poena, 4,3 skoka i 5,5 asistencija. Hornetsi su 14. u off ratingu i 8. u def ratingu, imaju pozitivan net rating, ali pobjeda nema. U utakmicama koje su odlučene s 5 i manje poena razlike imaju omjer 6-15 i to je razlog zašto su 8 utakmica ispod omjera 50%.

  1. Chicago Bulls (-6) 10. pozicija Istoka; omjer 31-35

SLIJEDI: @CHA, MEM, @WAS, UTA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 5 izgubljenih

Bullsi su izgubili 5 u nizu, napad im izgleda katastrofalno, 6 utakmica u nizu nisu ubacili 100 poena, a niti raspored im nije naklonjen. U tjedan dana su pali sa 7. na 10. mjesto Istoka. Izgleda da bi se Bullsi vrlo brzo mogli oprostiti od playoffa, a možda je i totalni rebuilding iza ugla. U ožujsku im je off rating 91,5, a drugoj najlošijoj ekipi je 100. Sigurno smo da Dwyane Wade gleda pobjede i dobru kemiju Heata i da mu je žao što je otišao. Fred Hoiberg bi vrlo lako mogao dobiti otkaz, iako bi rijetki s ovakvim rosterom mogli napraviti više.

  1. Dallas Mavericks (+1) 10. pozicija Zapada; omjer 28-37

SLIJEDI: @TOR, @WAS, @PHI, @BRK

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Čestitke Dirku Nowitzkom na 30000 poena, šesti igrač u povijesti NBA lige i prvi bijelac kojemu je to uspjelo. U ožujku je usput na prosjecima od 16,7 poena i 9,2 skoka uz 53% šuta. Domaći poraz od Sunsa im je pokvario raspoloženje, iako su pobijedili u 6 od zadnjih 8 utakmica. Obrana im je sve bolja, a ona će im trebati ovaj tjedan zato što su na turneju po Istoku i svaka pobjeda će biti jako važna u borbi za playoff. U gostima igraju slabo i na omjeru su 8-22 u gostima, samo su Lakersi na Zapadu lošiji u gostima.

  1. Minnesota T’Wolves (+3) 11. pozicija Zapada; omjer 27-38

SLIJEDI: WAS, @BOS, @MIA, @NOP

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Timberwolvesi su nakon AllStar pauze drugi u obrani, nakon što su prvi dio sezone bili pri samom dnu. To je natjeralo Toma Thibodeaua da ih javno pohvali za igru na manje atraktivnom dijelu terena. Mi ćemo ih pohvaliti za pobjede nad Clippersima i Warriorsima i zato što djeluju kao da su odrasli. Imaju težak raspored do kraja sezone i vjerojatno neće u playoff, ali ako ovako nastave to se neće smatrati katastrofom. Postavlja se pitanje uloge Zacha LaVinea i njegove trade vrijednosti, zato što su proigrali njegovom ozljedom.

  1. Portland Blazers (+2) 9. pozicija Zapada; omjer 29-36

SLIJEDI: @NOP, @SAS, @ATL, @MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Blazersi su dobili 5 od zadnjih 6 utakmica, a bilo bi i 6 u nizu da su suci vidjeli da je Markieff Morris bio van terena kada je pogodio za pobjedu. U Portlandu svi hvale Jusufa Nurkića koji je protiv Sixersa postigao rekorde karijere u poenima, skokovima, asistencijama i blokadama. Otkad je došao 2. su u off ratingu, a počeli su se i obrani popravljati. Asistira i razigrava s vrha reketa u stilu Marca Gasola, a trener Terry Stouts je rekao da je podigao cijelu momčad. Samo da se ne umisli. Ovaj tjedan imaju 4 gostovanja, a nakon toga još 3 do kraja sezone.

  1. Denver Nuggets (+1) 8. pozicija Zapada; omjer 31-35

SLIJEDI: LAL, LAC, HOU

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Nuggetsi i dalje koriste domaćinski raspored na koji se još ovaj tjedan mogu osloniti prije nego krenu na gostovanja gdje će odigrati 9 od zadnjih 13 utakmica. Imaju 1,5 utakmicu prednosti pred pratnjom za osmo mjesto Zapada i u gostima će gdje su na omjeru 13-19 morati potvrditi playoff. Danilo Gallinari zadnjih 10 utakmica zabija 19,8 poena uz 51% šuta i uz Nikolu Jokića i Wilsona Chandlera čini jednu od boljih napadačkih visokih linija lige. Emmanuel Mudiay, lanjski 7. pick u ožujku igra 12 minuta i budućnost mu ne izgleda dobro.

  1. Memphis Grizzlies (-6) 7. pozicija Zapada; omjer 36-30

SLIJEDI: MIL, @CHI, @ATL, SAS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 5 izgubljenih

Nakon AllStar pauze ekipa s najlošijom obranom su Grizzliesi. To je razlog zašto su izgubili 5 utakmica u nizu, iako im je napad 13. u tom razdoblju. U zadnjih 6 utakmica u prosjeku primaju 113 poena, a protivnici im šutiraju 51% i 39% za tricu. Zaista ne shvaćamo i nismo to očekivali od njih, ali kada vas Netsi pobjede 13 razlike na vašem parketu vrijeme je za uzbunu. Jesu li preko noći ostarili ili je to samo prolazna faza ostaje nam vidjeti. Pali su na 7. mjesto Zapada, a domaći navijači su izviždali Chandlera Parsonsa, ali to im ne zamjeramo.

  1. Indiana Pacers (-2) 6. pozicija Istoka; omjer 34-32

SLIJEDI: @NYK, CHA, @TOR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Pacersi zadnjih 10 utakmica izmjenjuju pobjede i poraze i Pistonsi su im se približili na samo 1 utakmicu zaostatka. Od 6. do 10. mjesta Istoka je samo 3 utakmice razlike i nitko još niti izbliza nije siguran za playoff. Pacersi su tek 28. po broju pokušaja za tricu, ali su iznenađujuće dobri po preciznosti. S 37% pogođenih su 6. u ligi i možda bi ju više trebali koristiti. Paul George igra odlično, u ožujku zabija 26,5 poena, 8,3 skokova uz 49% šuta, ali suigrači mu nisu dovoljno konstantni da napadnu vrh Istoka.

  1. Miami Heat (0) 9. pozicija Istoka; omjer 32-35

SLIJEDI: NOP, MIN, POR

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Heat je i dalje 9. na Istoku, a iduće 4 igraju doma protiv ekipa s negativnom omjerom. Cavsima su prošli tjedan ubacili 16 trica i pobijedili ih u gostima iako su King i Uncle Drew zabili preko 30 poena. Prije sezone su svi mislili kako će im napad biti jako loš, a oni od sredine siječnja predvode lige s 40% uspješnosti s trice uz 11,7 pogođenih po utakmici. Wayne Ellington u ožujku zabija 14,4 poena, pogađa 4 trice po utakmici uz 47% uspješnosti i tako uz Tylera Johnsona i Jamesa Johnsona čini najubojitiji trio s klupe u cijeloj ligi.

  1. Detroit Pistons (+3) 7. pozicija Istoka; omjer 33-33

SLIJEDI: @CLE, UTA, TOR, PHO

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Pistonsi i dalje napreduju, od početka veljače su na omjeru 12-6 i prvi puta nakon sredine prosinca imaju omjer od 50% pobjeda. Jedina konstanta cijele sezone im je dobra obrana koja ih i drži na 7. mjestu Istoka. Da ima više zajedništva i kemije među igračima možda bi se i borili za 4-5 mjesto Istoka, a ovako ih čeka brzo ispadanje iz playoffa, ako se tamo uopće plasiraju. Andre Drummond i Reggie Jackson su im na papiru najbolji igrači, a imaju bolji net rating kada su na klupi nego kada su na terenu.

  1. Milwaukee Bucks (+5) 8. pozicija Istoka; omjer 32-33

SLIJEDI: @MEM, @LAC, @LAL, @GSW

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 6 pobjeda

Bucksi imaju najduži pobjednički niz u ligi i sada su opet 8. na Istoku. U pravo vrijeme su došli u formu zato što će od zadnjih 17 utakmica sezone čak 12 odigrati u gostima. Kao i uvijek kada Bucksi imaju pobjednički niz obrana im igra odlično. Zadnje 3 sezone kada im je obrana dobra pobjeđuju, ali kada im je obrana slaba redovito gube neovisno o igri u napadu. Giannis Antetokounmpo je u top 20 u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i blokadama, a to niti jedan igrač u povijesti lige nije napravio.

  1. Atlanta Hawks (+1) 5. pozicija Istoka; omjer 37-29

SLIJEDI: @SAS, MEM, POR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 pobjede

Hawksi i dalje izmjenjuju nizove pobjeda i poraza. Sada su upisali 3 pobjede u nizu i približili su se Raptorsima na 1 utakmicu od prednosti domaćeg terena. Dennis Schroder i Dwight Howard su imali raspravu usred napada Warriorsa i primili su otvorenu tricu nakon čega Mike Budenholzer Schredera više nije vraćao u igru. To ga nije spriječilo da u zadnjih 5 utakmica zabija 22,8 poena uz 48% šuta i 37% za tricu. Ako će tricu konstantno dobro gađati i ako se riješi nekih svojih mušica mogao bi postati jedan od najboljih playmakera Istoka.

  1. Toronto Raptors (-1) 4. pozicija Istoka; omjer 38-28

SLIJEDI: DAL, OKC, @DET, IND

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Jonas Valanciunas je odličan igrač, što je dokazao s 25 poena i 13 skokova u pobjedi protiv twin towersa Pelicansa, ali u današnjoj pace and space košarci je nepotreban i djeluje kao dinosaurus. Kada su on i Serge Ibaka zajedno na terenu obrana im je jako loša, a kada je Ibaka na poziciji centra okružen s nižim igračima obrana im je puno bolja. 8 od idućih 11 utakmica igraju doma i nadaju se da će ostati na četvrtom mjestu Istoka, a želja im je igrati protiv Cavsa, gdje se nadaju da će Ibaka dominirati protiv sporijih centara.

  1. Oklahoma City Thunder (+2) 6. pozicija Zapada; omjer 37-29

SLIJEDI: @BRK, @TOR, SAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Svi smo već dosadni sa spominjanjem triple-doubleova Russella Westbrooka, ali istina je da kada ga postigne ove sezone su na omjeru 26-6, a kada ga ne postigne su na 11-23. Osim toga zadnjih 10 utakmica zabija 37,5 poena, a jedino ga muči 31% šuta za tri nakon AllStar pauze uz 9,4 pokušaja po utakmici. Kao ekipa šutiraju tricu 32% što je dovoljno za 28. mjesto i to je jedan od razloga da se unatoč Westbrookovim brojkama često muče u napadu. Sada su 6. na Zapadu, a svi jedva čekaju da ih vide u playoffu protiv Warriorsa, Spursa ili Rocketsa.

  1. Boston Celtics (-1) 3. pozicija Istoka; omjer 42-25

SLIJEDI: MIN, @BRK, @PHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Otkad se je Avery Bradley vratio nakon ozlijede Celticsi su 4. u obrani. Jedina su ekipa koje je Warriorse na svom parketu zadržala na ispod 100 poena. Problem je što je napad sada dosta lošiji i umjesto da iskoriste lošu formu i probleme Cavsa sada su 3. na Istoku zato što su ih Wizardsi stigli. Sve 3 ekipe su unutar dvije utakmice tako da je sve moguće do kraja sezone. Unatoč svemu još ih ne smatram elitnom ekipom zato što nemaju drugu zvijezdu koja će preuzeti odgovornost u playoffu kada će se momčadi više koncentrirati na Isaiahu Thomasa.

  1. Los Angeles Clippers (+1) 5. pozicija Zapada; omjer 40-26

SLIJEDI: @UTA, MIL, @DEN, CLE

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Napokon bolje razdoblje za Clipperse, dobili su 4 od zadnjih 5 utakmica i ako pobjede Jazz početkom ovog tjedna opet će biti 4. na Zapadu. Do kraja sezone imaju još 5 gostovanja, a samo dva protivnika imaju pozitivan omjer. Dok ne počnu igrati obranu u skladu sa svojim potencijalom zvat ćemo ih uzbudljivom iznad prosječnom ekipom, a ne konkurentima za naslov kako sami sebi tepaju. DeAndre Jordan igra 9. sezonu, a slobodna bacanja šutira 48%, a samo ih je jednom šutirao preko 50% i zbog toga ću ga uvijek smatrati debelo precijenjenim.

  1. Utah Jazz (0) 4. pozicija Zapada; omjer 41-25

SLIJEDI: LAC, @DET, @CLE, @CHI

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Jazzeri su na omjeru 5-12 protiv momčadi sa Zapada koje imaju pozitivan omjer i zbog toga ih još ne smatramo top ekipom. Rudy Gobert i dalje dominira reketom kao nekada Dikembe Mutombo, ali njegov partner pod košem Derrick Favors i dalje ima velike bolove u koljenu i igra na 50% svojih mogućnosti. Dante Exum je u porazu kod Thundera zabio 22 poena uz šut 7/8 i opet je najavio svoj veliki potencijal. Tko zna možda jednom svi budu zdravi pa se približe uspjesima legendarnih momčadi Jazza iz 90-ih.

  1. Cleveland Cavaliers (-2) 1. pozicija Istoka; omjer 43-22

SLIJEDI: DET, UTA, @LAC, @LAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Iako se navijači Cavsa tješe da će u playoffu igrati puno bolje ovo je sada već ozbiljno. Zadnja 2 mjeseca igraju prosječnu košarku, a obrana im je katastrofalna u sva 3 segmenta koji su važni u modernoj košarci. Pick and roll obrana, branjenje trice i tranzicijska obrana. U zadnjih 20 godina samo su Lakersi iz 2001 imali def rating izvan prvih 10, a Cavsi su trenutno 22. u def rating i svakim tjednom sve više padaju. Andrew Bogut je igrao 1 minutu prije loma noge i sada su potpisali Larryja Sandersa koji ozbiljnu košarku nije igrao godinama.

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 46-21

SLIJEDI: LAL, @NOP, @DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Rocketsi su odigrali 3 odlične utakmice prošli tjedan, dvije su izgubili, ali i dalje vjerujemo u njih. Do kraja sezone imaju još 15 utakmica, a kako im 2. mjesto Zapada bježi 6, a ispred 4. mjesta su 4,5 utakmice bilo bi im dobro da malo sačuvaju Jamesa Hardena za playoff. Da su na Istoku s ovim omjerom bi bili prvi, a ovako će unatoč odličnoj sezoni samo u prvoj rundi imati prednost domaćeg terena. Clint Capela zadnjih 10 zabija 14,5 poena i 8,8 skokova uz 65% šuta. Sistem Mikea D’Antonija bi ga mogao proslaviti, ali i obogatiti.

  1. Washington Wizards (+2) 2. pozicija Istoka; omjer 41-24

SLIJEDI: @MIN, DAL, CHI, @CHA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 5 pobjeda

Wizardsi su dobili 5 utakmica u nizu, prve dvije s kombiniranom razlikom od 5 poena, a zadnje dvije u produžetku i sada su 2. na Istoku. Igraju odlično u napadu i na turneji po Zapadu u prosjeku zabijaju 127 poena. Bekovski trio John Wall, Bradley Beal i Bojan Bogdanović u zadnjih 5 utakmica kombinirano zabijaju 75,6 poena uz 51% šuta i 48% za tricu, a Wall još podijeli 11 asistencija. Do kraja sezone imaju još 11 gostovanja, ali ako ovako budu igrali bit će još puno veselja za ekipu iz glavnog grada SAD-a.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 52-14

SLIJEDI: PHI, ORL, MIL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 izgubljene

Očekivali smo da će se Warriorsi mučiti bez Kevina Duranta, ali ovo nismo očekivali. Otkad se je ozlijedio (ne računajući utakmicu protiv Spursa kada su odmarali startere) 21. su u napadu. Stephen Curry u tih 6 utakmica tricu šutira 18/64 što je 28%, a Klay Thompson 15/54 što je također 28%. Spursi su im na samo pola utakmice zaostatka, a morat će imati bolji omjer od njih zato što su Spursi bolji u međusobnim susretima. Igra Andre Iguodale im daje optimizam, u ožujku zabija 11,4 poena uz 64% šuta i 44% za tricu i djeluje svježe.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 51-14

SLIJEDI : ATL, POR, @MEM, SAC

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 1 pobjeda

Spursi su došli na samo pola utakmice zaostatka za Warriorsima i koliko god oni pričali da im to nije prioritet, ne vjerujemo im 100%. Kahwi Leonard je opet igrao izvrsno i dokazao svoju MVP kandidaturu, a pogotovo je u završnici protiv Rocketsa bio impresivan. Zadnjih 5 utakmica ima prosjeke od 30,8 poena, 7,2 skokova, 4 asistencije i 2,8 stealsa. Šutira 48%, a na liniji slobodnih bacanja je 9 puta uz 93% pogođenih. LaMarcus Aldridge ima problema sa srcem i pitanje je hoće li se vratiti do kraja sezone, a on im je drugi strijelac i drugi skakač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE