Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 22

Proljeće je počelo što znači još malo i gotovo. Većina momčadi još ima odigrati 7-8 utakmica, pa su se mnoge ekipe na dnu okrenule tankiranju. Na Istoku gužva kao da je studeni, od 1-4 mjesta i od 5-10 još ne možemo davati prognoze i razmišljati tko će s kime u prvoj rundi playoffa. Na Zapadu se više toga zna, ali borbe za prvo, četvrto i osmo mjesto su još otvorene. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Los Angeles Lakers (0) 15. pozicija Zapada; omjer 21-52

SLIJEDI: WAS, @MIN, @LAC, MEM

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 izgubljena

Lakersi su prošli tjedan pobijedili Wolvese i sada imaju samo pobjedu manje od Sunsa, a njihovi navijači se nadaju da neće i to uprskati i na kraju biti ispred Sunsa koji također otvoreno tankiraju. Zadnje 3 sezone su i 3 najneuspješnije sezone u povijesti kluba, a zadnje 4 sezone su na omjeru 76-233 i onda netko kaže da vlasnik nema veliku ulogu u NBA ligi. Što se budućnosti tiče više ćemo znati nakon draft lutrije kada ćemo znati kome ide njihov pick. Ako ga izgube bit će u velikim problemima i još barem 2-3 godine bez playoffa.

  1. New York Knicks (0) 12. pozicija Istoka; omjer 27-46

SLIJEDI: DET, MIA, @MIA, BOS

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 5 izgubljenih

Knicksi su se predali i odlučili tankirati, samo 3 ekipe imaju manje pobjeda od njih, a da imaju dvije pobjede više jako bi si srušili šanse za jedan od top pickova drafta, pa im je to jedna od boljih odluka u drugom dijelu sezone. Carmelo Anthony je ozlijedio koljeno i nije igrao zadnje dvije utakmice. Izgubili su 5 u nizu i 8 od zadnjih 9 utakmica. Derrick Rose je rekao da bi možda ostao i za manje novca, ali njegov ostanak će ovisiti o tome hoće li birati dovoljno rano da izaberi jednog od playmakera koji su najavljeni kao moguće buduće zvijezde.

  1. Phoenix Suns (-1) 14. pozicija Zapada; omjer 22-52

SLIJEDI: @ATL, LAC, @POR, HOU

ZADNJIH 10: 1-9

NIZ: 8 izgubljenih

Devin Booker ima tek 20 godina i već je ušao u legendu. Postao je tek šesti igrač u povijesti lige koji je ubacio 70 poena. Od tih 70 poena 28 ih je zabio u četvrtoj četvrtini. Nakon utakmice je vodio rat na društvenim mrežama protiv Celticsa koji su govorili da su Sunsi previše slavili, a utakmicu su izgubili. Držimo stranu mladog Bookera koji im je odgovarao riječima You can’t guard me, odnosno ne možeš me čuvati. Usput ćemo spomenuti da su u nizu od 8 poraza i u borbi s Lakersima za zadnje mjesto Zapada.

  1. Brooklyn Nets (+1) 15. pozicija Istoka; omjer 16-57

SLIJEDI: PHI, @DET, ORL, ATL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Netsi rasturaju, prošli tjedan su imali omjer 3-1, a u ožujku su na 7-8 i imaju više pobjeda od vodećih Cavsa. U ožujku su 13. u napadu i 12. u obrani, dok su na razini sezone 28. u napadu i 25. u obrani. Kada im pogledate raspored za ovaj tjedan možda se približe brojci od 20 pobjeda. Brook Lopez nastavlja s odličnim igrama, a protiv Pistonsa je prvi put u karijeri pogodio šut za pobjedu sa sirenom. Uvijek treba pohvaliti ekipu kao što s Netsi, nemaju za što igrati, ali svaki večer daju 100% svojih mogućnosti i ne predaju se.

  1. Orlando Magic (0) 13. pozicija Istoka; omjer 27-46

SLIJEDI: @TOR, OKC, @BOS, @BRK

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Magic je pobijedio u 3 od zadnje 4 utakmice i tako si smanjio šanse za top 3 pick na draftu. Posao GM-a Roba Hennigana je u opasnosti, ali kada pogledate broj pogrešaka koji je napravio čudi nas da već nije bivši. Frank Vogel je rekao da je za Marija Hezonju najbolja pozicija četvorke. Zadnjih 5 utakmica igra u prosjeku 22 minute, ali izgleda da je izgubio samopouzdanje. Šutira 7,4 puta, ali postotak šuta mu je 24%, a za tricu mizernih 15%. Ovo ljeto i iduća sezona će mu biti presudni za nastavak karijere ako izbjeći etiketu draft busta.

  1. Philadelphia 76ers (-1) 14. pozicija Istoka; omjer 27-46

SLIJEDI: @BRK, ATL, @CLE, @TOR

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Sixersi će biti ekipa koja je najviše napredovala od prošle sezone, već sada imaju 17 pobjeda više. Posebno nam je drago zbog publike u Philadelphiji koje je uvijek bila vatrena i koje je od početka utakmice na svojim mjestima, za razliku od npr. Houstona. Robert Covington i Darijo Šarić su obrambeno jedan od najboljih parova na krilu, a od početka siječnja Sixersi su 10. u obrani. Loša vijest je da je Joel Embiid bio na operaciji koljena i trebao bi tokom ljeta početi trenirati, ali uprava Sixersa mora biti jako zabrinuta zbog krhkog zdravlja Kamerunca.

  1. Minnesota T’Wolves (-2) 12. pozicija Zapada; omjer 28-44

SLIJEDI: @IND, LAL, SAC

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 6 izgubljenih

Timberwolvesi su na nizu od 6 poraza i opet su sve bliži dnu. Kada izgubiti od Lakersa sve je jasno. 5 ekipa se ”bori” za 4. najlošiji omjer lige i dobre šanse za top pick na draftu. Wolvesi se nadaju da je ovo zadnja godina da se bore za takve pozicije zato što su playoff zadnji puta vidjeli 2004. dok su zadnju pobjedničku sezonu imali 2005. Kris Dunn za sada nije opravdao to što je bio 5. pick drafta, a kako već ima 23 godine pitanje je koliko može napredovati, Wolvesi već godinama ne mogu pogoditi s bekovima, a pogotovo s playmakerima na draftu.

  1. Sacramento Kings (+2) 13. pozicija Zapada; omjer 28-45

SLIJEDI: MEM, UTA, @NOP, @MIN

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Koliko su Kingsi loši već godinama govori podatak da bi im ova sezona mogla biti druga najbolja u zadnjih 9 godina. U nedjelju su pobijedili Clipperse nakon što su 5 minuta prije kraja gubili s 18 razlike. Koliko je to teško napraviti govori to da su ekipe koje vode 18 razlike 5 minuta prije kraja zadnjih 20-ak godina bile na omjeru 6746-1. Razlog za optimizam im daju njihovi mladi igrači (Buddy Hield, Skal Labissiere i Willie CauleyStein) koji pokazuju sve veći napredak i možda zamjena DeMarcusa Cousinsa ne ispadne loš potez.

  1. Detroit Pistons (-4) 10. pozicija Istoka; omjer 34-39

SLIJEDI: @NYK, MIA, BRK, @MIL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Prošli tjedan smo rekli da imaju lagani raspored, a oni su nam odgovorili s 3 poraza u nizu. Ukupno su izgubili 6 od zadnjih 7 utakmica, a ponašaju se kao da ne žele igrati u playoffu. Napad im je i dalje očajan i zaista rijetko koji njihov igrač zaslužuje prolaznu ocjenu za sezonu. Sve bi to bilo manje tragično da nemaju 3. najveći payroll u ligi, a ako će htjeti zadržati Kentaviousa CaldwellaPopea morat će ga puno platiti zato što će mu barem jedna ekipa ponuditi 15-20 milijuna po sezoni. Možda je još jedan rebuilding iza ugla?

  1. Dallas Mavericks (-2) 10. pozicija Zapada; omjer 31-41

SLIJEDI: OKC, @NOP, @MEM, @MIL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Mavsi su izgubili 5 od zadnjih 8 utakmica, a kako zaostaju 4 utakmice za 8. mjestom Zapada i kako 5 o idućih 6 igraju u gostima odlučili smo ih prekrižiti iz playoff kombinacija. Unatoč svemu nećemo reći da je ovo bila skroz neuspješna sezona zato što su iz ničega dobili dva dobra beka (Seth Curry i Yogi Ferrel), a Harrison Barnes je opravdao svoj veliki ugovor, iako je puno stručnjaka sumnjalo u to. Još ako će Nerlens Noel postati dobar obrambeni centar koji će imati prosjek od 10 poena i 10 skokova vrlo brzo bi opet mogli postati neugodni.

  1. New Orleans Pelicans (+1) 11. pozicija Zapada; omjer 31-42

SLIJEDI: @UTA, DAL, SAC, CHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Pelicansi su sada na 6 pobjeda od zadnjih 8 utakmica, a recept je isti. Uz standardno dobru obranu napad im je i dalje efikasan. U zadnja dva tjedna su 8. u napadu i 4. u obrani, a protivnici mogu biti sretni što će brzo kraj sezone. U tih 6 pobjeda prosječno su pobjeđivali s 15 poena razlika. Ovo su posebno dobre vijesti za trenera Alvina Gentryja koji bi mogao zadržati posao ako na ovakav način i završe sezonu. Ovo je ekipa koja uz malo više sreće, zdravlja i dobrog drafta može biti na oko 50 pobjeda iduće sezone.

  1. Atlanta Hawks (-4) 5. pozicija Istoka; omjer 37-36

SLIJEDI: PHO, @PHI, @CHI, @BRK

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 7 izgubljenih

Kakvo potonuće Hawksa. Izgubili su 7 utakmica u nizu i sada im niti playoff nastup nije siguran. U tih 7 utakmica imaju off rating 94,3. Napad im je sve lošiji, a kada nema Paula Millsapa koji je propustio zadnjih 5 utakmica porazi se redaju. Srećom po njih ovaj tjedan imaju jako povoljan raspored, ali kako igraju u zadnje vrijeme ništa nije sigurno. Millsap može postati slobodan igrač na ljeto i sve su veće šanse da će ih napustiti i probati negdje drugdje osvojiti naslov zato što Hawksi djeluju kao da idu u krivom smjeru.

  1. Charlotte Hornets (+5) 11. pozicija Istoka; omjer 33-40

SLIJEDI: MIL, @TOR, DEN, @OKC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Hornetsi su dobili 3 od zadnje 4 utakmice, a kako je dobar dio konkurencija za zadnja 3-4 mjesta Istoka imao loš tjedan evo Hornetsa na dvije utakmice od osmog i četiri od petog mjesta, a mi smo ih prošli puta otpisali. U ovom pobjedničkom nizu Cody Zeller zabija 14,6 poena uz 6,8 skokova i 2,6 ukradenih lopti. Šutira 75% i polako postaje drugi najbolji igrač Stršljenova. Do kraja sezone imaju težak raspored, ali ovo je iskusna ekipa koja je dobro vođena i jedna od rijetkih ekipa za koju se može reći da je bolja nego što njihov omjer govori.

  1. Chicago Bulls (+3) 9. pozicija Istoka; omjer 35-39

SLIJEDI: CLE, ATL, @NOP

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Bullsi i dalje rotiraju igrače, postave i rotacije. Izgleda da su našli veliku trojku koju čine Jimmy Butler, Rajon Rondo i Nikola Mirotić. Imali su 2-2 omjer prošli tjedan, ali i off rating 113,5 dok im je na razini sezone 104,3. Butler je 3 puta u nizu imao preko 10 asistencija, Rondo igra sve više i postao je agresivniji u napadu i precizniji, a Mirotić pokazuje svoj veliki potencijal kao stretch četvorka s prosjekom od 19,7 poena i 59% šuta. Zaostaju pola utakmice za playoff pozicijom, ali naučili smo da ne donosimo velike prognoze u vezi Bullsa.

  1. Denver Nuggets (+1) 9. pozicija Zapada; omjer 35-38

SLIJEDI: @POR, @CHA, @MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Visok poraz od Pelicansa bi ih na kraju mogao koštati playoffa. Imaju istu omjer kao i osmi Blazersi, ali idućih 5 i 7 od zadnjih 9 utakmica će odigrati u gostima. U utorak igraju kod Blazersa, a nas će posebno zanimati dvoboj bivših suigrača Nikole Jokića i Jusufa Nurkića. Gary Harris zadnjih 10 utakmica zabija 18 poena uz 53% šuta, a na razini sezone tricu šutira 43%. Ova momčad ima dobru budućnost i ako im se mladi igrači nastave dobro razvijati mogli bi postati jedna od najatraktivnijih ekipa u ligi.

  1. Miami Heat (-1) 8. pozicija Istoka; omjer 35-38

SLIJEDI: @DET, @NYK, NYK, DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Heat je prvi put nakon više od dva mjeseca imao negativan tjedan, ali kako se Pistonsi raspadaju uhvatili su 8. mjesto Istoka. Dion Waiters je još ozlijeđen i počinje im nedostajati. Ovaj tjedan imaju povoljan raspored, a sada kada su uhvatili playoff poziciju počinju gledati prema 5. poziciji koja im bježi samo dvije utakmice. Također se moraju i osvrtati iza leđa zato što je pratnja i dalje jako blizu. Heat je još jedna momčad koja je dokazala da je puno lakše napredovati kada vam napad postane odličan nego samo s odličnom obranom kao nekada.

  1. Indiana Pacers (+2) 7. pozicija Istoka; omjer 37-36

SLIJEDI: MIN, @MEM, @TOR, @CLE

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Pacersi dijele poziciju od 5. do 7. mjesta Istoka, a mi jedino znamo da bilo što prognozirati od 5-10 mjesta nama smisla. Pacersi su ovo ljeto odlučili postati moderna napadačka ekipa, ali sada shvaćaju da to nije tako jednostavno. Željeli su igrati brzo, a zaposlili su old school trenera Natea McMillana i rezultat toga je da igraju sporijim tempom nego prošle sezone. Jedan od problema Pacersa je loša igra klupe kroz cijelu sezonu, pa ako bilo koji starter odigra malo lošije odmah su u problemima.

  1. Milwaukee Bucks (-1) 6. pozicija Istoka; omjer 37-36

SLIJEDI: @CHA, @BOS, DET, DAL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Bucksi su pokvarili odličan tjedan domaćim porazom od Bullsa, ali i dalje dobro stoje i mislimo da će igrati u playoffu. Khris Middleton tricu šutira 44% što je odlično i mislim da bi je i on i momčad trebali više koristiti. Kao ekipa ju šutiraju 37% što je 10. mjesto po preciznosti, a 25. su po broju pokušaja. Malcolm Brogdon pokazuje zašto se isplati ostati duže na sveučilištu, zadnjih 5 utakmica ima prosjeke od 13,2 poena i 4,4 asistencije uz 50% šuta, a osim brojki pokazuje mirnoću i rutiniranost kao veteran.

  1. Memphis Grizzlies (-2) 7. pozicija Zapada; omjer 40-33

SLIJEDI: @SAC, IND, DAL, @LAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Grizzliesi cijeli ožujak igraju u nizovima, prvo su imali 5 poraza, pa 4 pobjede i sada su u nizu od 3 poraza. I oni su kao i Pacersi preko noći od tvrde obrambene ekipe htjeli postati nešto u stilu Rocketsa. Ovo će im biti 7. uzastopni playoff nastup, a jedino Spursi na Zapadu imaju duži niz od njih. Mike Conley nakon All-Star pauze zabija 22,6 poena i 6,4 asistencije. Šutira 49% i 38% za tricu i igra najbolju košarku karijere. Problem je što im je obrana u tom razdoblju 28. u def ratingu, a to nije igra kojom će ovakva ekipa imati uspjeha u playoffu.

  1. Portland Blazers (+2) 8. pozicija Zapada; omjer 35-38

SLIJEDI: DEN, HOU, PHO

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Blazersi su u ožujku na omjeru 11-3 i počinju izgledati kao ozbiljna momčad. Uz standardno dobar napad u ožujku im je i obrana dobra. Ova renesansa Blazersa se poklopila s dolaskom Jusufa Nurkića koji je do sada odigrao 18 utakmica u novom dresu, a ima prosjeke od 14 poena, 10 skokova, 3,4 asistencije i 1,8 blokada. Sigurni smo da će biti posebno napaljen u utorak protiv svoje bivše ekipe i ne bi nas čudilo da bude udaraca i da koji lakat poleti. Imaju još samo dva gostovanja do kraja sezone i postali su favoriti za 8. mjesto Zapada.

  1. Los Angeles Clippers (+1) 5. pozicija Zapada; omjer 44-31

SLIJEDI: WAS, @PHO, LAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Nakon važne pobjede protiv Jazzera iduću utakmicu protiv Kingsa su izgubili u tipičnom ”Clippersovskom” stilu. Svi su zdravi, klupa im je bolja nego inače, imaju elitne igrače na tri pozicije, dobrog trenera,  ali pobjede u serijama nikako da dođu. Ovo će im biti 6. uzastopni playoff nastup, ali i najlošiji postotak pobjeda i mislimo da je ova momčad u silaznoj putanji, ali dobar playoff bi puno togo mogao promijeniti na bolje, dok bi brzo ispadanje moglo rezultirati odlaskom glavnih zvijezda i totalnim rebuildingom.

  1. Utah Jazz (-4) 4. pozicija Zapada; omjer 44-29

SLIJEDI: NOP, @SAC, WAS, @SAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Jazzeri su izgubili 4 od zadnjih 5 utakmica i opet imaju problema protiv top 10 momčadi. Rudy Gobert zato igra odlično, zadnjih 5 utakmica ima prosjeke od 22 poena, 15 skokova i 4,2 blokade uz 70% šuta, ali to im nije donijelo pobjede. Zato je javno kritizirao suigrače i rekao je da neki ne igraju dovoljno čvrsto i previše misle na vlastitu statistiku. Do kraja sezone će se boriti da zadrže četvrto mjesto i prednost domaćeg terena, a mi se nadamo čvrstoj playoff seriji u stilu Istoka 90-ih s Jazzerima u glavnoj ulozi.

  1. Oklahoma City Thunder (-1) 6. pozicija Zapada; omjer 41-31

SLIJEDI: @DAL, @ORL, SAS, CHA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Thunder je dobra ekipa, ali prošli tjedan protiv Warriorsa i Rocketsa smo vidjeli da su daleko od elite. Russell Westbrook ne posustaje, ali nedostatak drugog AllStar igrač bude očit kada je protivnik jak. Imaju za 13,5 poena slabiji net rating kada je on na klupi i bez njega bi bili miljama daleko od većih uspjeha. Da playoff počinje danas u prvom krugu bi igrali protiv Rocketsa, a to bi bila odlična serija za gledati, pogotovo zbog dva MVP kandidata koji igraju istu poziciju ove sezone i predvode ligu u tripledoubleovima.

  1. Toronto Raptors (+2) 4. pozicija Istoka; omjer 44-29

SLIJEDI: ORL, CHA, IND, PHI

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 5 pobjeda

Raptorsi se u pravo vrijeme vračaju u formu, pobijedili su 5 puta u nizu i sada su samo 1 utakmicu iza trećih Wizardsa, a kada im vidite raspored ovaj tjedan niz pobjeda bi se mogao približiti brojci 10. Obrana je odlična u zadnje vrijeme, a jedina su ekipa Istoka koja je u top 10 i u off i def ratingu. DeMar DeRozan je prošli tjedan dvaput zabio preko 40 poena i još jednom dokazuje da bekovi šuteri starog kova koji ”operiraju” ispod trice (samo 1,7 pokušaja) i pucaju puno slobodnih bacanja (8,5 po utakmici) još nisu izumrli.

  1. Cleveland Cavaliers (-2) 1. pozicija Istoka; omjer 47-25

SLIJEDI: @SAS, @CHI, PHI, IND

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Cavsi su 10. siječnja imali omjer 28-8, izgledali su i igrali kao prvaci, a obrana im je bila solidna. Nakon tog datuma su na omjeru 19-17, a obrana im je katastrofalna i samo su Lakersi lošiji od njih u tom razdoblju. LeBron James je opet javno prozvao suigrače zbog loše igre i zalaganja, ali sebe je izostavio iz tih kritika. Ima izreka da riba smrdi od glave, ali to je već druga tema. Svi govore da mogu stisnuti dugme i opet postati šampionska ekipa, ali nekako ima previše upitnika oko njih, a i konkurencija na Istoku postaje jača.

  1. Washington Wizards (+1) 3. pozicija Istoka; omjer 45-28

SLIJEDI: @LAL, @LAC, @UTA, @GSW

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Wizardsi su nakon niza od 4 poraza u 5 utakmica pobijedili 3 puta u nizu. Posebno je važna bila pobjeda kod Cavsa protiv kojih su šutirali 60% iz igre zato što će 7 od zadnjih 9 utakmica igrati u gostima, a pogotovo će im biti težak ovaj tjedan. Zabili su preko 104 poena u 15 od zadnjih 16 utakmica, ali im je obrana postala slabija i u tom razdoblju su 27. u obrani. Wizardsi postaju elitna ekipa, a nama ostaje nada da ćemo napokon imati zanimljiv i kvalitetan playoff na Istoku nakon godina dominacije Heata, pa Cavsa.

  1. Boston Celtics (+4) 2. pozicija Istoka; omjer 48-26

SLIJEDI: MIL, ORL, @NYK

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Celticsi su napokon odlučili uzeti ponuđeno i sa 7 pobjeda u zadnjih 8 utakmica su na diobi prvog mjesta Istoka. Obrana im je 6. u tom razdoblju i možda počinju izgledati kao netko tko može srušiti Cavse. Još uvijek mislimo da im za najveće domete nedostaje još jedan AllStar igrač. Jae Crowder im postaje drugi najbolji igrač, zadnjih 5 utakmica ima prosjeke od 16,8 poen i 7,2 skoka uz 47% šuta i 42% za tricu. Ovaj tjedan imaju lakši raspored i očekujemo još tri pobjede u nizu prije susreta s Cavsima koji se igra 5. Travnja.

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 51-22

SLIJEDI: GSW, @POR, @GSW, @PHO

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 4 pobjede

U pobjedi protiv Thundera James Harden je bio tek četvrti strijelac Rocketsa, a zabio je 22 poena. To dovoljno govori o snazi njihovog napada. Imat će najveći napredak u broju pobjeda na Zapadu, a mi počinjemo vjerovati u njih zato što igraju solidnu obranu. Sigurno će završiti treći na Zapadu i možda će i oni odmarati glavne igrače zadnjih nekoliko utakmica, iako je Harden je rekao da on nema razloga odmarati. Ovaj tjedan igraju dvaput protiv Warriorsa, a mi očekujemo puno poena i atrakcije u tim susretima.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 56-16

SLIJEDI : CLE, GSW, @OKC, UTA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 4 pobjede

Spursi su već 15. put upisali 56 ili više pobjeda u sezoni pod Greggom Popovichem. Rijetke ekipe u svojoj povijesti imaju toliko takvih sezona. Zaista fantastično ostvarenje. LaMarcus Aldridge zadnjih 5 utakmica ima prosjeke od 21,4 poena uz 52% šuta, a s takvim Aldridgem i obranom koja predvodi ligu imaju realne šanse za naslov. Ovaj tjedan prvo igraju s Cavsima pa Warriorsima, a nama ostaje nada da niti jedna od te 3 ekipe neće odmarati svoje zvijezde. Komesar Adam Silver je ionako već dovoljno ljut zbog toga.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 59-14

SLIJEDI: @HOU, @SAS, HOU, WAS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 7 pobjede

Warriorsi su pobijedili 7 puta u nizu i mnogi će reći da su se navikli na igru bez Kevina Duranta, ali mi mislimo da im je lagani raspored pomogao. Zato ovaj tjedan igraju dvaput s Rocketsima i jednom sa Spursima. Ako ovaj tjedan ostanu na vrhu Zapada tamo će i ostati do playoffa. Steve Kerr je rekao da Durant neće igrati još barem dva tjedan, što znači da sigurno neće igrati do kraja regularne sezone. Zato je Klaya Thompsona krenula trica, zadnjih 7 utakmica ju gađa 34/65 što je odličnih 52%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE