Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 23

Pred vama je 23. izdanje NbaCro Power Rankingsa, a iduće, koje će biti i zadnje ove sezone će izaći kada završi regularna sezona. Na Istoku je gužva u svim smjerovima i svaki tjedan se manje toga zna, a playoff parove bi mogli saznati zadnjeg dana regularne sezone u srijedu 12. travnja. Wild, Wild East. Na Zapadu Warriorsi igraju kao i lani, a lako je moguće da već sada znamo parove prve runde. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Phoenix Suns (-2) 15. pozicija Zapada; omjer 22-56

SLIJEDI: GSW, OKC, DAL, @SAC

ZADNJIH 10: 0-10

NIZ: 12 izgubljenih

Sunsi su izgleda odlučili imati 60 poraza i izgubiti zadnjih 16 utakmica sezone. Ovakvo tankiranje je toliko očito, ali se ne može spriječiti. U 6 od zadnjih 7 utakmica su primili preko 120 poena, a veterani Tyson Chandler, Eric Bledsoe i Brandon Knight su već duže vrijeme na godišnjem iako su zdravi. Nas najviše zanima kakvo će ljeto imati Dragan Bender koji se je oporavio od operacije gležnja i koji će morati raditi na svojoj igri cijelo ljeto da opravda to što je bio izabran kao 4. pick na prošlom draftu.

  1. Los Angeles Lakers (+1) 14. pozicija Zapada; omjer 22-55

SLIJEDI: @SAS, SAC, MIN, NOP, @GSW

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 pobjeda

Lakersi su protiv Grizzliesa upisali ”najgluplju” pobjedu sezone. Sada su ispred Sunsa koji očito tankiraju i sada imaju treći najlošiji omjer lige i srozali su si šansu za top 3 pick na draftu, a zna se da im o tome zavisi dobar dio bliske budućnosti. To je još jedan dokaz da imaju velike probleme od vrha do dna i da je povratak pobjedama još uvijek dosta udaljen. Ivica Zubac neće igrati do kraja sezone zbog ozlijede gležnja, a mi se nadamo da bi iduće sezone mogao biti startni centar. Imaju dobre mlade igrače, ali trebat će strpljenja.

  1. Orlando Magic (-2) 14. pozicija Istoka; omjer 27-50

SLIJEDI: @CLE, BRK, IND, @CHI, DET

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Magic je prošli tjedan imao def rating 112,9 pa ne treba čuditi što su izgubili sve 4 utakmice. Trener Frank Vogel je tokom sezone puno pokušavao s rotacijama, ali kako je sezona odmicala bili su sve lošiji. Njihov problem je taj što kada na parketu imaju dobru napadačku ekipa ona je loša u obrani, a kada su dobri u obrani budu loši u napadu. 29. su u napadu, a tricu gađaju 32% što je dovoljno za zadnje mjesto u ligi. Svima je jasno što trebaju popraviti, a ako opet izaberu beka koji ne zna šutirati neka se zapitaju za svoje mentalno zdravlje.

  1. New York Knicks (+2) 12. pozicija Istoka; omjer 29-48

SLIJEDI: CHI, WAS, @MEM, TOR, PHI

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Knicksi umjesto da gube, oni su pobijedili dvaput prošli tjedan i tako si napravili štetu. Smanjuju si šanse na draftu, a nije isto birati četvrti ili osmi. Derrick Rose je potrgao meniskus koljena i još jednu sezonu je završio na listi ozlijeđenih. Ovo nije tako strašna ozljeda, za dva mjeseca bi trebao biti spreman, a vidjet ćemo hoće li i koliko utjecati na ugovor koji će potpisati kao slobodan igrač. Carmelo Anthony će biti najvažnija priča ljeta, odnosno pitanje da li je odigrao zadnju utakmicu u dresu Knicksa.

  1. Brooklyn Nets (+1) 15. pozicija Istoka; omjer 18-59

SLIJEDI: @PHI, @ORL, CHI, @BOS, @CHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Netsi i dalje igraju odličnu košarku, a da sezona traje još mjesec dana Celticsi bi možda izgubili visoki pick drafta koji će dobiti od Netsa. U zadnjih 19 utakmica su na omjeru 9-10, a u tom razdoblju su 7. u def ratingu što je za ovakav roster fenomenalan rezultat. Šutiraju 31,6 trica po utakmici i ako uspiju dovesti kojeg boljeg šutera, a imat će dva picka u prvoj rundi i uz ovakvu obranu možda budu jedno od ugodnijih iznenađenja iduće sezone. Samo da ne preplate osrednje igrače i veterane koji su prešli 30. godinu života.

  1. Philadelphia 76ers (0) 13. pozicija Istoka; omjer 28-49

SLIJEDI: BRK, CHI, MIL, IND, @NYK

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Sixersi imaju 4 utakmice u nizu doma i možda upišu 30 pobjeda, a krajem prosinca je to izgledalo kao nemoguća misija. U nizu su od 3 poraza, ali i dalje izgledaju dobro. Jahlil Okafor je pridodan listi ozlijeđen zbog bolova u koljenu tako da imaju sve manje zdravih tijela. Imat će jako puno prostora pod salary capom i ako će imati dobar draft i ako će Joel Embiid i Ben Simmons biti zdravi mogli bi postati poželjna destinacija za slobodne igrače. Znamo da je u igri puno puta riječ ako, ali barem imaju opravdani razlog za optimizam.

  1. Detroit Pistons (-2) 11. pozicija Istoka; omjer 35-42

SLIJEDI: TOR, @HOU, @MEM, WAS, ORL

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 izgubljena

Pistonsi su izgubili 9 od zadnjih 11 utakmica i još ih samo matematika drži u borbi za playoff. U tom razdoblju imaju drugi najlošiji napad lige i djeluju kao da su natjerani da igraju zajedno, a ne ako da igraju za milijune. Zaista su sramota kako se ponašaju. Vlasnik Tom Gores je rekao da je posao Stana Van Gundyja za sada siguran, ali u NBA svijetu se to vrlo lako promjeni. Ovo je najgori teritorij lige, nisi dovoljno dobar za vrh, potrošio si cap space, a nisi dovoljno loš da uhvatiš top pick na draftu.

  1. Sacramento Kings (0) 13. pozicija Zapada; omjer 30-47

SLIJEDI: DAL, @LAL, HOU, PHO, @LAC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Kingsi i dalje igraju solidno, ali o njihovoj budućnosti ćemo više znati nakon draft lutrije koja će se održati sredinom svibnja zbog brojnih prijašnjih zamjena. Spominje se da bi arhitekt tankiranja Sixersa Sam Hinkie mogao biti zaposlen kao osoba koja bi bila iznad GM-a Vlade Divca. Samo da opet ne krenu u dugotrajan rebuilding. Imat će dosta mjesta pod salary capom, ali sumnjamo da se zvijezdama žuri potrošiti najbolje godine karijere u ovakvim Kingsima. Očekujemo nastavak playoff suše.

  1. Dallas Mavericks (-1) 11. pozicija Zapada; omjer 32-44

SLIJEDI: @SAC, @LAC, SAS, @PHO, DEN, @MEM

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Mavericksi će po prvi puta nakon sezone 1999/2000 imati negativan omjer i službeno su eliminirani iz playoffa. U eri Dirka Nowitzkog su do sada 15 puta bili u playoffu, uz dva finala i naslov 2011. U tom razdoblju su imali 12 sezona s preko 50 pobjeda i nakon Spursa su imali najviše pobjeda. Imat će puno prostora pod salary capom, a za povratak pobjedama im treba pomoć na krilnim pozicija, kao i na klupi. Problem je što nema puno igrača čiji će dolazak garantirati 10-ak pobjeda više iduće sezone.

  1. Minnesota T’Wolves (+3) 12. pozicija Zapada; omjer 30-45

SLIJEDI: @GSW, @POR, @UTA, @LAL, OKC, @HOU

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Ovo je zadnja sezona u kojoj Timberwolvesima mladost i neiskustvo priznajemo kao ispriku za gubitničku sezonu. Barem znaju što im je činiti za ulazak u playoff iduće sezone. To je naravno dobra obrana, ne mora biti vrhunska, ali dobra bi morala biti. Napad je već sada 10. u off ratingu, ali je obrana tek 25. Period od sredine siječnja do sredine ožujka su bili 12. u obrani, a u tom razdoblju su imali omjer 17-12, a da se taj postotak proširi na cijelu sezonu imali bi omjer 48-34. Dakle obrana i koji solidan šuter s klupe i evo ”Vukova” u playoffu.

  1. Indiana Pacers (-6) 9. pozicija Istoka; omjer 37-40

SLIJEDI: TOR, MIL, @ORL, @PHI, ATL

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Koliko je izjednačena borba za playoff na Istoku govori podatak da su Pacersi u tjedan dana pali s 5. na 9. mjesto. Izgubili su 6 od zadnjih 7 utakmica, a obrana im je katastrofa. U tom razdoblju im je def rating 114,1 što je 27. mjesto, a svi znamo da ekipa kao Pacersi s takvom obranom ne mogu pobjeđivati. Za usporedbu ćemo reći da im je def rating prošle sezone bio 100,2. Potpisali su Lancea Stephensona koji je najbolje utakmice karijere odigrao u Pacersima, ali pitanje je koliko mogu dobiti od njega.

  1. New Orleans Pelicans (+1) 10. pozicija Zapada; omjer 33-44

SLIJEDI: DEN, @DEN, @GSW, @LAL, @POR

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Od zamjena za DeMarcusa Cousinsa Pelicansi su na omjeru 10-10, a u zadnjih 12 utakmica su na omjeru 8-4. U tom razdoblju su u top 10 i u obrani i u napadu. Cousins i Anthony Davis igraju sve bolje i žele dokazati da dva visoka mogu zajedno igrati. Njih dvojica su dva najbolja visoka igrača lige, a da ste imali takav luksuz u 80-ima ili 90-ima bili bi jedan od favorita za naslov. Zato jedva čekamo da vidimo hoće li taj old-school pristup iduće sezone donijeti rezultate.  Spursi su 1999. osvojili naslov bez top bekova, ali to su bila druga vremena.

  1. Atlanta Hawks (+1) 6. pozicija Istoka; omjer 39-38

SLIJEDI: BOS, @CLE, CLE, CHA, IND

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 2 izgubljene

Hawksi i dalje padaju u napadu, preko 100 poena su zabili samo dva puta u zadnjih 11 utakmica, a u tom razdoblju im je napad najlošiji u ligi. Na razini sezone im je napad potonuo na 28. mjesto, a od AllStar pauze su na omjeru 7-14 i nikako da krenu s pobjedama. Paul Millsap je zaigrao u porazu protiv Netsa, s njim u ekipi su na omjeru 37-29, dok su bez njega na 2-9. Do kraja regularne sezone imaju jako težak raspored i sva sreća za njih da i konkurencija za preostala mjesta u playoffu na Istoku gubi korak.

  1. Denver Nuggets (-1) 9. pozicija Zapada; omjer 36-40

SLIJEDI: @NOP, @HOU, NOP, OKC, @DAL, @OKC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Nuggetsi zaostaju 1,5 utakmicu za Blazersima, ali kada im pogledate raspored do kraja sezone bilo bi čudo da uhvate playoff. Prije sezone ih je rijetko tko vidio ovako visoko tako da ovu sezonu smatraju uspješnom. 5. su u off ratingu, a do kraja sezone bi mogli biti 30. u obrani. Koliko god s pravom hvalili napadački talent Nikole Jokića, moramo napomenuti da je loš u obrani, pogotovo u branjenju pick and rolla i ako želi biti franšizni igrač morat će po ljeti raditi na lateralnoj kretnji i na masi da se može boriti protiv fizički jakih centara.

  1. Miami Heat (-1) 8. pozicija Istoka; omjer 37-40

SLIJEDI: @CHA, @TOR, @WAS, CLE, WAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Heat je izgubio 4 od zadnjih 6 utakmica i samo ih loša forma Pacersa drži na osmom mjestu Istoka. Dion Waiters im sve više nedostaje i ako se ne vrati do kraja sezone teško će ući u playoff. Posebno im nedostaje na kraju utakmica kada se obrane mogu više fokusirati na Gorana Dragića. Otkad je ozlijeđen 21. su u napadu i 13. u obrani, a prije toga su od sredine siječnja bili pri vrhu lige u obje kategorije. Još kada im vidite raspored i to da su im zadnja 4 protivnika u top 4 Istoka ostaje im nada u lošu formu konkurencije.

  1. Charlotte Hornets (+3) 10. pozicija Istoka; omjer 36-41

SLIJEDI: @WAS, MIA, BOS, @MIL, @ATL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Hornetsi se i dalje ne predaju, pobijedili su u 7 od zadnjih 9 utakmica i sada su samo jednu utakmicu udaljeni od playoffa. Napad im je proigrao i u tom razdoblju su 4. u napadu i 7. po preciznosti trice s 38%. Od preostalih 5 utakmica 3 (Heat, Bucks i Hawks) su protiv izravnih protivnika za preostala playoff mjesta tako da i dalje sami kontroliraju svoju sudbinu. Njihov dugogodišnji pomoćni trener Patrick Ewing ih napušta da postane trener sveučilišta Georgetown, istog onoga za koji je igrao i donio im NCAA naslov 1984.

  1. Memphis Grizzlies (-2) 7. pozicija Zapada; omjer 42-35

SLIJEDI: @SAS, OKC, NYK, DET, DAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Grizzliesi da su bili u barem solidnoj formi nakon AllStar pauze su mogli biti na 4. mjestu Zapadu. U tom razdoblju su na omjeru 8-11, a obrana im je 25. Nikako nam nije jasan poraz kod Lakersa koji tankiraju, a možda i Grizzliesi to rade u želji da ostanu sedmi. Marc Gasol je lakše ozlijeđen, a trener David Fizdale je rekao da im je zdravlje bitnije od toga koji će biti nositelji. Nakon gostovanja kod Spursa imaju 4 domaćinstva do kraja, pa se još uvijek imaju pravo nadati da će napredovati na ljestvici.

  1. Chicago Bulls (+4) 7. pozicija Istoka; omjer 38-39

SLIJEDI: @NYK, @PHI, @BRK, ORL, BRK

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Bullsi i dalje pobjeđuju, imaju 4-0 omjer u sezoni protiv Cavsa, a da su češće pobjeđivali protiv lošijih ekipa mogli su biti blizu 50 pobjeda. Cijelu sezonu govorimo kako su katastrofa u šutu za tricu, a oni od sredine ožujka zabijaju 11 trica uz 43% preciznosti i predvode ligu u tom razdoblju. Do kraja imaju 5 utakmica protiv gubitničkih ekipa i postali su favoriti za plasman u playoff.  Rajon Rondo zadnjih 5 utakmica ima prosjeke od 12,8 poena, 8,4 skoka i 8,8 asistencija uz 47% šuta u 32 minute, a Jimmy Butler opet stalno zabija preko 30 poena.

  1. Milwaukee Bucks (+1) 5. pozicija Istoka; omjer 40-37

SLIJEDI: @OKC, @IND, @PHI, CHA, @BOS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 izgubljena

Bucksi i dalje pobjeđuju, pobijedili su u 14 od zadnjih 18 utakmica i blizu su topu 10 i u obrani i napadu u tom razdoblju. Otkad je Khris Middleton u ekipi su na omjeru 17-8, a koliko im je važan govori podatak da u pobjedama zabija 17,3 poena uz 50% šuta, dok u porazima zabija 11,3 poena uz 37% šuta. Jason Kidd je izabran za trenera mjeseca na Istoku, a ako ovako nastave bit će nezgodni u playoff seriji zato što imaju roster koji se može prilagoditi i small ballu i tradicionalnim postavama.

  1. Portland Blazers (0) 8. pozicija Zapada; omjer 38-39

SLIJEDI: @UTA, MIN, UTA, SAS, NOP

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 izgubljena

Blazersi su prije poraza od Timberwolvesa imali niz od 9 pobjeda iz 10 utakmica. To je donijelo treneru Terryju Stottsu titulu trenera mjeseca. Kao što smo i očekivali Jusuf Nurkić je bio posebno napaljen protiv Nuggetsa koje je uništio s 33 poena i 15 skokova uz šut 12/15 i 9/11 s linije slobodnih bacanja. Problem je što se je opet ozlijedio i pitanje je hoće li se vratiti do playoffa, a svi bi htjeli vidjeti kako bi igrao protiv niskih, laganih i brzih Warriorsa. Damian Lillard zadnjih 10 zabija 28,6 poena, a odlično se razumije s Bosanskom zvijeri.

  1. Oklahoma City Thunder (-2) 6. pozicija Zapada; omjer 43-33

SLIJEDI: MIL, @MEM, @PHO, @DEN, @MIN, DEN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Thunder je s 2 domaća poraza u nizu pokvario period u kojem su bili pobijedili u 8 od 10 utakmica. Očekujemo da završe na 6. mjestu Zapada i da u playoff seriji s Rocketsima zajedno poruše rekorde u broju poena, trica, pokušaja za tricu, tripledoubleovima i mnoge druge. Russell Westbrook ne posustaje, pogodio je 75 clutch šuteva ove sezone, a prosjeci sezone su mu nestvarnih 31,9 poena, 10,6 skokova i 10,4 asistencije. Previše ispucava tricu, ali kada vidite da niti suigrači ne briljiraju iza linije za tri poena ne možete mu prigovoriti.

  1. Washington Wizards (-4) 4. pozicija Istoka; omjer 46-31

SLIJEDI: CHA, @NYK, MIA, @DET, @MIA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 3 izgubljene

Wizardsi su osvojili diviziju po prvi puta nakon 1979. Zaista duga pauza. Napokon su završili i drugu dugačku turneju po Zapadu u zadnjih mjesec dana, a kao rezultat toga je pad na 4. mjesto Istoka. U gostima su na omjeru 17-21, a pogotovo im se obrana zna raspasti na gostovanjima. 20. su u def ratingu, a svi znamo da se tako ne odlazi daleko u playoffu. Bojan Bogdanović je na ljeto slobodan igrač, a karijera i financije u budućnosti će mu biti odlične ako će na proljeće nastaviti gađati tricu blizu 40%.

  1. Utah Jazz (+1) 4. pozicija Zapada; omjer 47-30

SLIJEDI: POR, MIN, @POR, @GSW, SAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Jazzeri se opet muče s ozljedama i nikako da zaigraju u punom sastavu, a kada vidite da će i takvi imati oko 50 pobjeda shvatite da ova ekipa ima veliko potencijal. Većina toga će pasti u vodu ako na ljeto Gordon Hayward ne produži ugovor, a počele su kružiti glasine da bi mogao otići u Miami. George Hill je stalno lakše ozlijeđen i već je propustio 30 utakmica ove sezone. Dok je bio van terena Jazzeri su na omjeru 16-14. Ima 31 godinu i riskantno je dati dugogodišnji ugovor igraču koji je često van stroja.

  1. Los Angeles Clippers (+3) 5. pozicija Zapada; omjer 47-31

SLIJEDI: DAL, @SAS, HOU, SAC

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 3 pobjede

Taman kada ih kritiziramo oni odigraju dobro i obrnuto. Sada su opet u dobroj formi i pobijedili su u 7 od zadnjih 9 utakmica, a ta dva poraza su bili s jednim i dva poena razlike. Samo su pola utakmica iza Jazza u borbi za prednost domaćeg terena, a velike su šanse da će jedni protiv drugih igrati u prvoj rundi Zapada. Blake Griffin je postao prvi Clipper u povijesti koji je zabio 10000 koševa u njihovom dresu, a napad im počinje izgledati odlično. Čak je i DeAndre Jordan zabio preko 20 poena dva puta u nizu.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 2. pozicija Istoka; omjer 49-27

SLIJEDI: ORL, @BOS, ATL, @ATL, @MIA, TOR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Sve je više upitnika oko Cavsa, a pogotovo oko njihove obrane. Još ne želimo pretjerano reagirati na te poraze da ne ispadnemo naivni ako dođu do velikog finala uz samo 2-3 poraza. U utorak igraju protiv Celticsa u utakmici koja bi mogla odlučiti tko će biti prvi nositelj. LeBron James je i dalje jako nervozan, protiv Pacersa je ušao u glasnu raspravu s Tristanom Thompsonom koji mu nije ostao dužan, a nakon utakmice mu se LeBron ispričao. Klupa im također igra dosta loše tako da LeBron i dalje mora igrati 37,6 minuta u 14. sezoni.

  1. Toronto Raptors (+2) 3. pozicija Istoka; omjer 47-30

SLIJEDI: @IND, @DET, MIA, @NYK, @CLE

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

Raptorsi su i dalje u formi, pobijedili su u 8 od zadnjih 9 utakmica i sada su opet treći na Istoku. Kyle Lowry je počeo šutirati i mogao bi se brzo vratiti. Svi pričaju o tome kako je dolazak Sergea Ibake pomogao njihovom napadu, ali moramo pohvaliti i P.J Tuckera koji zadnjih 10 utakmica zabija 7,8 poena uz 6,6 skokova i odlično igra u obrani. Iako nisu prvi na Istoku mislimo da su Raptorsi najveća prijetnja Cavsima za plasman u veliko finale i da imaju najviše šanse i dovoljno tijela da pokušaju usporiti Kinga.

  1. Boston Celtics (0) 1. pozicija Istoka; omjer 50-27

SLIJEDI: CLE, @ATL, @CHA, BRK, MIL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 2 pobjede

Celticsi napokon igraju odličnu obranu, a kada u ekipi imate Averyja Bradleyja, Marcusa Smarta i Jaea Crowdera to ne treba previše čuditi. Dok obrana Cavsa pada, obrana Celticsa raste. Volimo kako igraju, ali smo i dalje zabrinutu kako će im napad izgledati u playoffu gdje se dopušta čvršća igra i kada protivnici počnu pritiskati i udvajati Isaiahu Thomasa i kada odluče da ih pobijedi netko drugi. Govore kako im je utakmica protiv Cavsa u srijedu kao i svaka druga, ali im to ne vjerujemo.

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 52-25

SLIJEDI: DEN, DET, @SAC, @LAC, MIN

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Unatoč tome što su izgubili 3 utakmice u nizu prošli tjedan nećemo ih rušiti na ljestvici. Razlozi za to su što su dvaput igrali protiv Warriorsa i zato što su osigurali treće mjesto Zapada pa su se vjerojatno malo opustili, a treba se i čuvati od ozljeda. James Harden zadnjih 10 utakmica ima prosjeke od 29,9 poena, 9,6 skokova i 11 asistencija i djeluje kao pravi vođa na terenu, a kao ekipa su srušili NBA rekord po broju trica u sezoni. Stari rekord je bio 1077 trica, a imaju još 5 utakmica za odigrati.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 59-17

SLIJEDI : MEM, LAL, @DAL, LAC, @POR, @UTA

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Spursima će ovo biti šest sezona sa 60+ pobjeda pod Greggom Popovichem. Otkad im je trener imaju omjer 1082-502 uz 5 naslova prvaka. Omjer u playoff serijama u tom razdoblju im je 35-14. Koliko je to fenomenalno je zaista teško objasniti. Imamo osjećaj da uzmu 5 igrača iz ABA lige da bi također imali više pobjeda od poraza. Imaju još 6 utakmica do kraja sezone, a nakon poraza od Warriorsa znaju da će biti drugi na Zapadu pa bi mogli na ”godišnji odmor” prije playoffa.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 63-14

SLIJEDI:MIN @PHO, NOP, UTA, LAL

Zadnjih 10: 10-0

Niz: 11 pobjeda

Warriorsi su na 11 pobjeda u nizu, a kako igraju i kakav im je raspored lako je moguće da sezonu završe sa 16 pobjeda u nizu. Opet se otvara pitanje jesu li Warriorsi bolji bez Kevina Duranta i koliko je kočio Stephena Curryja i Klaya Thompsona. Igraju kao i lani, a otkad im je krenuo pobjednički niz prvi su i u napadu i u obrani. Curry zadnjih 10 utakmica zabija 26,8 poena uz 8,2 asistencije i 52% šuta i 48% za tricu. Thompson zadnjih 10 zabija 23,7 poena uz 52% šuta i 48% za tricu. Opet su zaslužili nadimak Splash Brothers.

Latest Posts

NE PROPUSTITE