Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 5

Vrijeme leti, u subotu će NBA sezona biti stara mjesec dana, ali još se puno promjena u poretku dešava. Neke ekipe su nas iznenadile, neke razočarale, a neku su tu gdje smo i mislili da će biti. Warriorsi su se izgleda uigrali i svakom utakmicom su sve opasniji, a jedino Clippersi i Spursi imaju nekakvu šansu protiv njih na Zapadu. Na Istoku su Cavsi za dva koplja ispred svih, dok skoro pola konferencije misli da su baš oni ti koji će igrati u finalu Istoka s LeBronovom družinom. Na dnu se dižu Sixersi i Pelicansi dok bi Mavericksi mogli imati prvi pick drafta 2017. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Dallas Mavericks (-4) 15. pozicija Zapada; omjer 2-10

SLIJEDI: @SAS, LAC, @CLE, NOP

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 5 izgubljenih

U bolnici na sjeveru Texasa je sve manje mjesta, ali je zato sve više poraza Mavericksa i sada imaju najlošiji omjer cijele lige. Ozlijeđeni su Dirk Nowitzki, Deron Williams, Devin Harris i sada J.J. Barea, pa im je Seth Curry startni bek, a Jonathan Gibson jedan od glavnih strijelaca. Kada su svi zdravi Mavsi su rubna playoff ekipa, a ako se jako brzo svi ne oporave od ozljeda možda bi im bilo najbolje tankirati ili krenuti u rebuilding. Iduće tri utakmice igraju sa Spursima, Clippersima i Cavsima pa bi se trebali učvrstiti na zadnjem mjestu lige.

  1. Philadelphia 76ers (+1) 15. pozicija Istoka; omjer 3-10

SLIJEDI: MIA, MEM, CHI, CLE

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Sixersi nemaju najlošiji omjer lige. U zadnjih 6 utakmica Sixersi su na omjeru 3-3, pobijedili su 3 zaredom kod kuće gdje će biti cijeli tjedan i izgleda da ih sada protivnici počinju ozbiljno shvaćati, a mi se nadamo da je proces tankiranja sada i službeno gotov. Da su im svi igrači zdravi možda bi se čak i približili i borbi za playoff. Joel Embiid je još uvijek pod restrikcijama minuta, a da igra 36 minuta prosjeci bi mu bili 29,5 poena 12,4 skokova, 3,6 blokada, ali i 7 izgubljenih lopti. Dario Šarić  5 utakmica nije pao ispod 10 poena. Bravo Dario.

  1. Washington Wizards (0) 14. pozicija Istoka; omjer 3-9

SLIJEDI: PHO, @ORL, SAS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Taman smo ih malo pohvalili prošli tjedan, a oni ne samo da su nastavili gubiti nego pokazuju lošu kemiju, bezvoljnost i ako ovako nastave mogli bi se brzo raspasti. Iduće dvije igraju protiv Sunsa i Magica i ako tu ne krenu pobjeđivati moglo bi doći do promjena, a i posao Scotta Brooksa bi mogao postati upitan, a trebao bi postati upitan i onome tko ga je zaposlio. 28. su u def ratingu, a kada imate talenta na rosteru igranje obrane je stvar volje i zajedništva. Marcin Gortat je javno rekao da imaju najlošiju klupu u cijeloj ligi.

  1. Phoenix Suns (0) 13. pozicija Zapada; omjer 4-10

SLIJEDI: @WAS, @ORL, MIN, DEN

ZADNJIH 10: 4-6

NIZ: 1 izgubljena

Kada vam Nuggetsi i Sixersi zabiju po 120 poena znate da vam je obrana loša. Tipično za mlade momčadi osciliraju i pokazuju lošu igru u obrani. Tyson Chandler nije bio s momčadi zbog privatnih razloga zadnjih 10-ak dana i tu treba tražiti razloge slabe obrane zato što ostali visoki igrači ne mogu niti stolicu čuvati. Ovo bi mogla biti momčad budućnosti, ali je vidljivo da će biti još puno poraza dok se ne vrate u playoff, a za to vrijeme Devin Booker, T.J. Warren i Eric Bledsoe pokazuju potencijal da budu odlični, ali problem im je ostati zdravi.

26. New Orleans Pelicans (+3) 14. pozicija Zapada; omjer 4-10

SLIJEDI: @ATL, MIN, @POR, @DAL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Odličan tjedan za Pelicanse, 3 pobjede protiv playoff ekipa, svakoj su zabili preko 106 poena, a mogao je biti i svršen tjedan da Anthony Davis nije propustio tijesan poraz od Magica zbog lakše ozlijede. Jrue Holiday se vratio i odigrao dvije odlične utakmice te vratio optimizam da sezona ipak još nije izgubljena. Još kada se vrati Tyreke Evans Pelicansi bi mogli postati uzbudljiva momčad. Solomon Hill zarađuje skoro 12 milijuna godišnje i trebao bi zabijati puno više od 4,6 poena, a igra 25 minuta, dok je Omer Asik napadački priča za sebe.

  1. Brooklyn Nets (-6) 13. pozicija Istoka; omjer 4-9

SLIJEDI: BOS, @IND, SAC

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Netsi su se ohladili na turneji po Zapadu i skroz potonuli obrambeno. Nakon dobrog starta su izgubili 4 u nizu i pali pri dno def ratinga, a prošli tjedan su bili 11. u obrani. U 4 poraza su primali u prosjeku 126 poena, a to je brojka koja bi u poraze tjerala i mnogo talentiranije momčadi. 6 od idućih 8 igraju doma i nadaju se da će igrati kao u prva 3 tjedna sezone. Brook Lopez i dalje ispaljuje trice, 5,5 u prosjeku, a Bojan Bogdanović igra konstantno dobro i čeka ljeto kada će ako ovako nastavi potpisati novi bogati ugovor.

  1. Sacramento Kings (-2) 11. pozicija Zapada; omjer 5-9

SLIJEDI: OKC, HOU, @BRO

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

Kingsi su imali jako težak raspored prošli tjedan, tijesni porazi od Blazersa, Spursa i Clippersa, pa pobjeda nad Raptorsima. Problem je kao i uvijek zadnjih godina obrana, pri dnu lige su u def ratingu, a još jedan problem je što se DeMarcus Cousins opet pojavljuje u trade glasinama, kao i Rudy Gay koji je već najavio da neće produžiti ugovor s Kingsima, a Cousinsov vrijedi još iduću sezonu, tako da će njegova vrijednost doseći vrhunac kada dođe trade deadline i to će biti najbolji trenutak ako ga žele zamijeniti i krenuti u još jedan bolni rebuilding.

  1. Denver Nuggets (+1) 10. pozicija Zapada; omjer 5-8

SLIJEDI: CHI, @UTA, OKC, @PHO

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjede

Nuggetsi su se malo oporavili ovaj tjedan, pobijedili su u dvije od tri utakmice. Prošli tjedan smo kritizirali Emmanuela Mudiayja za lošu igru i sebičnost, a on nam je odgovorio s prosjecima od 16,6 poena, 6,3 skokova, 7,6 asistencija i šutom od 46% u tri utakmice ovaj tjedan. Nuggetsi su solidna ekipa, ali za pobjede svi moraju igrati dobro, zato što nemaju igrače koji će nekada sami pobijediti protivnika. Wilson Chandler i dalje ulazi s klupe i to mu odgovara, dok se Will Barton vratio nakon ozlijede i nadaju se da će uskoro biti kompletni.

  1. Minnesota T’Wolves (-1) 12. pozicija Zapada; omjer 4-8

SLIJEDI: BOS, @NOP, @PHO, @GSW

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Wolvese smo malo pohvali prošli tjedan i sada nam je žao zbog toga. Ne zaslužuju da ih se pohvali zbog njihovog omjera, ali i zbog količine talenta na rosteru. Znamo da su mladi, ali nije dobro da se navikavaju na poraze i da ”žive” od tapšanja po ramenu. Previše osciliraju, ne samo od utakmice do utakmice, nego i od četvrtine do četvrtine. Andrew Wiggins pogađa 50% trica, a to znači da ga je nemoguće čuvati. Ovaj tjedan tri puta gostuju gdje su na omjeru 1-5. Ricky Rubio se vratio, zdravi su i imaju jednu ispriku manje za loše igre i poraze.

  1. Miami Heat (+4) 12. pozicija Istoka; omjer 4-8

SLIJEDI: @PHI, @DET, @MEM, MEM

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 pobjede

Goran Dragić se vratio nakon ozlijede i Heat je odmah upisao dvije uzastopne pobjede i tako prekinuo niz od 6 poraza. Dragić i Hassan Whiteside su odličan duo, pogotovo Whiteside koji je na prosjecima od 17,7 poena, 16,2 skokova i 2,8 blokada i već se sada može reći da će biti AllStar. U obrani su i dalje odlični, treći u def ratingu, ali opet ćemo ponoviti da bez napada i šuta neće pobijediti u više od 35 utakmica. U pobjedi kod Wizardsa su prvi puta ubacili preko 100 poena u regularnom dijelu utakmice nakon otvaranja sezone.

  1. Orlando Magic (0) 9. pozicija Istoka; omjer 6-7

SLIJEDI: @MIL, PHO, WAS, MIL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Magic smatramo lošijim nego što njihov omjer govori. Imali su lagani raspored, a dvije uzastopne pobjede ovaj tjedan su ostvarili protiv Pelicansa koji su bili bez Anthonyja Davisa, te Mavsa kojima je pola momčadi ozlijeđeno. Ovaj tjedan opet imaju lagani raspored prije nego krenu teže utakmice. Utakmice im nisu lijepe i gledati ih zna biti bolno. Frank Vogel i dalje mijenja rotacije i prvu petorku, sad Aaron Gordon ulazi s klupe u nadi da će Jeff Green uspjeti raširiti protivničke obrane, ali s 26% šuta za tricu to nije dalo rezultata.

  1. Milwaukee Bucks (-3) 11. pozicija Istoka; omjer 5-7

SLIJEDI: ORL, TOR, @ORL, CLE

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Bucksi i dalje padaju, izgubili su 5 od zadnjih 6 utakmica, iako su pružili dobar otpor protiv Hawksa i Warriorsa. Greg Monroe nije po ”guštu” moderne košarkaške analitike, ali za njega bi trebalo biti mjesta u rotaciji Bucksa, ali trener Jason Kidd misli drukčije i Monroe skoro da nije igrao ovaj tjedan. Mirza Teletović  je samo jednom zabio preko 10 poena u zadnjih 6 utakmica, ali niti minutaža mu nije bila velika i mislimo da bi uprava Bucksa trebala početi postavljati pitanja Kiddu, ne toliko zbog rezultata nego zbog čudnih rotacija.

  1. Detroit Pistons (-4) 10. pozicija Istoka; omjer 6-8

SLIJEDI: HOU, MIA, LAC, @OKC

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Pistonsi su izgubili 6 od zadnjih 8 utakmica, a to znači ili kriza ili realnost s ovakvim rosterom. Mislimo da je kombinacije obje stvari, ali realnost je da nemaju dovoljno talenta u napadu bez Reggieja Jacksona koji bi se trebao vratiti kroz dva tjedna. Jedna od problema im je kada je Andree Drummond na klupi, a to je 18 minuta po utakmici je taj što su slabi u skoku. Možda bi mogao igrati koju minutu duže, ipak je mlad i zdrav. Igraju još tri utakmice zaredom doma gdje na omjeru 5-1, dok su u gostima na 1-7.

  1. New York Knicks (+6) 8.pozicija Istoka; omjer 6-7

SLIJEDI: POR, CHA, @CHA

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Knicksi su pokazali napredak, ne toliko zbog 3-1 omjera ovaj tjedan nego se čini da su pokazali puno bolju kemiju. Kristaps Porzingis dijelove utakmica sada igra kao centar i to je pogubno za njegove čuvare, kao protiv Mavsa kada je ubacio 35 poena, a ako ovako nastavi samo je pitanje vremena kada će postati prva opcija u napadu. Prosjek sezone mu je sada oko 20 poena, 50% šuta i 40% za tricu. Ako žele igrati u playoffu, osim igre u obrani morat će biti bolji u gostima gdje su na omjeru 1-5.

  1. Los Angeles Lakers (-3) 8. pozicija Zapada; omjer 7-7

SLIJEDI: OKC, @GSW, GSW, ATL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Lakersi su izgubili 3 od zadnje 4 utakmice, ali još uvijek su dobri i simpatični. Za nešto više će morati biti puno bolji u obrani, dok im je napad u top 10. Ovaj tjedan igraju dvaput s Warriorsima koji će sigurno htjeti osvetu za poraz od 20 razlike na početku sezone. Raspored im nije lagan i mogli bi pasti na ljestvici. Ivica Zubac je poslan u D-Ligu i tamo će sigurno puno više igrati što je dobro za njegov razvoj. Pohvalno je što su mladi Lakersi dobri u trici, gađaju je 36%, a mnogima od njih kada su došli u ligu je dalekometni šut bio slabost.

  1. Indiana Pacers (+3) 7. pozicija Istoka; omjer 7-7

SLIJEDI: GSW, ATL, BRO, LAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Pacerse još uvijek ne možemo pročitati, jednu utakmicu odigraju odlično, drugu neprepoznatljivo i tako u krug. Popravili su obranu, ali u to ćemo vjerovati tek ako na turneji po Zapadu izdrže obrambeno. Pobijedili su Cavse koji su igrali bez Kinga, onda ih Sunsi doma razbiju, da bi iduću dobili Thunder u gostima. Zadnje dvije su igrali bez Paula Georgea koji je lakše ozlijeđen i trebao bi se vratiti ovaj tjedan. Sve 4 utakmice ovaj tjedan su doma gdje su na omjeru 6-2, dok su u gostima na loših 1-5, a idući tjedan kreću na Zapad.

  1. Utah Jazz (-7) 9. pozicija Zapada; omjer 7-8

SLIJEDI: DEN, ATL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 4 izgubljene

Jazzeri imaju samo dvije utakmice ovaj tjedan, a takav raspored im nije mogao doći u boljem trenutku. Izgubili su četiri u nizu i svi u klubu se sigurno pitaju što su skrivili da ih prati takva nesreća. Ta nesreća su naravno ozlijede, Derrick Favors opet osjeća bol u koljenu i ne zna se koliko ga neće biti, George Hill se još nije oporavio, a Alec Burks je opet u problemima s gležnjem. Još uvijek igraju najsporijim tempom u ligi, a Rodney Hood i dalje napreduje, dok Dante Exum sigurni smo može bolje.

  1. Portland Blazers (-4) 7. pozicija Zapada; omjer 8-7

SLIJEDI: @NYK, @CLE, NOP, HOU

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Blazersi su prekinuli niz od 3 poraza jučer kod Netsa, ali već 8 utakmica zaredom nisu protivnika zadržali ispod 100 poena. Zadnji su u def ratingu, a obrani ne pomaže to što je AlFaruq Aminu još uvijek ozlijeđen, dok oporavak Festusa Ezelija ide jako sporo i sada je zatražio drugo mišljene u vezi lijevog koljena. Damian Lillard se malo ohladio i u  zadnje četiri je triput zabio manje od 20 poena, a sam je priznao da trenutno baš i nisu dobra ekipa. Još imaju dva gostovanja na Istoku pa se vraćaju doma.

  1. Boston Celtics (+3) 6. pozicija Istoka; omjer 7-6

SLIJEDI: @MIN, @BRO, SAS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Al Horford i Jae Crowder su se vratili u pravo vrijeme da odnesu pobjedu kod Pistonsa košem Horforda sekundu prije kraja. Inače im je tjedan bio kao i oni prije. Igraju i izgledaju kao momčad koja je malo iznad 50% uspješnosti. Svi su se vratili nakon ozljeda u pravo vrijeme zato što su do Božića većinom na gostovanjima. Avery Bradley je visok oko 190 cm, ali je prvi skakač Celticsa s 8,5 u prosjeku. Centri danas imaju drugačiji ulogu, ali kada vam je bek najbolji skakač to znači da ste u problemima sa skokom.

  1. Oklahoma City Thunder (-1) 6. pozicija Zapada; omjer 8-6

SLIJEDI: @LAL, @SAC, @DEN, DET

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Thunder je dobio dvije zaredom početkom tjedna i taman kada smo pomislili da više nisu u krizi oni izgube doma od Pacersa koji su igrali bez svog najboljeg igrača. Russell Westbrook se trudi, skoro je na tripledouble prosjeku, a zabija 31,6 poena, ali nema dovoljno pomoći od suigrača. Obrambeno su i dalje dobri dok im je napad pao na 23. mjesto. Zato nam i dalje nije jasno zašto trener Billy Donovan daje više minuta rookieju Domantasu Sabonisu, nego Enesu Kanteru koji je treći strijelac kluba, a igra u prosjeku samo 18 minuta.

  1. Houston Rockets (+2) 5. pozicija Zapada; omjer 8-5

SLIJEDI:@DET, TOR, @SAC, @POR

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Rocketsi igraju jako dobro, kemija im je opet dobra i čini se da trener Mike D’Antoni radi dobar posao. Patrick Beverley se vratio i očekuje se njegov obrambeni pečat zato što kombinacija James Harden i Eric Gordon ne izgleda dobro u obrani. Još jedan plus je taj da će Gordon preuzeti ulogu šestog igrača, a tada ne bi trebali toliko pasti u 10-12 minuta koliko Harden provede na klupi. Odigrali su dvije utakmice u nizu doma, ali ih opet čekaju gostovanja, a od prvih 20 utakmica čak 14 će ih odigrati u gostima gdje su na omjeru 4-4.

  1. Toronto Raptors (-3) 5. pozicija Istoka; omjer 8-5

SLIJEDI: @LAC, @HOU, @MIL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Onaj tko je sastavljao raspored sezone baš i ne voli Raptorse. Back to back utakmice s Cavsima i Warriorsima. Nakon što su za jednu loptu izgubili od Cavsa, drugu večer nisu imali energije za Warriorse. Raptorsi su iznenađujući treći u napadu, ali su također iznenađujući tek 18. u obrani. Težak raspored im se nastavlja, prvo večeras kod Clippersa, pa onda kod Rocketsa i Bucksa, ali nakon toga 6 zaredom igraju doma. DeMar DeRozan i dalje zabija preko 30 poena, dok je Terrence Ross sve bolji s klupe i zabija 10 poena u 19 minuta.

  1. Atlanta Hawks (-3) 2. pozicija Istoka; omjer 9-4

SLIJEDI: NOP, @IND, @UTA, @LAL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Nakon 6 uzastopnih pobjeda Hawksi su izgubili kod Hornetsa i Knicksa. Iduća im je doma protiv probuđenih Pelicansa, a nakon toga kreću na turneju od 5 utakmica. Imali su jedan od lakših rasporeda do sada pa još ne možemo procijeniti njihovu formu. Paul Millsap je jučer prozvao svoju ekipu nakon što su lošoj obrani Knicksa zabili samo 94 poena. Pripisat ćemo to ranom početku utakmice u 12:30h po lokalnom vremenu. Tim Hardaway jr. i dalje zabija i polako izlazi iz sjene oca, legendarnog playmakera Warriorsa i Heata.

  1. Charlotte Hornets (+1) 3. pozicija Istoka; omjer 8-4

SLIJEDI: MEM, SAS, @NYK, NYK

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi su pobijedili Hawkse u divizijskom derbiju, da bi to pokvarili porazom kod Pelicansa. Još uvijek paze na loptu i ispucavaju preko 30 trica po utakmici. Četvrti su u def ratingu i mislimo da će oboriti lanjski rekord od 48 pobjeda i po prvi puta u povijesti franšize upisati 50 pobjeda. Još da Michael Kidd-Gilchrist nauči barem pristojno šutirati bili bi još opasniji. Kemba Walker i dalje igra fantastično, a tek je četvrti po visini plače u klubu, njegovih 12 milijuna po sezoni danas izgleda kao odličan ugovor za Hornetse.

  1. Chicago Bulls (+5) 4. pozicija Istoka; omjer 9-5

SLIJEDI: @DEN, @PHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Bullsi i dalje ”rasturaju” na Zapadu. Pobijedili su u 5 od zadnjih 6 utakmica, a jedini poraz su doživjeli kod Clippersa kada su pali u zadnjoj četvrtini. Igraju jako dobro i u obrani i u napadu, dok je izvrsni Jimmy Butler jučer protiv Lakersa ubacio 40 poena. Igraju još kod Nuggetsa i Sixersa, pa će imati 5 dana odmora, a ako pobjede u obje utakmice samopouzdanje će im otići u nebo. Od prvih 16 utakmica u gostima će ih odigrati 11. Još ako će Nikola Mirotić tricu gađati bolje od 31% mogu se umiješati u borbu za drugo mjesto Istoka.

  1. Memphis Grizzlies (+12) 4. pozicija Zapada; omjer 8-5

SLIJEDI: @CHA, @PHI, MIA, @MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Odličan tjedan Grizzliesa, 4 pobjede u nizu, a posebno su bile impresivne na gostovanjima kod Jazza i Clippersa gdje je Marc Gasol zabio tricu za pobjedu protiv starih rivala. Obrambeno se dižu i sada su 6. po def ratingu. Zach Randolph i dalje igra odličnu i u 22 minute u prosjeku bilježi 14,5 poena uz 8 skokova i 49% šuta, i jedan je od ranih favorita za najboljeg 6. igrača lige. Još kada se Chandler Parsons skroz uigra ‘Medvjedi” bi opet mogli postati opasni i biti ona ekipa protiv koje nitko nema veliku želju igrati u playoffu.

  1. San Antonio Spurs (-1) 3. pozicija Zapada; omjer 10-3

SLIJEDI : DAL, @CHA, @BOS, @WAS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 5 pobjeda

Spursi su upisali 5 pobjeda u nizu. Kada im pogledate raspored niz pobjeda bi se mogao i produžiti, osim ako Gregg Popovich neće cijelu petorku odmarati u nekim utakmicama. Pau Gasol igra sve bolje u napadu i u ovom pobjedničkom nizu je na prosjeku od 17,6 poena. Spursi su tek 27. po broju upućenih trica s 21,5 po utakmici, ali su zato prvi po preciznosti s 39,4%. Tonyju Parkeru je ovo četvrta sezona u nizu da mu pada broj poena i pitanje koliko on još ima u ”tanku” za borbu s bekovima Clippersa i Warriorsa u playoffu.

  1. Los Angeles Clippers (-1) 1. pozicija Zapada; omjer 12-2

SLIJEDI: TOR, @DAL, @DET, @IND

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 2 pobjeda

Clippersi su i dalje na vrhu Zapadu i ne misle to mjesto prepustiti drugima, unatoč porazu od Grizzliesa u utakmica koja je jako podsjećala na njihove playoff neuspjehe. Kada ste drugi u napadu i obrani, te četvrti u kontroli lopte to znači da igrate odlično. Danas igraju s Raptorsima doma, a nakon toga na turneju od 6 gostovanja gdje su na omjeru 6-0. Da ne bude sve idealno pobrinuo se DeAndre Jordan i njegovih 44% s linije slobodnih bacanja. Paul Pierce je prvi puta zaigrao ove sezone i pitanje je koliko on još može.

  1. Golden State Warriors (+2) 2. pozicija Zapada; omjer 11-2

SLIJEDI: @IND, LAL, @LAL, MIN

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 7 pobjeda

Warriorsi su trenutno na 7 pobjeda u nizu i predviđamo da će prvi doći do 10+ pobjeda u nizu. Sve više izgledaju i igraju onako kako su svi predviđali, a protivnici se bojali. Na turneji po Istoku za sada nisu imali većih problema. Kevin Durant je odličan i ima brojke kao da je ostao u Thunderu, 28 poena, čak 57% šuta iz igre, 43% za tricu, a još je popravio igru u obrani i drugi je skakač kluba. Klay Thompson se također sve bolje prilagođava na Duranta i u ovom pobjedničkom nizu je na prosjeku od 23,6 poena nakon slabijeg starta sezone.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 10-2     

SLIJEDI: POR, DAL, @PHI

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjeda

Tyronn Lue nas je napokon poslušao i odmorio LeBrona Jamesa jednu utakmicu koju su odmah izgubili. Bez LeBrona bi Cavsi bili ekipa koja bi jedva ušla u playoff i zato bi ga trebali nekada odmarati tijekom sezone da ne bude umoran na proljeće. Jedan od većih problema u regularnoj sezone bi im mogla biti dosada, pogotovo ako se brzo odlijepe na tablici. Još uvijek su prvi na našoj ljestvici zato što su prvaci, iako imaju isto broj poraza kao dvojac sa Zapada. 1. prosinca im dolaze u goste Clippersi, a ovaj tjedan bi trebali upisati 4 pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE