Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 6

Prosinac počinje ovaj tjedan i približavamo se odigranoj prvoj četvrtini regularne sezone. Statistika kaže da momčadi koje su u tom trenutku na playoff pozicijama u preko 80% slučajeva tamo i ostanu. Sve više ekipa počinje zaostajati dok su Warriorsi postali nezaustavljivi. Cavaliersi se provode van terena, ali i dalje pobjeđuju. Naši igrači su imali slabiji tjedan i nadamo se da će se to brzo preokrenuti. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Dallas Mavericks (0) 15. pozicija Zapada; omjer 3-13

SLIJEDI: SAS, @CHA, CHI

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 pobjeda

Mavericksi su jučer prekinuli niz od 8 poraza. Dirk Nowitzki i Deron Williams su odigrali dvije utakmice prošli tjedan, ali Dirk nije sudjelovao u pobjedi nad Pelicansima. Mark Cuban je rekao da Mavsi ne tankiraju i mi mu vjerujemo zato što momčadi koje namjerno gube nisu u sredini lige pri def ratingu. U tijesnom porazu od Spursa su startali s četiri igrača koja nisu bili izabrana na draftu, pa vam je onda jasnije u kakvim su problemima. 7 od idućih 9 igraju doma i ako se smanji broj ozlijeđenih igrača mogli bi se možda i pomaknuti s dna lige.

  1. Brooklyn Nets (-4) 14. pozicija Istoka; omjer 4-12

SLIJEDI: LAC, MIL, @MIL

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 7 izgubljenih

Netsi igraju daleko najlošiju košarku zadnja dva tjedna i nastavljaju tonuti na ljestvici nakon što smo ih hvalili na početku sezone. Najsretniji zbog toga su Celticsi koji imaju pravo zamijeniti pickove prve runde drafta s Netsima. Zbog toga im se ne isplati tankirati, ali morali bi pokušati igrati obranu koja im se skroz raspala i nastavljaju primati 120 poena svaku utakmicu. Ako ovako nastave postaju novi kandidat za najlošiji omjer lige. Kada se približi kraj roka za zamjene igrača dolazit će upiti za njihovog najboljeg igrača Brooka Lopeza.

  1. Philadelphia 76ers (+1) 15. pozicija Istoka; omjer 4-13

SLIJEDI: @TOR, SAC, ORL, BOS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Sixersi su izgubili 3 u nizu, sve protiv odličnih ekipa, a u dvije su se držali do kraja pa nećemo reći da su opet u krizi. Njihov problem je visina, na rosteru imaju Roberta Covingtona, Ersana Ilyasovu, Darija Šarića, Richauna Holmesa, Joela Embiida, Jahlila Okafora te ozlijeđene Bena Simmonsa i Nerlensa Noela. Svaki od njih je viši od 205 cm i očito je da su barem dvojica višak i trebali bi dati jednoga, pa i dvojicu makar ispod cijene za nekog solidnog beka. Ovaj tjedan opet 3 puta igraju doma, ali a lakšim protivnicima i očekujemo koju pobjedu.

  1. Phoenix Suns (0) 14. pozicija Zapada; omjer 5-13

SLIJEDI: ATL, @GSW

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 2 izgubljena

Kao što smo najavljivali Brandon Knight bi mogao biti višak u rotaciji bekova kod Sunsa, a neki GM-ovi već najavljuju da će biti dostupan za razmjenu. Tyson Chandler se vratio i obrana bi im sada trebala biti bolja, iako se i bez njega popravila pa su dvije utakmice zaredom prošli tjedan primili manje od 100 poena, što je za njih posebno pohvalno zato što igraju najbržim tempom u ligi.  Trener Earl Watson je javno nahvalio Dragana Bendera i rekao je da je veliki potencijal i da bi uskoro mogao dobivati više minuta.

  1. Orlando Magic (-6) 11. pozicija Istoka; omjer 6-11

SLIJEDI: @SAS, @MEM, @PHI, @DET

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 4 izgubljene

Magic je krenuo padati, odnosno ide tamo gdje mu je i mjesto, a to je pri dnu Istoka. Trener Frank Vogel i dalje stalno mijenja petorku i rotaciju, ali ne možemo mu prigovoriti. Sve je izglednije da će opet u draft lutriju, a tko zna možda ovog puta pogode za razliku od mnogih promašaja prijašnjih godina. Kreću na turneju od 5 gostovanja, a ja znam da neću gledati te utakmice zato što baš i nisu lijepe. Zadnji su u off ratingu. Mario Hezonja je ispao iz rotacije i bilo bi mu najbolje da proba sreću potražiti negdje drugdje.

  1. Washington Wizards (+3) 12. pozicija Istoka; omjer 5-10

SLIJEDI: SAC, @OKC, @SAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Wizardsi su prvi puta pobijedili u gostima, u šestom pokušaju su uspjeli, a u utakmici prije im je trebalo da Bradley Beal zabije 42 poena da savladaju slabe Sunse. Beal nakon povratka od ozlijede u prosjeku zabija 26,6 poena i to im daje nadu u bolje sutra. Do sredine prosinca osim gostovanja kod Spursa raspored im je relativno lagan i to im je možda zadnja šansa da počnu pobjeđivati. Ian Mahinmi se vratio nakon ozlijede i sada bi morali odigrati bolje u obrani, pod uvjetom da ostali igrači imaju volje za obranom, što do sada nije bio slučaj.

  1. Minnesota T’Wolves (-2) 13. pozicija Zapada; omjer 5-11

SLIJEDI: UTA, NYK, @NYK, @CHA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Mladi Vukovi trebaju popiti još puno mlijeka da odrastu. Kada im gledate pojedinačnu statistiku, pogotovo velike trojke sve izgleda idealno, osim što sva trojica igraju puno minuta, ali kada će igrati puno ako neće s 22 godine. Karl Malone je s 38 godina igrao 38 minuta i nije propuštao utakmice, ali to je old-school karakter. Ako ovako nastave ubrzo će se naći u velikom zaostatku i po 13. put u nizu će propustiti playoff. Loši su u drugom poluvremenu, treću četvrtinu gube u prosjeku s 8,5 poena razlike što je najlošije u cijeloj ligi.

  1. New Orleans Pelicans (+3) 12. pozicija Zapada; omjer 6-12

SLIJEDI: LAL, LAC, @OKC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 izgubljene

Pelicansi su imali 4 pobjede u nizu prije nego su izgubili zadnje dvije. 3 pobjede su udaljeni od playoffa i ako ostanu zdravi bit će blizu iako i dalje mislimo da neće uspjeti. Anthony Davis je konstantno na prosjeku od preko 30 poena i 10 skokova, a zadnja sezona da je netko imao takve brojke se dogodila 1990. Jrue Holiday ulazi s klupe i to mu odgovara, a kada se Tyreke Evans vrati bit će kompletni. Idućih desetak utakmica igraju ili s momčadima u njihov rangu ili s kandidatima za vrh pa će biti pod pritiskom da slabije ekipe konstantno pobjeđuju.

  1. Miami Heat (-1) 13. pozicija Istoka; omjer 5-11

SLIJEDI: BOS, @DEN, @UTA, @POR

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Budimo realni, Heat nema dovoljno kvalitete na rosteru za playoff, pogotovo kada se Goran Dragić opet ozlijedio, kao i Justise Winslow koji ne igra već dva tjedna, a bez njega obrana koja je pod velikim pritiskom pati zato što su u napadu pri dnu lige. Luke Babbitt je startao u pola utakmica, a James Johnson i Rodney McGruder igraju preko 20 minuta što govori o talentu koji imaju na raspolaganju. 6 od idućih 8 utakmica igraju u gostima što možda i nije tako loše, u gostima su na omjeru 3-5, a doma na 2-6.

  1. Denver Nuggets (+2) 10. pozicija Zapada; omjer 7-10

SLIJEDI: MIA, HOU, @UTA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Nuggetsi su težak prošli tjedan završili pobjedom kod Sunsa i to bez Danila Gallinarija koji je opet lakše ozlijeđen i sada su opet blizu osme pozicije Zapada. Kod njih se ne dešava puno toga, a isto ih smatramo ekipom koja ima višak visokih igrača i možda bi trebali pitati Sunse želi li napraviti zamjenu visokog za niskog igrača. Trebali bi se riješiti jednog od trojca Jusuf Nurkić, Nikola Jokić ili Kenneth Faried zato što u modernoj košarci jednostavno nema mjesta za dvojicu od njih tri na parketu u isto vrijeme. Ovo nisu 90-e da prolazi sistem twin towersa.

  1. Detroit Pistons (-2) 10. pozicija Istoka; omjer 8-10

SLIJEDI: @CHA, @BOS, @ATL, ORL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Pistonsi su imali dosta težak raspored na početku sezone i čak se i dobro drže. Imaju šestoricu koji zabijaju preko 10 poena, a najviše Tobias Harris 16,4. Problem je obrambeni skok gdje se osim Andrea Drummonda nitko ne trudi previše. Sada imaju tri gostovanja u nizu kod prošlogodišnjih playoff momčadi, a u gostima su na omjeru 1-8. Reggie Jackson je počeo trenirati 3 na 3 i sve je bliže povratku. Zamijenit će Isha Smitha u startnoj petorci, a Smith će s Jonom Luerom biti glavna uzdanica s klupe.

  1. Sacramento Kings (+5) 11. pozicija Zapada; omjer 7-10

SLIJEDI: @WAS, @PHI, @BOS, @NYK

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Svi smo navikli kritizirati Kingse, ali kada im pogledate omjer i igre u zadnje vrijeme oni izgledaju dobro i blizu su playoff pozicije. Trener Dave Joerger je najavio da će igrati više small-ball i to su počeli češće raditi. Rudy Gay igra na poziciji četvorke i to im za sada donosi rezultate. Gay je visok, jak i puno brži od klasičnih stretch četvorki. DeMarcus Cousins zabija 28,3 što mu je rekord karijere. Pobjedom kod Netsa su otvorili turneju od 6 gostovanja pa ćemo nakon toga više znati kakav je učinak small-balla.

  1. Milwaukee Bucks (+1) 9. pozicija Istoka; omjer 7-8

SLIJEDI: CLE, @BRO, BRO

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Bucksi su imali pozitivan tjedan, ali obje pobjede su došle protiv Magica, pa nećemo odmah krenuti s pohvalama. Ovaj tjedan igraju dvaput s Netsima i mogli bi doći do omjera od 50%. Giannis Antetokounmpo ”glumi” modernog Magica Johnsona i zna tijekom jedne utakmice igrati svih 5 pozicija. Problemi im nastaju u napadu kada su on i Jabari Parker na klupi u isto vrijeme. Općenito im je problem igra klupe. Jason Terry ja na zalasku karijere, ali igra 18 minuta za kojih zabija skromnih 3,2 poena uz 35% šuta i netko drugi bi trebao dobiti priliku.

  1. Indiana Pacers (-2) 7. pozicija Istoka; omjer 9-9

SLIJEDI: @POR, @LAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Za Pacerse je od dvije pobjede u nizu važnije da su tri puta zaredom primili manje od 100 poena i da su sada 12. u def ratingu i ako će to zadržati pobjede će doći. Posebna je bila impresivna jučerašnja obrana koja je Clipperse zadržala na 70 poena, 31% šuta i 20 izgubljenih lopti. Ovaj tjedan imaju samo dvije utakmice i to u gostima i nadaju se da će se Paul George što prije oporaviti od ozljede leđa. Glen Robinson III je pokazao da se na njega može računati kada je dobro mijenjao Georgea i da nije samo sin legendarnog oca.

  1. Portland Blazers (-3) 9. pozicija Zapada; omjer 9-10

SLIJEDI: IND, MIA

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Blazersi i službeno imaju najgoru obranu lige, def rating im je 110,5 pa su zbog toga izgubili 6 od zadnjih 8 utakmica. 12 puta zaredom su primili preko 100 poena. Ovaj tjedan igraju doma protiv Pacersa i Heata i trebali bi upisati dvije zato što onda opet idu na turneju po Istoku gdje im se obrana raspala. Evan Turner je i sam priznao da se šokirao kada su mu ponudili 70 milijuna na 4 godine i za sada ih s 8,8 poena i 40% šuta ne opravdava. Šutira više trica nego slobodnih bacanja, a svi znamo da nije dobar šuter.

  1. New York Knicks (+2) 8.pozicija Istoka; omjer 8-8

SLIJEDI: OKC, @MIN, MIN, SAC

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Knicksi su pobijedili su u 5 od zadnjih 7 utakmica. Kemija se naglo poboljšala, a i raspored im ide na ruku pa bi sredinu prosinca mogli dočekati s pozitivnim omjerom. Brandon Jennings igra sve bolje, pogotovo u obrani i pravi je momčadski igrač. Također treba pohvaliti cijelu klupu usprkos nedostatku talenta na njoj. Kristapsa Porzingisa svi hvale, a mi ćemo ovog puta naglasiti njegovu brzinu u tranziciji i kako napada koš, a još kada vidite njegov skok šut koji izgleda kao da je bek, shvatite da je Phil Jackson draftirao Hall of fame talent.

  1. Los Angeles Lakers (+2) 8. pozicija Zapada; omjer 9-9

SLIJEDI: @NOP, @CHI, @TOR, @MEM

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Lakersi su i dalje dobri, dva poraza od Warriorsa se ne zamjeraju, ali 2-0 protiv Hawksa je za svaku pohvalu. Pogotovo jučerašnja pobjeda koju su izborili bez Juliusa Randla koji ima lakšu ozljedu kuka te bi se trebao brzo vratiti i D’Angela Russella koji je išao na injekcije plazme u koljeno i neće ga biti još dva tjedna, a to nikada nije dobra vijest za ovako mladog igrača. Kao i svaki puta ove sezone klupa je uskočila i spasila stvar. Ovaj tjedan igraju četiri utakmice u gostima protiv ekipa u dobroj formi i bilo bi važno da se barem Randle vrati.

  1. Oklahoma City Thunder (-2) 6. pozicija Zapada; omjer 10-8

SLIJEDI: @NYK, WAS, NOP

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Thunder je dobio dvije zaredom, ali je prije toga bio izgubio 7 od 9 utakmica. Od 10 pobjeda samo su ona kod Clippersa i doma protiv Rocketsa protiv jačih ekipa. I dalje se sve vrti oko Russella Westbrooka koji bi morao biti MVP, ali za to će Thunder morati pobijediti u 50 utakmica. Problem je što po svim parametrima i po onome kako izgledaju djeluju kao prosječna momčad. Još jedan problem je igra klupe. Steven Adams bi trebao dobiti više lopti u napadu, pogotovo nakon pick and rolla kada se odmotava prema košu.

  1. Utah Jazz (+2) 7. pozicija Zapada; omjer 9-8

SLIJEDI: @MIN, HOU, MIA, DEN

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

George Hill se vratio nakon ozlijede palca i Jazzeri su odmah upisali dvije uzastopne pobjede, s njim u sastavu su na omjeru 6-3 pa nije čudno što će im produživanje ugovora s Hillom biti prioritet iduće ljeto. Trey Lyles, lanjski rookie i izbor prve runde drafta mijenja Derricka Favorsa koji je ozlijeđen i bilježi solidne brojke od 8,8 poena i 5 skokova. Prekinuli su niz od 4 poraza i vratili su se na pozicije koje vode u playoff. 8 od idućih 10 utakmica igraju doma i ako barem donekle budu zdravi trebali bi se približiti borbi za četvrto mjesto Zapada.

  1. Atlanta Hawks (-3) 4. pozicija Istoka; omjer 10-7

SLIJEDI: @GSW, @PHO, DET, @TOR

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Hawksi su izgubili 5 od zadnjih 6 utakmica, a poseban je problem igra u napadu. U tih 6 susreta nisu niti jednom ubacili preko 96 poena pa im niti prvo mjesto u def ratingu nije bilo dosta za pobjede. Ovaj tjedan imaju još 3 gostovanja, ali srećom po njih na Istoku nitko osim Cavse ne pobjeđuje u serijama pa su i ovako samo pola utakmice udaljeni od drugom mjesta, ali i dvije utakmice od devetog mjesta. Dio problema treba tražiti u tome što su tek 20. po postotku trice s 33% nakon što su godinama bili pri vrhu lige.

  1. Charlotte Hornets (-3) 6. pozicija Istoka; omjer 9-7

SLIJEDI: @MEM, DET, DAL, MIN

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Hornetsi su prekinuli niz od 4 poraza u nizu gdje su djelovali loše u obrani i u svakoj su primili preko 105 poena, a i broj izgubljenih lopti im je bio u porastu. Bilo je tu i nekih manjih ozljeda, pa je u pobjedi protiv Knicksa Jeremy Lamb startao i upisao 18 poena i čak 17 skokova i time je pokazao da bi trebao biti član uže rotacije. Kada im pogledate roster ima tu dosta dobrih igrača i Michael Jordan bi trebao probati mijenjati dvojicu, osim nedodirljivog Kembe Walkera, pa čak i ubaciti izbor prve runde drafta za još jednog AllStar igrača.

  1. Boston Celtics (+3) 5. pozicija Istoka; omjer 9-7

SLIJEDI: @MIA, DET, SAC, @PHI

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Povratak Jae Crowdera je očekivano donio obrambeno poboljšanje, dok se Al Horford sve bolje snalazi u napadu gdje je sve bolji u ulozi asistenta. Isaiah Thomas i dalje ima elitne brojke, osim u postotku šuta, ali tih 43% ćemo za sada pripisati tome što je bilo puno izostanaka kod Celticsa pa je morao forsirati. Marcus Smart igra svoju treću NBA sezonu, odličan je defanzivac, ali vrijeme mu je da počne donositi veći napadački doprinos od 9,8 poena, 35% šuta i 29% za tricu koju šutira 5 puta, a igra 31,5 minutu.

  1. Toronto Raptors (-1) 5. pozicija Istoka; omjer 10-6

SLIJEDI: PHI, MEM, LAL, ATL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Raptorsi su već dvaput igrali protiv Cavsa, jednom protiv Warriorsa i Clippersa i kada dodamo još kontraverzni poraz kod Kingsa mogu biti zadovoljni svojim omjerom.  Sada igraju 6 utakmica u nizu u Kanadi i žele se odvojiti od pratnje u borbi za drugo mjesto Istoka. Kyle Lowry je napunio 30 godina, ali predvodi cijelu ligu u odigranim minuta po susretu s 38,4 što je 1,2 minute više od drugoplasiranog. Jonas Valanciunas je i dalje odlična treća opcija, troši manje od 10 lopti, a zabija 14,3 poena uz 57% šuta i 81% sa slobodnih bacanja.

  1. Chicago Bulls (-1) 3. pozicija Istoka; omjer 10-6

SLIJEDI: LAL, CLE, @DAL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Bullsi su završili dugu gostujuću turneju i imaju čak 5 dana pauze prije nego ugoste Lakerse u srijedu. I dalje igraju iznenađujuće dobro, pogotovo u napadu i tako ”prkose” košarkaškim analitičarima koji nisu nikada podigli košarkašku loptu s poda. Ima nešto u kemiji, zajedništvu, košarkaškoj inteligenciji i liderstvu. Dwyane Wade olakšava trenerski posao Fredu Hoibergu tako što se skroz podredio momčadi i Jimmyju Butleru koji nastavlja igrati kao superstar, a mi postajemo dosadni koliko ga hvalimo, ali što možemo kada igra izvrsno.

  1. Memphis Grizzlies (-1) 4. pozicija Zapada; omjer 11-6

SLIJEDI: CHA, @TOR, ORL, LAL

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjeda

Grizzliesi kombiniraju najbolje od staroga (odlična obrana) i novoga (šutiranje trica) i rezultat toga je 7 pobjeda u zadnjih 8 utakmica. Marc Gasol je zabio više trica ove sezone nego u cijeloj karijeri do sada. Mike Conley također profitira od ovog novog sistema i bilježi najbolje napadačke brojke karijere.  Za jednog dobrog beka, tipa naš Bojan Bogdanović su udaljeni od toga da budu po kvaliteti u rangu Spursa i Clippersa. Zach Randolph nije igrao zadnje dvije utakmice zbog smrti majke. Igraju 3 puta ovaj tjedan doma i žele ostati na 4. mjestu Zapada.

  1. Houston Rockets (+5) 5. pozicija Zapada; omjer 11-6

SLIJEDI:@UTA, @GSW, @DEN

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Kod Rocketsa ništa novo, igraju dobro i igraju u gostima. Ovaj tjedan imaju još 3 gostovanja prije nego odigraju 6 od 7 utakmica doma. Trice i dalje ispucavaju kao na haklu. Protiv Kingsa su ih ispalili čak 50. Prvi su u ligi s 37 upućenih po susretu, a pogađaju ih 38% i četvrti su. Clint Capela igra sve bolje u napadu i u zadnjih 7 utakmica postiže 16 poena u prosjeku. James Harden igra većinu vremena na poziciji playmakera i jedino bi morao pripaziti na izgubljene lopte kojih ima čak 5,7 po susretu.

  1. Los Angeles Clippers (-1) 3. pozicija Zapada; omjer 14-4

SLIJEDI: @BRO, @CLE, @NOP, IND

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 izgubljene

Clippersi su izgubili dvije utakmice zaredom nakon što su prije toga pobijedili u 11 od 12 utakmica i odmah su pali na treće mjesto Zapada gdje im je realno i mjesto. Samo nemojte to reći Chrisu Paulu koji se nada da će ove sezone zaigrati u finalu Konferencije. Da li je riječ o krizi ili ne saznat ćemo ovaj tjedan kada opet igraju 4 utakmice i do kraja tjedna će već odigrati preko četvrtine regularne sezone. Klupa im i dalje igra jako dobro iako više ne postižu onako veliku razliku, ali to je bilo za očekivati.

  1. San Antonio Spurs (+1) 2. pozicija Zapada; omjer 14-3

SLIJEDI : ORL, @DAL, WAS

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 9 pobjeda

Spursi znaju biti dosadni za pisati o njima. Svaki tjedan skoro pa isti već 20 godina. Pobjede se nižu, sada ih je 9 u nizu, a idući tjedan imaju 3 lakše utakmice. Najbolje od svega je to što izgledaju kao da igraju sa 70% snage. Dok su doma na omjeru 4-3, u gostima su na savršenih 10-0. Samo Kahwi Leonard i LaMarcus Aldridge igraju više od 27 minuta, a 12 igrača igra više od 11 minuta. Tony Parker igra aktivnije u napadu i u zadnjih 7 zabija u prosjeku 13,5 poena, a David Lee se pokazuje kao sve boljom kupovinom i njegov učinak s klupe.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 15-2

SLIJEDI: ATL, HOU, PHO

Zadnjih 10: 10-0

Niz: 11 pobjeda

Warriorsi su se zahuktali, niz je 11 pobjeda i sve više izgledaju nepobjedivo. Lakersima su utrpali 149 poena uz 47 asistencija. Zabijaju preko 115 poena na 100 posjeda lopte, a i obrana im se digla i sada je u top 10. Klupa se također popravlja i više nije slabost. Klay Thompson se skroz prilagodio i brojke su mu zadnjih 7-8 utakmica kao i lani. Ako već tražimo probleme to je onda lakša ozljeda gležnja Draymonda Greena koji zabija 4 poena manje nego lani, ali je prvi skakač, asistent, bloker i kradljivac lopti u ekipi.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 13-2  

SLIJEDI: @MIL, LAC, @CHI

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Očekivali smo da će Cavaliersi odigrati lošiju utakmicu protiv Sixersa koja se igrala u nedjelju u 13 h po lokalnom vremenu zato što su se u subotu provodili i tulumarili na College utakmici američkog nogometa i to se dogodilo, ali su ih Kyrie Irving i LeBron James spasili na kraju. Kevin Love je protiv Blazersa zabio 34 poena u prvoj četvrtini. Trica im je veliko oružje, drugi su po broju upućenih s 35, a prvi po postotku s 40% uspješnosti. Ovaj tjedan će morati biti ozbiljniji, igraju back to back utakmice protiv Clippersa i Bullsa.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE